Trading-eksperimentet: En strategi under udvikling

Denne side indeholder henvisnings-links.

Debat om alt det der ikke dækkes af de øvrige kategorier i forum, herunder spil-strategi, samt løst begrundede spilforslag.

  Emne Svar Visn. Seneste indlæg
Kommentar-tråd

Trading-eksperimentet: En strategi under udvikling

Oprettet 02/03-2018 10:35 af A_Broholm
27 841 08/03-2018 15:27
af AllanW
Denne tråd er en kommentar-tråd til artiklen: Trading-eksperimentet: En strategi under udvikling
A_Broholm
Bruger - Indlæg: 32

Bruger
Indlæg: 32


Brugertips-stats
Tilbagebet.: 120%
Balance: +3,98
Hitrate: 9 af 20
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
For det første vil jeg lige sige at jeg synes alle dine indlæg, hvor man får lidt dybere indsigt i tankerne bag trading, er super gode og interessante, så bliv endelig ved med dem! Jeg synes også dette indlæg er interessant, og et godt initiativ til at få pustet liv i noget debat og tanker om trading, som der ellers ikke er for meget af.

Min første tanke er at jeg synes det lyder som en interessant observation, som kunne være spændende at udforske. Nu starter jeg med at komme med mine indledende tanker til nogen af dine spørgsmål, og så kan det være jeg kommer på mere hen ad vejen.

Angående dine spørgsmål:
"Bør man kun trade kampe, der forventes målfattige (f.eks. odds < 2.00 på under 2,5 mål) for at minimere risikoen for mål i de første minutter? Det vil give mening, hvis ikke min påstand om, at første mål falder mere ”tilfældigt” i de første minutter, holder vand."

Dette er vel KUN tilfældet netop hvis din påstand ikke holder vand? For hvis det er omkring 50/50 som påstanden er, og du taber 50% ved det ene scenarie og vinder 60% ved det andet scenarie, burde man vel netop gå efter målrige kampe hvis udfaldene er lige sandsynlige, men du vinder mere end du taber i snit.

"Måske giver det mening kun at laye favoritten, hvis modstanderne starter med bolden? Det er jo trods alt kun få minutter, vi snakker om, og mhp. at undgå en scoring til favoritten er det naturligvis en fordel, hvis de andre har bolden?"

Jeg synes dette er en god pointe. Ser man på en kamp som FCM-BIF i går aftes, starter FCM med bolden, spiller en lang bold op, får hjørnespark, scorer på hjørnesparket og efterfølgende bliver målet annulleret. Jeg tog ikke tid på dette, men tænker at der er gået minimum 60-90 sekunder, hvor bolden hverken har været på FCMs banehalvdel eller BIF har rørt den, og BIF derfor har haft 0% chance for at score. Omkring 90 sekunder er alligevel en del hvis man kun er inde i traden i 180 sekunder. Man kunne eventuelt undersøge om der er specifikke hold der har faste rutiner når de giver bolden op? Forstået på den måde om de altid smækker en lang bold frem med det samme(som måske kun koster minimum 10 sekunder), eller om de kan lide at spille den tilbage til forsvaret og trille den rundt i +30 sekunder. Ligeledes må der også være større chance for at det hold der starter med bolden får et hjørnespark eller en anden farlig dødboldssituation, hvilket også kan få oddset til at falde nogle få ticks.

Yderligere kommentar:
Bør man ikke tage oddsudviklingen i minutterne frem til kampstart med i betragtningen? For at strategien skal holde, skal oddset vel helst være forholdsvist stabilt, og ikke være igang med en opad- eller nedadgående trend? Der kan jo være mange ting der igangsætter en mindre trend(ekstreme vejrforhold, skader i opvarmningen, et syndikat der bomber lige inden kampstart, en kommentator der taler et hold op bare for at nævne nogle eksempler), og det vil jo være uheldigt at laye en favorit der er igang med at steame.
nisse
Bruger - Indlæg: 124

Bruger
Indlæg: 124

0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Tak for en glimrende artikel.
Jeg har fuldstændig den sammen observation/fornemmelse, men har bare ikke haft redskaberne til at følge op på det.
Jeg vil læne mig tilbage og følge din færden, der forhåbentlig vil munde ud i den "konklusion" om en eventuel værdi - og i særdeleshed en fremgangsmåde til at forfølge ideen.
DagensX
Bruger - Indlæg: 17

Bruger
Indlæg: 17


Brugertips-stats
Tilbagebet.: 127%
Balance: +0,82
Hitrate: 2 af 3
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Jeg må også rose for endnu en spændende og gennemtænkt artikel. Der er alt for lidt debat om trading og det er dejligt når der bliver sat gang i dén snak.

Jeg har haft forsøgt med en strategi hvor jeg backede under 2,5 i de første par minutter. Fordelen her er at odds - ofte - falder noget hurtigere, så man kan få nogle flere ticks, men den helt store ulempe er naturligvis at et mål, uanset hvem der scorer, sender positionen langt i det røde. Det er selvfølgelig en afvejning om man vil have flere ticks med lidt større risiko eller lidt færre ticks, med potentiale for et mål den "rigtige" vej som sender positionen dybt i det grønne.

En måde at trimme kampene der trades, kunne være at kigge på soccerstats.com, som har en rigtig god sektion, hvor der statistik på hvor mange mål der scores og lukkes ind i hvert 15. minutters interval i kampene. Denne statistik tager naturligvis udgangspunkt i alle kampe og ikke kun i kampe med det samme styrkeforhold, som den man vil trade - men det er nok stadig et vink om hvordan et givent hold starter.

