Ugens ekspertinterview er denne gang med bokse- og MMA-eksperten Loke Barrett. Han kunne berette om en kolossal viden, dedikation og engagement, og så var han heller ikke bleg for at dele ud af sin personlige historie med BetXpert. 

OBS: BetXpert har aftalt en række bettinginterviews med nogle af sitets eksperter. Dette interview med Loke Barrett er det ottende i rækken. Det er samtidig også det sidste i denne omgang. Vi vil dog ikke udelukke, vi tager serien op igen engang senere på året. 

De første syv interviews finder du her: ThePedeMads BSMick KristensenJesper NyenstadLasse MeinecheScheuermann7 og Degnovic.  

BetXpert-redaktionen har sat bokse- og MMA-eksperten Loke Barrett i stævne. Det resulterede blandt andet i en snak om ekspertens meget store dedikation og engagement, ikke blot til sine favoritsportsgrene, men også når det kommer til BetXpert som site. 

Efter 11 år som ekspert på BetXpert har Loke været igennem lidt af hvert. Denne artikel rummer, foruden mere bettingrelateret indhold, i den sammenhæng også lidt spalteplads til bokse- og MMA-entusiastens personlige BetXpert-historie. 

Arrogant prins satte ild til boksepassionen

Arrogance. Nogle elsker at udøve det. Andre elsker at hade det. Og så er der dem, der forelsker sig i andres arrogance. Zlatan Ibrahimović er formentlig et godt eksempel på en arrogant mand, der deler vandene.  

Svenskeren er dog langtfra det første eller sidste kendte ansigt, der formår at forarge og forblinde med sin arrogance. I midthalvfemserne regerede en lille bokser ved navn Prince Naseem Hamed. 

Hvordan og hvornår begyndte din interesse for henholdsvis boksning og MMA?

”Det var boksning, der først fangede min interesse. Det har jeg interesseret mig for, så længe jeg kan huske. Da jeg var dreng, sendte de meget boksning i weekenderne på enten DR1 eller TV 2. Jeg kan ikke lige huske, hvem af dem det var. Det var i hvert fald meget mere tilgængeligt for 20 år siden, end det er i dag. Selvfølgelig kan alt streames i dag, men man skal samtidig betale ekstra for det.”

Eksperten fortæller videre, at det ikke blot var boksekampe tenderende til kategorien værtshusslagsmål, der blev vist på en af de to store tv-kanaler. Det var også flere af de helt store brag med eksempelvis Oscar de la Hoya og Félix Trinidad.

”De viste også nogle af de store kampe fra England og USA. Det medførte, at jeg blev grebet af nogle af de store stjerner fra årtusindeskiftet.”

Hvad var det, der fascinerede dig ved det? Var det en bestemt bokser?

”Det var nok mest en engelsk bokser, der virkelig fangede mig. En fjervægter, der gik under navnet Prince Naseem Hamed. Han er stadig en legende den dag i dag. Han udviklede nemlig en yderst arrogant stil. Ikke kun i bokseringen, men også hans ring walks, hvor han blandt andet har gået igennem en kirkegård og har fløjet ind på et flyvende tæppe. Det er blot et par af mange eksempler på hans utraditionelle tilgang til det hele.” 

”Samtidig med de her shows og den arrogante boksestil var han faktisk også en dygtig bokser. Han kunne bakke det meste af sin arrogance op med præstationerne i ringen. Han blev dog aldrig den bedste af de bedste, og i 2001 fik han sig da også en lektion af mexicaneren Marco Antonio Barrera.”

Efter nederlaget til Barrera gik der ikke længe, før Naseem stoppede karrieren som 28-årig. Efter sigende som en træt og udkørt mand. Der skulle imidlertid gå cirka otte år, før Loke Barrett for alvor fik øjnene op for MMA.

”Her skal vi hen år 2009, vil jeg mene. Jeg havde godt hørt om MMA inden, men sporten havde et dårligt ry dengang. Særligt blandt boksefolket.” 

Hvad gjorde så, at du alligevel faldt for det?

”Det var faktisk en tidligere kroatisk kickbokser, der gik under navnet Cro Cop. Han var kendt for et frygtindgydende venstreben, som han havde knockoutet adskillige med via sit velkendte highkick til hovedet. Alle vidste, at det var det venstreben, man skulle passe på. Alligevel fik han ram på dem én efter én på den måde. Han havde faktisk en meget passende catchphrase: ”Right kick hospital, left kick cemetery.”

”Mit kendskab til Cro Cop gjorde, at jeg bare måtte vide mere om MMA, og herefter blev jeg fuldstændig grebet af sporten. Jeg skulle for alt i verden vide alt om den.”

”Jeg var fuldstændig besat”

Hvornår og hvorfor begyndte du at tænke, at du kunne lave penge på din interesse for boksning og MMA?

”Jeg har altid syntes, det var sjovt at oddse. I mange år har det dog mest være småbeløb, hvor jeg forsøgte at regne ud, hvad der skete i en eller anden fodboldkamp. Da jeg så senere begyndte at koncentrere mig mere om boksning og MMA rent bettingmæssigt, brugte jeg formentlig flere timer på det end alle andre.”

”Fra 2008 tog det virkelig fart med boksning. Jeg så ikke nogen film, i jeg ved ikke hvor lang tid, fordi jeg brugte hver aften på at se boksning. Også tonsvis af gamle kampe. Jeg skulle vide alt om det. Jeg var fuldstændig besat af boksning. Og jeg kunne se, der ikke var så mange andre, der skrev om det i Danmark, medmindre det lige handlede om Brian Nielsen eller Mikkel Kessler.” 

Hvad så med MMA? 

”Da jeg for alvor begyndte at interessere mig for MMA omkring år 2009, havde jeg allerede fået bettingværktøjerne ind under huden via mit bettingfokus på boksning. Så det var nærliggende at tage bettingvinklen med ind på den sport også. Det var i maj 2010, at jeg også begyndte at skrive om MMA for BetXpert.”

”Jeg har overbevist mig selv om, at jeg bruger langt mere tid på det her end vedkommende, der er ansat, hos bookmakeren. Det kan alle selvfølgelig sige, men jeg har set alt, hvad der er værd at se. Og jeg tænker generelt utrolig meget på det her.” 

Kan du gøre det mere konkret angående dit tidsforbrug?

”Når der er så meget MMA, så vil der være mange fans, der bliver mættet af, hvad der sker på stævner lørdag aften. Events varer altså seks timer, så der er virkelig meget. Alligevel har jeg altid set alle events fra start til slut. Jeg får ikke nok, bare fordi det varer seks-syv timer. Jeg har set alt det gamle UFC, Bellator, Pride, WEC og Strikeforce. Jeg har desuden set alle sæsoner af ”The Ultimate Fighter” (reality-program, hvor håbefulde kæmpere konkurrerer om en UFC-kontrakt, red.). Dog med undtagelse af den kinesiske udgave.”

”Generelt har jeg set nærmest alt MMA-materiale igennem. Alt, der har været til at komme i nærheden af. Jeg har været fuldstændig hooked. Her kender jeg ikke andre, der har gået lige så meget op i det, som jeg har.” 

”Mit mindset fungerer generelt sådan, at hvis der er noget, jeg er interesseret i, så går jeg all-in på det. Det bliver nærmest en besættelse. Jeg skal simpelthen vide alt.” 

Gør sig tanker og forhåbninger om kommende odds

Når eksperten skal finde sine værdispil, har hans erfaring og store viden en stor betydning. Disse elementer er med til at filtrere spillene, således der kun er de gode tilbage. 

”Når jeg finder mine spil, er det ofte på baggrund af min viden. Jeg kigger programmet igennem og ser, om der er noget, der oddsmæssigt stikker ud. Der skal selvfølgelig researches bagefter for at se, om jeg har ret, og om jeg husker korrekt. Men meget af det ligger i, at jeg har en god fornemmelse af, hvor fighterne ligger rent niveaumæssigt.” 

”Der er i øvrigt nogle bookmakere, som vi ikke kan bruge i Danmark, der kommer ud med odds tidligere end dem med dansk spilletilladelse. Disse tidlige odds bruger jeg til at danne mig et indtryk af, hvor de ”danske” odds vil ligge. Jeg vil i samme moment gerne lige slå fast, at jeg selvfølgelig ikke spiller hos bookmakerne uden spilletilladelse i Danmark.”

”Når der er tale om de helt store kampe, kan jeg gå i meget lang tid og forestille mig, hvordan markedet vil være, og hvordan det vil udvikle sig rent oddsmæssigt. Her danner jeg mig så nogle forhåbninger om nogle odds. Jeg når måske frem til, at hvis en given kæmper eksempelvis ligger i odds 1,60 eller derover, så er det virkelig noget, jeg skal have kigget nærmere på.” 

Loke Barrett fortæller endvidere, at han finder inspiration til spil ved at følge med på diverse store hjemmesider. Det behøver ikke nødvendigvis at være deciderede bettingsider. Det kan også være sider, der bare dækker de to sportsgrene intenst. 

”Når der så kommer odds op, prøver jeg at lukke ned for flere inputs (eksempelvis fra de førnævnte hjemmesider, red.) og danner mig i stedet min egen mening.”

Når slag og spark er blevet uddelt i rigelige mængder, og der er fundet en vinder og en taber, resterer der stadig lidt arbejde for kampsportsfanatikeren. 

”Jeg laver ofte opfølgninger på mine tips. Her skriver jeg ned, om kampen gik, som jeg havde forventet det. Man skal nemlig huske på, at resultatet sagtens kan lyve. Du kan snildt være blandt verdens bedste i MMA, selvom du taber tre gange i streg. Niveauet i toppen er så højt, og det kan være små ting, der gør, at udfaldet ikke går din vej.” 

Bakker op om MMA-kollegas fremgangsmåde

Din kollega Scheuermann7 sagde, at han kigger meget på, hvilket matchup det er, når det kommer til de forskellige kampsportsgrene. Altså, om det er en bryder over for en jiu-jitsu-kæmper og så videre. Hvor meget kigger du på den slags?

”Det er en kæmpe del af det. Det er det ikke mindst, fordi kæmperne, uanset om vi snakker boksning eller MMA, som oftest kun møder hinanden én gang i karrieren. Dermed er der ikke en enorm database af indbyrdes opgør, som man ser det i andre sportsgrene. Derfor må man vurdere, hvordan deres stile egner sig overfor hinanden. Det kan man så gøre ved at sammenligne med deres tidligere modstandere.” 

”Herudover har jeg min egen rangering af fighterne i de forskellige vægtklasser. Her flugter mine rangeringer ikke altid med rangeringerne fra diverse forskellige forbund, hvad enten vi snakker boksning eller MMA.” 

Er der nogle ting, der skal være opfyldt, inden du kan finde værdi i et spil?

”Ja, der er visse ting, jeg altid går igennem: Hvordan står de overfor hinanden i forhold til styrker og svagheder, hvordan har deres forberedelser været, og hvilken vej peger formkurven. Og det kan blive ufattelig teknisk og nørdet. Det kan for eksempel være en traditionel, europæisk kickbokser mod en thaibokser, som bruger albuer og knæ. For det utrænede øje vil de minde en del om hinanden i stilen.” 

”Jeg vil dog kigge et spadestik dybere og se på, hvem der er bedst i den stående kamp, hvem er bedst i clinchen, og hvem der er bedst på jorden. Hertil kommer, at der er flere dimensioner i hvert af disse områder, hvor man så kan dykke endnu længere ned.”

”Jeg har ikke nogen skabelon, der er skåret ud i granit, men jeg har nogle præferencer. Nogle stilarter ser jeg være et godt counter overfor andre stilarter.”

Vil du ud med, hvilke her er tale om, eller er det en forretningshemmelighed?

”Ja, men det skal lige siges, at der er nogle usikkerheder forbundet med det. Det er ikke noget, jeg har decideret bevis for eller noget. Men jeg vil for eksempel mene, at en thaibokser ofte vil slå en karatekæmper. Jeg synes overordnet set, at Muay Thai-grenen er mere effektiv end karate. Karatekæmperen kan lave nogle exceptionelle ting, men det bliver nok lidt for pointpræget. I Muay Thai er tankegangen mere, at man angriber for virkelig at gøre skade.”

”Det er selvfølgelig meget firkantet stillet op, og man kunne sagtens nævne en masse nuancer i det.” 

”Jeg er desuden helt enig med Scheuermann7 om, at de hårde brydere ofte er et spil værd. De kan oftest blive ved længere end for eksempel judokæmperne, da deres stil ikke er lige så afhængig af eksplosioner. Får bryderen først sin modstander ned på gulvet, så står han med rigtig gode kort på hånden for at vinde runden. Det gælder, uanset hvem han møder.”

Hvorfor kan du slå markedet?

”Jeg mener, at jeg ved mere end de personer, som bookmakerne har ansat. Min fordel er, at de skal vurdere alle kampene, mens jeg kun skal pege på den eller de kampe, hvor jeg mener, de tager fejl. Jeg tror ikke, de har tid til at specialisere sig på samme måde i den enkelte kamp, som jeg har det.”

Føler du dig stærkere, rent bettingmæssigt, i én af dine sportsgrene frem for den anden?

”Her kan jeg se på BetXpert, at jeg historisk set er bedst i MMA. Samtidig kan jeg se, at jeg skrev mere om boksning førhen, hvor det nu er lige omvendt. Måske fordi jeg har haft mere succes med det (MMA, red.). Men i hvert fald fordi der er flere spil at komme efter på det marked.”

”Det sjove er så, at boksning faktisk har kørt rigtig godt for mig de seneste par år, selvom den historisk set har haltet lidt for mig.”

Godt samarbejde eksperterne imellem

Hvor meget tid bruger du på boksning/MMA? Både betttingwise såvel som ren interesse.

”Der er nærmest altid MMA og/eller boksning fredag eller lørdag. Jeg vil ikke sige, at jeg planlægger hele mit liv omkring de to sportsgrene, men jeg er næsten altid hjemme for at se de store begivenheder lørdag aften.” 

”Alene det at se sporten vil jeg mene snildt løber op i 15-20 timer om ugen. Det kan både være live-events såvel som tidligere kampe, hvor jeg tjekker op på kæmperne. Hertil kommer så al researchen, skrive ting ned i databaser og så videre. På en uge med fuld knald på kan det sagtens være et fuldtidsarbejde, som jeg bare ikke kan lade være med at lave. Al min research og alle overvejelserne ville jeg lave, om jeg skrev på BetXpert eller ej.”

Har du nogle sparringspartnere, du gør nytte af?

”Ja. Det seneste lange stykke tid har det været Jakob (Elbøl, red.). Vi plejer at snakke en del sammen og giver hinanden feedback på de tanker, vi lige umiddelbart har til nogle spil. Jeg synes, vi supplerer hinanden godt. Nogle gange har Jakob set noget, jeg ikke har, og omvendt. Det er bestemt også et håb, at vi får et godt samarbejde op at køre med Scheuermann7 (som er forholdsvis ny ekspert på siden, red.). Faktisk er dét samarbejde allerede så småt begyndt, så det skal helt sikkert også nok blive godt.”

Overtænker de forskellige scenarier

Det psykologiske aspekt i seriøs såvel som mindre seriøs betting har en stor betydning. Har du ikke marginalerne på din side, kan det hurtigt gå ud over selvtilliden og dømmekræften. Det kan den mangeårige BetXpert-ekspert bekræfte via egne erfaringer.

Hvori ligger dine svage sider?

”Der er sikkert rigeligt at tage fat på. Én af tingene er i hvert fald, at jeg godt kan komme til at overtænke tingene. Der er jo uendelige muligheder for, hvordan en kamps udfald kan ende. Derfor kan det være svært at begrænse sig i mulige udfald, men det er noget, jeg arbejder på. I bund og grund handler det om, at man ved, hvornår man har gennemtænkt det tilstrækkeligt – hverken for meget eller for lidt.”

”Det kan nok ikke undgås, at det går én meget på, hvis man er i minus. Det var også tilfældet, da jeg var i stort minus her på BetXpert. Det påvirkede min betting på den måde, at jeg ved flere tilfælde ikke turde lægge højoddsspil ud. Både fordi min selvtillid var lav, men også fordi det kunne se ud, som om at det var desperationsspil. Det ærgrer jeg mig rigtig meget over i dag. Det viser sig nemlig, at der ligger rigtig mange units rundtomkring, som jeg derfor ikke har med i mit BetXpert-regnskab. Det (BetXpert-regnskabet, red.) kunne have set meget anderledes ud i dag.”

Så konklusionen er lidt, at du har en tendens til at overtolke tingene, når variansen er negativ?

”Ja, jeg overfortolker, når jeg er inde i en dårlig periode. Jeg kan blive alt for forsigtig, så jeg ikke får de store gevinster med. Jeg er ellers ikke overtroisk anlagt, men det kan jeg godt blive, når kampene bare overhovedet ikke går, som de skal. Når varians er godt, så er det jo sjovt, men jeg lader mig stadig gå for meget på af de dårlige perioder.” 

Kan det stige dig til hovedet, når du rammer det hele?

”Det synes jeg faktisk ikke. Jeg vil selvfølgelig gerne smede, mens jernet er varmt, men jeg føler ikke, at jeg lader det stige mig til hovedet, nej.” 

Money (and popularity) talks

Selvom Loke Barrett har en endeløs og ubegrænset kærlighed til boksning og MMA, så er han alligevel ikke bleg for også at sende et par stikpiler af sted til de to sportsgrene. Ideelt set ville dommere og lignende udelukkende tænke på fair resultater og sportsmanship, men sådan forholder det sig ikke altid, mener vores ekspert. 

”I boksning har det virkelig stor betydning, hvem der er henholdsvis hjemme- og udebanekæmperen, og hvem der er publikumsfavoritten. Hvis eksempelvis Canelo Álvarez, måske den største boksestjerne lige nu, har en kamp, hvor han ender med at bokse fuldstændig lige op med sin modstander, så får Álvarez dommerafgørelsen ni ud af ti gange. I hvert fald.”

”Jeg har i lyset af dette nok set for rosenrødt på tingene førhen. Jeg har forsøgt at regne ud, hvordan kampene kommer til at forløbe. Men i sådanne tilfælde (som med Canelo Álvarez, red.) er der bare nogle politiske og økonomiske kræfter – og måske noget korruption – som spiller en rolle. Efter at jeg har gjort mig det mere klart, er jeg stensikker på, at det er sådan, tingene forholder sig.” 

”For at bakke det op, hvilket jeg synes er ret interessant, kan man tage et kig i min statistik her på siden. Den viser, at jeg er virkelig god til boksning på de meget tætte kampe, hvor jeg spiller på favoritten. Det tror jeg skyldes, at jeg er klar over det her aspekt, der er med hjemmebane- og publikumsfavorit.”

”Hvis den anden kæmper skal vinde, så skal han altså virkelig vinde overbevisende, hvis vi snakker pointsejr. Det er pisseunfair, men der er altså noget om snakken. Fodbold kan også være unfair, men hvis den står 1-0, når sidste fløjt har lydt, jamen så ender den 1-0, og det kan alle se.” 

”I boksning og MMA skal kampene tit afgøres ved dommerbordene, og derfor ved du ikke altid med sikkerhed, hvem der har vundet, når gongongen har lydt for sidste gang. Hele verden kan være enig om, at en given kæmper har vundet, men så kommer dommerne op med et andet udfald. Det sker som regel én-to gange ved hvert UFC-event. Og især i boksning er der nogle bagvedliggende interesser, der kan have indflydelse på dommernes bedømmelser. Disse kan være økonomiske såvel som påvirkninger fra publikum. I MMA er det lidt anderledes. Her synes jeg oftere, at der er tale om inkompetente dommere, som favoriserer deres egen baggrund, for eksempel boksning eller brydning, som de ofte kommer fra.”

”Hvis der er et event i Brasilien, og der er en brasiliansk fighter, så ved jeg, at de brasilianske fans larmer helt vildt. De er vanvittigt nationalistiske. Uanset hvad der sker, håber de bare, at deres mand vinder, og at modstanderen bliver slået til plukfisk. Fansenes vilde reaktion, når deres landsmænd måske kun snitter modstanderen, kan få indflydelse på dommerne. Måske så dommerne ikke hændelsen helt præcist, men de tillægger den alligevel stor betydning på grund af fansenes jubelbrøl. Derfor er det en kæmpe fordel at være hjemme.” 

”Så med andre ord: Hvis en kamp, hvor den ene kæmper er på hjemmebane eller af en anden årsag har publikummet med sig, på papiret er 50-50, så er den det nok ikke, når det kommer til stykket. Det er man som bettor nødt til at tage højde for. Boksning har et forfærdeligt ry af netop den grund. Jeg vil ikke mene, at det er lige så slemt i MMA, selvom man også ofte tager sig til hovedet som følge af de resultater, som dommerne kommer frem til her.”

Den opslidende kamp tilbage mod overfladen

Folk, der har fulgt med i Lokes lange BetXpert-karriere, vil vide, at det ikke altid har været en dans på roser, når eksperten har kigget på statistikken. Mange væddemål er blevet markeret med rød farve, bundlinjen har vist minus, og frustrationerne har deraf været uendelige hos eksperten. Det beretter han ærligt, da snakken falder på hans spilhistorik.

”Det var en meget lang kamp at komme tilbage til overfladen. Det tog nogle år, hvor jeg simpelthen nægtede at give op. Jeg vidste jo godt selv, at mit dårlige regnskab ikke stod målt med virkeligheden. Jeg vil faktisk sige det sådan, at en god bettingaften i mit personlige regnskab ikke betyder noget, hvis det har været en dårlig aften med BetXpert-regnskabet – det betyder 100 gange mere for mig. Jeg må sige, at jeg har et behov for at vise, at jeg godt kan finde ud af det her.” 

”Kigger man på min statistik her på BetXpert, kan man faktisk se, hvornår den store nedtur begyndte. I maj 2013 var jeg i plus 1,85 units. Der skete dog det, at min daværende kæreste og jeg gik fra hinanden. Det brud tog jeg meget tungt. Min måde at bearbejde – eller måske snarere at ignorere – smerten på var at skrive analyser til næsten alle mine spil. Jeg tænkte, at det ville være godt at fokusere på noget andet, nemlig bettingen, som jeg ikke altid havde haft nok tid til, frem for at sidde og have ondt af mig selv. Uheldigvis ramlede det hele for mig. Jeg kunne ikke ramme noget som helst, og det hele blev én stor, ond spiral, og minusset blev kun større og større.”

”Lavpunktet kom i oktober 2016. Her var jeg i minus 27 units. Men så skete der noget i en forrygende december samme år. Jeg skrev intet mindre end seks analyser til et event, fordi jeg ville have alle mine egne spil med. Denne gang skulle der ikke være noget med, at jeg kun skrev analyser til ét eller to af mine egne fem-seks spil, og at jeg så igen-igen udvalgte de par spil, som ikke gik hjem. Det havde jeg prøvet så mange gange før.”

Det skulle vise sig at være en særdeles god idé at få hele spilpaletten med denne december-aften i 2016. 

”Alle seks spil gik hjem, og herefter så jeg mig ikke tilbage.” 

Hvornår var det så, du ramte plus i BetXpert-regnskabet igen?

”Det var dagen før, at der var VM-finale i 2018. Natten til den 15. juli. Her ramte jeg et tip på Manny Pacquiao til odds 6,75. Spillet blev nærmest et symbol på det hårde slid og kampen om at komme tilbage i plus.”

Må vi få noget at vide om din tilbagebetalingsprocent i dit personlige regnskab? 

”Jeg har det ikke tilgængeligt nu, for min private computer er brudt fuldstændig sammen. Men jeg har et udførligt dokument for boksning og MMA for hvert år. Her skriver jeg alt ned. Jeg kan sige så meget, at tallene mest af alt peger i den retning, som man har set de seneste fire år (siden lavpunktet på minus 27 units, red.) på BetXpert: i den helt rigtige retning.”

Loke fortæller videre, at al modgangen og erfaringerne fra den hårde periode har gjort ham klog af skade. Denne visdom var netop årsagen til, at han holdt en pause på BetXpert fra november sidste år til marts i år. Nu er eksperten dog tilbage på fuld skrue og med fornyet energi, forsikrer han. 

11 år på BetXpert – lempede lidt på perfektionismen

Nu har du været på BetXpert i 11 år, siden 2009. Det er lang tid. Du har allerede været inde på din spilhistorik og din kamp om at komme tilbage fra et stort minus. Kan du tage os lidt mere igennem tidsrejsen. Hvad er der sket med dig og din betting i de 11 år? Hvordan har du udviklet dig? 

”Jeg er stille og rolig blevet en bedre bettor. Og så har jeg tidligere været for perfektionistisk med mine analyser. Jeg vil stadig gerne have, at alle kommaer og den slags er korrekte, men man kan også bruge for lang tid på at formulere sig. Det gjorde nok, at jeg var for ineffektiv, når det kom til antallet af tips, jeg kunne lægge ud. Det tog simpelthen for lang tid at skrive en analyse.” 

”Jeg vil ikke sige, jeg har slækket på kvaliteten, men jeg har prøvet at tilpasse mit format, så jeg kan producere flere analyser. Det har også rødder i min meget dårlige periode. Her skrev jeg virkelig lange analyser, hvor jeg prøvede at udpensle hver en detalje for og imod spillet. Det skulle være sådan, at folk kunne se, at jeg vidste, hvad jeg skrev om. Også selvom spillet måske ikke gik hjem.”

Hvad har BetXpert betyder for dig i de her 11 år, og hvad betyder det for dig den dag i dag?

”Jeg synes, det har været rigtig godt at have et sted, hvor jeg har kunnet skrive om de her sportsgrene, som jeg brænder for. Forhåbentlig har jeg kunnet smitte lidt af på andre med min entusiasme.” 

”Ellers vil jeg sige, det har betydet ufatteligt meget. Nok også så meget, at jeg har ladet det være for stor en del af, hvem jeg var. Derfor ramte det også så hårdt i den negative periode. Men jeg synes, jeg er blevet en langt bedre bettor og skribent. Ikke mindst via samarbejdet med andre eksperter og masser af sparring med Jens (Bøye, tidligere forum- og analyseredaktør her på sitet, red.).” 

Ung skotte og ældre fillippiner sikrede gode spil – nedlukning af Ladbrokes gav lang næse

Vi slutter ekspertserien og dette interview af med den sædvanlige omgang anekdotetid. BetXpert-veteranen har hele tre af slagsen til os. Én af dem har vi allerede været inde på. Den lægger vi ud med. Vi skal have fat i Manny Pacquiao igen. 

”Jeg er selvfølgelig nødt til at nævne kampen fra 2018 mellem Lucas Matthysse og Manny Pacquiao. Det var mit spil på den kamp, som fik mig tilbage i plus. Der var jo mange, der påpegede, at Pacquiao var gammel, og at han kun havde vundet på point i årevis (Lokes spil gik ud på, at Pacquiao skulle vinde efter KO, TKO eller diskvalificering, red.).”

”Der var helt sikkert også noget om snakken. Det vil jeg slet ikke anfægte. Jeg havde da også flere gange tidligere fanget bookmakerne på det forkerte ben med Pacquiaos pointsejre, men denne gang gik jeg en anden vej.”

”Jeg syntes ikke, der blev lagt nok vægt på, at Matthysse var en sårbar kæmper, og at han ikke stod så godt imod slagene. Det endte da også med, han blev lagt ned tre gange på syv runder og til sidst tabte kampen på knockout.”

Vil du ud med, hvad indsatsen var på spillet?

"Ja, den var på 500 kroner. Det var det højeste, jeg satsede, da jeg endnu var studerende."

Næste lille anekdote tager os tilbage til 2019. Her havde bokseeksperten luret, at bookmakernes favorit ikke ville vinde den store bokseturnering World Boxing Super Series. 

”Et mere nyligt eksempel er med skotten Josh Taylor. Modsat markedet, der havde amerikanske Regis Prograis som favorit til at vinde World Boxing Super Series, så havde jeg faktisk Taylor som favorit.” 

”Jeg var dog bevidst om, hvad det vil sige, at jeg ene mand går imod hele markedet. Så det kunne jo være, jeg havde overset noget. Derfor satte jeg det, som jeg vil mene var en konservativ chancevurdering, og satte dem begge som favorit til at vinde turneringen. Det gav stadig et godt spil.” 

”Det gik hverken værre eller bedre, end at Josh Taylor endte med at vinde over Prograis i finalen.”

Hvad var oddset på Josh Taylor?

”Det var 3,75. Han var bookmakernes andenfavorit ud af otte deltagere. Det var et godt eksempel på, hvad man kan få ud af at danne sig sin egen mening om et udfald, inden bookmakerne kommer ud med odds. I min verden var Taylor altså favorit, mens bookmakerne mente, det var Regis Prograis. Heldigvis holdt jeg mig til min egen vurdering.” 

Til den sidste anekdote skal vi en tur forbi Ladbrokes, der lukkede ned på det danske marked i 2015. 

”Og nu til lidt af en nedtur. Jeg havde et langtidsspil hos bookmakeren Ladbrokes. Spillet gik hjem, men inden da lukkede bookmakeren ned i Danmark. Derfor blev spillet voided.”

Hvad var det for et spil?

”Luke Rockhold, der var en af de bedste mellemvægtere i verden. Jeg spillede på, at han ville blive UFC-mester inden udgangen af 2015. Det var et spil, jeg satte i begyndelsen af 2015, og der var selvfølgelig nogle ting, der skulle falde på plads, inden det kunne blive en realitet.” 

”Han skulle først og fremmest vinde en kamp mod Lyoto Machida i begyndelsen af året – en kamp, der så formentlig ville give ham adgang til titelkampen. Han ville så være underdog i denne titelkamp, men slet ikke så stor, som oddset på det her spil indikerede. Herudover skulle titelkampen også arrangeres på den rigtige side af årsskiftet, så der var nogle brikker, der skulle falde på plads.” 

”Rockhold vandt mod Machida, og i selve titelkampen gav han odds 2,50, mens jeg havde fået ham til odds 6,00 på mit langtidsvæddemål. Jeg synes selv, det var godt set, og det er også et spil, jeg er stolt over. Men på bundlinjen står der et stort nul. Det er jeg naturigvis ærgerlig over. Ikke mindst fordi jeg have smidt 500 kroner på spillet. Det var alligevel blevet til en pæn gevinst, hvis spillet havde fået lov at stå."

Som det fremgår af interviewet, så har Loke Barrett været igennem en meget stor nedtur her på BetXpert. Med et minus på 27 units var der mildest talt meget dystre udsigter til at få vendt skuden. Via dedikation og hårdt arbejde lykkedes det dog bokse- og MMA-eksperten at få sorte tal på bundlinjen. 

I tillæg hertil siges det jo, at man bliver stærkere af modgang. Det mener Loke også, at han er blevet. Hvis du vil med på den nye rejse mod et forhåbentligt kontinuerligt og støt voksende plus, kan du tilmelde dig kampsportsekspertens ekspertmails. På den måde er du sikker på, du ikke går glip af nye tip fra den dedikerede ildsjæl. 

Den øjeblikkelige statistik vidner om et plus på 0,41 units efter 939 spil. Tilbagebetalinsprocenten siger 100. Det lyder måske ikke af meget, men man skal huske på, at pilen peger i den helt rigtige retning. Ser man isoleret på de seneste fire år, har Loke Barrett præsteret et plus på cirka 28 units. Det er slet ikke så ringe endda.