Superligaen byder i denne 12. spillerunde på en masse herlige lokalopgør, hvor der både står ære, håneret og vigtige point på spil. Tonni Munk Jensen gennemgår weekendens kampe, hvor størst spænding synes at kredse om Brøndby-FC København i hovedstaden og to formstærke østjyske mandskabers møde, nemlig Randers mod AGF.

Målt på de seneste fem kampe er det Randers og AGF, der har hentet flest point af alle i Superligaen - hele 27 af 30 mulige. Der plejer at være smæk for skillingen, når de to hold tørner sammen, og det kommer der uden tvivl også denne gang, hvor det er rækkens tredje- og fjerdeplads, der mødes.

FC København hentede tre vigtige point på FC Midtjylland i sidste weekend, men efter denne skal de nok være tilfredse, hvis det er status quo i toppen inden den kommende landskampspause. Hvor de forsvarende mestre med tunge Europa League-ben skal en tur til Vestegnen for at møde de evige rivaler fra Brøndby, så skal FC Midtjylland på en anderledes nemmere opgave, når de gæster Superligaens suveræne bundprop, Silkeborg. Det er sjældent, at vi ser udebaneodds i et leje omkring 1,35, men det virker ganske berettiget i dette tilfælde.

FC Nordsjælland - Lyngby

Spilles fredag d. 4/10 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter  

FC Nordsjælland har skiftevis vundet og tabt i de seneste seks spillerunder, og det passer fint med, at de har spillet hjemme på kunstgræsset i hver anden kamp. Dem har de således vundet de seneste tre af, mens fire udekampe i træk er tabt. Efter en række stærke præstationer (udebanekampene inklusive) spillede de en skidt kamp i Aarhus senest, hvor de aldrig rigtig fik taget styringen af kampen. Taber de boldene for hurtigt og bliver presset fysisk, så kan det unge hold rystes, og derfor spiller de som hovedregel også langt bedre på eget græs, hvor banen er helt plan, og de i de fleste tilfælde kan spille sig ud af modstandernes pres. FC Nordsjælland skaber chancer i alle kampe - og flest af alle i hele ligaen. Især på hjemmebane er de næsten umulige at stoppe, hvis modstanderpresset ikke sidder lige i skabet. Derfor har de mindre hold det oftest meget svært her.

Lyngby tog sin anden sejr i træk, da de igen besejrede en af konkurrenterne i bunden af ligaen. Denne gang gik det ud over Hobro, og igen var der tale om et tæt opgør, hvor Lyngby i sidste ende havde de afgørende marginaler. Her har Lyngby været skarpe/heldige, for de leverer ikke specielt sprudlende fodbold mellem felterne, men fem sejre i 11 kampe - lige så mange som bl.a. Brøndby og FC Nordsjælland - er aldeles glimrende for en oprykker, som ingen rigtig troede på før sæsonen. De har haft det svært, når de bedre hold har skruet op for tempoet, og de har således tabt klart til FC København, FC Midtjylland og OB på den bekostning. Derfor ligner fredagens kamp også en af de svære for et Lyngby-hold, der sandsynligvis kommer til at løbe meget efter bolden, og igen skal sætte sin lid til, at offensiv-spillerne er lige så effektive, som de har været i de fleste andre kampe.

FC Nordsjælland - Lyngby: FC Nordsjælland -1,25 til odds 2,00 hos Bet365 (nu 2,03)

FCN er som regel skarpe mod de mindre hold hjemme på kunstgræsset, hvor de i denne sæson er 4-1-0. Lyngby kommer med selvtillid efter to sejre, men de er klart stærkest hjemme, og deres lidt tunge forsvar og centrale midtbane kan få en svær dag. Læs hele eksperttippet.

