Blog » Optakt til det Danske Melodi Grand Prix 2014

Optakt til det Danske Melodi Grand Prix 2014
Af CDbjerg, Fre. 7. mar. 2014, 02:30
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (69) Til kommentarer

Aldrig før har DR modtaget så mange sange som i år, og 10 sange er blevet udvalgt. Flere kendte navne er at finde imellem de 10 sange.

 

DR udsendte for en måneds tid siden små bidder på 30 sekunder af alle sangene, og det har for flere og især for undertegnede været med stor spænding af sangene i dag fredag kl. 00.01 blev frigivet i fulde versioner.

 

Desværre tror jeg ikke vi kan gentage sejren fra sidste år ved årets Eurovision, det mener jeg sangene simpelthen er for svage til. Jeg vil lave en kort gennemgang af de 10 sange, og vil herefter komme med mit bud på de 3 som jeg tror ender med at stå i finalen lørdag aften.

 

Hør alle sangene her.

 

1. Brian Rice "I choose you."

 

Brian Rice var tæt på at vinde DMGP i 2010, men blev "heldigvis" snydt af Chanee & Evergreen som fik en ret flot 4 plads ved ESC. Brian Rice er en vellidt sanger og flere har da også haft ham som favorit indtil de 30 sekunders klip kom ud. Jeg synes sangen lød lidt kedelig. Dog blev jeg positiv overrasket da jeg hørt nummeret og det hører bestemt til den gode halvdel. Nummeret er et sædvanligt Brian Rice popnummer, især omkvædet er jeg vild med. Slutningen synes jeg dog er lidt fesen på en eller anden måde.  Brian Rice er yderst professionel og kan være en farlig outsider.

 

Jeg ville ikke blive overrasket over at se ham helt i toppen og endda vinde.

Bud på slutplacering: 1-4.

 

Bedste odds pt: odds 10 på NordicBet.

 

 

2. Rebekka Thornbech "Your lies."

 

Det første jeg tænkte var zZzzZ, men mange faldte i dåne over Rebekka på de sociale medier, og bookemakerne er da os lidt enige med hende efter de 30 sekunders klip udkom. Jeg synes bare slet ikke Rebekkas sang sagde mig noget. Den der countrystil har vi vidst prøvet at stille op med før ved Eurovisonen i 2006 med sangen "Twist of love". Ja så det betyder at danskerne jo nok har smag for denne genre, men skal vi have en chance for at vinde hele molevitten igen, er det ikke hende her der skal repræsentere Danmark ved Eurovison. Ihvertfald ikke udfra de 30 sekunder, men det kan jo være jeg blev klogere. OG det gjorde jeg, det er en ganske udemærket sang, men efter at have hørt sangen flere gange så tror jeg stadig ikke på det er den der har den bedste chance ved ESC, men den kunne snildt rende med sejren i morgen. Jeg synes sangen starter fantastisk og har et solidt omkvæd, men så sker der et eller andet. Den bliver for ensformet og lidt sukkersød, ihvertfald for mit øre.

 

Jeg tror ret meget at på Rebekka kommer i toppen af årets DMGP, men inders inde håber jeg virkelig ikke hun vinder.

 

Bud på placering: 1-3.

 

Bedste odds pt: odds 5 på Unibet, NordicBet og Betsafe.

 

 

3. Sonny "Feeling the you."

 

Hmm, den er egentlig ret funky sangen, og lur mig om vi ikke får et fedt sceneshow med en masse dansere. Det lyder meget Michael Jackson wannabe-agtigt. Den er fin nok sangen men jeg kan slet ikke forestille mig den vinder det hele. Men langt fra finalen tror jeg ikke Sonny er.

 

Jeg ser Sonny lige lidt efter et par af sangene, men måske han kan overraske hvis han har et superfedt sceneshow.

 

Bud på placering: 3-6.

 

Bedste odds pt: odds 22 på Bet365.

 

 

4. Danni Elmo "Shes the one."

 

Danni Elmos sang blev jeg faktisk mere og mere vild med jo flere gange jeg hørte 30 sekundersklippet. Jeg synes han har en fantastisk stemme på studioversionen. Sangen starter fint med hans stemme og går hurtigt over til omkvædet hvilket jeg også er vild med. Derefter synes jeg sangen bliver noget rodet desværre. Den mangler desværre en del for at kunne have vundet.

 

Jeg troede sangen kunne overraske, og det kan den da også stadig, men jeg tror ikke på det, desværre.

 

Bud på placering: 7-10.

 

Bedste odds pt: odds 25 på NordicBet.

