18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

ATP/WTA Rom: Odds, optakt og spilforslag

Opdateret
Klaus FEkspert Klaus F
Tidligere tennisspiller med en livslang interesse for tennis og sportsbetting.
Vis mere
Vis mindre

ATP/WTA Rom er for de fleste spillere på ATP og WTA Touren sidste stop inden French Open, der er årets anden Grand Slam. Hos kvinderne er Swiatek, Sabalenka og Rybakina vanen tro dominerende i øjeblikkets, mens der hos mændene er mange usikkerheder. Alcaraz er skadet i armen, Sinner kæmper med hofteskade og Djokovic kommer tilbage efter en længere pause. I Rom kan vi få svaret på de mange spørgsmål.

Spil på Rom Masters hos Unibet

Odds på ATP Rom

Powerranking på grus før ATP Rom

Carlos Alcaraz har trukket sig fra Rom, derfor er han ikke på denne liste. 

1. Andrey Rublev har efter sit sammenbrud i Dubai, hvor han blev diskvalificeret i semfinalen fundet en mental balance igen. Han udtalte i Madrid, at han har arbejdet meget på denne parameter. Det resulterede i, at han gik hele vejen ved Madrid Masters og vandt titlen. Rublev på topniveau på grus med selvtillid er nummer 1 i verden i øjeblikket i min bog. 

2. Casper Ruud havde et voldsomt run med tre turneringer i træk, hvor han nåede hhv. semifinalerne og to finaler. Der var træthedstegn at spore i Madrid, hvor han tabte i 4.runde til Felix Auger Aliassime. Ruud er et af de sikreste kort til at gå langt i Rom, men han har brugt mange kræfter i den første del af grussæsonen. 

3. Jannik Sinner skal være i toppen på denne liste qua hans vanvittige 2024 sæson. Jeg kan dog ikke have ham helt i toppen på grus, når hans eneste titel på grus var i beskedne Umag tilbage i 2022. Sinner kæmper også med hoften i øjeblikket, hvilket kan være tegn på det første fysiske skavanker efter en brutal sæsonstat. Sinner vil gøre alt for at blive klar til hjemmebanen i Rom.

4. Novak Djokovic prioriterer kun Grand Slams i øjeblikket. Den han måske får sværest ved at vinde er French Open. Både fordi den er fysisk krævende, men også pga. der er mange spillere med, hvor han kan få problemer, hvis han møder dem. Djokovic har ikke spillet på grus siden midten af april, hvor han tabte til Casper Ruud i Monte Carlo.

5. Stefanos Tsitsipas fjernede forbandelsen over sig, da han vandt Monte Carlo. Grækeren fulgte op på denne titel med en finale i Barcelona. Eneste store skuffelse i grussæsonen var hans tidlige exit i Madrid, hvor Thiago Monteiro overraskende slog ham ud i 2.runde. Tsitsipas var i semifinalen i Rom sidste år, og det langsomme underlag i den italienske hovedstad giver ham tiden i baghånden, hvilket er vitalt. 

6. Daniil Medvedev var en af de mange, der måtte forlade Madrid som skadet. I kvartfinalen mod Lehecka kunne russeren ikke bevæge sig ordentligt. Medvedev har bygget et narrativ op omkring sig selv, at han ikke kan lide grus eller spille på det. Det er dog ikke hele sandheden: Medvedev er forsvarende mester Rom. 

7. Alexander Zverev tabte meget skuffende til Cerundolo i hans yndlingsturnering i Madrid. Zverev har både været i semifinalen og finalen i Rom, men tyskeren har meget at tænke på i øjeblikket. Der venter en retssag i de kommende uger i Berlin, hvor han er anklaget for vold. Det er svært at have den helt store tro på, at han går hele vejen i Rom. 

Outsiderne ved ATP Rom

Taylor Fritz viste igen i Madrid, at han er den bedste amerikaner på grus. Fritz fik dog hjælp er hurtige betingelser i Spanien, og det bliver ikke tilfældet i Rom, hvor banerne er markant langsommere. Der er dog potentiale for forbedringer i Rom, da Fritz aldrig har været længere end 2.runde. 

Jiri Lehecka gik hele vejen til semifinalen i Madrid inden, at han også blev ramt af en skade. Tjekken kunne med sine voldsomme server og flade spil profittere af betingelserne i Madrid. Hvis han kan få det spil til at fungere i Rom kan han godt skabe ravage i Italien. 

Francisco Cerundolo er en bundsolid argentinsk grusspiller. Cerundolo er uhyggelig stabil fra baglinjen og har ikke nogle svagheder. Sidste år nåede han kvartfinalen i Rom, og med den rigtige lodtrækning kan han gå et skridt videre i 2024. 

Grigor Dimitrov havde momentum efter hard court turneringerne i USA, men det momentum af aftaget og delvist forsvundet under grussæsonen. To sejre på grus i 2024 er ikke meget at bringe til årets tredje Masters 1000 på det røde underlag. Dimitrov har potenialet på grus, men det sidste mange års resultater for bulgaren i Rom indikerer, at det går en tand for langsomt for hans spillestil. 

Hubert Hurkacz har ikke vundet en kamp i Rom siden 2020. Polakken beror på sin store serv, og den bliver neutraliseret på de langsomme baner. Hvis vi får sol og varme i Rom som vejrudsigten indikerer vil han kunne få lidt hurtigere betingelser, der bør hjælpe ham. Hurkacz har vist, at kan præstere på grus, og spille lige op med de bedste. 

Dansk deltagelse ved ATP Rom

Holger Rune nåede finalen i Rom sidste år. En flot præstation, hvor han slog Casper Ruud og Novak Djokovic på vejen. Det virker desværre til, at den version af Holger Rune ligger meget langt væk fra 2024 versionen. Rune har spillet 29 kampe i år, og i min optik har han spillet tre kampe på sit højeste topniveau: Da han slog Fritz i Indian Wells, og mod Dimitrov og Sinner i Monte Carlo. 

Det er ikke godt nok med de forventninger, man kan tillade sig at stille til en spiller, der er til verdens nummer 12. Rune går ind i en periode, hvor han skal forsvare en finaleplads i Rom og en kvartfinale ved French Open. Gør han ikke dette, så falder han endnu længere ned på verdensranglisten, og det kan blive et brutalt fald, da der er mange point i spil. 

Rune virker ikke i balance i øjeblikket. Den kaotiske trænersituation har sat sine spor negativt hos ham. Siden Indian Wells tilbage i midten af marts har Rune vundet to kampe sikkert, og det var mod middelmådige modstandere som Galan og Huesler. Ellers har han taget den hjem i tætte kampe og via en absurd god tiebreak-statistik. Hvis pendulet begynder at pege den forkerte vej i de tætte kampe, så kan vi få det helt store fald fra tinderne. 

Rune har brug for momentum, og det skal være i Rom. Alternativt går han ind til årets anden Grand Slam i en stor formkrise, og det har han ikke råd til. 

Du kan følge med på Holger Runes næste kamp i Rom, og du kan også livestreame Holger og se, hvordan danskeren klarer sig i Rom. 

Spilforslag til ATP Rom

Følg ekspertens spilforslag hos Nordicbet

Odds WTA Rom

Big 3 ved WTA Rom

Vi har endelig fået noget kontinuitet på WTA, hvor tre spillere konsekvent dominerer:

Iga Swiatek den ubestridte mester på grus. Siden polakken brød igennem, da hun vandt French Open i 2020 er hendes statistik på grus 56 sejre og 6 nederlag. Det er kun Nadal i hans storhedstid, der kan fremvise lignende tal. Swiatek vandt Rom i 2021 og 2022. Kun en skade i kvartfinalen mod Rybakina sidste år kunne ødelægge hendes altdominerende dominans i Rom. WTA Rom er også den endelige test og kickstarten til French Open, der er sæsonens mål for Swiatek. Derfor er hun altid skarp i den turnering. 

Elena Rybakina vandt Rom i 2023. Hun er den største trussel til Swiatek i den italienske hovedstad. Hun kommer fra et kæmpe drama i Madrid, hvor hun efter en stor føring tabte 7-6 i tredje sæt til Sabalenka. Rybakina har en skrøbelig fysik, derfor skal det tages med i ligningen, at hun lige har været langt i Spanien. 

Aryna Sabalenka virker til at have lagt den traumatiske oplevelse i Miami bag sig, hvor eks-kæresten begik selvmord. Hun spillede en fremragende turnering i Madrid, men de hurtige betingelser er også vigtigt for Sabalenka. I Rom bliver det langsommere, hvilket kan blive et problem for vinderen af Australian Open. En semifinale fra 2022 er hendes bedste resultat ved WTA Rom, hvor hun generelt har skuffet. 

Kommentarer

Feedback