Hobro - AaB

Spilles lørdag d. 5/10 kl. 16.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Hobro har tabt lige så få kampe som AGF i denne sæson, men de mange uafgjorte resultater batter ikke for alvor, og de har efterhånden kurs mod bunden af rækken. Det hjælper dem så heller ikke, at de udover skadeskvaler rager en del dumme advarsler til sig, som både i den seneste kamp i Lyngby og også denne mod AaB svækker holdet markant. Truppen er således ikke ret bred, og så gør det ondt at skulle undvære de faste midtbanespillere Cappis og Sabbi. I forvejen er anfører Damborg ude på den plads, som Cappis har dækket, og angriber Kirkevold var ude med skade sidst. Derfor vil man igen se et Hobro-hold stå ret lavt, overlade initiativet til de bedre boldspillere fra AaB og så ellers satse meget på dødbolde og omstillinger. Der har været få chancer i Hobros hjemmekampe, og det skulle undre, hvis den tendens ikke også fortsætter her.

Meget kan ske i fodbold på blot en måned. Bare spørg i AaB, hvor man i starten af september lignede et godt bud på en bronzevinder. Efter tre hårde nederlag i træk snakker man i stedet om en hed stol under træner Friis og en trup uden selvtillid og rygrad. Den helt store offensivprofil Lucas Andersen har været ude med skade, og det er naturligvis en stor del af forklaringen på nedturen, men en trup af AaBs kaliber bør kunne præstere et højere bundniveau med eller uden stjernen på holdet. Han er højst sandsynligt tilbage i startopstillingen til dette mini-lokalopgør, som på mange måder er en must win-kamp for storebror i Nordjylland. I år har de allerede mødt Hobro tre gange, hvor de ikke har formået at knække et svagere Hobro-hold end nu, da alle kampe er endt 1-1. Igen denne gang er AaB berettigede favoritter mod et svækket hjemmehold, men der skal noget ordentligt slutprodukt på, hvis sejren skal i hus. For chancer bør de få med Lucas Andersen tilbage.

Hobro - AaB: Under 2,5 mål til odds 2,02 hos Unibet

Hobro er svækket af karantæner til Cappis og Sabbi, og er de også uden tvivlsomme Kirkevold, så får de for alvor svært ved at skabe chancer. Hjemmeholdet ved også godt, at de ikke skal give de stærke boldspillere fra AaB for meget plads, for så er Lucas Andersen, Kasper Kusk & Co. farlige. Med et defensivt og påpasseligt hjemmehold mod et AaB-hold, der kun har scoret to mål i de seneste fire kampe, kan det meget vel ende med få mål.

Esbjerg - Sønderjyske

Spilles søndag d. 6/10 kl. 12.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Titlen som Sydjyllands bedste mandskab har skiftet en del i de seneste sæsoner, og lige nu er der ikke noget entydigt svar på, hvem der står stærkest. De to klubber ligger stort lige, når det gælder om størrelsen på spillerbudgettet, men efter en sidste sæson, hvor Esbjergs oprykkere overraskede stort med bronzemedaljer, så tyder det indtil videre på, at Sønderjyske står stærkest i denne sæson. Men kun seks point skiller de to klubber, og Esbjerg kan lukke halvdelen af hullet, hvis de vinder søndagens indbyrdes møde. Fire point i de to seneste kampe bør give masser af selvtillid, og specielt den sene og lidt ufortjente udligning i Horsens bør give smil på læben og tro på tingene i Esbjerg. De skal dog ramme det samme høje spændingsniveau som i sejren mod Brøndby, for når de kun spiller på 80 eller 90 %, som det er sket i en del kampe, så kan de tabe til alle hold.

Sønderjyske fik den første sejre i otte kampe, da Brøndby blev besejret i sidste weekend, og det var en af de få rigtig stærke præstationer fra et hold, som mest af alt har spillet meget tætte og halv-kedelige kampe i sæsonen. Træner Glen Riddersholm har udtalt, at defensiven er uhyre vigtig, når Superliga-holdene ligger så tæt, som de gør, og det er tydeligt, at de efter en ellers positiv og offensiv start på sæsonen, er blevet lidt mere forsigtige på det seneste. Måske skræmte det ham, at de tabte klart til FC København og FC Midtjylland, hvor de forsøgte at matche dem på boldbesiddelse og pasningsspil, eller også er det bare en erkendelse af, at holder man modstanderne fra at score mere end ét mål, så er der stor sandsynlighed for point. Sønderjyske har kun tabt to kampe - det samme som FC København - og kampen mod Esbjerg ser også ekstremt tæt ud.

Esbjerg - SønderjyskE: X til odds 3,40 hos Danske Spil

Sønderjyske har spillet hele seks af 11 kampe uafgjort og spiller generelt meget tætte kamp, hvor de ikke satser alverden, hvis der står uafgjort hen i 2. halvleg. Esbjerg har i bunden brug for alle point, og kan de udbygge den ubesejrede stime til tre kampe med et uafgjort resultat her, så kan de heller ikke være helt utilfredse.

Brøndby - FC København

Spilles søndag d. 6/10 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Unibet: Svar rigtigt på seks spørgsmål om New Firm og vind 100.000 kronerUnibet


Log ind på din Unibet-konto og tryk på "Spil nu gratis".

  • Svar rigtigt på seks spørgsmål om Brøndby - FCK.
  • Tryk på indsend. Du har nu afgivet dine svar på de seks spørgsmål og deltager i konkurrencen om 100.000 kroner.
  • Man er kun kvalificeret til at vinde præmien, hvis man svarer rigtigt på alle seks spørgsmål. Hvis flere end en deltager i konkurrencen svarer rigtigt på alle spørgsmål, deles præmien.
  • Kampagnen udløber ved kampstart søndag den 6. oktober klokken 14:00.
  • Regler og vilkår gælder.

Gæt på kampen her

Sæsonens første New Firm, og de to holds fans havde nok håbet på mere, end at det her er sjettepladsen, der møder andenpladsen. Specielt Brøndbys placering er skuffende og uventet. Ganske vist har de været ramt af skader, men holdet er også blevet væsentligt forstærket, og man skal kæmpe utrolig hårdt for sejrene, mens nederlagene kommer prompte, når de blå/gule ikke leverer til noget nær topniveau. Fire nederlag i de seneste fem kampe er ekstremt skidt, og især de to seneste nederlag som favoritter mod Sønderjyske og Esbjerg må gøre ondt hos de fleste fans af klubben. Forsvaret sejler stadig (klart flest indkasserede mål i top 6), midtbanen dominerer kun sjældent modstanderne, og angrebet skaber ingenting, når Wilczek ikke er på toppen. Rivalopgøret mod FC København kommer på det helt rigtige tidspunkt, for kvaliteten skal løftes. Og det kan kun gå for langsomt i Brøndby.

FC København hænger også i øjeblikket, hvor skader og skidt form presser dem i et hårdt program med kampe i ligaen, Europa League og pokalturneringen. Nu fik man en pligtsejr over bundholdet Silkeborg, og man kunne tilmed mindske afstanden til FC Midtjylland, da de overraskende tabte til OB. Træner Ståle Solbakken vil helst kunne rotere en del fra kamp til kamp, men en håndfuld skader har gjort det stort set umuligt, så flere nøglespillere har fået for meget spilletid, mens periferispillere som Varela, Oviedo, Holse, Biel og Bendtner ikke har haft niveauet eller formen til at starte inde mod bare middelmådig Superliga-modstand. Alle udekampe er svære for holdet i øjeblikket, og med en hård Malmø-kamp i benene fra torsdag aften, så er det tvivlsomt, om kræfterne rækker til at sætte Brøndby under pres allerede søndag eftermiddag.

Brøndby - FCK: Under 3 mål til odds 1,77 hos Danske Spil (nu 1,72 hos Bet365)

De to storklubber er ikke på toppen i øjeblikket, Brøndby-offensien halter og FCK-angriberne er skadede. De seneste indbyrdes opgør har budt på en del mål, men favoritten FCK kommer med trætte ben, og det kan nemt ende i et midtbaneslag. Læs hele eksperttippet.