Jeg sidder lige og tygger på om ikke jeg kan lave en robot der trawler data på kampe som matcher dine kriterier. Det kunne være interessant at se om din 50/50 mavefornemmelse holder stik, hvis man har noget data at analysere.
Svaberen
Ekspert - Indlæg: 361

Ekspert (Jesper Asbirk)
Indlæg: 361


Ekspert-stats
Tilbagebet.: 102%
Balance: +3,04
Hitrate: 62 af 134
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
@ alle tre: Tak for jeres kommentarer, flere gode pointer imellem. Jeg kunne dog godt tænke mig en stillingtagen til hele humlen i strategien, altså det ”kaos” som (jeg synes) der opstår i de første kampminutter inden kampene ”sætter sig”…

Er det rimeligt at antage at der i de første par minutter hersker en anden dynamik, som i større eller mindre grad annullerer styrkeforholdet de to hold imellem og bringer større tilfældigheder i spil omkring sandsynligheden for første mål? Kan I (eller andre) genkende det mønster, eller står jeg alene med det?

At det generelt er mere reglen end undtagelsen at der sker en odds-stigning i kampens første minutter er jeg ikke rigtig i tvivl om, så strategiens ROI handler i mine øjne i langt højere grad om kaos-tanken.

@A_Broholm

Jeg mener ikke at sandsynligheden er 50/50, men at den sandsynligvis er tættere på 50/50 end pre-match styrkeforholdet indikerer. Det vigtige er bare at vi på den lange bane kan breake even i de kampe hvor der scores mens vi er inde. Procenterne 50% og 60% er også kun estimater og vil variere noget, så det er helt klart dette punkt, der er usikkerheden.

Ja, det med at give bolden op kan i mange tilfælde nok give en ekstra value. Jeg tænker at det bare kræver en del arbejde samt at der vil være en del kampe hvor det ikke kan lade sig gøre at finde ud af. Er der steder man kan se udfaldet af lodtrækningen tids nok til at man kan nå at placere sin indsats inden kampstart, hvis ikke lige det er en live TV-kamp?

Vedr. pre-match odds: Hmm… Tænker du at en trend op til kampstart er skidt? Det kan vel ligeså godt være positivt for vores trade? Kan du uddybe – tror ikke jeg helt forstår betydningen?

@DagensX

Hvordan gik det med dit eget forsøg? Hvad var erfaringerne?

Ja, overvejede også noget stat-baseret med tidlige mål eller måske tidlig possession osv., og jeg vil meget gerne høre om data du eller andre kan ligge inde med/indsamle om tidlige mål.
UpTheSpurs
Moderator - Indlæg: 2805

Moderator
(Thomas Schyth)
Indlæg: 2805


Ekspert-stats
Tilbagebet.: 110%
Balance: +23,56
Hitrate: 137 af 247
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
@Jesper
I forhold til dine tanker omkring de første minutter af kampen er jeg enig - omend min oplevelse ofte er at det første "kaos" varer mere end 5 minutter.
Jeg synes ofte kampene skal bruge 10-15 minutter på sådan for alvor at finde ro. I Premier League synes jeg ofte det sker, at et hold der forventes at stå dybt og forsvare, kommer hamrende med et højt og aggressivt pres de første 10 minutter for at hyle modstanderen lidt ud af den, inden kampen "sætter sig" og holdet falder tilbage i vanlig stil.

Om det ligefrem er 50/50 i denne periode er jeg ikke sikker på - Jeg synes stadig en lettere kaotisk kamp bør favorisere favoritterne, grundet den normalt større skarphed i både afleveringer, afslutninger mm.
Jeg er dog ganske enig med dig i din betragtning om at styrkeforholdet mellem holdene i denne periode er formindsket.

Grundlæggende: Jeg har ikke statistisk evidens for det, men min subjektive erfaring er at du har ret i din teori omkring kaotisk start på kampene, og jeg mener sågar denne periode er længere end 5 minutter.
Koncernchef
Bruger - Indlæg: 12

Bruger
Indlæg: 12

0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
I only watch UK football and Champions League. Not abiding internationals though.

To me, 5 minutes tells almost zipp ‘bout the PL match. Hence, I would, with all due respect, consider your project as mad as a hatter.

The gist of it is that this seems like a reverse hoax. You will be burning off of your bankroll in a silly small timespan.

For you, sir, I hope that I’m wrong, only I’m not.

You can’t judge a book by it’s cover. You have to be an avid reader for at least 15 minutes of the game.

Impressive paper you’ve written though. Stat tuned and abrasive. Prove me wrong, squire.
Redigeret af bruger 2. mar. 2018 20:59
Koncernchef
Bruger - Indlæg: 12

Bruger
Indlæg: 12

0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Don’t get me wrong Jesper. The thoughts and considerations in your paper is nothing, but utmost impressive. Only I don’t subscribe to them.

To me, a simple guy, you make things too complicated.

I wouldn’t know if you’re familiar with The Principle of Ockham’s Razor. Shortly put, it states that if having different options, the simpler choice almost always tends to be the right one.

You’ve done your homework so excellent. Only know comes the hard one. Can you simplify your studies in a way that doesn’t interfer with the core of the work?

This can be a bloody trade, sir. You might have to kill some of your darlings. Even slaughter ‘em.

Can you produce a master class?

Or a masterpiece?
Redigeret af bruger 2. mar. 2018 21:59
Svaberen
Ekspert - Indlæg: 361

Ekspert (Jesper Asbirk)
Indlæg: 361


Ekspert-stats
Tilbagebet.: 102%
Balance: +3,04
Hitrate: 62 af 134
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
@UpTheSpurs

Interessant med din vurdering af kaos-periodens længde, jeg vil overveje en ændring af tradens længde, men måske taler vi alligevel om lidt forskellige ting.

Jeg tænker selv at jo længere tid der går, jo større sandsynlighed er der for at favoritterne tager kontrollen og sandsynligheden for at de får første mål øges, hvilket underminerer den value der ligger i kaos’et. Jeg synes trods alt det er de færreste kampe hvor der hersker ”kaos” i 15 minutter. Hvis underdog’en kommer blæsende, tager de oftest favoritten på sengen i et par minutter, hvorefter favoritten tit kommer sig over det indledende chok og får omgrupperet så de står bedre imod, og langsomt derfra arbejder sig til et overtag i takt med at gassen går af underdog’en. Jeg ser lidt en forskel på det indledende kaos og den efterfølgende magtkamp, hvor der trods alt kommer mere struktur på kampen. Giver det mening? Og er du i øvrigt enig?

