Blog » Dødens pulje er langt fra død

Dødens pulje er langt fra død
Af Tunitis, Tor. 14. jun. 2012, 15:47
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (11) Til kommentarer

Det var ikke uden grund at denne pulje B hurtigt efter lodtrækningen blev udnævnt som "Dødens Pulje". Intet mindre end 4 af de 7 europæiske hold i top 10 på FIFA's verdensrangliste er nemlig at finde her - de resterende 3 hold er Spanien (nr. 1), England (nr. 6) og Kroatien (nr. 8).

Eksperter og bookmakere udnævnte hurtigt Tyskland og Holland som favoritterne til at gå videre, mens man forventede at se Danmark som prügelknappe i puljen - faktisk også prügelknappe i hele turneringen sammen med bl.a. Irland og oddset på Danmark som europamestre toppede på et tidspunkt med odds 250 hos Bet24.

 

Situationen inden 3. runde

Men som bekendt gik det ikke helt som mange havde spået og bl.a. pga. turneringens hidtige største overraskelse, så står Holland uden point, mens Tyskland fører an med 6 point og med Portugal og Danmark lige midt imellem sig. Derfor ser stillingen således ud inden sidste runde:

 

Team      Pld W D  L GF GA GD Pts

Tyskland    2   2  0  0   3    1   +2  6

Portugal     2   1  0  1   3    3    0   3

Danmark   2   1  0  1   3    3    0   3

Holland      2   0  0  2   1    3   −2  0

 

Og 3. runde består af kampene:

 

Tyskland – Danmark

Portugal – Holland

 

De forskellige scenarier

 

Tyskland ryger ud i gruppespillet

På trods af Tysklands 2 sejre og umiddelbare meget komfortable position på 1. pladsen, så kan det stadig lade sig gøre for tyskerne at ryge ud i gruppespillet. Taber Tyskland til Danmark samtidig med at Portugal slår Holland, så vil det være auf wiedersehn til tyskerne.

Skulle dette ske, vil både Tyskland, Danmark og Portugal have 6 point. Og da Tyskland vil have slået Portugal, Portugal vundet over Danmark og Danmark vundet over Tyskland, så vil det være den indbyrdes målscorer mellem de 3 hold der er afgørende. I så fald vil det ikke kunne lade sig gøre for tyskerne at ende over Danmark, da Danmark med en 2-målssejr eller mere vil havde bedre målforskel end tyskerne og ved en 1-målssejr vil have scoret flere mål end tyskerne.

Ved dette scenarie kender vi allerede Portugals indbyrdes målscore som er 3-3. Så hvis tyskerne derfor skal overhale Portugal, skal de score minimum 2 mål samtidig med at de højst må tabe med 1 enkelt mål til Danmark.

 

Skulle ovenstående scenarie ikke indtræffe, vil vi kunne finde Tyskland i kvartfinalerne i næste uge.

 

Holland går videre til kvartfinalerne

Hvor det hos tyskerne meget ligner EM-fodbold efter gruppespillet, så ser det hos Holland tilsvarende svært ud i forhold til avancement. For at Holland kan komme videre fra gruppespillet, kræver det en sejr på minimum 2 mål over Portugal samtidig med at Tyskland slår Danmark. Forklaringen følger.

Skulle både Holland og Tyskland vinde deres kampe, så vil Holland, Portugal og Danmark alle 3 have 3 point, og da Holland har slået Portugal, Portugal vundet over Danmark og Danmark vundet over Holland, skal den bedst placerede findes hos det land med den bedste indbyrdes målforskel.

Danmarks målforskel er kendt på forhånd, da de har spillet mod begge hold, og denne er 3-3. Holland vil med en 1-målssejr over Portugal, have en målforskel på 0 ligesom både Danmark og Portugal. Men da begge har scoret flere mål end Holland (og det vil Portugal blive ved med ved en 1-målssejr uanset om det bliver f.eks. 10-9), og derfor bliver Holland nødt til at vinde med minimum 2 mål for at ende foran både Danmark og Portugal.

 

Skulle ovenstående scenarie ikke indtræffe, må vi vinke farvel til Holland for denne gang.

 

Portugal går videre til kvartfinalerne

Scenarie nr. 1 – Portugisisk sejr

Hvis Portugal vinder, samtidig med at Danmark ikke vinder over Tyskland, så vil Portugal ende med flere point end både Holland og Danmark. Skulle Danmark derimod samtidig vinde over Tyskland, vil scenariet fra afsnittet om Tyskland gøre sig gældende igen. Derfor er Portugal sikret videre deltagelse med en sejr medmindre Tyskland scorer minimum 2 mål samtidig med at de taber med 1 enkelt mål.

