Den sidste efterårsmåned står for døren, og flere Superliga-spillerne er på de tunge baner løbet ind i muskelskader, mens andre er havnet på karantænelisten. Det giver en del fravær på nøglespillere i den kommende Superliga-runde, som man skal være meget opmærksom på, når krydserne skal sættes. BetXperts Tonni Munk Jensen ser flere gode spil på baggrund af vigtige spilleres fravær, når han gennemgår 15. spillerunde i Superligaen.

Carlgren (Randers) på mål. Et forsvar bestående af Antwi (FC Nordsjælland), Gartenmann (Sønderjyske), Austin (Esbjerg) og Thychosen (FC Nordsjælland). Midtbanen har stærke typer i Lobjanidze (Randers), Amini (AGF), Radosevic (Brøndby) samt Absalonsen (Sønderjyske), og i angrebet har vi et fysisk stærkt makkerpar i Wilczek (Brøndby) og Brock-Madsen (Randers).

Nej, det er hverken ugens eller månedens hold, som der her er oplistet. Det er såmænd et ganske stærkt hold af spillere, som enten er i karantæne til den kommende Superliga-runde, eller som for nylig er blevet skadet. Der er en del ligaprofiler imellem, og det gør specielt ondt hos de mindre hold, når de mangler spillere, der betyder meget i enten defensiven eller offensiven.

Udover de nævnte navne, så har vi en del stærke spillere på listen over langtidsskader, hvor f.eks. Nicolai Boilesen, Marc Pedersen, Simon Tibbling, Hallur Hansson og Jonas Wind ikke forventes klar foreløbigt. Med alle disse fravær, så skal man holde tungen lige i munden, når kampene skal vurderes, for hvordan kaperer FC Nordsjælland eksempelvis måske at måtte undvære tre fjerdedele af forsvaret, kan Brøndby overhovedet score mål uden Wilczek, og kan hold som Horsens og Sønderjyske få point på udebane, når de måske må undvære fire stamspillere?

Læs med nedenfor, hvor alle weekendens kampe gennemgås.

Esbjerg - Horsens

Spilles fredag d. 1/11 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter.

Esbjerg fik ikke alverden ud af trænerfyringen af John Lammers for halvanden måned siden. Fire point i fem point blev det til under den midlertidige træner Claus Nørgaard, som nu giver roret videre til Lars Olsen, der mandag blev præsenteret som ny Esbjerg-træner. Spillemæssigt er der næppe plads til de vilde forbedringer, men effektiviteten og kynismen, som er så svær at træne, kunne de godt bruge en del mere af i det vestjyske. Sidst de skiftede træner, gav det rent faktisk en chokeffekt, da Brøndby blev besejret, og nu gælder så en meget vigtig kamp mod et af de hold, som de forsøger at indhente, nemlig Horsens. Der er efterhånden ni point op til femtesidste-pladsen for Esbjerg, men i første omgang er det vigtigt at undgå sidstepladsen og hænge på Hobro og Horsens. Vigtige Rudolph Austin er højst sandsynligt ude med en skade, mens det er mere tvivlsomt med offensivspiller Dauda.

Horsens er et hold, der lever ekstremt meget på motivation og vindermentalitet. Stort set hver eneste gang, de har leveret en elendig præstation, så går de ud og gør det rigtig godt i kampen efter, og efter de hidtidige fire sejre har de efterfølgende skuffet (0-1-3). Nederlaget senest i Lyngby er svært at rubricere, da man fik et tidligt rødt kort, men alt andet lige var det et meget dyrt nederlag. Ikke nok med, at man mistede kontakten til Lyngby, der nu har fem points forspring, så røg målmand Lansing i den samme karantæneboks, som Bjarke Jacobsen allerede befinder sig, og angriber Nicolai Brock-Madsen udgik med en skade, som han næppe kommer sig hurtigt over. Når midtbaneprofilen Hallur Hansson samtidig er på skadeslisten, så begynder den tynde trup at være presset. De startede sæsonen stærkt på udebane, men de har kun fået ét point i de seneste fem kampe på fremmed græs, og de kan få det svært mod et tændt hjemmehold her.

Esbjerg -0,25 til odds 1,76 hos Unibet

Med ny træner hos hjemmeholdet så må man forvente, at de kommer tændte ud til denne meget vigtige bundkamp. Esbjerg har spillet til en midterplacering i denne sæson, og heldet må på et tidspunkt vende for de hårdt trængte vestjyder. Horsens kommer med en del fravær, og de tabte begge indbyrdes kampe i sidste sæson.

Randers - Lyngby

Spilles søndag d. 3/11 kl. 12.00 - Se mere info i vores matchcenter.  