I den sammenhæng tror jeg kun det er kaos’et vi kan profitere af med denne strategi fordi årsagen til at favoritten er favorit kommer mere til sin ret i den efterfølgende magtkamp; formkurve, skarphed, individuelle kompetencer osv.

Ikke to kampe er ens, og strategien skal ikke baseres på kampe hvor underdog’en forsøger at tage favoritten på sengen. Det er mere den generelle trend vi søger. Det er i øvrigt derfor jeg tror at dette odds-interval/styrkeforhold passer foruftigt. Det er jo ikke Man. City-Swansea, og det er ikke givet at favoritten bare vil dominere kampen fra start til slut, hvilket (i mine øjne) gør, at det indledende kaos i kampen i højere grad faciliterer en stigning i favorit-oddset, fordi markedet ”tænker”: Ah, okay, det bliver en lidt mere lige kamp en først antaget.

@Koncernchef

Tak for dine ”5 cents”, det lader til at jeg får brug for med den her strategi…

Jeg kan se at du er blevet streget ud, men du får lige en kort bemærkning. Jeg synes umiddelbart ikke at mit engelske er så ringe, og det er virkelig sjældent at jeg misser betydningen i en sætning. Her må jeg dog stort set melde helt pas. Skriv venligst simplere.

Jeg takker for roserne om mit skrivearbejde, og forstår også at du ikke tror på min idé/strategi, men jeg ser meget lidt argumentation for hvorfor, hvilket er ærgerligt fordi du synes at have erfaring på området. Får du mulighed for at vende tilbage, vil jeg sætte pris på den feedback.
UpTheSpurs
Moderator - Indlæg: 2805

Moderator
(Thomas Schyth)
Indlæg: 2805


Ekspert-stats
Tilbagebet.: 110%
Balance: +23,56
Hitrate: 137 af 247
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Jesper:
Min viden om trading og markedsmovements i løbet af kampene er begrænset, og derfor skal mit input udelukkende ses som svar på spørgsmålet: Er andre enige i, at kampe i de første minutter ofte er kaotiske?

Jeg forstår fint dit syn på at det primært er de første minutter der hersker reel "kaos", og jeg er ganske enig. Det er en fin beskrivelse at der først hersker kaos (måske ca. 5 minutter), derefter magtkamp (op til 10 minutter) og herefter "sætter" kampen sig.

Jeg synes det lyder fornuftigt og er enig, og glæder mig til at følge dit projekt.
TheBuffetWay
Bruger - Indlæg: 198

Bruger
Indlæg: 198


Brugertips-stats
Tilbagebet.: 175%
Balance: +3,00
Hitrate: 3 af 4
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Jeg mindes en analyse af Per Frimann som måske er interessant her. Han observerede at især Celtic brugte hjemmebane fordelen til at sætte sig fysisk i respekt mod modstanderholdet i de indledende minutter og lavede en del frispark. Det var vist ikke videre god fodbold, man prøvede kyse modstanderen for at sætte sig i respekt og få et momentum.

RB Leipzig har også haft deres karakteristiske igangsætninger hvor de løber frem med alt hvad de har.
DagensX
Bruger - Indlæg: 17

Bruger
Indlæg: 17


Brugertips-stats
Tilbagebet.: 127%
Balance: +0,82
Hitrate: 2 af 3
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Mit forsøg på under 2,5 markedet, startede rigtig skidt med en del tidlige mål, der sendte mig langt i det røde. Jeg stoppede derfor for at arbejde lidt videre på kampudvælgelsen, men kom aldrig videre. Lidt analyse på de kamp der gik galt, ser dog ud til at have være negativ varians. Der var i hvert fald godt 2/3 af kampene som havde et tidligt mål, der alligevel endte under 2,5.

Jeg kan godt lide din vinkel på de første par minutter - men jeg er ikke helt sikker på at det rent faktisk forholder sig sådan. Jeg vil i hvert fald mene at man bliver nød til at følge kampen live, for at få be- eller afkræftet om der reelt er kaos eller om favoritten er ovenpå fra start - og dér skal man nok være villig til at tage et lille tab fremfor at håbe på at favoritten bliver holdt fra fadet.

Har du gjort dig nogle overvejelser vedr. hvor mange tick du i gennemsnit vil vinde? Vi snakke jo meget om hvad der sker hvis der bliver scoret mens man er i markedet, men det er jo i virkeligheden ikke dét der er den primære trade.

Hvis man antager at man går i markedet med 100,- hæftelse på odds 1,75 (stake = 100/0,75 = 133,-) og man får 5 ticks indenfor de første 5 minutter, er det en profit på kr 6,65 (eller 6,65/1,8 = kr 3,69 hedged).

Jeg forsøger altid at udregne ROI pba. mit højeste (forventede) tab, hvis traden går skævt (læs: favoritten kommer foran). Hvis vi antager at favoritten scorer, vil jeg antage at at odds falder til ca 1,30. Det vil give os et tab på ca kr 46,-. Hvis vi udregner ROI for en succesfuld trade (uden scoringer), får vi godt 8%. Det synes jeg egentlig er rigtig, rigtig fint. Men (og det er et stort men) det forudsætter at tesen om at de scoringer der måtte falde mens vi er i markedet er fordelt ligeligt mellem de to hold, således at disse store tab/gevinster mere eller mindre udligner hinanden.
Svaberen
Ekspert - Indlæg: 361

Ekspert (Jesper Asbirk)
Indlæg: 361


Ekspert-stats
Tilbagebet.: 102%
Balance: +3,04
Hitrate: 62 af 134
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
@DagensX

Alt du skriver giver god mening, og det er netop nuancerne i det vi skal teste for at se om vi kan komme nærmere en vurdering af om vi har fat i noget der på sigt kan give profit.