OB - Horsens

Spilles søndag d. 6/10 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter

Spillemæssigt har det været meget op og ned for OB i denne sæson. At fynboerne for to uger siden tabte 1-2 hjemme mod AGF for derefter at besejre FC Midtjylland på udebane uden fire stamspillere illustrerer meget godt pointen. Bundniveauet har egentlig været ganske højt, og holdet spiller meget få elendige kampe, men der har så også været længere mellem de helt stærke kampe, end man så i sidste sæson. Det er ikke blevet nemmere af, at de to vigtige wingbacks Barrett og Laursen har været meget skadet og senest var ude begge to. Oveni manglede Kløve og Opondo på midtbanen mod FC Midtjylland, og det var voldsomt flot, at man på trods af 80 % af midtbanen ude var i stand til at vinde på en af de sværeste udebaner overhovedet. OB har i længere tid vundet hjemmekampene mod de svagere hold, og i sidste sæson blev det til sejre i begge indbyrdes kampe mod Horsens, men spørgsmålet er dog, om de skal være så store favoritter, som oddset indikerer.

Horsens er blevet et noget bedre hold langs jorden, end de har været tidligere. De er ikke længere et hold bestående af to meter høje spillere, der stort set udelukkende satser på dødbolde og ikke kan tage ti på foden. Det er blevet et mere alsidigt hold, og med det uafgjorte resultat mod Esbjerg senest, hvor de burde have vundet, har de spillet fire ganske fine kampe i streg. Ludwig, der kom til fra OB, har styrket forsvaret, og ligeledes nytilkomne Okosun bliver også bedre og bedre. Angriber Pohl vender her tilbage fra karantæne, og han kan blive vigtig i omstillingerne mod OB. Horsens har længe haft det bedst på udebane, hvor de kan stå solidt i defensiven og gøre hjemmeholdene utålmodige, men efterhånden er de heller ikke bange for at bringe en del folk i boksen, når det går den anden vej. Det har givet sejre i Silkeborg og Brøndby, og de var klart bedst i Randers. De kan også overraske OB.

OB - AC Horsens: Horsens +1 asian til odds 1,87 hos Nordicbet

OB er hårdt ramt af skader og har ikke ramt topniveauet så ofte som i sidste sæson. Oddset virker presset en del ned af OBs flotte, men heldige, sejr mod FC Midtjylland, og kampen ligger ganske fint til et Horsens-hold, der er blevet meget mere trygge på bolden og har præsteret flot på udebane i denne sæson.

Randers - AGF

Spilles søndag d. 6/10 kl. 16.00 - Se mere info i vores matchcenter  

For fem runder siden lå Randers og AGF side om side som tredje- og fjerdesidst i ligaen med kun én sejr hver i de første seks kampe. Her halvanden måned senere ligger holdene stadig side om side, men nu er det som nr. tre og fire fra toppen, og holdene har tilsammen vundet ni af de seneste ti kampe. Der er tale om sejrsstimer, som de ikke er vant til i de to klubber, og specielt for Randers kommer det nok også lidt bag på dem. Stimen blev således påbegyndt lige efter en svag indsats i Lyngby, hvor man tabte 0-2, og modsat AGF har Randers da heller ikke sprudlet spillemæssigt i de seneste kampe. Marginalerne har været på deres side, og kendetegnende for en god og heldig periode var det, da AaB i weekenden brændte straffe ved 0-1, og Randers derefter scorede på sin første chance i 2. halvleg. Randers er et hold, som man slår sig på, men de holder næppe topplaceringen til julepausen. 

