18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

ATP/WTA Madrid 2024: Odds, optakt og spilforslag

Opdateret
Klaus FEkspert Klaus F
Tidligere tennisspiller med en livslang interesse for tennis og sportsbetting.
Vis mere
Vis mindre
Kommentarer (41)

Årets anden Masters 1000 på grus finder sted i Madrid, hvor ATP og WTA-Touren er samlet i den spanske hovedstad. Det er en stjernespækket turnering med navne som Jannik Sinner, Carlos Alcaraz og Rafael Nadal, hvor spillerne skal pudse formen af inden, det kulminerer med French Open i slutningen af maj. Danmark er repræsenteret i form af Holger Rune og Wozniacki i hovedturneringen. Clara Tauson måtte  desværre trække sig i kvalifikationen. 

Spil på Madrid Masters hos Bet365

Odds på ATP Madrid

Der er igen to spillere, der skiller sig ud foran resten af feltet: 

Favoritterne ved Madrid Masters

Carlos Alcaraz kan blive den første mand siden Novak Djokovic i 2021 til at vinde samme turnering tre gange i træk. Den unge spanier elsker de hurtige betingelser i Madrid, hvor hans power kan udøve brutal dominans. Alcaraz har været ude i de sidste par turneringer grundet en skade i højre arm. Det ændrer dog ikke på, at han er favorit i den spanske hovedstad. 

Jannik Sinner ramte muren i Monte Carlo, hvor han tabte til Stefanos Tsitsipas. Måske er det italienske momentum ved at aftage efter en helt suveræn sæson fra Sinner. Han har heller ikke været været storspillende i Madrid, hvor hans bedste resultat er en 3.runde i 2022. Det ændrer ikke på, at Sinner er den mest formstærke spiller i denne sæson, derfor skal han tilhøre favoritterne. 

Outsiderne ved Madrid Masters

Casper Ruud spiller fremragende på grus som traditionen nærmest foreskriver. Nordmanden har efter en lidt sløj sæsonstart fundet det højeste gear på det røde underlag. En flot præstation med titlen i Barcelona i i sidste uge vidner om en Ruud i storform. Problemet for Ruud er, at han åbenlyst har problemer i Madrid, hvor boldene kommer hurtigere end normalt. Han har direkte sagt, at Madrid Masters er en turnering, hvor han sjældent får sit spil til at fungere.

Stefanos Tsitsipas står i en lignende situation. Grækeren er den mest formstærke spiller på grus sammen med Ruud i øjeblikket med to finaler i træk i hhv. Monte Carlo og Barcelona. Det langsomme underlag giver ham tiden til at eksekvere den måske bedste forhånd på ATP-touren. I Madrid kan man udnytte Tsitsipas' svaghed i form af baghånden. Når han ikke får tiden til at slå den, så er den sårbar. Grækeren har et par kvartfinaler fra Madrid, og en tabt finale mod Novak Djokovic tilbage i 2019.

Alexander Zverev har en voldsom statistik i Madrid. Han har været i tre finaler og vundet titlen to gange. En monumental bedrift af den høje tysker med den store serv, der nyder godt af de hurtige betingelser i Madrid. Jeg tillæger hans nederlag til Garin i sidste uge i München ingen betydning. Det er klassisk Zverev, at han prioriterer den spanske turnering. 

Selvom Daniil Medvedev har udtalt, at grus er for hunde og ikke mennesker, så skal man ikke undervurdere hans evner på underlaget. En titel ved Rom Masters sidste år er tilstrækkeligt bevis på dette. Russeren har dog ikke lignet sig selv på det seneste, og et skuffende nederlag i Monte Carlo til Khachanov øger ikke optimismen på Medvedevs vegne. 

De potentielle overraskelser i Madrid 

Hubert Hurkacz har serven til at gøre det onde vil alle modstanderne i Madrid. Polakken, der har spillet 63 tiebreaks i hans seneste 73 kampe ender som denne statistik indikerer ofte i tætte kampe uanset modstanderens kaliber. Hurkacz var i kvartfinalen i Madrid for et par år siden, hvor kun Novak Djokovic kunne stoppe ham. 