 

 

5. Emelie Moldow "Vi finder hjem."

 

Årets eneste sang sunget på dansk, og den er superflot sunget af unge Emile. Faktisk har Basim der også deltager med sin sang "Cliche love song", skrevet denne sang til Emile og han har derfor 2 sange med ved ærets DMGP. Jeg må indrømme jeg ikke havde de store forventninger til denne sang, men den kan skille sig ud som en af de eneste lidt mere stille sange, og at den så synges på dansk, kan være at det er en folk ligger mærke til.

 

Jeg tror Emilie får en hæderlig placering, men jeg vil blive noget overrasket bare at se hende i top 3.

 

Bud på slutplacering: 5-8.

 

Bedste odds pt: odds 12 på Betsafe og NordicBet.

 

 

6. Glamboy P "Right by your side."

 

Endnu en sanh jeg ikke har haft de store forventninger til, og det hat jeg bestemt heller ikke efter at hørt sangen i sin fulde længde. Den starter egentlig fin nok, men jeg synes faktisk sangen har nok det svageste omkvæd af alle 10 sange. Jeg tror rent faktisk heller ikke Danmark har lyst til endnu en "dramaqueen" som deltager til Eurovision.

 

Nok den svageste sang af alle, jeg spår den ikke ret store chancer for andet end en sidsteplads.

 

Bud på placering: 10.

 

Bedste odds pt: odds 25 på NordicBet.

 

 

7. Nadia Malm "Before you forget me."

 

Så sker der endelig lidt godt. Nadia Malm havde jeg inden jeg have hørt noget af sangene ret store forventninger til. Hun har selv skrevet sangen, men den minder mig nu rigtig meget om de store hits hun har haft sammen med Svenstrup og Vendelboe. Nadia har en flot stemme, og sangen har en stille start, men så kommer der flere fede etaper på. Jeg synes det er en af de klart bedste og stærkeste sange vi har i årets DMGP, og rent faktisk tror jeg at skal Danmark have en hæderlig placering ved årets ESC vil Nadia Malm nok være et af de stærkeste kort vi har.

 

Jeg kan sagtens se Nadia vinde, hellere hende end Rebekka Thornbech. Det bliver tæt i toppen!

 

Bud på placering: 1-3.

 

Bedste odds pt: odds 7,50 på Bet25.

 

 

8. Basim "Cliche love song."

 

Så bliver der sgu fest i Odense. Basim indtager scenen med det fantastiske humørfylde og totalt ørehængene nummer. jeg har normalt ikke den store fidus til Basim, men da de 30 sekunder af alle sange blev udgivet, var han den huskede bedst af de 10 sange. Sangen minder mig utrolig meget om noget ala Bruno Mars og jeg bliver totalt glåd i låget når jeg hører den. Mange haters er efter Basim og siger han ikke kan synge, men jeg håber og tror rent faktisk han har udviklet sig så meget over de sidste år, at han gør mange til skamme. Jeg synes sangen er en af de få man husker og jeg er slet ikke i tvivl om at Basim helt sikkert har fået bikset et fedt sceneschow sammen til i morgen.

 

I mine ører kan jeg slet ikke forestille mig at Basim ikke er at finde i finalen, men det kræver selvfølgelig at folk stemmer på ham.

 

Bud på placering: 1-3.odds 6,50 på Danske Spil.

 

Bedste odds pt: 

 

 

9. Anna David "It hurts."

 

Anna David plejer ikke at sige mig det vilde, men hun er en superflot pige, er populær i DK og synger rigtig godt. Jeg er helt helt vildt med hendes omkvæd, og det er et af de bedre, men resten af sangen er drønkedeligt. Er virkelig skuffet fatisk. Hvis de satte omkvæddet på repeat tror jeg sangen ville have større chancer. Desuden kommer hun til at ligge imellem Basim og Michael Runes sange, begge sange med gang i.

 

Jeg tror Anna David bliver glemt i mængden, og er langt fra finalen.

 

Bud på placering: 7-10.

 

Bedste odds pt: odds 9 på Bet365.

 

 

10. Michael Rune Feat. Natascha Bessez "Wanna be loved."

 

SKUFFET! Michael Runes sang var en af dem jeg havde klart de største forventninger til, men jeg blev taget ved næsen føler jeg. Sangen er da ok, og der er bestemt gang i den, men det lyder alt for meget som et eller andet Ibiza b-nummer. Omkvæder er fint og saxofonen er fantastisk, men der mangler bare et eller andet. Dog har Michael en stor fordel i at slutte ballet af med sang nr. 10, og han vil derfor sidde i folks erindninger når der skal stemmes.

 

Jeg håber på Michael Rune kommer i toppen, men jeg er bange for det ikke sker.

 

Bud på placering: 4-7.

 

Bedste odds pt: odds 6 på Bet365 og Bet25.

 

 

Det var en kort gennemgang af de 10 sange, derfor vil jeg nu komme med mit endelig pud på hvilke 3 sange jeg ser i finalen lørdag:

 

Basim (Vinder) :)

 

Rebekka Thornbech

 

Nadia Malm

 

Brian Rice er tæt på og jeg vil ikke blive overrasket over at se ham i top 3.

 

 

Reglerne ved årets DMGP:

 

Vinderen bliver ikke kun fundet af seerne, men også af en jury bestående af velkendte danskere som har styr på musik. Altså tæller juryen 50 % og det samme gør smsstemmerne fra seerne. Juryen består i år af Søs Fenger, Camille Jones, Cutfather, Jørgen De Mylius, Cheif1.

 

Når alle 10 sange er spillet, skal jury og seere stemme. De 3 sange der får flest stemmer går i finalen, hvor de 3 sange igen skal synges. Herefter stemmes der igen og vinderen findes.

 

 

Læs evt min ekspertanalyse på hvem jeg har troet på som vinder da de 30 sekundersklip udkom for en månedstid siden her.

 

Kom endelig med jeres bud, og kommentarer så vi kan få en hyggelig Grand Prix tråd op at køre.

 

Over and out.

 

CDbjerg..

 

 

Seneste blogs fra CDbjerg
07/03-2014 02:30 Optakt til det Danske Melodi Grand Prix 2014
11/11-2013 02:09 Bad betting beats
18/09-2013 03:05 Er betting kun for mænd ?
03/08-2013 01:13 DONG !!
05/07-2013 02:33 Gold Cup 2013 Optakt.
18/05-2013 01:55 ESC 2013 Finale Optakt.
16/05-2013 02:09 ESC 2013 2. Semifinale Optakt.
09/05-2013 17:32 ESC 2013 1. Semifinale Optakt.
18/04-2013 01:56 Det Europæiske Melodi Grand Prix i Parken 2014?
23/05-2012 15:57 Melodi Grand Prix 2. semifinale

Brugerprofil

CDbjerg CDbjerg har deaktiveret visning af online/offline status

Fra Mariager
Bruger siden 23. april 2008


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 127%
Balance 0.00 0.00 0.00 +17.18
Hitrate 0/0 0/0 0/0 35/64
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens forumbruger. Klik for at læse mere Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere Denne bruger har været kåret som månedens brugertipper. Klik for at læse mere

Detaljeret statistik

Champions cup 1
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
0.00
0/0
0/0
0/0
0/0
 

Cykling

Tour De France
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Total
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
 

ESC 2013

Det Europæiske Melodi Grand Prix 2013.
0%
0%
0%
61%
0.00
0.00
0.00
-1.56
0/0
0/0
0/0
1/4
Total
0%
0%
0%
61%
0.00
0.00
0.00
-1.56
0/0
0/0
0/0
1/4
 

ESC 2013

Det Europæiske Melodi Grand Prix.
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
Total
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
 

Fodbold

Asian Trophy
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Champions League
0%
0%
0%
148%
0.00
0.00
0.00
0.48
0/0
0/0
0/0
1/1
Champions League Kvalifikation
0%
0%
0%
108%
0.00
0.00
0.00
0.23
0/0
0/0
0/0
2/3
CONCACAF Champions Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
CONCACAF Gold Cup
0%
0%
0%
113%
0.00
0.00
0.00
1.53
0/0
0/0
0/0
8/12
CONCACAF Gold Cup Finale
0%
0%
0%
155%
0.00
0.00
0.00
0.55
0/0
0/0
0/0
1/1
Concacaf Kvinder U20 Mesterskab
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Confederations Cup
0%
0%
0%
366%
0.00
0.00
0.00
15.94
0/0
0/0
0/0
5/6
EM (K)
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
England Premier League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Europa League Kvalifikation
0%
0%
0%
146%
0.00
0.00
0.00
2.32
0/0
0/0
0/0
4/5
Gold Cup
0%
0%
0%
122%
0.00
0.00
0.00
0.67
0/0
0/0
0/0
2/3
Klub Venskabskampe
0%
0%
0%
80%
0.00
0.00
0.00
-1.60
0/0
0/0
0/0
4/8
USA - Major League Soccer
0%
0%
0%
199%
0.00
0.00
0.00
0.99
0/0
0/0
0/0
1/1
Venskabskampe
0%
0%
0%
95%
0.00
0.00
0.00
-0.27
0/0
0/0
0/0
3/5
Venskabskampe (K)
0%
0%
0%
160%
0.00
0.00
0.00
0.60
0/0
0/0
0/0
1/1
VM U20
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Total
0%
0%
0%
127%
0.00
0.00
0.00
14.44
0/0
0/0
0/0
32/53
 

Underholdning

SuperMatch
0%
0%
0%
283%
0.00
0.00
0.00
7.30
0/0
0/0
0/0
2/4

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt