Fjerde runde af Superliga-sæsonen fløjtes i gang fredag aften. Vores faste Superliga-ekspert Tonni Munk Jensen har endnu engang været i analyse-værkstedet og har i denne uge et specielt godt øje til hjemmeholdene.

Seks favoritsejre blev det til i seneste spillerunde, og de tre største danske klubber i toppen af rækken har kun sat to point over styr efter tre kampe. Til gengæld har hele fem hold endnu ikke smagt sejrens sødme, og her begynder der så småt at være pres på. To af disse hold skyder runden i gang, når Silkeborg og Hobro tørner sammen fredag aften.

Der var fint plus på sidste rundes spilovervejelser i denne ugeoptakt, mens de egentlige spilforslag på Superligaen stort set gik i nul og stadig har et efterslæb fra første runde. I denne uge går spilforslagene mest hjemmeholdenes vej, hvor normalt solide Randers kan få sæsonens første sejr, og Sønderjyske måske kan stoppe FC Københavns sejrs-march.

Silkeborg - Hobro

Spilles fredag d. 2/8 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter 

Uha for en mareridtsstart for Silkeborgs oprykkere. Tre kampe, nul point og 1-9 i målscore! Oprykkergejsten har ikke været til at se, og man har egentlig mest lignet et midterhold fra 1. division, der er gået forkert. Skader på nøglespillere har så heller ikke hjulpet, selvom de to forsvarsspillere Anders Hagelskjær og Dennis Flinta vendte tilbage sidst. Med ugens hollandske nyindkøb, Milan Massop (back/centerforsvarer), så har man efterhånden muligheden for at få stabiliseret en defensiv, der har sejlet rundt i alle tre kampe. Og kan Silkeborg så også få Jeppe Okkels og Marc Rochester klar, der i mandags blev meldt ude med småskader, så ser holdet trods alt en hel del bedre ud. Hjemme på kunstgræsset bør de kunne spille sig til chancer mod et tungt Hobro-forsvar og i det mindste få slettet det modbydelige nul i stillingen.

Hobro har overraskende nok ikke tabt efter tre kampe mod middelsvære modstandere i skikkelse af AGF, Esbjerg og Randers. Til gengæld har de heller ikke vundet, og de uafgjorte kampe batter ikke alverden i tabellen. Positivt er det, at de har hævet niveauet fra sidste sæson, og de er blevet et ret svært hold at spille imod. Mod Randers var de det bedste hold på banen, og offensivt vil de skabe chancer, når Kirkevold, Babayan og Sabbi spiller til niveau. Varme Sabbi, der næppe spiller i Hobro om en måned, udgik skadet sidst, men bliver nok klar til denne kamp. Skidt for Hobro er det dog, at anfører Jonas Damborg er ude i flere uger, og ham vil de savne i motorrummet på midtbanen. Taktisk skal Hobro vurdere, om de tør at tage teten mod et ramt Silkeborg-hold, eller om de bliver stående tilbage og overlader initiativet til hjemmeholdet. Det ender nok med det sidste, hvor det så bliver afgørende, om Hobro er stærkere på omstillinger, end Silkeborg er på bolden.

Silkeborg - Hobro: Silkeborg draw-no-bet til odds 1,94 hos Bet365

Markedet går hårdt imod Silkeborg efter den forfærdelige sæsonstart, men det virker nu som en overreaktion, at Hobro hos flere bookmakere ligefrem skal være favoritter i dette opgør. Nordjyderne var sidste sæsons klart svageste hold, og nu mangler de både vigtige Jonas Damborg på midten og backen Jacob Tjørnelund

Sønderjyske - FC København

Spilles lørdag d. 3/8 kl. 16.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Nu bliver Sønderjyske testet for alvor! Sommerens tilgange var åbenbart lige, hvad der var brug for i Glen Riddersholms trup, for pludselig virker det, som om holdet har fået en helt anden balance end tidligere. Man står langt mere solidt på banen, og der er mere tålmodighed i det offensive spil, hvor Hassan har pyntet, og frontangriber Lieder kom i gang med to scoringer sidst. Nu venter så de forsvarende mestre fra FC København i et opgør, der vil afsløre en del mere om, hvor langt holdet egentlig har udviklet sig. Selvom begge hold har scoret flittigt i de første runder, så kan det sagtens ende i en fysisk duel, hvor Sønderjyske står kompakt og forsøger at skyde Lieder og Hassan af i omstillinger. Noget skal i hvert fald forbedres fra sidste sæson, hvor sønderjyderne ikke scorede en eneste gang i hjemmekampe mod FC København, FC Midtjylland og Brøndby.

