Trading-eksperimentet er i gang, men på grund af landholdspausen er kun otte trades registreret. Jesper Asbirk gør her status over trading-eksperimentets indledende resutultater. 

Eksperimentet har set dagens lys. Debatten fra opstartsartiklen, hvor strategien blev introduceret, var både positiv, kritisk og konstruktiv, uden at den gav anledning til egentlige ændringer i indholdet af strategien. Således startede jeg testen af kaos-strategien ud fra følgende:

Kaos-scalping

  1. Lay favoritten pre-match i odds-lejet 1,50-2,00.
    • Tidligst 10 minutter inden kampstart
    • Undgå at tage tilbudte odds, men tilbyd selv et tick bedre.
  2. Back favoritten igen mellem 2:00 og 3:00 af 1. halveg.
    • Undgå at tage tilbudte odds før 3:00.

Første update af min strategi-test bærer desværre præg af en ret begrænset mængde trades. Det skyldes dels undertegnedes manglende evne til at tænke klart under påvirkning af den livsfarlige ”man-flu” og dels landskampspausen. Nedenstående 8 trades udgør derfor dette afsnits sample, og det er selvfølgelig ikke optimalt, om end de alligevel indeholdt et par interessante observationer. Fremadrettet vil der naturligvis indgå flere trades pr. afsnit.

Historik 

Dato Kamp Liga Lay Back Exit Profit Note
8.3 (B) RB Leipzig-Zenit St. Petersburg EL 1,63 1,66 3:16 2,69  
9.3 Roma-Torino (B) A 1,57 1,56 3:08 -1,13 #1
15.3 Lok. Moskva-Atl. Madrid (B) EL 2,06 2,18 3:00 4,87 #2
15.3 (B) Arsenal-Milan EL 1,89 1,99 2:39 5,27 #3
17.3 (B) Montpellier-Dijon L1 1,72 1,77 4:46 3,68  
18.3 Crotone-Roma (B) A 1,64 1,65 3:54 0,89  
18.3 (B) FC Köln-Leverkusen B1 1,71 1,72 3:42 0,77  
18.3 RB Leipzig-B. München (B) B1 1,65 1,69 3:16 3,41 #4

Forklaringer: Holdet markeret med fed skrift er favoritten, og (B) indikerer holdet, der starter med bolden.

Min første erkendelse efter de indledende forsøg med strategien går på, hvor forskellige fodboldkampe i virkeligheden er. Selvom vi hypotetisk snakker om en kaos-periode i meget generaliserende vendinger, er fodbold en størrelse, som ofte kan være meget besværlig at proppe ind i en foruddefineret kasse. Det er selvfølgelig ikke nyt for mig, men bare en "note to self", når jeg/vi debatterer, hvordan fodboldkampe udvikler sig. Lad os håbe, at der med tiden begynder at danne sig et mønster, der kan tolkes på.

I afslutningen af debatten til opstartsartiklen gav jeg mig selv muligheden for at forlænge traden, hvis jeg synes, det ville give mening. Som det ses, har jeg faktisk benyttet dette i næsten alle trades, og selvom det er meget tidligt, er det min indledende opfattelse, at "kaos-periodens" afslutning nok ligger senere end de 3:00.

Antal trades 8
Total indsats 800,00
Balance 20,45
ROI 2,56%
Tick-balance +29
Tick-gennemsnit +3,6

Mål for

0
Mål imod 0
Balance ved mål -

Ingen mål faldt hverken for/imod, selvom begge dele var tæt på i henholdsvis Arsenal-Milan og Roma-Torino. Hvad angår resultatet af de første trades, er profitten lidt i underkanten af det forventede/ønskede, men ellers er der ikke rigtig nogen grund til at snakke resultater på nuværende tidspunkt med kun 8 trades gennemført.  

Kamp-noter

#1 Roma-Torino

Alt gik skidt her. Torino startede med bolden, men lossede den ud til indkast ved første berøring. De var rystende usikre fra start, og i de første to minutter fik Roma flere hjørnespark, og kunne nemt have scoret på 1-2 halvstore muligheder. Jeg var tæt på at lukke traden allerede efter 1:00 til 1,52 eller 1,53, men efter det indledende tryk faldt intensiteten lidt igen, og jeg kom ud tættere på start-oddset.

Jeg tænker, at det er svært at forudsige en sådan start på kampen. Oddset var dog i den lave ende af intervallet, ligesom favoritten var på hjemmebane, hvilket rører ved to af de spørgsmå,l jeg stillede i opstartsartiklen: Er 1,50 for lav en grænse? Bør man fokusere på kampe, hvor favoritten er på udebane?

#2 Lokomotiv Moskva-Atletico Madrid

Jeg valgte denne kamp til trods for, at oddset falder uden for det forud definerede interval. Der var -7 grader i Moskva, hvor mange større hold har haft det svært i den russiske vinter. Atletico Madrid stillede desuden uden flere stjerner. Disse faktorer var givetvis indregnet i pre-match oddset, der var steget på kampdagen fra noget under 2,00, men jeg havde en forventning om, at det også ville booste vores kaos-strategi. Selvom Atletico startede med bolden, og Lokomotiv brugte de første 45 sekunder på at jagte, var russernes første angreb skarpt og direkte, og det medførte den ønskede effekt på oddsudviklingen.

#3 Arsenal-Milan

Her kom Arsenal tøvende fra start, og Milan havde en ret stor chance efter 45 sekunder, der dog endte i sidenettet.

Også her kunne være en interessant indgang til brugen af strategien. Det var et returopgør i Europa League, hvor Arsenal havde vundet det første opgør 2-0 i Milano, hvilket naturligt ikke umiddelbart faciliterer til en offensiv Arsenal-start. Milans chancer lå givetvis også i at overrumple Arsenal fra start, hvilket var meget tæt på at lykkes.

Det er dog værd at bemærke, at odds faldt 3-4 ticks i løbet af de næste par minutter, efter at traden blev lukket. Måske som erkendelse af, at bevægelse var en overreaktion, for Arsenal havde endnu ikke taget kontrol over kampen.

#4 RB Leipzig-Bayern München

Her oplevede jeg præcis det ønskede scenarie i kampen. Kaos fra start, ikke et tydeligt styrkeforhold, og en masse dynamik og nærkampe. Derfor synes jeg ikke, at de 4 ticks i profit er et særlig godt resultat, men måske er det bare en helt normal udvikling i markedet, når RB Leipzig spiller pga. deres dynamiske stil. Skal nogle hold undgås?