 

Scenarie nr. 2 – Portugal-Holland uafgjort

Hvis Portugal spiller uafgjort med Holland, så vil de være videre så længe Danmark ikke vinder. Skulle Danmark også spille uafgjort vil Portugal være bedre indbyrdes og taber Danmark, vil Portugal have flere point.

 

Scenarie nr. 3 – Portugal taber

Selvom Portugal taber deres kamp til Holland, vil de stadig kunne gå videre – dette kræver dog først og fremmest at Danmark taber til Tyskland, men samtidig også at Portugal højst taber med 1 mål til Holland og samtidig selv scorer.

Forklaringen skal findes i at hvis Portugal taber med mere end 1 mål til Holland, vil Holland have en bedre indbyrdes målforskel af Portugal, Holland og Danmark vil være á point. Taber Portugal derimod med 1 mål samtidig med at de scorer, så vil de have samme målforskel som både Danmark og Holland i de indbyrdes kampe, men vil have scoret flere mål.

Skulle der ske det at Portugal taber 1-0 til Holland, så vil Danmark, Portugal og Holland være lige på indbyrdes point og målforskel og Danmark og Portugal vil derudover være helt lige på indbyrdes mål også. Derfor skal der kigges på den samlede målforskel, hvorfor Portugal vil gå videre, hvis Danmark taber med mere end 1 mål til Tyskland – ellers vil Portugal bedst kunne opnå samme målforskel og samme antal mål som Danmark samlet set i gruppen og de vil derfor tabe til Danmark via en dårligere placering på verdensranglisten.

 

Så for at opsummere vil Portugal via et nederlag kunne gå videre hvis de taber med maks 1 mål samtidig med at de selv scorer. Og taber de 1-0 til Holland, så skal Danmark tabe med minimum 2 mål til Tyskland.

 

Danmark går videre til kvartfinalerne

Scenarie nr. 1 – Danmark vinder over Tyskland

Dette scenarie er relativt simpelt. Hvis Danmark slår Tyskland vil de have lige mange point, og selv hvis Portugal også kommer op på 6 point, så vil Danmark være bedre end Tyskland via flere mål i de indbyrdes kampe mellem de 3.

 

Scenarie nr. 2 – Danmark spiller uafgjort

Hvis Danmark spiller uafgjort, så skal Portugal tabe til Holland. Hvis Portugal vinder, vil de have flere point end Danmark og hvis Portugal spiller uafgjort vil de have lige så mange point som Danmark, men være bedre i det indbyrdes opgør.

  

Så for at opsummere, hvis Danmark taber til Tyskland, så skal Holland vinde 1-0 over Portugal samtidig med at Danmark ikke taber med 2 mål eller flere.

 

Skulle Danmark tabe til Tyskland vil de være ude uanset resultatet i den anden kamp, da UEFA i marts måned lavede en regelændring, der gør, at det indbyrdes resultat mellem 2 hold vægter højere end den samlede målforskel i tilfælde af at 2 eller flere hold står lige i indbyrdes point, målforskel og antal mål.

 

Odds og CV’er på de forskellige scenarier

Da det vil være meget omfattende at skulle lave CV’er for hver enkelt scenarie, så har jeg valgt at tage udgangspunkt i de sandsynligheder der er på Betbrain.

Jeg har i det følgende oplistet de forskellige udfald der kan komme i spil i de forskellige scenarier, som så kan bruges til at udregne CV’er:

 

  • Holland – Portugal 37-28-35
  • Holland vinder med 1 mål over Portugal: 21%
  • Holland vinder med minimum 2 mål: 18%
  • Holland – Portugal 1-0: 8% (taget ud fra gennemsnitoddset fra Betbrain)
  • Tyskland – Danmark 57-27-16
  • Tyskland vinder med 1 mål over Danmark: 25%
  • Tyskland vinder med minimum 2 mål: 32%

 

Sandsynligheden for at Tyskland ryger ud af turneringen i gruppespillet vil efter ovenstående tal være følgende: Dansk sejr og portugisisk sejr – 35%*16% = 5,6%

 

Det højeste odds på markedet på at Tyskland ryger ud i gruppespillet er odds 15 hos Unibet og Scandic, hvilket giver en betvalue på 84%. Højeste odds på det modsatte er 1,03 hos Betsafe og Betsson, hvilket giver en betvalue på 97%.

For at Holland skal komme videre kræver det jf. afsnitte længere oppe at de vinder med minimum 2 mål over Portugal samtidig med en tysk sejr, hvilket giver følgende CV ud fra tallene fra Betbrain: 18%*57% = 10,3%

 

Højeste odds på markedet på Holland til at gå videre er i skrivende stund odds 7,25 hos Mermaidbet, hvilket giver en betvalue på 75%. Højeste odds at få på det modsatte er 1,12 hos Yaybet, hvilket resulterer i en betvalue på 100,5%.