Grigor Dimitrov spiller sit livs tennis i øjeblikket. Han kan også gøre skade på sine modstandere på grus, hvis han får lidt hurtigere betingelser at arbejde med. Dimitrov har dog ikke været udpræget succesfuld i Madrid i de senere år. Måske skal dette være året, hvor han også slår igennem i det spanske. 

Det er næsten farligt at nævne Andrey Rublev, da han i total ubalance i øjeblikket. Lige siden diskvalifikationen mod Bublik i Dubai den 1.marts har russeren vundet én kamp. Især nederlagene i Monte Carlo og Barcelona har gjort ondt på Rublev. Man kan dog ikke regne en mand med det potentiale på grus helt ude. 

Alex De Minaur er australier, men han er opvokset i Spanien. Han spillede en god turnering i Monte Carlo, hvor Djokovic blev endestationen i kvartfinalen. De hurtige betingelser i Madrid skal passe godt til ham. 

Ugo Humbert er denne sæsons helt store overraskelse. Han skrev sig ind i verdenseliten med titlen i Dubai tidligere i år. Den venstrehåndede og angrebslystne franskmand kan serve sig til mange point på underlaget i Madrid. 

Jan-Lennard Struff var i finalen sidste år i Madrid. En stor sensation, og tyskeren tog endda sæt fra Carlos Alcaraz i finalen. Den 33-årige Struff kommer med sin første ATP-titel i bagagen fra München. En emotionel uge for Struff, der endelig har fået denne byrde af skulderen. Struff kan blive farlig i Madrid. 

Rafael Nadal skal nævnes, selvom troen på spanieren må være på et absolut lavpunkt. Han fik en god sejr i Barcelona mod Cobolli, men han måtte strække våben mod Minaur runden efter. Madrid har aldrig været en favoritturnering for legenden, der ikke får nok tid til at kontrollere det voldsomme spin i hans slag på det hurtige underlag. Mange ting taler imod Nadal: Fysikken, underlaget og den manglende kamptræning. Den naturlige respekt for den bedste grusspiller i historien er dog stadigvæk tilstede. 

Dansk deltagelse ved ATP Madrid

Holger Rune bliver ved med at overraske negativt og positivt. En mand, der har et spænd i niveau mellem en kamp, hvor han spiller lige op med Jannik Sinner i Monte Carlo til, at han taber på 45 minutter til Jan-Lennard Struff i München er svær at læse. 

Grunden til Runes nederlag i München bliver af hans lejr betegnet som "sygdom hele ugen og derefter en tank, der var helt tom". Det giver selvfølgelig god mening, hvis Rune har været syg, da betingelserne i München nærmest var polar-agtige med snebyger. Man kan dog igen godt blive bekymret for, at Rune presser sig selv for meget. I Montpellier og Miami var der også fysiske problemer. 

Hvis Rune version "Monte Carlo" dukker op i Madrid, så kan han gå langt. Rune har kun deltaget i den spanske turnering én gang, og det var i to maratondyster, hvor han i 1.runde slog Alexander Bublik 7-6 i tredje sæt, og i 2.runde tabte med samme cifre til Alejandro Davidovich Fokina. 

Rune har fået en god lodtrækning i de indledende runder, hvor han møder vinderen af Alexei Popyrin og Mariano Navone i 2.runde. I 4.runde kan Andrey Rublev vente, og det helt store brag kan vi få i en kvartfinale mod Carlos Alcaraz. 

Du kan følge med på Holger Runes næste kamp i Madrid, og du kan også livestreame Holger og se, hvordan danskeren klarer sig i Madrid. 

