Tre hold har øjnene på europæisk fodbold efter den kommende Superligarunde, og det kan spille ind i holdenes tilgang til kampene. Læs Tonni Munks optakt og få hans spilforslag og -overvejelser til rundens Superligakampe.

Hele 22 mål blev vi forkælet med i den forgangne spillerunde, hvor der igen var top-underholdning på de fleste Superliga-stadions. De to titelfavoritter fra FC København og FC Midtjylland er allerede gået alene i spids med maksimumpoint i Superligaen, men igen var der tale om smalle sejre, og de to storhold har været mere effektive end storspillende i de to første runder. 

Det modsatte kan vel egentlig siges om undertegnedes spilforslag de første par uger. Mange gode positioner og faldende markedsodds, men marginalerne har ikke været på den rigtige side. I sidste uge betød to meget sene overtidsscoringer fra Hobro og Randers et minus på de foreslåede spil i ugeoptakten, mens det dog blev til et tiltrængt lille plus på rundens tre egentlige spilforslag.

Ny uge og nye muligheder er at finde, og her skal det blive spændende at se, om Silkeborg som det eneste hold uden point og mål endelig kommer på tavlen. Tre af rundens andre er på tur i Europa, hvor henholdsvis FC København, Brøndby og Esbjerg besøger hold i Wales, Polen og Hviderusland. Det skal blive interessant at se, om holdene er trætte i ben og hoveder efter en ekstra belastning i midtugen.

Lyngby - Sønderjyske

Spilles fredag d. 26/07 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter 

Lyngby kom ned på jorden igen efter den flotte premieresejr mod AaB, da man mistede grebet om kampen i 2. halvleg og endte med at tabe klart i Odense. Martin Ørnskov var ikke blevet klar til kampen, mens midtbanedynamoen Jesper Christjansen udgik allerede i 1. halvleg. Derfor er det naturligvis oplagt at spørge, om der ikke skulle mere til at vælte Lyngby-korthuset? Organisationen var ikke til stede i de sidste 45 minutter, men oprykkerne skal nu heller ikke sammenligne sig med OB på den lange bane. Nu handler det for Lyngby om at komme videre og komme ud til weekendens kamp med præcis samme attitude og løbevilje som mod AaB, for så er Lyngby Stadion et rigtig svært sted at spille. Lyngby-træner Christian Nielsen har udtalt, at man forventer både Ørnskov og Christjansen klar til fredagens opgør.

Sønderjyske oplevede det samme som Lyngby, idet de også fulgte en fin hjemmesejr op med en halv-skidt præstation på udebane. Sydjyderne fik dog point med fra opgøret i Aalborg, hvor de ellers var under pres det meste af kampen. De fleste iagttagere havde nok forventet, at Sønderjyske var en tand længere fremme i den proces, der skal sikre dem mere boldbesiddelse og mere kontrol over kampene mod især midter- og bundhold. Mod AaB blev de presset alt for langt tilbage, og selvom det bliver en anden slags kamp mod Lyngby, hvor hjemmeholdet gerne overlader initiativet til gæsterne, så skal Glen Riddersholms tropper op i et ekstra gear, hvor boldene ikke mistes så nemt, hvis sæsonens anden sejr skal i hus.

Lyngby - Sønderjyske: Lyngby DNB til odds 2,40 hos Danske Spil

Lyngby kommer sandsynligvis til at hente en del flere point hjemme end ude, og man viste mange gode takter i premiere-sejren mod AaB. Holdet har scoret i samtlige 18 betydningsfulde kampe i 2019, og Sønderjyskes skuffende kamp i weekenden viser, at de måske ikke er så langt fremme, som mange havde troet.

Horsens - FC København 

Spilles lørdag d. 27/07 kl. 17.30 - Se mere info i vores matchcenter  
 

For halvanden uge siden lignede Horsens en flok seriespillere, der var gået forkert, da de hjemme blev udspillet på alle leder og kanter af FC Nordsjælland. En uge senere tog stort set de samme spillere så til Silkeborg, styrede kampen totalt, vandt 3-0 og dominerede efterfølgende ugens hold i Superligaen. Fodbolden i en nøddeskal fristes man til at påstå, men det er nu meget sjældent, at der er så stor forskel i præstationerne fra uge til uge. Det må glæde Bo Henriksen, at hans spillere trods alt stadig kan spille fodbold og vinde kampe, og nu venter der så en "gratis kamp" mod mesterskabsfavoritterne fra FC København. Horsens tabte 1-6 til selvsamme hold i seneste indbyrdes kamp, og man kan forvente et hjemmehold i en ultra-defensiv, hvor rummene gøres så små som overhovedet muligt. 
 