Dine bud på procenter og ticks kan være lige så gode som mine. Personligt tror jeg 5 ticks pr. trade (hvor der ikke falder en scoring) er noget i overkanten. Som det er nu, hvor planen er at lukke traden inden 3:00, tror jeg vi skal være glade hvis vi kan holde 3 ticks i snit og 2 vil nok være mit bedste bud.

Dit sidste afsnit tror jeg også (igen med forbehold) vil se lidt anderledes ud på den lange bane. Først og fremmest tror jeg ikke vi kan snitte et tab på 45% ved mål imod. Dog tror jeg heller ikke det er nødvendigt at målene falder 50/50, fordi gevinsten ved mål for nok vil overstige tabet ved mål imod med nogle procenter. Om vi skal have en fordeling der hedder 56/44 eller 53/47 ved jeg ikke, men tror det er i det leje.

Altsammen en balancegang, hvor vi skal prøve at finde den gyldne middelvej og sætte det op så der er størst chance for succes.
Redigeret af bruger 4. mar. 2018 15:07
Svaberen
Ekspert - Indlæg: 361

Ekspert (Jesper Asbirk)
Indlæg: 361


Ekspert-stats
Tilbagebet.: 102%
Balance: +3,04
Hitrate: 62 af 134
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
I øvrigt: Når jeg går igang vil jeg liste hver trade op, og givetvis også kommentere enkelte trades der har været særligt interessante. Men hvad bør jeg registrere ved hver trade? Nogen bud?
AllanW
Bruger - Indlæg: 559

Bruger
Indlæg: 559

0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Jeg har selv meget stor erfaring i livebetting på fodbold. Din observataion i din artikel er helt valid, men det er en korrelation af hvor det virkelige slag foregår, hvilket er over/under i 1. halvleg. Den linie er alt efter prematch odds mellem 0,75 og 1,25 mål. Vil ikke tro at det er alt for svært at scrape nogle få procenter mellem 1. og 5-10. minut, men for at få stabil, solid omsætning ind kræver det enten en bot eller seriøst gode multitasking evner.

En ide kan være at spille 0-0 1.half prematch på kampe hvor over mål er faldet markant på kampdagen for derefter at sælge inden 10. minut. Om det er profitabelt ved jeg ikke, men måske et forsøg værd.
TheBuffetWay
Bruger - Indlæg: 198

Bruger
Indlæg: 198


Brugertips-stats
Tilbagebet.: 175%
Balance: +3,00
Hitrate: 3 af 4
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Her lige siddet og luret strategien på Man City - Chelsea. Chelsea starter med bolden.

Vil mene kampen sætter sig relativt hurtigt efter 2 min og 10 sek. Hvor City har hvad man kan betegne som lille optræk til en chance. I den periode er oddset steget fra 1,52 til 1,54.
Her efter 9 min har City alt possession og Chelsea indtager en defensiv position. Odds steget til 1,56.
Efter 11 min. odds 1,58. Chelsea er ikke i nærheden af et opspil.

Vel mene stategien kunne fungere i kamp som denne, hvor kampforløbet er relativt veldefineret.
Redigeret af bruger 4. mar. 2018 17:13
TheBuffetWay
Bruger - Indlæg: 198

Bruger
Indlæg: 198


Brugertips-stats
Tilbagebet.: 175%
Balance: +3,00
Hitrate: 3 af 4
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Jeg retter lige mit eget sludder, i og med jeg jo sælger en City sejr... Holy Christ!
Konklussionen er jo så netop omvendt i dette tilfælde. Nemlig at kampen sætter sig ret hurtigt, fordi City er så gode til deres possesion som de er og fordi Chelsea hurtigt står dybt tilbage i banen.

Dette er altså jo mindre man tager de 2 click inden de 2 min og 10 sek, men det ville jeg nok ikke løbe an på. Men City er jo nok det ekstreme tilfælde ift. at få en kamp til at sætte sig.
Redigeret af bruger 4. mar. 2018 17:37
zAAz
Bruger - Indlæg: 3063

Bruger
Indlæg: 3063

0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Jeg synes ærlig talt, at dette eksperiment virker en anelse forceret. Formålet har været at skrive en blog om trading i praksis, hvorfor man har valgt en trading teori ud fra nogle lidt tilfældige parametre.

Mine kritikpunkter:
Er vi ikke enige om, at oddset på favoritten af naturlige grunde vil stige i takt med at kampen forbliver 0-0 (gennemsnitligt set)? Det er af denne grund ikke underligt, at oddset på favoritten stiger med et par ticks efter de første 3 minutter, hvis længe kampen står 0-0.

Derudover vil målene i de første tre minutter samlet set koste én penge, hvis man har solgt favoritten. Ens laye af favoritten går jo hjem ved 0-0. Herved skal favoritten have gavn af de mål, der måtte opstå. Det ville ikke give mening, hvis det forholdt sig anderledes.
TheBuffetWay
Bruger - Indlæg: 198

Bruger
Indlæg: 198


Brugertips-stats
Tilbagebet.: 175%
Balance: +3,00
Hitrate: 3 af 4
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Jeg har egentlig siddet med samme fornemmelse af at en strategi som denne kunne fungere for maaange år siden, men forfulgte den aldrig.

Hvis stigningen i oddset på favoritten udelukkende er en funktion af hvor lang tid der er tilbage af kampen, må man kunne finde værdi hvis man kan forstå matchups og kampforløb som er mere relevant i forhold til estimere udfaldet... i hvert fald i teorien. :)
Redigeret af bruger 4. mar. 2018 17:59
AlbertBandura
Bruger - Indlæg: 3

Bruger
Indlæg: 3

0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Så Brighton - Arsenal i går, og havde strategien in mente. Her faldt oddset på favoritten (Arsenal) kraftigt med 8-10 tics (så vidt jeg husker) i løbet af de første få minutter af kampen uden at der var scoret. Indkassering af mål i kampens første minutter er altså ikke den eneste risiko ved den trading-strategi, og det er ikke en 'naturlov' at oddset på favoritten stiger, såfremt der ikke er scoret i starten af kampen. Strategien kan selvfølgelig stadig være profitabel i det lange løb. Jeg ser meget frem til at følge projektet og håber alt det bedste - tænkte at jeg blot lige ville bidrage med en observation :-)
Redigeret af bruger 5. mar. 2018 08:57
Svaberen
Ekspert - Indlæg: 361

Ekspert (Jesper Asbirk)
Indlæg: 361


Ekspert-stats
Tilbagebet.: 102%
Balance: +3,04
Hitrate: 62 af 134
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
@AllanW

Over/Under- markederne kunne også sagtens have været et sted for sådan en trade, men strategien bygger jo i mindst lige så høj grad på, at det indledende kaos inden kampen sætter sig i større eller mindre grad minimerer styrkeforholdet de to hold imellem. Det vil man nok også kunne se i O/U-markederne, men jeg forestiller mig i noget mindre grad?

@zAAz

Jeg forstår ikke hvorfor du synes at det er forceret og valgt ud fra tilfældige parametre?

Naturligvis er vi enige om at oddset naturligt vil bevæge sig opad som tiden går. Jeg oplever dog (og det kan jeg godt se at jeg ikke har været tydelig omkring), at stigningen i kampe med dette styrkeforhold meget ofte er noget større end den forventede naturlige stigning. 3 minutters kaos i en kamp med dette styrkeforhold synes at inspirere markedet til at tænke at det bliver en mere lige kamp, hvor f.eks. 3 minutters kaos i en kamp med noget større styrkeforhold omvendt ofte er fyldt med tålmodighed på favorittens vegne.

Den sidste udtalelse står naturligvis helt for egen regning, og er kun baseret på mine observationer, som jeg synes afviger fra de faste ”skabeloner” for odds-movement som funktion af tiden. Jeg kan kun sige: ”Jeg synes” og ”jeg oplever” osv., for jeg ved det ikke, og det er det det hele handler om: At få afprøvet min idé.

Dit andet afsnit: Hvorfor vil målene samlet set koste én penge? Forstår ikke argumentationen…

Jeg gør mig ingen illusioner om at jeg har opfundet den dybe tallerken, og at jeg/vi nu kommer til at spinde guld som følge af ren genialitet. Fodbold-markederne er virkelig effektive, og det er svært at finde en edge. Jeg har bare længe haft en oplevelse af en ubalance på dette område, som jeg nu vil prøve at teste af om jeg kan profitere af. Jeg synes hverken det er forceret eller tilfældigt…

@AlbertBandura

Tak for input. Ja, jeg har også et par gange oplevet det, og det er klart at hvis favoritten kommer med et hårdt tryk fra start, kan oddset sagtens falde. Det kunne også være en tidlig advarsel, skade eller andet der forårsagede det, men jeg synes bare det er sjældent jeg har oplevet det..
AllanW
Bruger - Indlæg: 559

Bruger
Indlæg: 559

0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Svaberen skrev i indlæg #20
@AllanW

Over/Under- markederne kunne også sagtens have været et sted for sådan en trade, men strategien bygger jo i mindst lige så høj grad på, at det indledende kaos inden kampen sætter sig i større eller mindre grad minimerer styrkeforholdet de to hold imellem. Det vil man nok også kunne se i O/U-markederne, men jeg forestiller mig i noget mindre grad?
Altså betfair er et levn fra sidste årtusinde der stadig ikke har markeder der er standard hos alle store books, asian lines og hjørnespark.

o/u, hjørne og AH er korrelerede. Hvis fx oddset på over stiger mere end den 'burde' vil oddset på over/hjørne stige nogenlunde tilsvarende.

Spiller du live med henblik på at trade bør du kigge efter markedet hvor de største afvigelser fra hvad oddset burde være set ud fra lukkeodds, hvor det kaos du beskriver er størst. Det er over/under første halvleg. Her stiger oddset mere end den 'burde'. Ikke altid, men ofte nok til at jeg er helt sikker på der er en tendens, så det er godt spottet.

Du kan også fortsætte med at trade favoritten, men da oddset er afledt af over/under vil movements være mindre, tradingmulighederne færre og i sidste ende mindre overskud. I teorien altså. Jeg bryder mig ikke om trading. Det er noget dobbeltarbejde og jeg kan ikke lide at spille imod mig selv.

Det sagt giver det god mening på outright markeder som tennis, golf, eurovision osv.
A_Broholm
Bruger - Indlæg: 32

Bruger
Indlæg: 32


Brugertips-stats
Tilbagebet.: 120%
Balance: +3,98
Hitrate: 9 af 20
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Svaberen skrev i indlæg #4

@A_Broholm
Vedr. pre-match odds: Hmm… Tænker du at en trend op til kampstart er skidt? Det kan vel ligeså godt være positivt for vores trade? Kan du uddybe – tror ikke jeg helt forstår betydningen?Jeg mener at en trend isoleret set kan ødelægge profitten(hvis vi antager at strategien virker) på den enkelte trade, hvis favoritten steamer. Hvis favoritten drifter vil det omvendt naturligvis øge profitten, men hvis vi ikke tager højde for trends, øger det vel kort sagt bare usikkerheden/variansen ved traden. Kan lige prøve med nogle scenarier for at illustrere hvad jeg mener:

Hvis vi nu antager at strategien virker, og man tjener i snit 3 ticks pr. trade

Eksempel 1: Oddset er stabilt uden nogen trends = du tjener 3 ticks.
Eksempel 2: Der er en opadgående trend(pga. andre omstændigheder) på 5 ticks+de 3 ticks fra strategien = du tjener 8 ticks.
Eksempel 3: Der er en nedadgående trend(pga. andre omstændigheder) på 5 ticks+de 3 ticks fra strategien = du taber 2 ticks.

Nu er det selvfølgelig et noget simplificeret eksempel, og jeg er med på at hvis eksempel 2 og 3 sker med samme hyppighed, er det profitabelt i længden.
Pointen er dog at der med trends risikeres et tab på strategien, selvom den faktisk virkede efter hensigten med kaosperioden i starten og den dertil afledte effekt på oddset. Desuden kan årsagen til trends være svære at lure, og derfor kan det være svært at lure deres effekt på strategien.

Derfor tænker jeg at eksempel 1 med stabilt odds er at foretrække, da det gør at der formentlig ikke er for mange udefra kommende faktorer der kan påvirke strategien(både positivt og negativt), og dermed mindske variansen på strategien, stadig under antagelse af at den virker :)

Håber det giver mening :)
Redigeret af bruger 6. mar. 2018 09:41
yeswecan
Bruger - Indlæg: 132

Bruger
Indlæg: 132


Brugertips-stats
Tilbagebet.: 80%
Balance: -35,82
Hitrate: 76 af 181
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Eksperiment:

1) Vi tror på at Liverpool sparer spillere til aftenenes kamp, da de er videre.

2) Vi kender dog ikke startopstillingen endnu, ergo, det er stilheden før stormen, enten stiller Liverpool stærkere end forventet eller stiller de svagere end forventet. Dvs. oddset på Liverpool vil enten gå massivt op eller ned meget snart, når man kender startopstillingen.

3) Her bruger vi så trading, hvor vi trækker på vores baggrundsviden om Liverpool og om Klopp. Den er her subjektiv, da der ikke er nogen "sandhed" for hvad der kommer til at ske op til kampen.

4) Ud fra min subjektive vurdering, ser jeg værdi i, at Klopp vil stille svagt op, og at han bare bluffer med, at han vil stille stærkt. Argument: Meget vigtig kamp mod United Snart.

5) Ergo, vi handler: Vi sælger Liverpool til 1.56 nu for 100K, da det er det maksimale man kan få på lige nu. Vi køber så Liverpool igen ved kampstart, og konkluderer om eksperimentet er lykkedes eller ej.

Det taler for: United kampen, hvor han skal spare. Det taler imod: Hvis folk mener at Liverpool er rigtig gode efter at have vundet 5-0 i første kamp, spiller de på Liverpool og så falder oddset på Liverpool. Vi bliver klogere ved kampstart.
Svaberen
Ekspert - Indlæg: 361

Ekspert (Jesper Asbirk)
Indlæg: 361


Ekspert-stats
Tilbagebet.: 102%
Balance: +3,04
Hitrate: 62 af 134
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
@AllanW
Jeg er med på at markederne i teorien er korrelerede, men ved du hvordan det fungerer helt praktisk? Er det bots der sørger for at balancere det hele, eller hvordan fungerer det? På Betfair, altså?

Hvis markederne er så skarpt korrelerede, hvordan kan du så sige at det netop er O/U 1. H der er det bedste marked til strategien? Jeg tænker at hvis alt er i balance, så bør det vel være lige meget hvilket marked vi arbejder på?

@A_Broholm

Det kan godt være du har ret, og jeg vil da medgive at jeg nok også ville tage et skridt tilbage og afvente udviklingen lidt, hvis favorit-oddset var i frit fald. Men som du selv siger, er der helt sikkert meget vi ikke ved ift. hvad der påvirker oddset i minutterne op til kampstart, og man kunne også argumentere for at et lavere favorit-odds ved kampstart giver bedre muligheder for en større stigning i ”kaos-minutterne”.

Jeg tænker ikke det er noget jeg decideret vil skrive ind i strategien, men jeg sætter pris på inputtet, og vil forsøge at lægge mærke til det undervejs.

@yeswecan

Fulgte ikke selv kampen eller oddsudviklingen. Hvordan gik det med dit eget eksperiment?
yeswecan
Bruger - Indlæg: 132

Bruger
Indlæg: 132


Brugertips-stats
Tilbagebet.: 80%
Balance: -35,82
Hitrate: 76 af 181
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Oddset faldt på Liverpool i stedet for at stige :D Dvs. teorien holder ikke :)

Ang. jeres egen debat:

"Jeg tænker at hvis alt er i balance, så bør det vel være lige meget hvilket marked vi arbejder på?"

Det kan sagtens være jeg tager fejl, men min erfaring er at alt er i ballance hvilket marked du end vælger på Betfair. Der er en grund til at oddset er der hvor det er. De eneste "huller" der er, er de steder, hvor folk kommer til at trykke forkert og så er der andre der snupper odds 1000 på United til at vinde over Burnley hjemme og så trader de ud bagefter. I dag var der fx en der udbød odds 3.75 på Tottenham hjemme over Juve. Den skal jo bare købes og så ud igen ved kampstart. Men man skal sidde hele livet foran skærmen hvis man skal fiske efter andres fejltastninger på denne måde: https://picee.dk/sites/picee.dk/files/4554544... Du får heller ikke ret mange penge på odds 3.75 fordi alle andre tager jo også 3.75 hvis de er hurtigere end dig, men 500 kr. har jeg set få folk ind på sådan nogle skæve odds.
Redigeret af bruger 7. mar. 2018 21:50
yeswecan
Bruger - Indlæg: 132

Bruger
Indlæg: 132


Brugertips-stats
Tilbagebet.: 80%
Balance: -35,82
Hitrate: 76 af 181
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Men hvis man skulle fiske efter den slags, hvor markedet er i uballance, så tror jeg, at den næste bliver her: https://www.betfair.com/exchange/plus/footbal...

Vi er enige om at markedet ligger på omkring 2.20 på Kazan. Fint. Men jeg tror at der snart kommer meget store penge ind på Kazan der knækker markedet totalt i en kort periode og sender det i totalt uballance, hvor man vil være i stand til at sælge Kazan til 1.40 i en times tid og så ryger det op igen til de normale 2.20. Argument: Kazan har alt for mange penge bag sig til at rykke ned, ergo, de SKAL bare vinde denne her kamp, for det er mod en direkte konkurrent, dvs. hvis de beslutter sig for at stimulere dommeren, så kommer de selv samme insidere fra kazan til at smide alt for mange penge på kazan lørdag formiddag og så kan markedet ikke holde til det og så kan man sælge til de der 1.40 stykker og så trade ud igen ved kampstart når den atter ligger på 2.20. Det totale marked vil kunne holde til det og stadig lande på 2.20 til sidst, men i den periode pengene går ind, vil den blive bøjet ned til 1.40. Bare en ide man også kan arbejde lidt på og se om der er muligheder :)
Redigeret af bruger 7. mar. 2018 22:16
Svaberen
Ekspert - Indlæg: 361

Ekspert (Jesper Asbirk)
Indlæg: 361


Ekspert-stats
Tilbagebet.: 102%
Balance: +3,04
Hitrate: 62 af 134
0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Okay, folkens.

Jeg holder fast i at forsøge strategien på 1X2-markedet, og har egentlig ikke nogen egentlige ændringer til strategien. I hvert fald ikke på papiret. Jeg vil dog have to ting in mente:

Pre-match udviklingen (som A_Broholm omtaler) vil have en vis fokus, og så vil jeg give mig selv muligheden for at lade en trade løbe lidt længere, hvis jeg oplever den rigtige udvikling i både oddsmovement og det jeg ser på skærmen (hvis jeg følger kampen live).

Off we go!
AllanW
Bruger - Indlæg: 559

Bruger
Indlæg: 559

0
Du skal være logget ind for at stemme på et indlæg
Til toppen af siden Til seneste indlæg
Svaberen skrev i indlæg #24

@AllanW
Jeg er med på at markederne i teorien er korrelerede, men ved du hvordan det fungerer helt praktisk? Er det bots der sørger for at balancere det hele, eller hvordan fungerer det? På Betfair, altså?

Hvis markederne er så skarpt korrelerede, hvordan kan du så sige at det netop er O/U 1. H der er det bedste marked til strategien? Jeg tænker at hvis alt er i balance, så bør det vel være lige meget hvilket marked vi arbejder på?

Jesper, lige golf ved jeg ikke, men langt det meste likviditet kommer fra bots, sandsynligvis betfairs egne. Læs evt om den største bettingskandale nogensinde hvor betfair helt ufatteligt slap afsted med at voide bets efter en 'kunde' havde tabt store skillinger https://www.theguardian.com/sport/2012/mar/24...

Jeg kan ikke sige at o/u er det bedste marked til strategien. Jeg siger blot at jeg, med køb/salg for øje, ville fokusere på hvor oddsændringerne er størst. Har aldrig selv tradet, så vil følge dit projekt med interesse. Kan godt lide dine observationer så langt.

Yeswecan, der er stor forskel på live og prematch. Jespers projekt er live. Pre er i højere grad ren spekulation, hvorimod man jo live har muligheden for at se holdene spille fodbold i nuet. Når lukkeodds var forkerte vil livemarkeder meget hurtigt korrigere. 5-10% ændring i AH0-odds selvom der stadig står 0-0 er helt standard.
Redigeret af bruger 8. mar. 2018 15:28
Denne tråd er en kommentar-tråd til artiklen: Trading-eksperimentet: En strategi under udvikling

Opret svar til tråd

Du skal være logget ind for at skrive indlæg.

BetXpert login

Brugernavn

Password

Seneste debatter

Emne
Bruger
Dato
Danske Spil nedrunder stadig alle oddsgevinster
Danske Spil nedrunder stadig alle oddsgevinster
0
ElMalo (18/03-2018, 00:05)
Kan I egentlig komme i tanke om andre virksomheder, der kun kan finde ud af at bruge hele kroner ved transaktioner? Jeg har i hvert fald aldrig hørt om det andre steder end fra DS :)...
ElMalo
Diverse - 2 svar
VM i fare ?
VM i fare ?
0
pibbles (17/03-2018, 23:48)
Det kommer vel an på hvordan situationen udvikler sig hen over de næste måneder? Hvis det spidser yderligere til, og Storbritannien samt andre vestlige nationer føler, at der ikke kan stilles tils...
pibbles
Diverse - 5 svar
Luminosity - Rogue
Luminosity - Rogue
0
Il_Falco (17/03-2018, 21:53)
Jeg har også snuppet Torqued til 1,61 licensløst mod Complexity. Kampen er programsat til klokken 00.30....
Il_Falco
Kampe/tips - 1 svar
Wigan - Southampton
Wigan - Southampton
0
UpTheSpurs (17/03-2018, 21:04)
Så kom Bet365 også på banen, og har ligeledes linjen -1 EH til 2,25. Flot værdi. Licensløst har endnu ikke åbnet for hjørnespil....
UpTheSpurs
Kampe/tips - 0 svar
FC Midtjylland - SønderjyskE
FC Midtjylland - SønderjyskE
0
Kibsgaard (17/03-2018, 20:58)
Simon Kroon er ikke udtaget til kampen for SønderjyskE. Jeg ved ikke om det skyldes, at han er udlejet fra FCM. ...
Kibsgaard
Kampe/tips - 0 svar
Russisk præsidentvalg - Putin under 74% af stemmerne
Russisk præsidentvalg - Putin under 74% af stemmerne
0
Toke (17/03-2018, 20:57)
I morgen er der præsidentvalg i Rusland. Der hersker ikke den store tvivl om, at Putin vinder valget og bliver russisk præsident endnu en gang. Hos betfair sportsbook kan man oddse på, hvor stort e...
Toke
Kampe/tips - 0 svar
HIK - VSK Aarhus
HIK - VSK Aarhus
0
madsbs (17/03-2018, 18:36)
Ja, HIK skulle lige finde gearet, før de hev sejren i land. Dem, der opdaterer fra kampene, kan heldigvis have handsker på, da de bruger en styrepind til at styre udviklingen med. Men ja, det ha...
madsbs
Kampe/tips - 4 svar
Bordeaux - Rennes
Bordeaux - Rennes
0
Jens, BetXpert (17/03-2018, 17:50)
0-0 ved pausen efter skidt 1. halvleg. Bordeaux har sådan set vist vilje til at flytte mange folk frem hurtigt ved omstillinger, men afleveringerne og afslutningerne har været elendige. Braithwaite ...
Jens, BetXpert
Kampe/tips - 0 svar
Job: Cashpoint søger Product Manager til sportsspil
Job: Cashpoint søger Product Manager til sportsspil
2
Ramlov (17/03-2018, 17:02)
Måske de også skulle søge supportmedarbejdere......
Ramlov
Diverse - 1 svar
Sidste runde i Superligaen: Danske Spil øger bemandingen
Sidste runde i Superligaen: Danske Spil øger bemandingen
0
arnejdo (17/03-2018, 16:59)
"så kan vi lukke for vores livebetting, indtil vi har undersøgt, om noget er los" Så når de da ikke at åbne for spillet igen ;-)...
arnejdo
Diverse - 6 svar
Fin 500 kr kampagne
Fin 500 kr kampagne
0
narmi (17/03-2018, 16:55)
@elmalo Ved roulettespil boostes der op til 50/1, men nordicbet skriver ikke hvor meget der boostes op til ved blackjack....
narmi
Diverse - 11 svar
Limiteret til 0kr hos 888
Limiteret til 0kr hos 888
0
Keldoe (17/03-2018, 16:27)
Jeg har været udsat for nøjagtig det samme her i marts 2018. De skrev til mig, at det var ikke noget de selv bestemte , men enservice de betalte sig fra. Det er meget mystisk. Jeg har spillet for ...
Keldoe
Bookmakere - 4 svar
Manchester United - Brighton
Manchester United - Brighton
0
RinusMichels (17/03-2018, 16:00)
Utd viste jo og at en CL exit mot et middels hold som Sevilla ville betyde trøbbel og likevel spillede de en elendig kamp. Ikke specielt gode mot Chelsea og Liverpool heller. Legg til sæsonværste m...
RinusMichels
Kampe/tips - 4 svar
La Coruna - Las Palmas (tjkander)
La Coruna - Las Palmas (tjkander)
0
Jens, BetXpert (17/03-2018, 13:55)
Det er vigtigt at man bruger "Import kampdata" når man opretter tip. Dermed knyttes tippet til Match Center, og man reducerer risikoen for tidspunktsfejl etc. ...
Jens, BetXpert
Brugertips - 1 svar
(håndbold kvinder) Esbjerg - FCM håndbold.
(håndbold kvinder) Esbjerg - FCM håndbold.
0
Mizunomp60 (17/03-2018, 13:55)
nogen der hvorfor oddset for FCM er helt oppe i 3,50 hos bet365 efter at den åbnede i 2,10? ud fra tabellen og motivationsfaktor her sidst på sæsonen, så lyder 3,50 rigtig højt ? nogen der har no...
Mizunomp60
Kampe/tips - 0 svar
Fulham-Queens P.R. (17/03)
Fulham-Queens P.R. (17/03)
0
Mark Blucerchiato (17/03-2018, 13:19)
Jeg håber også at Fulham vinder, men ja det er et lokalopgør hvor alt kan ske, tror og håber at det bliver en kamp med knald på fra start til slut :)...
Mark Blucerchiato
Kampe/tips - 3 svar
Swansea - Tottenham
Swansea - Tottenham
0
kondikurt (17/03-2018, 13:16)
Jeg fik son anytime målscorer til 2.30 hvilket virker fint for en mand i nærmest hysterisk mål form....
kondikurt
Kampe/tips - 1 svar
Frank Dancevic/Adil Shamasdin - Joris de Loore/Frederik Løchte Nielsen
Frank Dancevic/Adil Shamasdin - Joris de Loore/Frederik Løchte Nielsen
0
Asger, BetXpert (17/03-2018, 12:56)
2,25 på 365 på Martinez og Peliwo. Begynder at ligne value den anden vej selvom min gut siger Løchte og De Loore sejr...
Asger, BetXpert
Kampe/tips - 7 svar
Midt i kamp 1-1, asian Lines, under 2,25 mål,
Midt i kamp 1-1, asian Lines, under 2,25 mål,
0
tjkander (17/03-2018, 12:40)
Hej derude. Undskyld for det sene svar. Så vidt jeg husker, så blev den spillet engang i 2 halvleg, omkring de 60-70 minutter. Markus jeg sender dig lige en mail med oversigten. Det var hos Unib...
tjkander
Bookmakere - 13 svar
Swansea - Tottenham
Swansea - Tottenham
0
UpTheSpurs (17/03-2018, 12:20)
Startopstillinger Swansea: Nordfelt - Naughton, Hoorn, Bartley, Mawson, Olsson - Ki, Carroll, Clucas - Dyer - Abraham Ligner deres normale defensive indgang til kampe mod tophold. Hurtige Dye...
UpTheSpurs
Kampe/tips - 4 svar

Startopstillinger

Senest opdaterede startopstillinger (forventede og bekræftede) fra vores Match Center:
Sporting Kansas City-San Jose Earthquakes
00:40
Atlanta United-Vancouver Whitecaps
00:02
Celta Vigo-Malaga
17/03
Cruz Azul-Pumas
17/03
Villarreal-Atletico Madrid
17/03
Match Center, oversigt