Sommerens transfervindue lukker for Superliga-klubbernes vedkommende mandag aften, og det kan meget vel få indflydelse på weekendens holdopstillinger, når holdene spiller sidste kamp inden landskampspausen. Tonni Munk Jensen gennemgår igen samtlige hold og ser frem til en weekend med to topbrag, hvor top 4-holdene tørner sammen.

Transferbeløbene er allerede brugt op i de fleste af landets topklubber, men et salg af enten en profil eller en bænkevarmer kan skaffe penge i kassen, eller som minimum spare lønkroner, så der bliver plads til en mulig forstærkning her sidst i transfervinduet. Især de klubber, som har fået en skidt sæsonstart, vil tage endnu et grundigt kig på den nuværende trup og vurdere, om en investering kan blive tilstrækkeligt med point værd. I den boldgade vil man nok se Esbjerg og Silkeborg foretage sig noget, og især sidstnævnte ventes at investere nogle af de mange millioner, som de har fået efter Robert Skovs store skifte til Hoffenheim.

I toppen af ligaen har FC København og FC Midtjylland umiddelbart de spillere, som de har brug for til efterårets kampe, men begge har økonomien til at handle hurtigt, hvis udenlandske muligheder pludselig opstår i de sidste timer. Brøndby har allerede hentet Johan Larsson og en norsk midterforsvarer i starten af ugen, og OB er stadig på udkig efter en forstærkning til forsvarskæden. Her kan AaBs Jores Okore være en mulighed, selvom han nok kigger mod udlandet, men OB skal under alle omstændigheder helst have skippet angriber Anders K. Jakobsen afsted først. Han er en ganske habil Superliga-angriber, så her kunne Esbjerg være en god mulighed.

Gennem hele sommeren har der været interesse for Saba Lobzhanidze i Randers, og han ventes stadig at være på salgsrampen. Ryger han, så vil det være oplagt for Randers at forsøge sig endnu en gang på at hente Edgar Babayan i Hobro som erstatning, og det kan så igen sende Hobro tilbage på markedet. Så er den store transferkarrusel i gang, og det kan derfor ende med en hel del handler henover weekenden.

Det gælder om at holde øjne og ører åbne, for man ser ganske ofte, at spillere på vej væk fra en klub holdes ude af kampe af frygt for skader. Derfor vil det heller ikke undre, hvis sædvanlige stamspillere som førnævnte Jores Okore, Saba Lobzhadidze, Edgar Babayan - og måske også en Emmanuel Sabbi i Hobro - ikke stiller til start, når kampene fløjtes i gang.

Søndag byder på hele to topkampe, når formstærke AaB tager imod mesterskabsfavoritterne fra FC København, mens anden- og tredjepladsen tørner sammen i Herning, når FC Midtjylland møder Brøndby.

OB - Sønderjyske

Spilles fredag d. 30/8 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter. 

To af de hold, der meget gerne vil være i førerfeltet blandt klubberne bag de tre største danske klubber, tørner sammen fredag aften. Begge med målscoren 10-9 efter de første syv kampe, og begge med en ujævn sæsonstart, hvor de til tider har spillet fremragende, men i andre kampe har skuffet gevaldigt. OB fortsatte ad den bumlede sti, da de spillede 0-0 i Hobro, og selvom det ikke var en dårlig indsats af fynboerne, så mangler der stadig den sidste kynisme og killer-instinkt i holdet for tiden. En hjemmekamp mod en direkte konkurrent til top 6-placeringerne, som de altid spiller tætte og intense kampe mod, kan måske være det, der hjælper for OB. Angriber Sander Svendsen var syg senest og forventes med igen her, så OB for første gang i nogle kampe kan stille i stærkeste opstilling. 
 
Sønderjyske er efter nederlaget mod FC Midtjylland uden sejr i fire kampe, og den gode sæsonstart er efterhånden blevet afløst af en middelmådig præstation, hvor pilen mest peger nedad. Som mod FC København for nogle uger siden, så var sønderjyderne reelt uden chance for point i kampen, og det må ærgre træner Glen Riddersholm, at man virkelig skal slås for point mod midter- og bundhold, mens kvalitetsforskellen til de bedste simpelthen har været for stor. Der bliver også skiftet flittigt på de forskellige positioner i de her uger, og holdet har snart brug for en succesoplevelse, hvis ikke krisestemningen så småt begynder at brede sig. Begge kampe mod OB i sidste sæson endte uafgjort, og det kan blive tæt igen, men Sønderjyske skal forbedre sig fra udebanekampene i Aalborg og Silkeborg, hvor de i begge tilfældige var heldige med ét point.
 

