Blog » Danke Marco

Danke Marco
Af Frank, Brasilien, Man. 23. jan. 2012, 00:02
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (5) Til kommentarer

Jeg har forsøgt at følge med i Bundesligaen så godt jeg kunne, men den tyske liga har ofte fået lov til at passe sig selv midt i en travl fodbolduge med alle de sydamerikanske kampe krydret med Superliga, Premier League og Champions League kampe. Det er derfor alt for sjældent, at jeg får set opgør fra Bundesligaen.

 

Men nu skulle det endelig være. Efter en lille vinterpause åbnede Bundesligaen med topbraget mellem Borussia Mönchengladbach og førerholdet Bayern München.

 

Vores landstræner havde analyseret dagens opgør og fundet fidus til en pointdeling, og Morten Olsen mener også, at det bliver en målfattig kamp. Så der var ikke de store forventninger om en målfest, da ESPN begyndte deres transmission fra et iskoldt, men tætpakket Borussia-Park.

 

KLAR TIL KAMPSTART

Optakten var glimrende. Kort og præcis, uden reklamepauser. Vi fulgte spillerne gå fokuseret igennem spillertunnelen, hvor de stod og trippede for at komme i aktion. Vi fik startopstillingerne, trupnyt og fremhævet nogle profiler. Franck Ribéry sad desværre udenfor med karantæne, så der var pres på Arjen Robben.

 

Bastian Schweinsteiger var dog tilbage fra en længere skadespause til at styre midtbanen, og endelig skulle det blive interessant at se Mario Gómez med 16 mål i de første 17 spillerunder overfor en massiv Gladbach-defensiv og teenagekeeperen Marc-André ter Stegen i Borussia-buret.

 

Det lykkedes også at fange stemningen på lægterne, hvor 54.000 tyskerne var klar til fodboldfest. Det var virkelig fedt at se, at der var godt gang i fansene, der sørgede for en perfekt ramme om topopgøret.


SÅ ER VI IGANG

Kampen begyndte lidt forsigtigt, hvor begge hold lige skulle i omdrejninger efter vinterpausen, men så efter 10 minutter lå bolden pludselig i netmaskerne.

 

Bayern München målmand Manuel Neuer sparker bolden direkte hen til Marco Reus, der takker mange gange for den gave og bringer Gladbach foran 1-0.

 

Utrolig fejl af Neuer, men med den scoring eksploderede opgøret og de frysende fans fik pludselig mesterskabsdrømme. Inden opgøret førte Bayern München ligaen med 4 point ned til Gladbach, så en hjemmesejr i dag ville meget overraskende lukke Borussia Mönchengladbach ind i en ultraspændende mesterskabskamp.

 

Bayern reagerer omgående. Mario Gómez havner i en tynd, men korrekt dømt offside, da Bayern München forsøger at slå hurtig tilbage med en friløber. 

 

Minuttet efter ser vi hvorfor Super Mario er ligatopscoreren; Robben sender bolden perfekt ind i panden på en fri Mario Gómez, der tvinger den 19 årige ter Stegen til at lave en feberredning på det hårde hovedstød. Vildt flot afslutning, men også en kanonredning.

 

Utroligt at landsholdskeeperen Neuer laver en kæmpefejl, mens teenagekeeperen hiver en klasseredning frem.

 

Alt offensivt spil går igennem Robben, der hurtigt bliver lukket ned på fløjen. Det er alt for forudsigeligt. Robben har kun to muligheder; forsøge et presset indlæg til Gómez eller spille tilbage til backen Jérôme Boateng. Det fører gang på gang til boldtab.

 

Gómez er pakket godt ind og er enten offside eller laver frispark mod Gladbach defensiven. Boateng er direkte rystende ringe. Han ødelægger alt i Bayern opspillet. Han er komplet blottet for elegance og spilintelligens.

 

Det har backkollega Philipp Lahm masser af, men anføreren savner så til gengæld Ribéry, og hverken Toni Kroos eller Thomas Müller kommer med ud på kanten for at støtte Lahm.