Spilforslag til ATP Madrid

En mand med en stærk historik i Madrid bliver mit spilforslag:

Alexander Zverev til at vinde ATP Madrid til odds 13,00 hos Unibet

Jeg ser tysk værdi pga. følgende: 

  • Zverev har vundet Madrid før og har en fremragende historik i den spanske hovedstad
  • Der er usikkerheder omkring de to store favoritter: Sinner kan være udbrændt efter en heftig sæsonstart, og Alcaraz kæmper med en skadet arm
  • Zverev plejer gerne at dosere sit topniveau til de største turneringer, derfor er det ingen bekymring for mig, at han tabte til Garin i München
  • Lodrækningen er overkommelig og hvis Zverev rammer topniveau kan kun en Alcaraz på 100% ødelægge det for ham i semifinalen

Betværdi: 104%

Følg ekspertens spilforslag hos Nordicbet

Odds WTA Madrid

Big 3 hos damerne er ifølge bookmakerne favoritterne i Madrid: 

Favoritterne ved WTA Madrid

Man kommer ikke udenom Iga Swiatek, der er dronningen på grus på WTA-Touren. Madrid er dog en af de få turneringer, hvor hun ikke har vundet titlen. Hun tabte finalen i 2023 til Aryna Sabalenka. Problemet for Swiatek er farten på boldene, der kommer anderledes i Madrid kontra de almindelige grusturneringer. I sidste uge tabte Swiatek til Rybakina i Stuttgart i semifinalen. 

Elena Rybakina kommer direkte fra en titel i Stuttgart på grus. Rybakina har 5-2 i indbyrdes opgør mod Iga Swiatek, og hun blev spurgt til, hvorfor hun giver den polske verdensetter så mange problemer. "Jeg slår fladt og er hurtig, så Iga får ikke så meget tid på bolden som hun gerne vil have". Det virker til Rybakina har opskriften på at slå alle spillere, når hun er 100% skades og sygdomsfri. Det har netop været problemet for hende i de sidste par sæsoner. 

Aryna Sabalenka havde en traumatisk oplevelse tidligere i år, da hendes tidligere kæreste begik selvmord i Miami. Hun har forståeligt nok ikke lignet sig selv siden. Hun er forsvarende mester i Madrid, hvor betingelserne passer perfekt til hende. Der er dog meget store spørgsmålstegn ift. hendes mindset. 

Outsiderne ved WTA Madrid

Coco Gauff finalisten fra French Open 2022 er inde i en krise, hvor specielt hendes serv ikke kører. Amerikaneren er dog farlig på det røde grus, og det er et spørgsmål om tid før hun for alvor kommer i gang igen. 

Danielle Collins har siden sin tilkendegivelse om karrierestop efter Australian Open ramt sit højeste niveau i karrieren. Den følelsesladede amerikaner, der altid bidrager til underholdning vandt den største titel i karrieren, da hun løftede trofæet i Miami. Det fulgte op med en titel i Charleston på grus. Collins kan slå alle i øjeblikket. 

Jessica Pegula er vild med Madrid, hvor hun har været i hhv. finalen og kvartfinalen i 2022 og 2023. Amerikaneren, der brød med sin træner igennem mange år i denne sæson er langsomt ved at finde sit fodfæste efter en tid med dårlige resultater. 

Maria Sakkari hyrede tidligere i år Pegulas gamle træner, David Witt. Det har givet grækeren noget kontinuitet i spillet, og hun har præsteret stabilt ved at nå kvartfinaler, semifinaler og finale siden trænerskiftet. 

De potentielle overraskelser i Madrid

Marta Kostyuk var fremragende i Stuttgart, hvor hun nåede finalen. Her var Rybakina en for stor mundfuld, men ukraineren er for alvor ved at slå igennem blandt de bedste i verden. Hvis Kostyuk kan fortsætte sit momentum i Madrid, når hun langt. 

Jasmine Paolini vandt Dubai ud af det blå tidligere i år. Den lille iltre italiener med det største fighterhjerte har en tro på sig selv, der kan flytte bjerge. Paolinis stil passer bedst på grus, og når hun kan overraske i Dubai, så kan hun også i Madrid.

Jelena Ostapenko skal som tidligere vinder af French Open nævnes. Selvom hun er ekstremt ustabil, så har hun topniveauet til at vinde en Masters 1000. Hun har også den mest imponerende statistik mod verdens bedste spiller (4-0 mod Swiatek). 