 

Kigger vi på sandsynligheden for Portugisisk avancement, var der her flere scenarier. Første scenarie var at Portugal vandt over Holland og derved gik videre, hvilket der ifølge Betbrain er 35% chance for.

Andet scenarie var at Portugal spiller uafgjort samtidig med at Danmark ikke vinder, som giver – 28%*(57%+27%) – 23,3%.

Sidste scenarie indebar at Portugal tabte med 1 mål til Holland samtidig med dansk nederlag, men hvis de tabte 1-0, skulle Danmark tabe med mindst 2 mål. Derfor er udregningen lidt mere avanceret, men har prøvet at lave den her:

Portugal taber 1-0 og Danmark taber med mindst 2: 8%*33% = 2,6%

Portugal taber med 1 mål men scorer selv og Danmark taber til Tyskland: (21%-8%)*57% = 7,4%

 

Samlet set må de 3 scenarier give 68,3% sandsynlighed for at Portugal går videre, og da markedets højeste odds er på 1,45 hos Unibet, NordicBet og Danske Spil, giver det en betvalue på 99%.

Højeste odds på det modsatte er 2,7 hos Partybet og Besson, hvilket giver en betvalue på 86%.

 

Sidste hold i puljen er som bekendt Danmark og det er også her oddset er mest interessant. Første scenarie for Danmark var en sejr over Tyskland – 16%.

Scenarie nr. 2 var et uafgjort resultat mod Tyskland samtidig med et portugisisk nederlag: 27%*37% = 10%.

Samlet set giver det derfor 26% sandsynlighed for dansk avancement, og da højeste odds på markedet i øjeblikket er 3,9 hos Danske Spil giver det en betvalue på 101,4%.

Højeste odds på det modsatte er 1,29 hos Betsson som giver 95,5% i betvalue.

 

Ifølge Betbrain er dansk avancement det eneste med nævneværdig værdi.

 

Men nu er procenterne fra Betbrain jo ikke nødvendigvis noget facit, og man kan derfor sagtens være uenig i disse. Personligt er jeg egentlig ret enig i at oddset på Danmark til at gå videre er for højt, når man kigger på de mulige scenarier.

 

Men hvad siger I andre derude? Er der værdi at hente på hvem der går videre/ikke går videre i denne ”Dødens pulje”?


Brugerprofil

Tunitis Tunitis er offline

30 år
Fra Skævinge
Bruger siden 16. juni 2006


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 101%
Balance 0.00 0.00 0.00 +0.99
Hitrate 0/0 0/0 0/0 59/118
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens forumbruger. Klik for at læse mere Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere Denne bruger har været kåret som månedens brugertipper. Klik for at læse mere

Detaljeret statistik

Tennis
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
0.00
0/0
0/0
0/0
0/0
 

Amerikansk Fodbold

USA - NFL
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-6.00
0/0
0/0
0/0
0/6
Total
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-6.00
0/0
0/0
0/0
0/6
 

Fodbold

Champions League
0%
0%
0%
116%
0.00
0.00
0.00
1.29
0/0
0/0
0/0
4/8
Danmark - Pokalturneringen
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Danmark - Superligaen
0%
0%
0%
137%
0.00
0.00
0.00
1.48
0/0
0/0
0/0
3/4
England - Championship
0%
0%
0%
65%
0.00
0.00
0.00
-1.05
0/0
0/0
0/0
1/3
England - League 1
0%
0%
0%
150%
0.00
0.00
0.00
2.51
0/0
0/0
0/0
4/5
England - League 2
0%
0%
0%
218%
0.00
0.00
0.00
7.07
0/0
0/0
0/0
6/6
England - Premier League
0%
0%
0%
120%
0.00
0.00
0.00
0.99
0/0
0/0
0/0
3/5
England Capital One Cup
0%
0%
0%
184%
0.00
0.00
0.00
5.87
0/0
0/0
0/0
6/7
England Johnstones Paint Trophy
0%
0%
0%
119%
0.00
0.00
0.00
1.11
0/0
0/0
0/0
4/6
England League 1
0%
0%
0%
59%
0.00
0.00
0.00
-10.14
0/0
0/0
0/0
8/25
England League 2
0%
0%
0%
95%
0.00
0.00
0.00
-1.65
0/0
0/0
0/0
15/33
Europa League
0%
0%
0%
86%
0.00
0.00
0.00
-0.69
0/0
0/0
0/0
2/5
Spanien - Primera (Liga BBVA)
0%
0%
0%
200%
0.00
0.00
0.00
1.00
0/0
0/0
0/0
1/1
Tyskland - 1. Bundesliga
0%
0%
0%
150%
0.00
0.00
0.00
0.50
0/0
0/0
0/0
1/1
Venskabskampe
0%
0%
0%
170%
0.00
0.00
0.00
0.70
0/0
0/0
0/0
1/1
VM
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt