UEFA har netop offentliggjort ændringer for Europa League-turneringen, og det kan få betydning for danske klubber.

Vinderen af Europa League vil fremover være kvalificeret til Champions League, men det vil nok få minimal betydning, da vinderen som regel alligevel kvalificerer sig via den hjemlige liga.

Men derudover vil hold fra de bedste ligaer undgår kvalifikationskampe ved at blive direkte kvalificeret til gruppespillet.

Tidligere var der blot 6 hold direkte kvalificeret til gruppespillet, men det vil blive udvidet til 16 hold, da nummer 5 i Spanien, England og Tyskland og nummer 4 fra den italienske Serie A samt pokalvinderne fra de 12 bedst placerede nationer ikke skal igennem kvalifikationen.

Der er måske heller ikke den store sportslige værdi i at sende Sevilla op imod Mladost fra Montenegro (9-1) eller Udinese mod bosniske Siroki Brijeg (7-1), og Tottenham fik nok heller ikke meget ud af at møde georgiske Dinamo Tbilisi (8-0).

Derudover er der en vigtig ændring for pokalturneringen, hvor tabere fra pokalfinalerne ikke længere kan kvalificere sig til Europa League, selvom pokalvinderen allerede er kvalificeret til Champions League. I det tilfælde vil EL-pladsen gå til det bedst placerede hold i ligaen, der ikke er kvalificeret.

Ændringerne træder dog først i kraft fra 2015/16-udgaven af Europa League.