Nu gælder det igen den absolutte fodboldelites kamp for europæisk hæder, med Liverpool - Real Madrid i Champions League. De første hold tyvstartede ugen før dette opgør, men da Real Madrid blandt andet havde international opgave i VM for klubhold i Marokko i starten af måneden, blev opgøret mod Liverpool skudt en uge. Det spanske storhold benyttede naturligvis afbrydelsen til at nappe titlen, så det bliver en nykåret verdensmester i klubfodbold, som gæster Anfield i det spændende førsteopgør af CL-ottendedelsfinalerne mod Liverpool.

Der venter et brag af et opgør på The Kop, når Real Madrid gæster Liverpool. Tirsdag den 21. februar markerer en oplagt mulighed for at især Liverpool kan få rettet op på en del problemer i indeværende sæson og ikke mindst at få revanche for sidste års CL-finale nederlag til netop Real Madrid. Der ventes fuldt hus tirsdag aften i Liverpool og en forholdsvis kølig aften med mellem 3-5 grader på kamptidspunktet.

Odds på Liverpool- Real Madrid

Liverpool - Real Madrid: Startopstillinger og trupnyt

Liverpool møder op til førsteopgøret i 1/8-finalerne i Champions League med en lang række spørgsmål. Især hvad angår holdets form i indeværende sæson. Sejren i det vigtige Merseyside-derby mod Everton den 13 februar har lunet lidt på en ellers trist formkurve med 4 Premier League kampe i træk uden sejr. Med små 20 point op til Arsenal på førstepladsen er kampen om mesterskabet forlængst forduftet, tilbage står nu kun to ting: at sikre sig en plads i top 4 i Premier League og at gå hele vejen i indeværende Champions League-turnering. Kampen mod Real Madrid har derfor ekstremt stor betydning. Næsten en hel sæson står og falder på om Liverpool klarer cuttet her.

Skader og karantæner (Liverpool)

Liverpool forventes at have offensiven Firmino og defensiven Virgil van Dijk klar efter at de sad over i blandt andet lokalbraget mod Everton i forrige uge. Ude forventes dog stadig at være: Arthur, Luis Diaz og Ibrahima Konaté samt den nyligt skadede midt Thiago.

Forventet startopstilling hos Liverpool

Alisson; Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson; Fabinho, Bajcetic, Henderson; Salah, Gakpo, Nunez

De nykårede klub-verdensmestre fra Real Madrid går ind til ottendedelsfinalerne mod Liverpool med  blandede følelser. VM for klubhold-trofæet i Marokko i starten af Februar var en fin gevinst, men stadig et meget lille plaster på såret i forhold til den aktuelle status i den hjemlige la liga. Her halter Real Madrid nu kraftigt efter sin ærkerival, Barcelona, i kapløbet om mesterskabet. Det ser ud til at blive en for uoverkommelig opgave for Real at hente Barcelona, så Champions League får utvivlsomt maksimalt fokus nu. Et godt resultat på Anfield og en billet til kvartfinalen er et must - alt andet vil være en fiasko og det vil samtidig efterlade Real Madrid med tæt på ingen mulighed for trofæer i år - andet end VM for klubhold, som nu engang bare har en meget lille betydning i det store billede.

Vejen til CL 1/8-finalerne har været relativt nem for Real Madrid. Gruppen med Shakhtar Donetsk, Celtic og Leipzig blev lige præcist lige så overkommelig, som den så ud. I de 6 gruppekampe blev det til 4 sejre og kun et nederlag og dermed et sikkert avancement til ottendedelsfinalerne.

Skader og karantæner (Real Madrid)

Real Madrid har måtte undvære førstekeeper Courtois i de seneste ligakampe, men keeperen forventes at blive klar til kampen i Liverpool. Derudover er der tvivl om den tidligere ankelskadede Lucas Vazquez og Eden Hazard samt Mendy.

Forventet startopstilling hos Real Madrid

Courtois; Dani Carvajal, Nacho Fernández, Antonio Rüdiger, David Alaba; Aurélien Tchouaméni, Toni Kroos, Luka Modric; Fede Valverde, Karim Benzema og Vinícius.