FC København fik roteret lidt i midtugen mod TNS i Champions League-kvalen, som resultatmæssigt var en succes, men hvor skader til Pieros Sotiriou og specielt Rasmus Falk må bekymre træner Ståle Solbakken. Nu behøver de ikke stille i stærkeste mod TNS i næste midtuge, så det formodes, at man stiller stærkt til Horsens-kampen, så man kan sætte den tredje sejr i træk i banken. Forsvarsmæssigt er man stadig et stykke fra sidste sæson, for man erstatter ikke bare lige tre profiler i bagkæden. Især stikninger gennem og skarpe dybdebolde bag fireback-kæden har voldt dem problemer, men det bør nu ikke blive et problem mod Horsens, hvor hjemmeholdet næppe vil erobre bolden langt nok fremme på banen til for alvor at true københavnernes forsvar.  

Horsens - FCK: FCK -1 asian til odds 1,87 hos Unibet

Horsens leverede en fornem kamp i Silkeborg, men der er stadig stor klasseforskel mellem disse to hold. FC København forventes at tage taktstokken fra første fløjt, og så kan Horsens næppe holde N´Doye, Fischer og Skov fra store chancer og mål. Sidst mestrene var på besøg i Horsens, vandt de 6-1. Mindre kan også gøre det denne gang.

Hobro - Randers 

Spilles søndag d. 28/07 kl. 12.00 - Se mere info i vores matchcenter
 
Man går stadig og venter i Hobro. Inden for en måned bliver to-tre af de største profiler højst sandsynlig solgt, men man forsøger at skrabe så mange point sammen som muligt med Kirkevold, Sabbi og Babayan på holdkortet. De har ikke tabt endnu, men de to uafgjorte kampe mod AGF og Esbjerg batter ikke alverden, og de har været det dårligste hold i begge kampe. Nu venter så lokalopgøret mod Randers, som i sidste sæson udviklede sig til at være Hobros onde ånd. Fire nederlag i fire kampe (alle fortjent nok) med en samlet score på 7-1, og det kunne virke, som om Hobro har manglet et modtræk over for et modstanderhold, der gør mange af de samme ting som Hobro selv, men som bare er bedre til det på stort set alle parametre. Hobro skal tage afsæt i en udmærket 2. halvleg i Esbjerg, hvor de trods alt fik bragt noget fight og holdt bedre fast i bolden. 
 
Randers var på vej mod det andet nederlag i træk, da holdet udlignede i de sidste sekunder hjemme mod Brøndby i weekenden. Spillere og trænere jublede, som var det en sejr, og det gør også en verden til forskel, at de fik slettet nullet og kom på tavlen mod et af de bedre hold. Nu kan holdet, der spillede en solid og disciplineret kamp mod Brøndby, gå med oprejst pande ind til kampen mod Hobro, hvor resultatet meget vel kan blive definerende for holdets sæsonstart. Vigtigt for Randers er det, at angriberne er startet fantastisk. Marvin Egho har scoret i begge kampe, mens Emil Riis kom på tavlen mod Brøndby, og her snakker vi altså to angribere, der i sidste sæson scorede 12 mål tilsammen over 58 kampe, og aldrig rigtig gjorde Randers til et offensivt farligt hold. Med et godt tag på weekendens modstander er der gode muligheder for flere mål fra duoen. 
 

Hobro - Randers: Randers -0,25 til odds 1,94 hos Unibet

Hobro skuffede gevaldigt i sidste sæson og er ikke startet denne meget bedre. Offensiven holder stadig kvalitet, men kreatør Mistrati er i Randers, og lokalrivalerne mod syd var klart bedst i sidste sæson, hvor det blev til sejre i alle fire kampe. Læs eksperttippet her.

FC Nordsjælland - Esbjerg 

Spilles søndag d. 28/07 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter
 
FC Nordsjælland imponerede nok engang, da de unge talenter stort set spillede lige op med FC Midtjylland på en af de sværeste udebaner i Superligaen. Hvis man ikke lige vidste det, ville man ikke lægge mærke til, at hele fire top-profiler forlod holdet i sommerpausen, og det er fornemt arbejde i Farum-klubben, at man igen har formået at integrere de nye spillere så hurtigt på holdet. Lidt malurt i bægeret er det, at FC Midtjylland med en simpel taktisk ændring fik lukket mere eller mindre ned for Nordsjællands spil på midten og lynhurtige omstillinger. Esbjergs træner, John Lammers, har med garanti nærstuderet det træk, så det skal blive interessant at se, om vestjyderne har evnerne til at lukke Farum-drengene ned, eller om hjemmeholdet hjemme på kunstgræsset formår at spille så hurtigt, at Esbjerg må halse bag Damsgaard, Atanga og Donyoh i frontkæden. 
 
Hvor Esbjerg i sidste sæson havde enormt mange marginaler på sin side og ofte vandt kampe i de sidste minutter eller var enormt effektive, så har det modsatte været tilfældet i sæsonens to første kampe. Man havde fortjent point i Herning i den første, og senest smed man så sejren mod Hobro, da forsvaret forærede en friløber til ellers ufarlige Hobro i overtiden. At man så skal en tur til Hviderusland torsdag aften for at spille Europa League-kamp gør ikke forberedelserne til denne kamp bedre. En stor del af den faste startformation vil alt andet lige være præget af torsdagskampen, og der venter også en returkamp i næste uge. På positiv-siden kan Esbjerg tage et par ganske udmærkede Superliga-kampe med sig, og så ellers forsøge at kopiere sidste sæsons kampe mod FC Nordsjælland, der endte i to sejre og to uafgjorte kampe.  

FC Nordsjælland - Esbjerg 1 til odds 2,05 hos 888sport

FCN har set stærke ud i sæsonindledningen og har en fordel på kunstgræsset i Farum. Esbjerg har ikke haft marginalerne med sig, men skal nu bruge kræfter på Europa League torsdag aften og kan få problemer med tunge ben og hurtige FCN-folk søndag. Læs eksperttippet her.

AGF - FC Midtjylland 

Spilles søndag d. 28/07 kl. 16.00 - Se mere info i vores matchcenter  
 
Det er efterhånden nogle år siden, at man har set et AGF-hold med så stærkt et udtryk, som man ser i øjeblikket. Der er ro på de indre linjer, kamp om pladserne og en ærgerrighed, der lyser ud af alle spillerne. Så meget desto mere må det ærgre trænere og spillere, at de efter to ellers godt spillede kampe ikke har slået kapital af de gode præstationer. Alene det, at der stort set ikke snakkes om rekordsalget af Jens Stage og hans erstatning på midtbanen, er et godt tegn på, at man er kommet fint ud til den nye sæson. Ét point i to kampe var dog ikke en del af planen i bestræbelserne på at ende i top 6, så derfor kan weekendens kamp også blive lidt af et nøgleopgør for århusianerne. Første kamp på hjemmebane og mod et mandskabsmæssigt lidt såret tophold giver gode muligheder for point. Midtjyderne kan bestemt presses i forsvarskæden, og på midten får Poulsen, Amini og Sana (alternativt Blume) en ekstrem vigtig opgave i at få vundet overtaget, så gæsterne ikke får mulighed for at støbe for mange kugler til de rapfodede offensiv-spillere. 
 
Tiden arbejder for FC Midtjylland. Opstillingen er ændret, og nye spillere er ved at blive spillet ind på et hold, der samtidig står over for lidt af et generationsskifte. Det vil tage tid, og tingene spiller da også langt fra på heden, men to sejre i to ret tætte hjemmekampe har givet arbejdsro på kontorerne og på træningsbanen i den ambitiøse klub. Holdet ser svagere ud i end i sidste sæson - ingen tvivl om det. Man sælger ikke Kian Hansen, Marc Dal Hende og Paul Onuachu og tager hjertet ud på midten i skikkelse af Jakob Poulsen (og Tim Sparv), samtidig med at systemet ændres, uden at det vil give lidt startproblemer. Den nye back Paulinho udgik med en skade i sidste weekend, og det er nok stadig en tand for tidligt at starte med rekordindkøbet Kaba i front. Derfor bør midtjyderne også være til at ryste, og det skal blive spændende at se "det nye hold" blive presset på en svær udebane. 

AGF - FC Midtjylland: AGF (AH:00) til odds 2,70 hos Danske Spil

AGF ser solide ud og er sultne efter point ovenpå en spillemæssigt opløftende sæsonstart. Midtjyderne har det stærkere hold og indbyrdes overtag, men de virker et stykke fra tidligere niveau og har haft marginalerne med sig i sæsonstarten. Læs eksperttippet her.