Som omtalt i disse spalter i sidste uge så er her to af sæsonens største positive overraskelser. Hvor Lyngby igen i weekenden leverede varen mod et af de svagere hold, så tabte Randers for anden i gang træk på udebane mod et tophold. Nu kan det indbyrdes møde meget vel være afgørende for, hvilket hold, der i resten af grundspillet kan begynde at kigge opad, mens taberen kan mærke bundholdene komme nærmere og snarere skal tænke på nedrykningsrisikoen.

Først tre nederlag i træk i august, dernæst fem sejre i træk og nu to nederlag i træk. Randers gør det i stimer i denne sæson, og efter to forventelige nederlag på udebane mod FC Midtjylland og Brøndby, hvor de dog sagtens kunne have fået point i begge, så skal de på rette kurs med en hjemmebanekamp mod oprykkerne fra Lyngby. Kronjyderne har vundet tre hjemmekampe i træk og kun tabt på eget græs til FC København, så optimismen må stadig være intakt, selvom målmand Carlgren her er ude med karantæne, og man måske igen må undvære holdets store offensive profil Saba Lobjanidze pga. skade.

Lyngby har endnu ikke fået point mod et top 4-hold, men de vinder over de helt rigtige modstandere, og med 10 point i de seneste fem kampe, så er de både i fremragende pointmæssig form og har taget et stort spring væk fra bunden. Vi snakker altså en oprykker, der i en længere periode har været uden Lasse Nielsen og Martin Ørnskov, ligesom også Frederik Gytkjær har været skadet, og angriber Emil Nielsen var ude sidst. De har været klart bedst på hjemmebane, men har dog (lidt heldigt) fået fire point i de to seneste udekampe mod Silkeborg og FC Nordsjælland. 

Lyngby +1,0 til odds 1,83 hos bet365 (nu odds 1,82)

Randers er naturlige favoritter i opgøret, men det er svært at forstå, hvorfor oddset er så lavt på hjemmeholdet. De er uden målmand Carlgren, og kantprofilen Lobjanidze var ikke at finde i midtugens pokaltrup. Lyngby er blevet bedre til at slide sig til pointene, og det får de også brug for mod et fysisk stærkt hjemmehold her.

FC Nordsjælland - AGF

Spilles søndag d. 3/11 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter.  

De to hold ligger side om side i tabellen og kommer ikke i den bedste form. FC Nordsjælland kommer fra et overraskende klart nederlag mod OB og har ikke spillet specielt godt i den seneste måneds tid. De foretrækker klart enten af møde hold, der står tilbage og overlader initiativet til de unge teknikere eller at møde tophold, som kommer frem på banen og efterlader rum bag sig. De har det generelt svært mod powerhold som OB og AGF, der hele tiden lægger pres på boldholderen og samtidig også kan true offensivt. Til denne kamp kan man være ret så svækket defensivt, for de to backs, der dog kan erstattes ganske fint, er ude med karantæner, og midterforsvarer Jenssen var ude til den seneste kamp. Hvis tre fjerdedele af den foretrukne forsvarskæde skal skiftes ud, så bliver det ikke ligetil at fastholde positionen som ubesejret hjemmehold i denne sæson.

Seks sejre i træk er blevet afløst af tre nederlag i træk i AGF, der dog kan glæde sig over en stærk indsats i den seneste kamp mod FCK. Her spillede man lige op med de forsvarende mestre og kunne sagtens have fået uafgjort i en tæt, hård og kontant dyst. At sidde tæt i markeringerne og holde tempoet højt får de også brug for i Farum, hvor man som modstander oftest er helt med i kampen eller halser efter hjemmeholdets hurtige kombinationer. De to seneste sæsoner har man holdt FC Nordsjælland på omkring 1,0 xG i de to udekampe, og det er ganske pænt i forhold til, at hjemmeholdet har haft bedre hold og normalt skaber meget mere på kunstgræsset. Mustafa Amini er savnet på midtbanen, men kan måske blive klar her. At Frederik Tingager måske stadig er ude i midterforsvaret gør ikke nær så meget, for tometer-manden kan have svært ved at følge med hjemmeholdets hurtige driblere.

AGF +0,5 til odds 1,77 hos Danske Spil

FCN er ikke specielt godt kørende i øjeblikket og kan risikere at mangle tre fjerdedele af forsvarskæden her. AGF har tabt tre i træk og har også fravær, men de har overordnet set præsteret godt og kan stresse hjemmeholdet med deres power-stil.
Læs hele eksperttippet her. 

OB - Hobro

Spilles søndag d. 3/11 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter.  