Holdet med størst selvtillid i Superligaen må næsten være AGF. Seks sejre i træk mod modstandere som Brøndby, AaB, OB og Nordsjælland har sat en tryk streg under, at de er et hold, man skal regne med i denne sæson. Imponerende har det været at følge, hvordan holdet taktisk har udviklet sig fra at være et fysisk stærkt hold, der mest skabte chancer på lange bolde og tilfældigheder i boksen, til nu at være et mandskab, der kan skifte stil afhængig af modstanderne. Også undervejs i kampen kan man ændre på den forreste preslinje eller midtbanekonstellationen, hvis man eksempelvis vil have en mere teknisk eller en mere pågående spiller på banen. Det er naturligvis en del nemmere, når bænken er stærkere end i flere sæsoner, og man også er mere eller mindre fri for skader, som tilfældet er i øjeblikket. At kampen er et lokalopgør kan udligne noget af forskellen, men der er ingen tvivl om, at AGF er det klart stærkere mandskab pt.

Randers - AGF: AGF-sejr asian 0 til odds 1,88 hos Bet365 (nu 1,85)

AGF er i fantastisk form både på hjemme- og udebane, og de er ekstremt svære at spille imod. Randers har en klar indbyrdes overhånd, men AGF virker som et andet hold nu, mens Randers ikke har spillet på nær samme niveau i deres gode stime. Læs hele eksperttippet.

Silkeborg - FC Midtjylland

Spilles søndag d. 6/10 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Mon ikke Silkeborgs træner Kent Nielsen efterhånden glæder sig til vinterpausen eller i sit stille sind går og håber på en fyreseddel, så han kan blive koblet af det Silkeborg-tog, som har kurs direkte mod nedrykning. Der er ganske vist "kun" tre sejre op til Hobro på 11. pladsen, men det er bare så uhyggelig svært at se, hvor de skal komme henne. De kunne ganske vist sagtens have stået med et par sejre på nuværende tidspunkt, men når man indkasserer mindst to mål i samtlige 11 spillerunder, så er defensiven af en så ringe kvalitet, at det både bliver meget svært at vinde kampe og en del sværere at vinde nok til at undgå sidstepladsen i det gruppespil, som venter efter 26 spillerunder. Her kommer sidstepladsen i grundspillet i gruppe med 11. pladsen, og hullet kan vise sig at blive så stort, at det ikke kan lukkes, når gruppespillet kører. Mod FC Midtjylland kan Silkeborg næsten kun overraske positivt, men kvalitetsforskellen synes at være for stor til for alvor at tro på en overraskelse.

FC Midtjylland har ikke scoret i fem timer, hvis vi tæller pokalnederlaget på Amager med, og det er ikke hverdagskost for det sejrsvante mandskab. Måske er de marginaler, som de i høj grad havde på deres side i sæsonstarten, nu ved at tippe den modsatte vej. Spillet i de to seneste Superliga-kampe har således været ganske pænt, og det var sort uheld, at de ikke fik point mod OB i søndags. Efter en periode med modgang kan det være svært at stille op som kæmpefavoritter i en kamp, som bare skal vindes, men det kan også være en god mulighed for at komme tilbage på sporet igen. Angriber Kaba er ude med karantæne, men kanten Mabil er til gengæld tilbage, så de bør sætte Silkeborg under pres fra start og skabe nok chancer til at tage en sikker sejr dermed fastholde førstepladsen i Superligaen henover landskampspausen.

Silkeborg - FC Midtjylland: FC Midtjylland vinder + over 2,5 mål til odds 1,80 hos Nordicbet

FC Midtjylland har på mange parametre været det bedst spillende hold i Superligaen i denne sæson, og efter kun ét point i de seneste to ligakampe skal denne kamp give en sejr. Selv uden angriber Kaba bør gæsterne scorer mindst to-tre mål, som Silkeborg har for vane at indkassere i alle kampe, og hjemmeholdet er heller ikke helt ueffne i offensiven. Det ligner således en underholdende kamp med FC Midtjylland som sejrherre.

Regnskab efter spillerunde 11

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakterne: 43
  • Status: -2,00 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 95,35 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For Superliga-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 36
  • Status: -6,74 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 81,28 %