For første gang i denne sæson er et andet hold end FC København favorit til mesterskabet. Efter en flot indsats og uafgjort i Parken står FC Midtjylland ifølge bookmakerne nu med de bedste kort på hånden i kampen om førstepladsen. Tonni Munk Jensen gennemgår 11. spillerunde i Superligaen, hvor det igen ligner sejr til de to suveræne tophold.

FC København var før sæsonstart vurderet som den helt store favorit til at genvinde Superliga-guldet. Syv sejre i træk pressede oddset helt ned omkring 1,30, men her blot tre kampe senere er favoritværdigheden pludselig tippet til FC Midtjyllands fordel. FC København har kun fået ét point i de tre kampe, og derudover er de presset af skader på nøglepositioner og et hårdt program med europæisk fodbold resten af efteråret. 

Oddset på søndagens indbyrdes kamp viste også, at markedet anser midtjyderne for det marginalt bedre hold for tiden. Og det med rette, for de spillede helt lige op med de forsvarende mestre på en bane, hvor de normalt har haft det svært. Defensiven er stort set dirkefri, på midtbanen dækker Onyeka 6´er-positionen, som om han ikke har lavet andet de seneste fem-seks år, og offensiven har fået masser af nyt liv med tilgangen af Marcondes, som blot forventes at blive bedre og bedre i samarbejdet med Evander, Kaba og Mabil. 

Læg dertil, at FC Midtjylland har en ledelse, der ikke vil være bange for at forstærke sig med spillere, der kan bidrage til holdet med det samme, når transfervinduet åbner igen, hvorimod FC Københavns manager så sent som i weekenden igen redegjorde for deres transfer-strategi, der i langt højere grad sigter på fremtidig potentiale og videresalg. Derfor vil spillere som Biel og Santos heller ikke bidrage med alverden i efteråret, og til foråret kan forspringet til Midtjylland-lokomotivet, der synes umuligt at stoppe for tiden, være så stort, at selv en N´Doye i topform og et kvalitetsløft hos de nye spillere ikke er nok.

Lyngby - Hobro

Spilles fredag d. 27/9 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter 

To af de store nedrykningsfavoritter før sæsonstart tørner sammen her. Fælles for dem er, at de begge har overrasket positivt så langt, men hvor Hobro har hentet halvdelen af sine point via uafgjorte kampe, så har Lyngby ikke lavet en eneste pointdeling. Og det har været meget enten-eller med Lyngby i de første 10 kampe. Når de ikke rammer dagen, så er de et nemt offer for de fleste hold i ligaen, hvorimod de har ganske fine muligheder mod midter- og bundhold, når det kører for dem, og de især kan profitere af deres meget direkte spillestil. Det har også hjulpet dem, at spillere som Corlu og Marcussen, der begge var kampafgørende mod Silkeborg, er tilbage på fuld blus, så konkurrencen øges på holdet. På hjemmebane har de gjort det godt med tre sejre i fem kampe, og der er gode muligheder for point mod et Hobro-hold, der også har det bedst i egne omgivelser.

Kampbilledet i Hobros opgør mod Sønderjyske var ganske kendetegnende for nordjydernes sæson så langt: Tæt og intenst med modstanderne i mest boldbesiddelse og kontrol, men hvor en enkeltmandspræstation i Hobros offensiv holder dem inde i kampen lige til det sidste. Og naturligvis endte det uafgjort, som hele seks af 10 kampe nu er gjort for Peter Sørensens tropper. De har ikke været uheldige, men det er uhyre stærkt kun at tabe to af de første 10 kampe, når de har mødt samtlige hold i top 7 og kun én gang tabt med mere end ét mål - i en ret tæt kamp kamp mod Brøndby. Efter en lang række svære opgør, hvor defensiv organisation har haft førsteprioritet, kommer her en kamp, hvor de har muligheden for at komme mere på bolden og få sat Kirkevold og Sabbi i scene igen. Desværre for Hobro er Babayan i karantæne i denne kamp.