I en periode med masser af skader og karantæner er det ganske stærkt gået af OB at vinde tre af de seneste fire kampe. Det har bragt dem op på en foreløbig fjerdeplads, hvor de har skabt et lille hul ned til syvendepladsen. Nu er spillerne så småt ved at vende retur til holdet, og kun midtbanespillerne Troels Kløve og Ryan Johnson Laursen er nu ude med skader blandt stamspillerne. Under træner Jakob Michelsen har OB været rigtig stærke som favoritter på hjemmebane, hvor bund- og midterholdene ofte bliver presset i bund og sendt hjem med et nederlag. Siden starten af sidste sæson er de således 9-4-1 (3-1-0 i denne sæson) i hjemmekampe, hvor de giver under 2,00, og det gør de naturligvis også i denne kamp mod Hobro. 

Hobro har over de seneste fem kampe hentet færrest point af alle hold i ligaen, og det fungerer ikke rigtigt for Peter Sørensens tropper i øjeblikket. Ganske vist var der fremskridt at spore i weekendens uafgjorte kamp mod bundproppen Silkeborg, men Hobro ligner på mange områder en nedrykker i øjeblikket. De er det hold i ligaen, der skaber færrest chancer, og det er et must for nordjyderne at få skudt gang i den på papiret ellers ganske fine offensiv med Kirkevold/Sabbi/Babayan, hvis nedrykningen skal undgås til foråret. Profilerne fungerer ikke sammen i øjeblikket, og oftest erobrer man bolden for langt væk fra modstanderens mål. Med den klart laveste boldbesiddelse i ligaen, så overlader de rigtig meget af initiativet til modstanderne. Det vil de nok også gøre her, og det slipper de næppe godt fra mod et kombinations- og gennembrudsstærkt hjemmehold.

OB -1,0 til odds 1,80 hos Mr Green

OB er i fin form, står meget stærkt defensivt og får vigtige spillere retur. Hobro har en farlig offensiv, og anføreren er tilbage, men OB er med en direkte spillestil gode til at åbne defensive mandskaber som Hobro, der har skuffet på fremmed græs.
Læs hele eksperttippet her.

AaB - FC Midtjylland

Spilles søndag d. 3/11 kl. 16.00 - Se mere info i vores matchcenter.

To hold i glimrende form, der begge kommer til opgøret med tre sejre i træk. AaB tog en flot sejr i Haderslev, hvor de efter en uge med sportsdirektør-afgang og alvorlig sygdom hos trænerens datter, rykkede sammen i bussen og steppede op i specielt anden halvleg. Det endda på trods af en tidlig udskiftning af stjernen Lukas Andersen, og det må trods alt give noget ro internt at vide, at de rent faktisk godt kan score mål og vinde kampe uden ham. Skaden var ikke alvorlig, og han forventes at være klar igen til denne kamp, hvilket naturligvis øger chancerne for nordjysk point betragteligt. AaB har det ganske fint med at spille mod topholdene, da de ofte hæver kvaliteten i spillet og er gode til at spille rundt om modstanderens presspil. Hjemme har de således også besejret FC København og OB i denne sæson, og holder de hovedet koldt, så kan de overraske igen. Midterforsvarerne Kasper Pedersen og Rasmus Thelander har begge været ude med skader, men er tilbage i truppen til onsdagens pokalkamp mod HB Køge.

FC Midtjylland fortsætter med at tage smalle sejre, selvom spillet bestemt ikke er sprudlende. Med en ellers navnestærk offensiv skaber de alt for lidt, og det er påfaldende, at de er det mindst scorende hold i top 8. Selv Silkeborg på sidstepladsen har scoret lige så mange mål som Superligaens duksehold. Angriber Sory Kaba fylder meget, men har været ganske ufarlig i mange kampe, og med kun to mål (i samme kamp) i 10 optrædener, så forstår man godt, hvis fansene savner Onuachu. Defensiven redder holdet gang på gang, og selvom de har indkasseret mål i de seneste tre kampe, så er de stadig meget svære at skabe chancer imod. Backen Marc dal Hende skulle snart være klar igen ovenpå skade, mens det er mere usikkert med Tim Sparv på midtbanen. 

Under 2,75 mål til odds 1,87 hos Danske Spil

AaB har spillet stærkt og koncentreret mod topholdene i denne sæson, og de vil nok også være forsigtige mod et kynisk FCM-hold. Holdene er som udgangspunkt offensive, men specielt gæsterne lukker exceptionelt godt af.
Læs hele eksperttippet her.

FC København - Sønderjyske

Spilles søndag d. 3/11 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter.

FC København har taget et par vigtige sejre i de seneste kampe og hænger stadig på FC Midtjylland i toppen af rækken. Præcis som mesterskabskonkurrenterne, så er det ikke fordi, at spillet flyder fuldstændig i øjeblikket, men de er også hårdt presset af et sammenpresset program. En håndfuld skader har ikke gjort det nemmere for dem, men det lysner gevaldigt på den front, og Ståle Solbakken kan efterhånden begynde at hvile nøglespillere i udvalgte kampe. Det sker med stor sandsynlighed også torsdag aften i pokalturneringen, hvor en del profiler ventes at stå over. For mesterskabet har stadig førsteprioritet, og søndagens kamp mod Sønderjyske er en af dem, som bare skal vindes. FC København gør normalt kort proces mod bund- og midterhold, og de har vundet 20 af 24 hjemmekampe i ligaen siden starten af sidste sæson.

Sønderjyske var efter en god periode så småt ved at spille sig ind i det gode selskab blandt top 6-holdene, men to nederlag i træk som hjemmebane-favoritter har sendt dem til tælling og må have rystet dem en del. Begge gange er de blevet straffet i anden halvleg, hvor de er kommet alt for slapt ud fra pausen. Samtidig får de også en smagsprøve på FC Københavns situation, for de har både en svær pokalkamp mod Brøndby torsdag aften, og så er skader og karantæne også begyndt at ramme dem. Væk i weekenden er helt sikkert den stabile back Gartenmann, der er i karantæne, og kanten Absalonsen er næppe med efter udskiftning i den seneste kamp. Værre er det, hvis midtbaneprofilen Mads Albæk stadig er ude med skade, for så mangler et anker på midtbanen, som de nødig kan undvære i en af sæsonens sværeste kampe.

FCK -1,0 til odds 2,03 hos bet365 (nu odds 1,97 hos 88sport)

FCK har fået vigtige folk tilbage og har vundet 20 af de seneste 24 liga-hjemmekampe. Programmet er presset for mestrene, og gæsterne er ubesejret ude, men Sønderjyske har det normalt svært mod FCK, og de risikerer at mangle en del profiler.
Læs hele ekspertippet her.

Silkeborg - Brøndby

Spilles mandag d. 4/11 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter.

Fire point i de to seneste kampe - og så endda i to udekampe. Det lysner i Silkeborg, som har hentet lidt ind på holdene over sig i tabellen. Hvad der dog stadig må frustrere træner Kent Nielsen er, at der stadig gives chancer væk i et alt for stort antal, og havde der været retfærdighed til, så havde de også tabt de seneste to kampe. Defensiven er simpelthen hullet som en si, og offensiven kan også hurtigt lide et knæk, hvis Ronnie Schwartz ikke holder kadencen. Han har scoret halvdelen af holdets mål og har meldt ud, at han ikke forlænger kontrakten med Silkeborg til sommer. Det kan give noget støj på linjen internt i klubben, men han vil sikkert være ret så tændt mod sin gamle klub Brøndby. Silkeborg har tabt samtlige kampe til top 5-holdene, men chancerne for point er dog steget betragteligt, idet gæsterne savner deres suveræne topscorer.

Brøndby har Kamil Wilczek i karantæne i denne kamp og med 14 mål i 14 kampe, så bliver han naturligvis et kæmpestort savn for dem. Han har i mange kampe været en énmandshær for Brøndby, og de bliver svækket markant offensivt, uanset hvem de sætter op ved siden af Hedlund i angrebet i stedet for polakken. Det kan bryde en god rytme på holdet, der efter systemskiftet til 3-5-2 har taget tre sejre og især er blevet løftet offensivt, hvor man har skabt en del mere og scoret 11 mål i de vundne opgør. Fortællingen havde måske været anderledes, hvis ikke Randers havde fået målmanden vist ud i weekenden, men sejre avler selvtillid, og spillere som Kaiser, Mukhtar og Hedlund ser ud til at være i fint spillehumør for tiden. Desværre for Brøndby er bølgebryder Radosevic på midtbanen i ugens løb tilføjet skadeslisten, men det afholder ikke Brøndby for at indtage en stor favoritværdighed i kampen.

Brøndby-sejr- til odds 1,75 hos Unibet

Brøndby mangler vigtige spillere i Wilczek og Radosevic, men de skal stadig være i stand til at sætte sig tungt på opgøret og tage pligtsejren mod ligaens bundhold. Silkeborg giver uhyggelig mange chancer væk i stort set alle kampe, og de haft det meget svært mod de øvrige tophold. Oddset er steget på udesejren, og der skal være værdi i odds 1,75 på det langt bedre hold her.

Regnskab efter spillerunde 14

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakterne: 55
  • Status: -2,43 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 95,58 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For Superliga-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 45
  • Status: -11,12 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 75,29 %