OB -0,25 til odds 1,72 hos 888sport (nu odds 1,66 hos Nordicbet)

OB er normalt ret stærke på hjemmebane og kan efterhånden stille i stærkeste opstilling igen. Mod et Sønderjyske-hold, der har haft en skidt august, bør hjemmeholdet sætte sig på begivenhederne. Der garderes, så halvdelen af indsatsen tilbagebetales i tilfælde af uafgjort.

FC Nordsjælland - Hobro

Spilles lørdag d. 31/8 kl. 16.00. Se mere info i vores matchcenter.  

Oddsmarkedet har lige siden den overbevisende sejr i sæsonpremieren mod Horsens haft et overordentlig godt øje til FC Nordsjælland. Stort set det modsatte er tilfældet med Hobro, og det betyder, at vi får et ret så lavt odds på hjemmesejren her. Hobro har kun tabt én kamp i sæsonen og er solidt kørende, mens FC Nordsjælland ikke har holdt niveauet fra Horsens-kampen og i flere kampe været ret så heldige med pointudbyttet. Der er dog også ting, der taler for hjemmeholdet. Det hurtige pasningsspil på kunstgræs er ikke Hobros kop te, og det er derfor heller ikke tilfældigt, at Farum-holdet har vundet samtlige fire hjemmekampe mod Hobro, siden nordjyderne første gang spillede sig i Superligaen. Samtidig har FC Nordsjælland taget syv af ni point på hjemmebane i denne sæson, Hobro ligger sidst i Expected Goals-regnskabet, og profiler kan være på vej væk fra Peter Sørensens mandskab. 

Kun de to suveræne tophold, FC København og FC Midtjylland, har tabt færre kampe end Hobro i denne sæson, og ét nederlag i syv kampe er imponerende for den lille klub, der var en af de store nedrykningsfavoritter før sæsonstart. De har ganske vist haft marginalerne med sig, men igen mod OB spillede man stort set lige op med en god modstander igennem hele kampen. Man har haft lidt held, når modstanderne har brændt store chancer, eller målmand Jesper Rask har stået fantastisk, men det er blevet langt sværere at skabe chancer mod Hobro, hvor den lejede Malmø-forsvarer Admedhodzic indgår i et fortrinligt samarbejde med Rasmus Minor. Til gengæld har offensiven skuffet i de seneste kampe, hvor modstanden så også har været stor, men især Kirkevold virker langt fra topniveau. Nordmanden kan være på vej væk, men mere sandsynligt er det, at en af de to (eller begge) kanter, Babayan og Sabbi, bliver solgt inden tirsdag. Sker det før, eller kan Sabbi ikke spille med den brækkede næse, som han fik til træning tirsdag, så daler chancerne for point i Farum betragteligt.

Hobro +1,5 til odds 1,61 hos NordicBet

Hobro har kun tabt én kamp i denne sæson og har netop spillet uafgjort mod FC Midtjylland og OB, der er bedre hold end FC Nordsjælland. Nordjyderne kan blive svækket af transfer-afgange eller Sabbi-skade, men oddset virker stadig klart i overkanten.

AGF - Esbjerg

Spilles søndag d. 1/9 kl. 12.00. Se mere info i vores matchcenter.  

Sidste rundes mest overbevisende præstation står der naturligvis AGF på. 3-0 i Brøndby og en meget stærk indsats gav den anden sejr og det tredje clean sheet i træk. Spillemæssigt har aarhusianerne været der fra sæsonstart, men man fik ikke point som fortjent, og så meget desto mere må man nu glæde sig over de meget tiltrængte sejre de seneste uger. Det pynter gevaldigt på holdet, at man nu har selvtillid og en endnu større tro på sig selv. Den større kamp om pladserne efter sommerens indkøb har også gavnet, og nu vender den store midtbanedynamo Nicolai Poulsen også tilbage til holdet efter karantænepause. AGF har før fejlet gevaldigt, når troen og håbet endelig var tilbage i Smilets By, men der virker til at være god bund i holdet i denne sæson, og de bør også udnytte, at der søndag kommer en modstander på besøg, som modsat hjemmeholdet mangler selvtillid, attitude og ikke mindst sejre.

Godt nok kommer Esbjerg med fire point i to kampe, men det vil alligevel undre en del, hvis spillerne kommer med fremskudte brystkasser og masser af tro på tingene, når de træder ind på græstæppet på Ceres Park. Det kører ganske enkelt ikke i det vestjyske, og i de to seneste hjemmekampe mod Lyngby og Silkeborg har man ikke været så dominerende, som man skulle tro, når man er forsvarende bronzevinder. Spillet var egentlig ganske fint i sæsonens første kampe, men de mange nederlag har sat sig, og holdet hænger i øjeblikket ikke sammen hverken defensivt eller offensivt. At man skal kæmpe hårdt for selv at skabe chancer, når modstanderne får dem ud af det blå, er altid et skidt tegn. Esbjerg scorede ikke mod AGF i sidste sæsons to indbyrdes kampe, og man skal nok sætte sin lid til Adrian Petre, der i weekenden scorede to mål, hvis man skal på måltavlen søndag.

Under 0,5 mål af Esbjerg til odds 2,60 Unibet

AGFs forsvar virker gennemsolidt efter Backmans comeback og har ikke indkasseret mål i snart fem timer. Esbjerg har scoret i de to seneste runder, men har ellers været særdeles ineffektive, og vestjyderne skabte intet i tilsvarende kamp sidste sæson.
Læs hele eksperttippet her.

Horsens - Lyngby

Spilles søndag d. 1/9 kl. 14.00. Se mere info i vores matchcenter.  

Horsens oplevede en ny nedtur og en foreløbig bund i årets Superliga med et ydmygende nederlag på 0-5 hjemme mod AaB i mandags. Man kunne så tro, at træner Bo Henriksen er manden til at hive dem op fra sådan en lussing, og det kan han også vise sig at være, men problemet er, at de forinden da også spillede spillede ret skidt i kampen mod AGF. Og i premieren spillede endnu dårligere mod FC Nordsjælland. Umiddelbart har Horsens det laveste bundniveau i ligaen, for de lever rigtig meget på fight og vindermentalitet. Når den ikke er der, så er der ikke meget fodbold i holdet, og hvor de fleste hold i mini-krise ville elske en hjemmebanekamp mod en oprykker, så tvivler jeg på, at det er tilfældet her. Nu er Horsens favoritter, og hjemmepublikummet vil kræve et mere offensivt hjemmehold. Det kan give bagslag mod en kontrastærk modstander med selvtillid.

Lyngby vandt sin tredje af fire hjemmekampe og er nu placeret midt i rækken her over en fjerdedel inde i grundspillet. Flot sæsonstart af oprykkerne, der ikke blev levnet mange muligheder for overlevelse. De har ganske vist haft marginalerne med sig i sejrene, men spillemæssigt er Lyngby rigtig fint med i stort set alle kampe, og det er tydeligt, at en del af spillerne har optrådt i Superligaen tidligere. Nu skal de så forsøge at tage sæsonens første udebanepoint. Tæt på var de i Esbjerg for to uger siden, og nu er chancen endnu større, når de møder et kriseramt hjemmehold, der normalt har meget svært ved at håndtere favoritværdigheden. Lyngby bør have gode våben i dels en hurtig omstillingsfase og dels muligheden for at sætte sig på boldbesiddelsen i kraft af at have de bedre boldspillere på banen. 

Lyngby +0,5 til odds 1,73 hos Unibet

Horsens er nede i en bølgedal, og bunden blev nået med mandagens ydmygelse. Lyngby har tabt alle tre udekampe og har skader, men de kommer med selvtillid og bør tage spilovertaget mod Horsens, der på eget græs har skuffet voldsomt over lang tid.
Læs hele eksperttippet her.

Randers - Silkeborg

Spilles søndag d. 1/9 kl. 14.00. Se mere info i vores matchcenter. 

Tre nederlag i træk har for alvor sendt Randers ned i bundregionen, og en ellers udmærket sæsonstart er nu blevet forhandlet til en kedelig én af slagsen, som kan blive en del værre, hvis det ikke bliver til sejr her. De første to nederlag i stimen kom efter udmærkede præstationer, men den seneste kamp i Lyngby må ryste træner Thomasberg en del. Godt nok skabte man flest chancer, men spillemæssigt var det et lavpunkt, og man har ikke scoret mål i over fem timer nu. Offensiven kan endda blive svækket til denne kamp, hvis kantspiller Saba Lobjanidze sælges i dagene op til transfervinduets lukning. Han står bag mange af de chancer, som Randers skaber og vil blive svær at erstatte. Selv uden ham skal Randers naturligvis stadig være favoritter mod Silkeborgs oprykkere, men som i tilfældet med Horsens, så er det ikke altid rart at have det pres på sig, når spillet ikke kører optimalt.

Silkeborg har stadig sin første sejr til gode, men som et af kun fire hold i ligaen, så kan de da prale med at være ubesejret i de seneste tre kampe. Selvom det ikke har bragt dem væk fra sidstepladsen, så giver det trods alt noget tro på tingene for Kent Nielsen og hans mandskab. Defensivt leder de stadig efter den formation, som kan lukke bedre af. Senest vendte Jeppe Gertsen tilbage fra en lang skadespause og gik direkte i startopstillingen, men hans tilstedeværelse kunne ikke forhindre, at modstandernes måltotal kom op på hele 19 mål i syv kampe. Offensivt er man fint kørende med ni mål i de seneste fire kampe, og selvom Ronnie Schwartz ligner lidt af en énmandshær for holdet (som i sidste sæson), så var det vigtigt, at få angrebsmakker Maholli må tavlen i weekenden, ligesom skadesplagede Okkels tilbagekomst også har gjort godt. Man hentede tirsdag Mathias Hebo i Vejle, hvor han ikke var i nærheden af holdet, og mon ikke, at der kommer en handel eller to mere inden mandag. Her er den tidligere spiller Jens Martin Gammelby et fint emne, da han er blevet kørt ud på et sidespor i Brøndby.

Silkeborg +0,75 til odds 1,98 hos 888sport (nu odds 1,92)

Randers har ikke scoret i over fem timer og kan være uden den offensive talisman Lobjanidze. Silkeborg har endnu ikke vundet, men er sværere at spille imod end i de første kampe, og på det tekniske plan er de mindst lige så stærke som hjemmeholdet.

AaB - FC København

Spilles søndag d. 1/9 kl. 16.00. Se mere info i vores matchcenter.  

AaB formåede mandag at vinde 5-0 uden at spille specielt prangende. Det siger en del om modstanderne fra Horsens, men også om et AaB-hold med en god effektivitet og tro på tingene. Man har efterhånden fået samlet en rigtig stærk trup i det nordjyske, hvor de to nye signings i Thelander til forsvaret og Fossum til midtbanen øger konkurrencesituationen enormt. Med førsteangriber Van Weert på vej tilbage fra skadespause, så kan man efterhånden stille i stærkeste opstilling, og så har man et hold til top 6. Også selvom man her i sidst i transfervinduet måtte sælge Jores Okore eller Oliver Abildgaard. Sidstnævnte kan efterhånden få svært ved at komme på holdet, og selvom Okore spillede en flot kamp mod Horsens, så er han aldrig blevet den profil, som man havde håbet på, og han skal sælges nu, hvis de skal tjene lidt på ham, da han har transferudløb næste sommer. AaB har spillet relativt jævnbyrdigt mod FC København de seneste to sæsoner, hvor man kun har tabt to af seks kampe og er ubesejret i de seneste tre på hjemmebane. Med enorm selvtillid og forstærket hold, så bør hjemmeholdet kunne byde mestrene op til dans.

FC København fortsætter det hårde kampprogram med europæiske opgør hver midtuge, og denne gang går turen til Riga torsdag aften. Her ventes det, at man starter i stærkeste opstilling, men en føring allerede i første halvleg kan betyde, at to-tre profiler allerede bliver skiftet i pausen. Herhjemme virker de forsvarende mestre ret uovervindelige med syv sejre i streg, som har skabt historie som bedste sæsonstart i Superligaen, og det har endda været med en del skader i truppen og skiftende startopstillinger fra gang til gang. Voldsomt imponerende. Også selvom spillet ikke har været på topniveau, men mindre har kunne gøre det. De er stadig ret skadesplaget, og selvom Andreas Bjelland kan være i spil til en startplads her, så kommer kampen nok lige en tand for tidligt for ham. Med en landskampspause forude, så er det ikke sikkert, at Ståle Solbakken vil rotere nær så meget på sin gamle hjemmebane, hvor FC København næppe kommer så nemt til sejren som i flere af de tidligere opgør i denne sæson.

Begge hold scorer til odds 1,74 hos Cashpoint (nu odds 1,67)

AaB er anført af stærke Lucas Andersen i målhumør og tør normalt spille offensivt mod topholdene. Begge hold har offensive skadeskvaler, men FCK scorer i stort set hver eneste kamp, og AaB finder normalt også vej til nettet, når FCK gæster Aalborg.
Læs hele eksperttippet her. 

FC Midtjylland - Brøndby

Spilles søndag d. 1/9 kl. 18.00. Se mere info i vores matchcenter. 

Stærk trænerdebut af Brian Priske, der er den nye mand ved roret i FC Midtjylland. En ret så sikker sejr på en svær udebane og ikke mindst et langt bedre udtryk og spillemæssig fremgang, som skaber en rigtig fin base til resten af efteråret. Endelig fik man Wikheim og Mabil at se fra start samtidig, og så endda på deres favoritpladser på kanterne. Eks-træner Kenneth Andersen holdt for stædigt fast i et nyt system, der ikke passede til spillernes kompetencer, og det var tydeligt i weekenden, at profilerne fandt sig meget bedre til rette i den 4-2-3-1-opstilling, som tidligere har givet mange sejre til Ulvene. Det skal blive spændende at se, om midtjyderne handler i slutningen af transfervinduet, for nok hænger man fint med FC København i toppen af ligaen i øjeblikket, men på den lange bane er det stadig svært at se det nuværende hold for alvor true den store mesterskabsfavorit. Søndag kan man i det mindste vise, at man sidder solidt på andenpladsen i ligaen, når Brøndby kommer på besøg til topkamp i Herning.

Brøndbys træner Niels Frederiksen havde fået en forsmag på sit holds bundniveau, da de i starten af måneden tabte 1-2 hjemme til Horsens, men han havde nok håbet på, at der skulle gå længere end tre uger, før holdet ramte bunden igen. Ganske vist er man ramt af skader til Vigen, Fisker og Tibbling, ligesom Arajuuri har været ude (og nu er solgt), men indsatsen mod AGF var alligevel skræmmende svag fra bookmakernes bronzefavorit. Der manglede ledere i både forsvar og på midtbanen, og derfor var det også naturligt, at klubben på trods af et blodrødt halvårsregnskab i starten af ugen har hentet to forstærkninger til forsvarskæden. Den tidligere anfører Johan Larsson er tilbage på en korttidskontrakt, mens den norske landsholdsspiller Sigurd Rosted også er hentet ind. Det er tvivlsomt, om de er i kampform til at starte inde allerede søndag, men på sigt vil de være forstærkninger, og mon ikke også, at der bliver hentet en ekstra spiller ind til en efterhånden ret tyndt besat midtbane.

Under 3,0 mål i kampen til odds 2,05 hos bet365

FC Midtjyllands forsvar har lukket imponerende godt af i sæsonstarten, og de gav intet væk mod Sønderjyske senest. Seks af syv gange er de gået under linjen, og ikke én gang over. Brøndby er gået to gange over linjen, men må forventes at have et lidt defensivt udgangspunkt på en af ligaens sværeste udebaner. De to hold har tidligere spillet målrige opgør mod hinanden, men da var holdene også skarpere på midtbane og i angreb.

Regnskab efter spillerunde 7

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakterne: 27
  • Status: +0,72 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 102,67 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For Superliga-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 23
  • Status: -2,14 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 90,70 %