Lyngby - Hobro: x til odds 3,45 hos Cashpoint

Begge hold vil muligvis tænke, at dette er en af de nemmere kampe, hvor der er mulighed for tre point, men omvendt kan ét point også være ganske brugbart for både Lyngby og Hobro, der ligger side om side i tabellen. Lyngby har ikke fået point i to kampe i træk endnu i denne sæson, så efter sejren i Silkeborg vil uafgjort her ikke være helt skidt, mens Hobro med lige så få nederlag som FC København i denne sæson efterhånden er vant til tætte kampe og pointdelinger.

FC København - Silkeborg

Spilles lørdag d. 28/9 kl. 17.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Det er sjældent, at vi oplever odds i lejet 1,15-1,20 på et hold i Superligaen, men det er tilfældet her, hvor de forsvarende danske mestre tager imod bundproppen fra Silkeborg, der endnu ikke har vundet en kamp. Det er naturligvis en kamp, som det pressede tophold skal vinde, og det gør de højst sandsynligt også. Københavnerne gør normalt kort proces i sådanne must win-kampe mod de svageste hold, men der er intet, der kommer let til Ståle Solbakkens tropper for tiden. Der var fremgang at spore i kampene mod Lugano og FC Midtjylland, men skaderne på især angrebspositionerne og svingende formkurve hos offensive nøglepersoner som Fischer og Falk gør, at de i øjeblikket skal slide hårdt for at komme til chancer. Det så man også i onsdagens pokalkamp, hvor de i en meget stærk opstilling havde store problemer med Hillerød fra 2. division. Derfor kommer Silkeborg-kampen også på et fint tidspunkt, da det er en oplagt chance for fornyet selvtillid til offensiv-spillerne. Såfremt man vinder kampen, forstås...

Man har efterhånden ondt af Silkeborgs spillere, og især træner Kent Nielsen. De kan bare ikke få vigtige første sejr, der kan løsne op for en masse ting og frigøre holdet fra det pres og den latterliggørelse, som man må opleve i øjeblikket. Mod Lyngby i weekenden var man foran for fjerde gang uden at kunne gøre arbejdet færdigt, og hvis man ikke kan fastholde en føring på hjemmebane mod Lyngby, så kan det efterhånden være svært at se, hvor sejren skal komme. Specielt med tanke på, at man i første halvdel af grundspillet mangler at møde de tre bedste hold i rækken lige nu, FC København, FC Midtjylland og AGF. Spørgsmålet er så, om Silkeborg-ledelsen freder Kent Nielsen indtil vinterpausen med den begrundelse, at holdet alligevel ikke er bedre, eller om de ikke tør at smide en erstatning ind før så svære kampe, da det højst sandsynligt vil give en skidt start for vedkommende. 

FCK - Silkeborg: FCK vinder + under 3,5 mål til odds 2,35 hos Nordicbet (nu 2,50)

FC København vinder + under 3,5 mål til odds 2,35 hos NordicBet
FCK slider hårdt for chancerne og scorer næsten ingen mål for tiden. Silkeborg indkasserer voldsomt mange mål, og de risikerer stryg, men de bør spille defensivt for at stresse et FCK-hold, der ikke er på toppen og lever fint med en smal pligtsejr. Læs hele eksperttippet.

AGF - FC Nordsjælland

Spilles søndag d. 29/9 kl. 12.00 - Se mere info i vores matchcenter

Fem Superliga-sejre i træk! Det kører derudaf for AGF, som ser ekstremt overbevisende ud for tiden og på mange parametre spiller som et tophold. Den store selvtillid gør også, at man nu tør at gå højt på udebane mod hold som Brøndby og OB, som man tidligere ville have været meget mere afventende imod. Det er muligt, når man har en bagkæde, som man stoler 100 % på og på midtbanen har Nicolai Poulsen og Mustafa Amini, der i et sandt arbejdsraseri fylder rigtig meget. Holdet mangler en rigtig målsluger i front, for så ville drømmene om medaljer i Smilets By for alvor være realistiske, men holder man det nuværende høje bundniveau, så bliver det et svært hold at besejre for alle mandskaber. Søndagens modstander er ikke en ønskemodstander, for AGF vil helst føle sig i kontrol, og det kan knibe mod de stærke teknikere fra Farum. Derfor gælder det for AGF om at gøre det til en fysisk kamp med masser af dueller, for så kan hjemmeholdet få overhånden.

Tre hjemmesejre i træk, og fire udebanenederlag i træk. Det er ikke en unormal statistik for FC Nordsjællands kunstgræs-glade spillere, der spiller uhyggeligt hurtigt og direkte på eget græs, men også tidligere har haft store problemer på naturgræs, hvor det kan være svært at flytte bolden lige så hurtigt rundt. Dog hører det med til historien, at tre af de fire nederlag på udebane i denne sæson er kommet mod FC Midtjylland, FC København og Brøndby, og i alle tre svære kampe har man spillet stort set lige op med favoritterne. FC Nordsjælland insisterer på at spille sit eget spil, uanset om man er på hjemme- eller udebane, og de virker til at være blevet bedre til at spille mere direkte, så de undgår for meget bold-massage på midten af banen. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at de målt på Expected Goals har skabt flest chancer af alle hold i denne sæson.

AGF - FC Nordsjælland: FC Nordsjælland +0,5 til odds 1,77 hos Danske Spil

Kampen ligger fint til FC Nordsjælland, hvis de vel at mærke tager teten og det meste af boldbesiddelsen, så AGF-spillerne skal ud at løbe. Gæsterne har presset flere tophold på udebane, og selvom AGF er inde i en forrygende stime, så ligner det en meget lige kamp, hvor der bør kunne presses lidt værdi ud af halvgarderingen.

Under 3 mål i kampen til odds 2,05 hos Danske Spil

AGFs forsvar er uhyre solidt, og hjemmeholdet vil forsøge at gøre kampen til et fysisk slag. Gæsterne kommer med offensivt mindset og skaber mange chancer, men de har det bedst på kunstgræs, og sidste sæson bød på to chancefattige indbyrdes kampe.
Læs hele eksperttippet her. 

AaB - Randers

Spilles søndag d. 29/9 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Det så så utroligt lyst ud for AaB, da de i starten af måneden kronede en stærk periode med en fortjent sejr hjemme over FC København. Kun to kampe senere er de faldet fra en tredje- til en syvendeplads, Lucas Andersen er blevet skadet, og man har leveret to rædderlige indsatser i udekampene mod AGF og FC Nordsjælland. Det går hurtigt i fodbold, og sølle to kampe bør naturligvis ikke få alle alarmklokker til at ringe i Aalborg, men dels er man nok blevet lidt forskrækket over, hvor meget Lucas Andersen egentlig betyder, og dels så har skader til Thelander, Abildgaard og Van Weert også udfordret bredden, hvor en karantæne til Magnus Christensen ikke gør det bedre til denne kamp. AaB spiller noget af det bedste fodbold i rækken, når de har selvtillid, men noget af det mest idéforladte, når det ikke kører for dem. En fin indsats i pokalen onsdag kan have givet lidt selvtillid, men det er Superligaen, der tæller nu og her. Derfor er denne kamp også uhyre vigtig for dem. Enten forværrer den en skidt periode, eller også kommer de tilbage på sporet igen.

På sporet er Randers i den grad kommet. Modsat AaB kommer de med masser af selvtillid til kampen efter tre sejre i træk. De to første sejre var noget pænere end den sidste, hvor spillet aldrig kom til at fungere mod Horsens. De tre point varmer dog i Randers, der dermed kravlede op i top 6. I en gruppe bestående af Horsens, Hobro og dem selv er Randers det bedste hold til at spille en stram 4-4-2-opstilling, hvor det først og fremmest handler om at holde modstanderne fra chancer. 12 indkasserede mål i 10 kampe er ganske fornuftigt, men det har været rigtig godt i de seneste seks kampe, hvor man kun har hentet tre bolde ud af eget net. Det kræver så også, at man offensivt har nogle spillere, der kan noget på egen hånd, og her er man meget afhængig af Saba Lobjanidze, der har scoret en tredjedel af holdets mål og også kan skabe chancer til sine medspillere. Han kan også gøre ondt på et ramt AaB-forsvar. Bemærk, at Randers sandsynligvis stiller ret stærkt i pokalturneringen torsdag aften og derfor kan være lidt mærket søndag.

AaB - Randers: Under 2,5 mål odds 2,05 hos Unibet (nu 2,07)

AaB er sandsynligvis igen uden Lucas Andersen, og uden ham er offensiven hårdt ramt. Det gælder først og fremmest for nordjyderne om at komme tilbage på sporet, så organisationen skal være på plads. Når modstanderen så er et af de mest disciplinerede hold, der stort set aldrig går på kompromis med spillestilen, så kan der vente en halv-kedelig, fysisk affære uden de helt mange oplagte målschancer.

FC Midtjylland - OB

Spilles søndag d. 29/9 kl. 16.00 - Se mere info i vores matchcenter 

De nye mesterskabsfavoritter fra FC Midtjylland viste med al tydelighed, at de har kvaliteten i holdet til at udfordre FC København på den lange bane, da de i weekenden spillede en flot 0-0´er i Parken. Spørgsmålet er, om de også havde overtaget favoritværdigheden, hvis Kenneth Andersen var fortsat i trænerstolen. Det er jeg ret så sikker på ikke ville være tilfældet. På trods af fem sejre i træk i starten af sæsonen spillede holdet ikke specielt godt, og de var i flere tilfælde møgheldige. Spillet så forkrampet ud, og den nye træner Brian Priske fik på få dage banket noget selvtillid, mod og risikovillighed ind i spillerne, som i den grad har pyntet. Nu er den velkendte Midtjylland-maskine tilbage i højt gear, og den kan måske få et hak op, når de nye spillere Kaba og Marcondes finder ind i et endnu bedre samarbejde med de andre offensiv-spillere. Desværre for dem er Mabil i karantæne og Anderson tvivlsom her. Ni hjemmesejre i træk er det blevet til mod OB. Den 10. kommer højst sandsynligt på søndag.

Sæsonen har været noget hakkende for OB, der inden sæsonen var et frækt bud på en medaljeplacering. Det er ikke en katastrofe at tabe til FC København, Brøndby, FC Nordsjælland og AGF, men spillemæssigt har fynboerne heller ikke været i nærheden af det topniveau, som de viste i midten af sidste sæson. Der har været enkelte gode halvlege, men der har været for langt imellem dem, og det er ikke meget, man har set til det kværnende OB-spil, hvor angrebene bølger ned mod modstandernes mål, og hvor Kadrii & Co. i offensiven konstant er en trussel. Skader på de vigtige kanter har ikke gjort det nemmere at praktisere 3-5-2-opstillingen, som de gerne vil, og til denne kamp kan de være uden dem begge, da Laursen var ude sidst, og Barrett udgik mod AGF. Det samme gjorde den centrale midtbanemand Kløve, så de kan risikere at mangle 60 % af midtbanen i en af sæsonens sværeste kampe.

FC Midtjylland - OB: 1 til odds 1,68 hos Nordicbet (nu 1,71)

FC Midtjylland har endnu ikke indkasseret et mål, siden Brian Priske overtog trænersædet for fire kampe siden. De har set uhyre solide ud, og OB kan være ret svækket til denne kamp, hvis de ikke får deres skadede midtbanespillere klar. Vi skal tilbage til 2014 for at finde den kamp, hvor OB senest fik point i Herning, og det vil være ret så overraskende, hvis de ustabile fynboer får noget med hjem på søndag.

Sønderjyske - Brøndby

Spilles søndag d. 29/9 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Træner Glen Riddersholm udtalte efter Sønderjyskes pointdeling i Hobro, at holdet er på rette vej, og han er tilfreds med de nuværende præstationer. Med ja-hatten på er det også udmærket at være ubesejret i tre kampe og kun at have tabt én af de seneste seks kampe. Men omvendt så må og skal det også være voldsomt utilfredsstillende at være uden sejr i nu syv opgør i en klub som Sønderjyske. Især når modstanderne bl.a. har været Silkeborg, Horsens og Hobro. Til Riddersholms forsvar skal det nævnes, at holdet spillede en ok kamp i Hobro og sagtens kunne have vundet, og det var især positivt, at vigtige Mads Albæk samt Marfeldt og Dovbyk nu er til rådighed igen, så man efterhånden kan stille et ganske slagkraftigt hold. I sidste sæson spillede man to gode kampe mod Brøndby, hvor man fortjent vandt på udebane og burde have haft mindst det ene i nederlaget på hjemmebane.