FC København har fået en glimrende start på sæsonen. Maksimumpoint i Superligaen uden for alvor at spille sig ud og videre til næste runde i Champions League. De dybe rynker i Ståle Solbakkens pande afslører dog også, at holdet er presset på andre fronter i øjeblikket. Skader til Boilesen og Falk (sidstnævnte dog snart tilbage) og salget af Robert Skov svækker holdet før de vigtige Champions League-kampe mod Røde Stjerne, hvor den første allerede venter på udebane på tirsdag. Derfor vil det også overraske en del, hvis ikke der roteres to-tre spillere i kampen mod Sønderjyske. Og i så fald kan det blive svært at skabe tilstrækkeligt offensivt på udebane mod en god modstander.  Det så man også i sidste weekend mod Horsens, hvor man tydeligvis manglede Falk og Skov som dåseåbnere i store perioder af kampen. Den tidligere back i klubben, Bryan Oviedo, er hentet ind, men er næppe i kampform til at starte her.

Sønderjyske - FC København: X til odds 3,70 hos Jetbull

En pointdeling kan give god mening for begge hold her. Sønderjyske får point mod landets bedste hold og forbliver ubesejret, mens FC København holder sig i toppen af rækken og trods alt får point med fra en svær udebane. Især hvis FC København roterer i truppen, så virker det som et for højt odds på krydset her.

Randers - FC Nordsjælland

Spilles søndag d. 4/8 kl. 12.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Randers har fået en noget lunken start på sæsonen med kun ét point i tre kampe. Senest blev en hurtig scoring i Hobro lidt af en sovepude for holdet, og man kan frygte for hele sæsonen, hvis kant-profilen Saba Lobjanidze som ventet sælges inden for den næste måned. De har svært ved at diktere kampene og synes at bruge for mange kræfter på at forsvare sig. Efter de første tre spillerunder har de haft næst-lavest boldbesiddelse af alle hold, mens de på "succesfulde afleveringer" laver klart lavest af alle. Noget kan altså tyde på, at man rent teknisk har sine problemer, og det er fortrinsvis på løbekapacitet og duelstyrke, at kampene skal vindes. Her har de så en fordel i forhold til søndagens modstander, og har træner Thomasberg læst på lektien, så spiller de FC Nordsjælland, præcis som Esbjerg gjorde i weekenden, for så ligger der igen point og venter på Randers.

Seks point i tre kampe, hvor de to af dem har været væk fra kunstgræsset i Farum, er de naturligvis meget tilfredse med i FC Nordsjælland. At man med stort set nyt forsvar samtidig har lavet to clean sheets og kun indkasseret mål på den svære udebane i Herning er også meget stærkt. Bagom tallene finder vi dog, at de seneste tre halvlege ikke har været specielt gode for holdet. FC Midtjylland ændrede taktikken i pausen og overtog straks meget af initiativet i 2. halvleg, og Esbjerg spillede stort set på samme måde, da de i weekenden havde fortjent sejren i Farum. En kompakt midtbane og en relativt dybt liggende forsvarskæde, så hurtigløberne ikke kan løbe i bagrum, stressede i den grad FC Nordsjælland i kampen mod Esbjerg, hvor de havde svært ved at finde andre løsninger offensivt. Det bliver derfor spændende at se, hvordan de løser et måske lignende scenarie i denne weekends kamp.

Randers - FC Nordsjælland: Randers (AH:00) til odds 1,84 hos Bet365 (nu 1,80)

FCN har haft problemer de seneste tre halvlege, hvor modstanderne med simple midler har gjort det svært for de unge teknikere. Farum-drengene kommer med selvtillid og seks point, men Randers har hårdheden og intensiten på hjemmebane til at vinde. Læs eksperttippet her.

Esbjerg - OB

Spilles søndag d. 4/8 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Man siger, at held og uheld i fodbold går lige op i det lange løb. I så fald virker det, som om mange af de marginaler, som Esbjerg i sidste sæson på forunderlig vis næsten altid havde med sig, nu er ved at udligne sig og vippe over i modstandernes favør. Vestjyderne har spillet tre ganske gode Superliga-kampe og en tam, men dog chancemæssigt ligeværdig Europa League-kamp i Hviderusland. Resultatet er ét point i de fire kampe, og nu står træner Lammers for alvor med en udfordring med returkamp i Europa League torsdag aften og en vigtig hjemmekamp i Superligaen allerede søndag. Det er en balancegang at økonomisere med kræfterne, men det handler for Esbjerg i høj grad om ikke at lade sig gå for meget på af det alt for lille udbytte, men i stedet fortsætte i samme spor. For de har spillet mindst lige så godt som i sidste sæson, hvor det blev til bronzemedaljer.

OB har scoret flest mål af alle i Superligaen efter de tre første runder, og med to nye angribere hentet ind inden for de seneste par uger har man efterhånden en spændende offensiv i det fynske. Pointmæssigt står man dog med kun tre point, og selvom det ikke er så overraskende, at man har tabt til FC København og Brøndby, så må det stadig ærgre dem, at de har sat føringer på 2-0 og 2-1 over styr i de kampe. Man blev trynet i Brøndby, hvor hjemmeholdet var bedst, og nu får man så chancen på en anden svær udebane. Denne gang gælder det for OB om at få taget styringen i kampen, for så er de rigtig stærke. Det lykkedes for dem sidste efterår i Esbjerg, men i foråret endte man - som i Brøndby senest - med at skulle reagere på modstandernes træk, og så ser OB ganske middelmådige ud. Man scorede ikke i nogle af kampene i Esbjerg i sidste sæson (2-0 og 0-0), men heldet kan denne gang være, at hjemmeholdet har trætte ben fra torsdagens Europa League-kamp.

Esbjerg - OB: Under 2,5 mål til odds 1,90 hos Bet365

Esbjerg har haft ualmindeligt svært ved at score mål i starten af sæsonen. I jagten på point - og med tunge ben efter torsdagens EL-kamp - skal organisationen og disciplinen være i top, og der skal kæmpes for hver en bold. Samtidig havde OB det svært i Esbjerg i sidste sæson, hvor de ikke formåede at score i de to kampe, og hvor begge endte under 2,5 mål.

Brøndby - Horsens

Spilles søndag d. 4/8 kl. 16.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Brøndby spillede en flot kamp søndag mod OB, og det mest imponerende ved indsatsen var nok, at præstationen kom på bagkant af en tur til Polen torsdag aften og tre ændringer i startformationen. Det viser, at der er en udmærket bredde i Brøndby-truppen, hvor man udover et par store talenter i Skipper og Lindstrøm også har Kasper Fisker, der efterhånden presser sig på for mere spilletid. Netop bredden får man brug for igen i denne uge, hvor returkampen mod Lechia skal vindes torsdag aften, inden man tager imod Horsens søndag. I sidste sæson dummede man sig på hjemmebane mod flere af bundholdene, men det lader til, at der er en anden bund i holdet nu. Fem hjemmesejre i træk giver også et godt rygstød inden en must-win kamp, hvor der ganske givet vil blive roteret lidt igen, men hvor kravet fra det store publikum kun vil handle om én ting: Sejr!

Horsens tabte som ventet til FC København i sidste weekend, og kampen understregede ganske fint, at Horsens nok kan stå kompakt på banen og ødelægge meget af modstandernes spil, men det kniber gevaldigt, når der mod de bedre hold selv skal skabes noget. Offensivt er man hæmmet af, at have en defensiv-spiller som Jonas Thorsen på den ene kant, mens det heller ikke er optimalt at have Rune Frantsen, der ikke har meget angriber over sig, løbende rundt som supplement til Nicolai Brock-Madsen i front. Mod Brøndby bliver opskriften nok den samme som mod FC København. Man forsøger at holde 0-0 så længe som muligt, og så håbes der ellers på en omstilling eller en dødbold, hvor der kan skabes chancer. 

Brøndby - Horsens: Brøndby -1 asian til odds 1,72 hos Unibet (nu 1,67)

Brøndby ser skarpe ud og bør kunne overmatche et svagt Horsens-hold, der har spillet på lavt niveau hele 2019. Brøndby kan komme med tunge ben og rotation, men den flotte sejr mod OB viste, at der er masser af kvalitet på bænken. Læs eksperttippet her.

FC Midtjylland - AaB

Spilles søndag d. 4/8 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter  

FC Midtjylland fortsætter med at have marginalerne på sin side. Tre relativt tætte kampe er endt med tre sejre, og heller ikke mod AGF senest nåede man de spillemæssige højder, som man har set fra holdet i de to seneste sæsoner. Defensiven har der været ok styr på i de seneste tre halvlege, men offensivt mangler man stadig en hel del. Holdet kommer ikke buldrende mod modstandernes mål som tidligere, og man har ikke et fyrtårn som Paul Onuachu at sigte efter i feltet. Mod AGF gav man debut til rekordkøbet Sory Kaba, og han bør blive bedre, jo flere kampe han får. Centralt gør Okusun og Onyeka det udmærket, men det er ikke mesterskabsklasse, og man tænker, at Jakob Poulsens niveau virkelig må være dykket henover sommeren, hvis det stadig skal forsvares at holde ham ude af holdet. 

AaB fik meget kritik for indsatsen i premiere-nederlaget i Lyngby, men har siden oppet sig gevaldigt med to solide hjemmebane-præstationer mod Sønderjyske og Silkeborg. Sejren over Silkeborg var muligvis en pligtsejr, men alle point er vigtige, og det var vigtigt for nordjyderne at få den første gevinst, inden der i de næste runder venter et hårdere program i form af FC Midtjylland, Esbjerg og Brøndby. Kasper Kusk har spillet fornemt i de seneste to kampe, og med Van Weert som dobbelt målscorer mod Silkeborg har de nu flere offensive knapper at skrue på end kun Lucas Andersen. Nordjyderne har tabt fire gange i træk i Herning, så der venter en svær kamp for nordjydernes forsvar, der dog ser forstærket ud efter tilbagekomsten af Kasper Pedersen til det centrale forsvar.

FC Midtjylland - AaB: FCM vinder med ét mål til odds 3,70 hos Unibet (nu 3,90 hos Cashpoint)

Spilles som handikap-x på europæisk handikap 0-1. FC Midtjylland har taget tre snævre étmåls-sejre i sæsonindledningen, og den fjerde kan komme her. AaB har kvaliteten til at kunne true offensivt, men FC Midtjylland er stadig et uhyre stærkt hjemmehold, og så sent som i foråret tabte AaB med præcis ét mål (1-2) i Herning.

Lyngby - AGF

Spilles mandag d. 5/8 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Lyngby har indkasseret syv mål i de to seneste kampe, og med to klare nederlag til både OB og Sønderjyske skal defensiven stabiliseres i en fart. Nu får de nemlig besøg af et hold på niveau med de to foregående modstandere, og AGF evner måske endda at lægge et endnu større fysisk tryk, så det er vigtigt for Lyngby, at man denne gang økonomiserer bedre med kræfterne. Et faktum er det, at Lyngby fysisk er gået ned i 2. halvleg i alle tre kampe, og det kan sagtens være, at man må give køb på endnu mere af den ellers historiske Lyngby-stil, hvor man gerne spiller bolden langs græsset. Positivt er det, at holdet har fulgt stærkt med i alle første halvlege, og man kunne sagtens have fået et enkelt point mod Sønderjyske, hvis man havde kendt sin besøgelsestid.

AGF har mødt landets to stærkeste hold i de seneste to kampe, og på trods af to solide indsatser i tætte opgør er det alligevel endt med to nederlag. Derfor står man nu kun med et enkelt point i tabellen, og det var slet ikke planen i den ambitiøse klub, der satser hårdt på top 6. Det handler for dem om at holde snuden i sporet, for som nævnt i sidste uge har man efterhånden fået skabt et slagkraftigt hold, hvor der er kamp om pladserne, og bænken er tæt på ligaens stærkeste. Sidst havde man f.eks. Niklas Backman, Jakob Ankersen, Tobias Sana og Nicklas Helenius siddende udenfor, og det giver træner David Nielsen en hel masse muligheder taktisk set. Mod Lyngby gælder det for AGF om at tage styringen af kampen, som de også gjorde i Hobro i første runde, og så ellers have tålmodighed til at vente på chancerne. 

Lyngby - AGF: Under 2,75 mål til odds 1,90 hos Bet365

Lyngby skal have tætnet defensiven efter de to seneste kampe, og der har ikke været mange chancer i holdets to første hjemmekampe. AGF holdt både FC København og FC Midtjylland nede på et minimum af chancer, og med Lyngbys problemer rent fysisk, så gælder det for AGF om at have tålmodighed og forsøge at gøre Lyngby-spillerne møre. I så fald er der langt op til tre-fire scoringer i kampen.

Regnskab efter spillerunde 3

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakterne: 10
  • Status: -0,31 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 96,90 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For Superliga-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 12
  • Status: -4,97 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 58.58 %