Sloane Stephens har lige vundet en titel på grus i Frankrig. Hun er en af de få amerikanere, der elsker det røde underlag. Stephens har kontinuerligt været langt i French Open i en del år, og i 2018 var hun i finalen i Paris. Med den rigtige lodtrækning kan hun godt forbedre sin bedste præstation i Madrid, der er en semifinale fra 2019.

Danskere med i WTA Madrid

Caroline Wozniacki måtte trække sig i Billie Jean King Cup, da hun var fysisk dårlig i kampen mod Sinja Kraus fra Østrig. Nu er Caroline tilbage på grus - et underlag, der aldrig har været hendes favorit, og hun har også kun spillet to kampe på det siden 2019. 

En kvartfinale fra 2015 er Wozniackis bedste resultat i Madrid, så man kan ikke tillade sig at have store forventninger til den tidligere verdensetter. 

Caroline møder en kvalifikant i første runde (potentielt Tauson). Vinder hun den venter brasilianske Beatriz Haddad Maia i anden runde. 

Du kan livestreame Caroline Wozniacki i Madrid.   

Clara Tauson var involveret i et af de største dramaer på WTA-touren i 2024. I finalen i Oeiras var hun bagud med 6-4 5-0 men vendte det til en 4-6 7-5 4-1 føring, og alligevel tabte danskeren kampen. Et klassisk WTA-drama. 

Det drama samt 11 kampe på 15 dage gjorde for ondt på Tauson, der måtte trække sig efter første sæt i kvalifikationen mod Rebecca Sramkova. 

Du kan livestreame Clara Tauson, og følge med i hendes kamp for at nå verdenstoppen i løbet af sæsonen.

Spilforslag til WTA Madrid

Jeg går med en temperamentsfuld amerikaner som mit spilforslag: 

Danielle Collins til at vinde WTA Madrid til odds 15,00 hos Danske Spil

Der er værdi på en amerikansk titel i Madrid pga. følgende: 

  • Collins har vundet de to sidste turneringer, hun har deltaget i. Dette inklusiv en grusturnering i Charleston
  • Hun har ikke bare vundet turneringerne men også domineret dem med 13 sejre i træk og kun to tabte sæt
  • De hurtige betingelser i Madrid skal passe Collins godt
  • Hendes lodtrækning er god, og rammer hun niveauet fra Miami og Charleston bør hun ende i kvartfinalen

Betværdi: 105% 

Følg ekspertens spilforslag hos Danske Spil

Fakta om Madrid Masters

ATP Madrid Masters 2024

Turnering Madrid Masters 
Kategori ATP Masters 1000
Dato 24.april – 5.maj
Sted Madrid, Spanien
Underlag Grus
Antal spillere 96
Præmiesum $ 7,877,020

FAQ om Madrid
 

Hvor kan jeg spille på Madrid?

Hos Betxpert kan du finde de bookmakere, hvor du kan spille på ATP og WTA Madrid.

Hvordan er betingelserne i Madrid?

Temperaturerne bliver omkring 20 grader og tørvejr i den kommende uge i Madrid. Der spilles 667 meters højde, hvilket gør betingelserne hurtigere.

Hvor meget får vinderen af WTA Madrid?   

Vinderen kan stoppe 963.225 Euro i lommen.

Hvilket underlag spilles der på i Madrid?

Der spilles på grus. Turneringen er førhen blevet afholdt indendørs. I 2012 forsøgte men med blåt grus, men det blev ingen succes.

Hvor bliver Madrid afholdt?

Turneringen afholdes i La Caja Magica, hvor der er plads til 17.000 tilskuere på tre hovedbaner.

Hvem er favorit til at vinde WTA Madrid?

Iga Swiatek er bookmakernes favorit til at vinde turneringen. 

Hvilke bolde bruges i Madrid?

Der spilles med Dunlop bolde i Madrid Masters.

Kommentarer

Feedback