Lige som man troede, at Brøndby var tilbage på ret kurs, så fejlede de stort og tabte til bundholdet Esbjerg efter en meget skidt indsats, der for alvor må give panderynker hos træner Niels Frederiksen. Det var det tredje nederlag i fire kampe, og Brøndby har en tendens til at tabe "grimt", hvor holdet ser ekstremt skrøbeligt ud og har et uhørt lavt bundniveau. I nederlagene mod Horsens, AGF og nu også Esbjerg har man tabt på en måde, som FC København og FC Midtjylland højst viser én gang hver sæson, og her har man virkelig noget at arbejde med i Brøndby. Med Mukhtar tilbage, Larsson ved at være i form og Vigen, der også er på vej tilbage fra skadespause, så det ellers lysere ud, men nu er de ganske umulige at vurdere igen. De skal frem og skabe noget offensivt igen, så det ligner en underholdende kamp, hvor begge mandskaber bør jagte sejren.

Sønderjyske - Brøndby: over 2,5 mål til odds 1,68 hos Unibet (nu 1,65 hos Bet365)

Holdene skuffer for tiden, og der er langt mere offensivt kvalitet i holdene, end de viser i øjeblikket. En sejr vil betyde meget for begge hold, og det må forventes, at de satser offensivt i et ret tæt opgør. Ganske vist har Sønderjyske fire undere i træk, men Brøndby har otte af 10 kampe over i denne sæson, og det plejer at være underholdende, når de to hold tørner sammen.

Horsens - Esbjerg

Spilles mandag d. 30/9 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter 

Vigtigt bundmøde mellem to af de hold, der meget vel kan være indblandet i nedrykningskampen, når vi kommer til maj måned næste år. Horsens beviste i Randers, at de af og til kan spille rigtig fine udekampe. Det har de også tidligere vist i Silkeborg og Brøndby i denne sæson, og de havde bestemt ikke fortjent nederlaget mandag aften, hvor de skabte chancer nok til også at vinde kampen. Det er sjældent, at de viser det niveau på hjemmebane, hvor de ofte ikke rigtig kan finde ud af, om de skal forsøge at tage initiativet i kampen eller ej. Oftest er det endt med, at de har overladt for meget af initiativet til modstanderne, men måske de skulle forsøge selv at være toneangivende, for det pyntede gevaldigt på holdets spil, da de var tvunget frem mod Randers. Det ligner et tæt opgør mod Esbjerg, som de har tabt samtlige fire kampe til i de to foregående sæsoner. Angriber Pohl er i karantæne.

Den chokeffekt efter fyringen af træner John Lammers, som man havde håbet på i Esbjerg, blev i den grad til virkelighed, da vestjyderne spillede en flot kamp mod Brøndby og helt fortjent vandt 3-1. Stærkt trænerarbejde af de nye ledere på bænken med Claus Nørgaard i spidsen og imponerende, at der kan være så stor niveauforskel mellem nederlaget til Randers ugen forleden og den opløftende indsats i søndags. Nu skal det så vise sig, om det bare var en éngangs-forestilling, eller om Esbjergs bronzevindere nu er på rette spor igen. Matchuppet ser fint ud her, for Esbjerg har et særdeles godt tag på Horsens, og selvom de har tabt samtlige fire udekampe i sæsonen, så har de spillet rigtig gode kampe i såvel Herning og Farum som Aarhus, hvor de sagtens kunne have fået point i alle tre. Kauko er tvivlsom, men Austin og Dauda vender tilbage.

Horsens - Esbjerg: Esbjerg DNB til odds 2,12 hos Unibet (nu 2,11 hos Cashpoint)

Horsens har det bedst på udebane, for på Casa Arena er de 3-8-11 siden starten af sidste sæson, og de kan også få det svært her mod et Esbjerg-hold, der bør have fået et ordentlig skud selvtillid efter den tiltrængte sejr over Brøndby i sidste weekend. Det ligner en helt lige kamp, og så skal oddset være en tand for højt på udeholdet, der samtidig har den klare indbyrdes overhånd set over de seneste to sæsoner.

Regnskab efter spillerunde 10

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakterne: 37
  • Status: +1,32 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 103,56 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For Superliga-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 34
  • Status: -4,74 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 86,05 %