 

Den anonyme Thomas Müller burde skiftes ud med Olic.

 

Kynisk kontra taktik

Bedst som man tror, at Gladbach nu er faldet for langt tilbage på egen banehalvdel, så ligger bolden igen bag Manuel Neuer.

 

Den erfarne Juan Arango går lidt kontant til Robben, der let falder til jorden. Arango smider bolden hurtigt videre til Mike Hanke i en kontra. Det går vildt hurtigt, da den unge Patrick Herrmann bliver sendt alene igennem på en forrygende frispilning fra Hanke.

 

Sikker scoring fra Herrmann, og mon ikke både Dortmund og Schalke jublede med efter den scoring.

 

Måltavlen viser nu 2-0, men Gladbach har vel blot haft to skud på mål i de første 40 minutter af kampen. Bayern-spillerne virker rystede, og der er nu flere uforståelige boldtab og interne skænderier. Det var bestemt ikke, hvad de havde regnet med.

 

ANDEN HALVLEG

Først ud af startblokken efter pausen er Gladbach-spillerne, der er tæt på at lukke kampen med en 3-0 scoring på endnu en hurtig kontra, mens Bayern stadig ikke har noget modsvar. De satser kun på kantspillet og indlæg til Gómez.

 

Jeg håber Morten Olsen kigger med og noterer, hvordan man skal lukke af for Robben og Gómez, når de danske drenge skal ned til Polen/Ukraine til EM slutrunden. Måske viser Gladbach, hvordan det danske landshold kan satse på kontra. Hvis vi så bare kan få Manuel Neuer til at forære os et føringsmål, så er der måske en chance for at kontra-taktikken lykkes mod tyskerne. Det ser jo ganske godt ud for Gladbach lige nu.

 

Bayern München er ikke længere farlige, og Gladbachs kontra-angreb gør ondt på den langsomme defensiv.

 

Efter 52 minutter beslutter en Gladbach-spiller at trække tiden ved at ligge sig "skadet" i græsset. Kom nu for pokker. I har mægtige Bayern München på hålene på et fyldt Borussia-Park med forventningsfulde fans, der vil elske at se Bayern blive ydmyget.

 

Boateng er stadig vildt dårlig!

Det er frustrende at se en genial tekniker som Robben aflevere bolden til Boateng, der virker til at ville slå en eller anden rekord for boldtab. Alligevel er Bayerns første udskiftning Tymoschuk, der giver plads til Alaba. 

 

Jeg har aldrig hørt om denne David Alaba, og jeg havde håbet på at se den brasilianske landsholdsspiller Luiz Gustavo på banen.

 

Efter 69 minutter får Arango kampens første gule kort. Der er en del nærkampe, og Thomas Müller vil gerne have et frispark, så han humper lidt rundt. Da han alligevel får bolden, spurter han straks afsted. Det lille skuespil belønner Arango med et velfortjent, groft frispark.

 

Boateng bliver heldigvis også udskiftet og Rafinha sendes på banen. Frygtelig kamp fra Boateng.

 

Efter 65 minutter bliver Robben sendt afsted i en kontra. Det ligner, at Bayern endelig har fanget Gladbach defensiven ude af balance. Men Robben må sende bolden ud af spil, da Gladbachs angriber Hanke er faldet omkuld i Bayerns straffesparksfelt. Robben er frustreret, og den uskrevne fair play regel bliver desværre endnu engang misbrugt.

 

MARCO REUS!

Måltavlen viser, at Patrick Herrmann har scoret sit andet mål i kampen og bragt Borussia Mönchengladbach foran 3-0, men kampens store oplevelse er uden tvivl Marco Reus.

 

Igen bliver Bayern defensiven udstillet, da Reus ryger afsted langs sidelinien på en lang stikning dybt fra egen banehalvdel.

