Kan kunstig intelligens forudsige vinderen af Copa América 2024? Vi har fået ChatGPT til at give et bud på vinderen samt hvilke hold, der vil nå frem til finalen ved sommerens store slutrunde i USA.

Spil på vinderen af Copa America 2024 her

Der er masser af se frem til, når startskuddet lyder til Copa América 2024 (20. juni - 14. juli), hvor USA er værtsnation for den traditionsrige turnering.

Vi har fået afsløret de officielle værtsbyer, der vil huse kampene i turneringen og de 16 lande er blevet fordelt på de 4 grupper.

Dermed er det muligt for kunstig intelligens (AI) at analysere og forudsige, hvordan Copa América vil udvikle sig.

Hvem vinder Copa América?

ChatGPT er en af de teknologiske platforme med størst indflydelse og er klart den mest anvendte på markedet.

På spørgsmålet om, hvilket hold der vil vinde den kommende udgave af Copa América 2024, indikerede AI først, at finalen vil blive en gentagelse af 2021-finalen.

Det vil sige, at vi i Copa América 2024 kan se frem til en finale, der vil stå mellem ærkerivalerne Argentina og Brasilien, da de vurderes til at være de to af de stærkeste hold i Sydamerika.

Vinder Højeste odds Bookmaker
Argentina 2,50
Brasilien 3,00

Og skal vi tro ChatGPT, så bliver Argentina vinderen af finalen, og ikke overraskende, så kan især Lionel Messi blive afgørende for at guldet havner hos argentinerne.

- Med tanke på talentniveauet og de seneste resultater, vil min forudsigelse være en snæver sejr til Argentina i finalen over Brasilien. Selvom Messi er i karrierens efterår vil han give Argentina den afgørende forskel. Derudover kan deres sejr over brasilianerne i Copa América-finalen 2021 give dem en psykologisk fordel.
 

Spil på Copa América hos Bet365

Foto: NELSON ALMEIDA / AFP

Hvem kan overraske favoritterne?

Uruguay vandt senest Copa America tilbage i 2011 og kommer med en spændende trup, som forventes at kunne nå langt i turneringen i USA.

Uruguay er havnet i Gruppe C og skal møde Bolivia, Panama og værtsnationen USA.

Også ChatGPT har tillid til Uruguay ved Copa América, men deres præstation vil afhænge af spillernes form, mens USA på hjemmebane har meget at bevise foran de amerikanske fodboldfans.

Der er ikke den store opbakning til Bolivia og Panama, der forventes at få det svært i Gruppe C og her fremhæver ChatGPT, at både Bolivia og Panama er mindre konkurrencedygtige hold, men der bliver åbnet for, at Bolivia har en chance at overraske og de bør ikke undervurderes i denne gruppe.

Argentina er storfavoritter i Gruppe A

Men hvordan vil det gå for de øvrige hold? ChatGPT foretog en analyse af hver gruppe for at vurdere, hvordan det vil gå for hvert landshold i Copa América 2024.

Ifølge ChatGPT vil Peru og Chile ikke kunne true de argentinske favoritter. Men man bør stadig holde godt øje med Gruppe A, da både Peru og Chile har vist fantastisk fodbold og har kampafgørende profiler, der kan slå igennem ved Copa América.

Sidste hold i Gruppe A vil være enten Canada eller Trinidad/Tobago, der repræsenterer fodboldforbundet CONCACAF. Uanset om det bliver Canada eller Trinidad/Tobago, så vil holdet være kandidat til at tage sidstepladsen.

Gruppe B er den svageste gruppe

Gruppe A bliver parret med Gruppe B i kvartfinalerne og det vurderes at være en stor fordel for holdene i Gruppe A.

I gruppe B finder vi Mexico, Ecuador, Venezuela og Jamaica. Vurderingen fra ChatGPT er, at det er den svageste gruppe i Copa America, da Ecuador og Venezuela begge er i en udviklingsproces, mens Mexico tidligere har leveret skuffende resultater ved Copa América.

Der er absolut ingen forventninger til Jamaica, der er inviteret til at deltage fra CONCACAF, og betegnes som svageste hold i denne gruppe.

Brasilien vil sætte gang i fodboldfesten

I Gruppe D finder vi Brasilien, Colombia, Paraguay og Honduras eller Costa Rica.

Her peger ChatGPT på Brasilien som solide favoritter. De har haft svingende præstationer i den sydamerikanske VM-kvalifikation, men der er så stor kvalitet i truppen, at brasilianerne burde kunne dominere kampene.

Med hensyn til Colombia og Paraguay fremhæver ChatGPT, at begge landshold tidligere har haft gode øjeblikke, men deres succes ved Copa América 2024 afhænger af, hvordan kampformen hos deres bærende profiler.

Derudover forudser ChatGPT, at Honduras eller Costa Rica vil få problemer med at gå videre fra gruppen og understreget, at de hidtil ikke har leveret gode præstationer ved Copa América.

Se kampprogram for Copa América 2024

Unibet banner livestreaming mobil