Liverpool - Real Madrid: Spilforslag

Liverpool - Real Madrid 1-tal til odds 2,45 hos Unibet*

Liverpool har ikke været skræmmende i indeværende sæson, og de har langt hen af vejen underpræsteret kraftigt. Det er nu eller aldrig for Liverpool, hvis håbet om trofæer skal leve videre i sæsonen. Kun en sejr over Real Madrid tæller for Klopps tropper, og selvom der har været langt mellem snapsene, så er der god grund til at tro på en Liverpool-sejr, også selvom den seneste statistik taler for det modsatte. Liverpool har ikke slået Real Madrid siden 2009, men det seneste opgør i CL-finalen sidste år skulle være landet på engelske hænder. Her tabte Liverpool 1-0, men efter en helt igennem stærk kamp, hvor man producerede alle chancer, men hvor man i den grad var decideret uheldige. En gentagelse af spillet er et realistisk scenarie, og sker det, vil Liverpool næppe misse chancen. Unibet* kan præsentere et af markedets højeste odds på hjemmesejr og det virker klart spilbart til odds 2,45.

Se flere Champions League-spiltips

Liverpool - Real Madrid: Stream kampen på nettet eller se den på TV

Hvis du gerne vil overvære kampen, men du ikke lige har hverken tid eller penge til at tage til Anfield, så er der heldigvis en lang række Liverpool - Real Madrid stream udbud. Du kan eksempelvis streame kampen på Viaplay eller se kampen direkte på TV3+.

Liverpool - Real Madrid: Kampbilledet

Der er ingen tvivl om at især Liverpool har noget at skulle revanchere og gøre op med både overfor sig selv, men også de efterhånden hårdt prøvede supportere. Og Real Madrid er udset til at skulle stå for skud. Det kan ikke være anderledes og det er samtidig en oplagt mulighed for at mane nogle spøgelser til jorden i Liverpool. At tage mægtige Real Madrids skalp her vil være som balsam for sjælen for Jürgen Klopps tropper. Man skal derfor ikke forvente andet end et tungt pres fra start fra Liverpool-spillerne og et ekstremt og konstant pres på Real Madrids boldholdere, så snart bolden falder på spanske fødder. Liverpool vil være spilstyrende og direkte spillende og de vil være aggressive, mens de udøver presset.

Real Madrid derimod vil formodentligt acceptere den mindre boldbesiddelse. Under Ancelotti har Real Madrid vist at de på ingen måde har problemer med at spille afventende og slå hurtige omstillinger. Derfor vil Real formodentlig ligge en anelse på lur og slå farlige kontrastød, som blot vil gøre ondt værre for et presset Liverpool-hold, hvis hjemmeholdet endnu ikke er kommet på tavlen.

Læs mere om Liverpool - Real Madrid i vores MatchCenter.

Ofte stillede spørgsmål

Hvem vandt sidste gang Liverpool og Real Madrid mødtes?

Sidste gang Liverpool og Real Madrid mødtes var i maj 2022 i selve Champions League-finalen. Her tabte Liverpool ufortjent med 0-1 efter at have domineret og skabt adskillige chancer.

Hvor mange gange har Liverpool og Real Madrid mødt hinanden?

Liverpool - Real Madrid har mødt hinanden 8 gange indenfor de sidste 14 år. Real Madrid har her sejret 5 gange, mens Liverpool har vundet 2 og en er spillet uafgjort.

Hvad er det mest målrige indbyrdes opgør mellem Liverpool og Real Madrid?

Tre af de 8 seneste opgør har hver rummet 4 mål. De to 3-1 sejre til Real Madrid i 2018 og 2021 samt Liverpools 4-0 sejr tilbage i 2009 på Anfield.

Hvad er målsnittet i  Liverpool og Real Madrids indbyrdes kampe?

De seneste 8 indbyrdes opgør har budt på i alt 18 mål. Det giver et målsnit på 2,25 mål pr kamp. Liverpool har noteret sig for de 7 mens Real Madrid har nettet 11 gange.

Hvem af Liverpool og Real Madrid har vundet flest Champions League-trofæer?

Real Madrid har hævet trofæet hele 14 gange og er dermed også det mest vindende Champions League-hold gennem tiden. Liverpool er det tredjemest vindende Champions League hold med sine 6 CL-trofæer - kun overgået af AC Milan (7) og Real Madrid.