 

Det ser ikke videre farligt ud, da Marco Reus er efterladt alene på Bayerns banehalvdel, men han trækker ind i banen og holder på bolden, indtil Patrick Herrmann når med frem. Afleveringen fra Marco Reus igennem forsvaret er ren verdensklasse, og Herrmann udnytter hurtigheden til at drible forbi Neuer og smider klatten i netmaskerne. Einfach Weltklasse!

 

Dortmund har sendt 130 millioner til Gladbach at for hente superstjernen Marco Reus til næste sæson. Det er et røverkøb!

 

Reus indtager hovedrollen i en eksplosiv offensiv, hvor Hanke dog ofte virker til at være for tung og langsom til at følge med, når Herrmann og Reus trykker lidt på speederen. Generalen Juan Arango har også været en stor oplevelse i dag med stort overblik og enorm arbejdsindsats.

 

Der er 20 minutter igen, men kampen er reelt færdig. Bayern München har ikke mere at tilbyde, men David Alaba har faktisk godt et rigtig godt indhop og virker til at være en interessant spiller. Philipp Lahm er også blevet bedre med Alaba på banen.

 

Daniel Van Buyten har set skidt ud i flere situationen, men han når alligevel lige at dumme sig endnu engang. Belgieren vælger helt ucharmerende at fælde Marco Reus, der falder ned over Van Buytens ankel og så må manager Jupp Heynckes sende Luiz Gustavo på banen.

 

Med et lille kvarter tilbage falder bolden ned til Bastian Schweinsteiger efter et hjørnespark, og midtbanekrigeren smækker bolden op i nettaget til 3-1. Alligevel tror Bayern-spillerne tydeligvis ikke rigtig på, at de kan få noget med hjem fra Borussia-Park denne gang.

 

SLUTFLØJT MED MARK STRUDAL BUNDESLIGA-HÅR

Borussia Mönchengladbach vinder 3-1 i en fantastisk kamp med en utrolig flot kulisse! Bayern München skuffede meget; specielt Mario Gómez, Thomas Müller, Jérôme Boateng og så selvfølgelig Manuel Neuer, der kickstarter Marco Reus Show med en tåbelig fejl.

 

Marco Reus rydder selvfølgelig alle overskrifter. Han er altså virkelig god.

 

Jeg overgiver mig og må melde mig ind i fanklubben. Jeg er blevet vildt begejstret for tysk fodbold; også selvom jeg må til at vænne mig til langt nakkehår i bedste Bundesliga-stil. Heldigvis fik Morten Olsen ikke ret i, at det blev en målfattig kamp, og Gladbach fortjente helt sikkert sejren med en overlegen taktik, der udnyttede Bayerns svagheder med en tung defensiv med Van Buyten og Badstuber.

 

Det bliver meget spændende at følge Gladbach i resten af sæsonen. Med 16 spillerunder tilbage er de kun et enkelt point efter førertrioen med Bayern, Dortmund og Schalke. Alt kan ske i mesterskabskampen og det bliver med garanti ikke kedeligt.

 

Det bliver især spændende at se, hvordan Bayern München reagerer ovenpå dette nederlag, når de næste gang skal have besøg af Wolfsburg. Både Dortmund og Schalke imponerede med storsejre, og de to mandskaber bliver bestemt også underholdende at følge.

 

Derudover vil jeg meget gerne se om William Kvist virkelig er så god i Stuttgart, og hvordan går det mon med Ståle Solbakkens Köln-drenge med Podolski i målhumør.

 

Stuttgart møder dette veloplagte Gladbach mandskab i næste runde, men måske skulle jeg bare rydde alle aftaler på lørdag, og først se Bayern München mod Wolfsburg og derefter tager Köln imod Schalke med Huntelaar og Raul. 

 

Men der er jo også Dortmund mod Hoffenheim eller skal man vælge braget mellem Leverkusen og Werder Bremen...

 

Mange tak til Marco Reus - DANKE MARCO -  Jeg er nu Bundesliga-fan!

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt