Onsdag aften venter endnu en storkamp i Champions League. Her mødes Inter og Liverpool på Giuseppe Meazza i den første af to ottendedelsfinaler i Champions League. BetXpert bringer i denne optakt blandt andet udvalgte odds på Inter - Liverpool.

Inter og Liverpool mødes onsdag aften i Champions League-ottendedelsfinalen på Giuseppe Meazza i Milano. En storkamp på et storstadion. En kamp mellem to klubber, der tilsammen har vundet det prestigefyldte trofæ ni gange. Inter tre gange og Liverpool seks gange.


Inter har ikke vundet Champions League siden de glade Mourinho-dage i 2010, og de har ikke stået i en Champions League-knockoutkamp siden 11/12-sæsonen, hvor de røg ud til Marseille i ottendedelsfinalen.

Liverpools seneste Champions League-trofæ blev sikret i 2019 efter den kedelige finale mod Tottenham. I 20/21-sæsonen blev kvartfinalen endestationen for Klopps mandskab, hvor de samlet tabte med 1-3 til Real Madrid.

I gruppespillet var Liverpool suveræne og vandt seks ud af seks kampe med en målscore på 17-6. Inter var ikke nær så overbevisende i deres gruppe, hvor det blev til tre sejre, en uafgjort og to nederlag. Begge Inter-nederlag sørgede Real Madrid for.

Odds på Inter - Liverpool

Nedenfor finder du de bedste odds på Inter - Liverpool. Champions League-ottendedelsfinalen mellem Inter og Liverpool starter onsdag aften klokken 21.00, og du kan se den direkte på TV3+ og Viaplay. 

Odds på Inter - Liverpool (1X2) Højeste odds Bookmaker
Inter 3,60
Uafgjort 3,75
Liverpool 2,15
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,74
Under 2,5 mål 2,26
Inter - Liverpool odds (begge hold scorer) Højeste odds Bookmaker
Ja 1,61
Nej 2,45
Målscorer i Inter - Liverpool Højeste odds Bookmaker
Mohamed Salah scorer 2,30
Diogo Jota scorer 2,87
Edin Dzeko scorer 3,10
Lautaro Martínez scorer 3,25
Roberto Firmino scorer 3,50
Alexis Sánchez scorer 3,90
Hakan Calhanoglu scorer 4,85
Ivan Perisic scorer 4,85
Trent Alexander-Arnold scorer 10,00

Odds på Inter - Liverpool er senest opdateret tirsdag den 15. februar klokken 12.04.


BetXperts tipredaktør, Frank Pilantra, forventer et tæt første opgør og en forsigtig første halvleg i Milano.

Inter - Liverpool: X (1. halvleg) - Odds 2,30 hos Bet365*

Frank Pilantra anerkender, at Liverpool er favoritter, men tipredaktøren tror på en tæt kamp, og han forventer ikke, at nogle af holdene kommer buldrende derudad i starten af kampen. Du kan læse spilforslaget i fuld længde i denne artikel

Er du interesseret i at se alle spilforslag fra BetXperts ekspertpanel, kan du finde dem alle sammen her
 

Inter-fan: "Jeg tror på højt tempo fra start"

Mens Frank Pilantra tror på en forsigtig start, forventer Inter-fan Thomas Andreasen imidlertid en tempofyldt kamp fra start. Andreasen har været Inter-fan siden 1988. 

- Jeg tror, at første affære i Milano bliver et opgør med højt tempo fra start, hvor begge hold skiftevis vil søge det offensive spil, med de forcer hvert hold nu engang har, siger Thomas Andreasen til BetXpert og fortsætter:

- Begge hold er blandt de mest scorende og målsøgende i Europa i denne sæson, men Inters tilgang til kampen bliver nok mindre offensiv, end man plejer i ligaen, da man bliver mødt af et preshold af en kvalitet, man ikke møder i Serie A.

- Jeg tror derfor ikke, at Inzaghi tør bringe Skriniar og Bastoni så langt op på banen i det etablerede angrebsspil, som man normalt gør, da risikoen for at blive ramt af Liverpools omstillinger er for stor, fortæller Inter-tilhængeren.

Som Thomas Andreasen ser det, er der især to nøglepunkter for Inter til første møde med Liverpool. 

- Der er to nøgler for Inter til den første kamp. Løbemonsteret Brozovic er Serie A's bedste dybtliggende playmaker, og det bliver spændende at se, om den kølighed han har på bolden i Serie A, også er på det vante niveau mod Liverpool.

- Herudover bliver Inters wingbacks - formentlig Dumfries og Perisic - efter min mening altafgørende for Inter, da kun de to på Inters hold har den fart, der kan true Liverpool, særligt på omstillinger, siger Thomas Andreasen.

Inter er uden Nicolò Barella i begge opgør mod Liverpool. Hvad kommer det til at betyde for Inters spil og chancer for videre avancement?

- Den italienske Duracell-kanin Barella er den vigtigste mand for Inters offensive formåen på den centrale midtbane. Både som presspiller, assistskaber og skudtrussel udefra. Han bliver formentlig erstattet af Arturo Vidal, og chileneren anno 2022 er minimum ét niveau ned, fortæller Andreasen og fortsætter:

- Hvis Barella var med, tror jeg godt, at Inter tempomæssigt ville kunne spille lige op med Liverpool centralt på banen, men uden ham kan man ikke være med over 90 minutter, hvis Liverpool spiller op til deres bedste. 

- Så det bliver en kæmpe svækkelse for Inters offensiv og chancer for videre avancement at undvære ham. Fraværet kommer til at lægge et ekstra pres på Hakan Calhanoglus skuldre i forhold til det offensive spil, og det er jeg spændt på at se, hvordan han håndterer mod så stærkt et hold som Liverpool, lyder det fra Thomas Andreasen.

Inter skal finde november-december-gearet

Februars pointhøst i Serie A har ikke været prangende for Inter, og man er blevet overhalet af de rød/sorte-rivaler i tabellen. I weekenden blev det 1-1 ude mod Napoli, og ugen forinden blev det til et 1-2-nederlag i Derby della Madonnina.  

I kampene mod Milan og Napoli har Inter ifølge Thomas Andreasen ikke haft det normale flow i spillet. 

- Inter har haft et hårdt program i 2022 indtil videre, hvor man har mødt seks af de øvrige top-7-hold i Serie A i ligaen og Coppa Italia, og især i de to seneste opgør mod Milan og Napoli har Inter manglet det normale overskud, tempo og flow i spillet.

- På angrebspladserne halter man lidt p.t., da Lautaro Martínez er inde i en downperiode og ikke har scoret i to måneder, så der spekuleres i, om han erstattes af Alexis Sánchez, der har vist god målnæse på det seneste - senest med et flot mål mod Roma i Coppa Italia, fortæller Thomas Andreasen. 

Hvis Inter skal have en chance mod Liverpool, kræver det ifølge Thomas Andreasen, at holdet finder formen fra november-december frem. 

- Samlet set er man kommet nogenlunde igennem 2022, når man tager modstandernes niveau i betragtning, men mod Liverpool kommer det til at kræve, at Inter finder det gear frem, som de havde i november og december. 

- Bagerst på banen har det ikke været det bolværk, vi så i efteråret med Skriniar, de Vrij og Bastoni. Især hollandske de Vrij har haft nogle uheldige indgreb på det sidste, så han skal finde tidligere tiders niveau, for at Nerazzurri har en chance, siger Thomas Andreasen, der dog også har rosende ord til formen hos spillere som Dumfries, Perisic, Dzeko og Brozovic.

"Liverpool skal spille op til deres bedste"

Artiklen har indtil videre hovedsageligt haft Inter i centrum, men nu flyttes fokus over på gæsterne i onsdagens kamp. BetXpert har interviewet Liam Bekker, der er journalist på Kick Off. Han har dækket Liverpool som først fodboldskribent og siden cirka 2018 også som journalist.

Bekker er bosat i Sydafrika, så på arbejdet hos Kick Off er det hovedsageligt sydafrikansk fodbold, han beskæftiger sig med, men på Twitter og andre platforme agter han at gøre sine følgere klogere på Liverpool. 

Liam Bekker forventer, at det bliver en svær første kamp for Liverpool på Giuseppe Meazza.

- Særligt den første kamp bliver en hård kamp for Liverpool. Inter har kun tabt to kampe på hjemmebane i hele sæsonen, og en af dem var for nylig mod AC Milan. Når det er sagt, så vil jeg stadig mene, at Liverpool er favoritter til at vinde, siger Liam Bekker og fortsætter:

- Jürgen Klopps hold var dominerende i gruppespillet i "dødens gruppe", og de kommer ind til onsdagens kamp i god form og en stime på seks sejre i træk på tværs af alle turneringer. 

Liam Bekker har dog stor respekt for Inter, og han mener, at Klopps tropper skal spille op til deres bedste for at slå de regerende italienske mestre.

- Inter var mindre imponerende i deres gruppe, og de har været lidt svingende siden årsskiftet, men vi skal heller ikke glemme, at de er forsvarende Serie A-mestre af en grund. I mine øjne skal Liverpool, på trods af al den styrke, de besidder, spille op til deres bedste for at komme fra Milano med et godt resultat, fortæller Liam Bekker. 

Ligesom Thomas Andreasen forventer Liam Bekker også en offensivt indstillet kamp på Giuseppe Meazza.

- Både Inter og Liverpool er meget angrebsorienterede hold, og jeg forventer, at det vil blive vist, når de mødes. Jeg tror ikke, at Klopp vil pille alt for meget ved sin tilgang. Historisk set har han været ret loyal over for sit setup uanset modstanderen, så vi kan nok forvente, at backerne får frihed til at komme frem og hjælpe til i offensiven, siger Liam Bekker og fortsætter:

- Jeg tror, at et større spørgsmål relaterer sig til, hvilken midtbanetrio Klopp vil vælge at gå med til kampen, da der også er en afskaffelse af reglen om udebanemål at have for øje. Reglen blev der gjort op med i starten af sæsonen, og den kan ændre Liverpool og Inters tilgang til kampen, men jeg forventer stadig, at begge hold vil gribe den positivt an, lyder det afslutningsvis fra Liam Bekker. 

Bud på startopstillinger

Inter: Handanovic - Skriniar, de Vrij, Bastoni - Dumfries, Vidal, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Dzeko, Martínez

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Jota, Mané

Som allerede nævnt må Inter undvære Barella til kampen mod Liverpool. 

Vi skal tilbage til dengang, hvor Zlatan Ibrahimovic og Fernando Torres var angrebsstjernerne på de to hold, for at finde seneste møde mellem Inter og Liverpool. Det var i 2008, og også dengang var det i Champions League-ottendedelsfinalen. Liverpool gik videre til kvartfinalen med en samlet 3-0-sejr, og de var tæt på at nå finalen det år, men måtte se sig besejret efter forlænget spilletid i semifinalen mod Chelsea.