Med en flot juni måned i bagagen ser tipredaktøren frem mod juli: Wimbledon, Tour de France og Superliga-fodbold.

Sommeren har ramt os med et klask i den svedne nakke. Så kan vi lære det (at putte solcreme på). Men helt uforberedte er vi ikke: Vi har en optakt på vej (EDIT: Nu er den klar) til Superliga-sæsonen der går i gang i næste uge, og ekspert Tonni Munk Jensen (læs mere om ham her) har allerede to tip klar til første runde, samt seks sæsonspil.

Tour de France, der ruller afsted her i weekenden, er vi også klædt på til med stor optakt og diverse tip. Wimbledon, der blev servet i gang forleden, serveres med optakter (dame og herre), analyser, forumdebat og konkurrence. (Vi ville dog gerne have flere tip; har du en ATP og/eller WTA-ekspert i maven, så skriv til [email protected]).

Afrikanske Mesterskaber og CS:GO

Alt i mens er Afcon (De Afrikanske Mesterskaber i fodbold) i fuld gang. Gruppespillet er overstået, og 1/8-finalerne spilles fredag-mandag. Dem har vi naturligvis analyser af.

Lige som vi dækker esports-begivenheden ESL One Köln, 2.-7. juli. Og lige som vi dækkede det nys overståede U21-EM tæt.

Juni: U21-EM og andre fine tal

U21-EM var med til at gøre juni til en god måned for BetXperts ekspertpanel. Efter en tung start på året med underskud i januar, februar og maj, kom panelet tilbage i sorte tal for 2019 i juni hvor 107 ekspertip gav en tilbagebetaling på 118%. 10 af 14 eksperter fik overskud.

Ud af det samlede overskud på 19,79 enheder tegnede Roman Empire sig for 9. I juni blev et supertip, sat sidste år, nemlig afgjort: Esbjerg som vinder af dame-håndboldligaen til odds 11. (Hans juni-overskud lød på 9 fordi et andet langtidsspil, afgjort i juni, kiksede).

Et flot farvel fra håndboldeksperten der forlod BetXpert i februar, men med det stærke langtidsspil nåede at få en ellers negativ personlig 2019-statistik op i overskud. +4,08 enheder og 109%. Nydeligt.

Håndbold-ekspert klar fra ny sæson

Roman Empire kan vi ikke længere trække på. Men vi har en anden håndboldekspert i Mani der kom til i slut-februar og leverede tre tip i marts (god start på eksperttilværelsen: to af tre gik hjem med samlet tilbagebetaling på 114%). Desværre kneb det med tiden i resten af sæsonen, men Mani melder at han er klar i den nye håndboldsæson der går i gang i august.

2019 stadig tungt

En god juni måned til trods (med og uden Roman Empire) er 2019 stadig et tungt år for ekspertpanelet. Hvad er årsagen?

Der er nok flere årsager. Selvfølgelig spiller negativ varians ind, men det gør positiv også, og vi er nogle eksperter der helt klart bør gøre det bedre. 

Jeg siger med velberåd hu ”vi” fordi jeg selv har underskud i år (trods et glimrende U21-EM hvor jeg ramte 7 af 12 tip med en tilbagebetaling på 116%). Min årsag er soleklar (tror jeg): For lidt søvn. Noget jeg har døjet med de seneste år; sådan cirka siden jeg fik børn. Børnene kan jeg ikke sådan slippe af med, så jeg må forsøge at indrette mig. Ved at blive bedre til at sove når jeg har chancen, men ikke mindst til at blive bedre til at erkende det når søvnunderskud har tappet lidt for meget af mine chancevurderings-evner. Dvs færre tip i de situationer.

Hvad andre underskuds-eksperter angår, tænker de naturligvis også over hvad og hvordan der kan forbedres, og jeg har løbende konstruktive dialoger med dem.

Ekstra cykel-eksperter

Her er et eksempel: Jesper Carstens, een af vores dygtigste eksperter. Stærk skribent og en blæksprutte med stor indsigt i en række vidt forskellige områder, fra esport over TV-underholdning til kvinde-fodbold. Men først og fremmest naturligvis cykelløb. Efter 10 år og 1.000 spilforslag her på sitet er han noteret for en tilbagebetaling på 110% (cykling: 913 tip, 110%). Hamrende flot. Men i år er der stort underskud. Hans cykel-statistik siger minus 12,57 enheder (69%), den samlede statistik -15,44.

Årsag? Tjah, også Jesper er blevet far, og det spiller nok ind. Han har desuden haft travlt med uddannelse og arbejde og har alt i alt ikke haft ret meget tid til tiptanker. Samtidig er cykelmarkedet blevet skarpere.

Hvad gør vi ved det? Vi lader Jesper fortsætte med at skrive sine fremragende optakter og lader ham også komme med tip, men nu med mindre pres. Det pres der nemlig følger med når man en ene-ekspert på et område. Det er Jesper ikke længere: Vi har hevet Lasselaugesen ind som ekstra cykelmand og udvider nok teamet yderligere i løbet af sommeren.

Der er også nye eksperter på vej til andre områder. Hold øje med BetXpert i løbet af sommeren.