Brøndby - OB 

Spilles søndag d. 28/07 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter   
 
Brøndby fortsætter med det europæiske program, der allerede har givet dem to midtugekampe op til de første opgør i Superligaen. Denne gang mod en noget sværere modstander i Polen, og selvom der måtte blive roteret lidt, så vil det være et forstyrrende element i optakten til en udfordrende hjemmekamp mod OB. Holdet var tæt på at tage en sen sejr i Randers, men måtte nøjes med uafgjort, og det er endnu for tidligt at vurdere, om Brøndby kan kæmpe med helt i toppen eller snarere skal satse på at blive "best of the rest" efter de to storfavoritter i ligaen. Holdet er ikke blevet testet for alvor endnu, og selvom man har styret spillet fint mod Silkeborg og Randers, så kan man have sine tvivl om især det tunge midterforsvar, bevægeligheden på den centrale midtbane og gennembrudsstyrken hos kantspillerne, når modstanderne bliver en tand stærkere. Her er OB en fin modstander at teste sig imod, og de to hold spillede gode og intense kampe mod hinanden i sidste sæson. 
 
OB kom på tavlen efter en fin 2. halvleg mod Lyngby, hvor man for alvor så forskellen på de to hold i boldkvalitet og tempo. Dermed har holdet scoret seks mål i de to første kampe, og får man point i Brøndby, så har man fået en ganske fin sæsonindledning, der kan stå som kontrast til sidste sæson, hvor man kun havde to point efter seks kampe. Offensiven fungerer rigtig fint, og der sendes masser af gode bolde fra maskinrummet op til især Bashkim Kadrii i front. Senest fik man så nyindkøbet Sander Svendsen i gang med to mål, så måske han ret hurtigt overhaler Anders K. Jakobsen som andenangriber. De fire indkasserede mål i de første kampe må så til gengæld vække lidt bekymring. Med ny ung målmand og nu en skade til forsvarsstyrmand Jeppe Tverskov kan der opstå usikkerhed i de bagerste geledder, og bagkæden vil også blive testet mod Brøndby, hvor Wilczek & Co. er svære at holde fra chancer en hel kamp.   

Brøndby - OB: Begge hold scorer til 1,62 hos bwin

Både Brøndby og OB har skabt mange chancer i de første kampe, og samtidig har de to forsvar ikke set alt for sikre ud. I de to indbyrdes kampe på Brøndby Stadion i sidste sæson var der masser af muligheder i begge ender, og begge kampene endte også med begge hold på tavlen. Det ligner igen en underholdende og målrig affære.

AaB - Silkeborg 

Spilles søndag d. 29/07 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter
 
Rækkens to bundhold mødes her, men næstsidstepladsen burde nu have været vekslet til en midterplacering for AaB, der spillede en flot kamp hjemme mod Sønderjyske og burde have taget de tre point. Nu blev det kun til det ene, selvom Van Weert brændte en gigachance til sidst, og AaB må nu sætte alt ind for at hente sæsonens første sejr, inden der i de næste tre runder venter et sværere program med FC Midtjylland, Esbjerg og Brøndby. Vigtigt for nordjyderne var det, at Kasper Kusk spillede sig gevaldigt op mod Sønderjyske og truede modstanderne så meget, at det ikke kun var nødvendigt for gæsterne bare at lukke Lucas Andersen af. AaB vil forsøge at lægge det samme pres på Silkeborg, hvor det bør være endnu nemmere at spille sig igennem til chancer.  
 
Av for en sæsonstart for Silkeborg. Man siger ellers, at de nyoprykkede hold oftest kommer med den specielle oprykkergejst og ild i øjnene i de første kampe af sæsonen, hvor gabet op til det højere Superliga-niveau så mere eller mindre udlignes. Det har på ingen måder været tilfældet for Silkeborg, der har fået to snittere og allerede nu må frygte, at de hurtigt kan blive hægtet af i bundkampen. Der er ganske enkelt ikke hentet kvalitet nok ind for at styrke holdet, og så var det også en stor streg i regningen, at midterforsvarer Hagelskjær blev skadet for et par uger siden. Så er spørgsmålet, om man vil grave sig ned i Aalborg og forsøge at stjæle mindst ét point, eller om man vil forsætte med at spille kombinationsfodbold, som den unge midtbane trods alt er bedst til. Uanset venter der endnu en svær kamp for de unge oprykkere. 

AaB - Silkeborg: AaB -1,25 til odds 2,50 hos Nordicbet

Silkeborgs forsvar har sejlet rundt i de to første kampe, hvor man har indkasseret tre mål i begge. Det må give masser af usikkerheder på det unge hold, som ikke er skabt til at grave sig ned. Kommer de først bagud, så kan der vente en ny snitter mod en kreativ AaB-offensiv, der bør udnytte pladsen, hvis Silkeborg skal frem på banen. 

 Regnskab efter spillerunde 2 

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 6 
  • Status: -2,3 units 
  • Tilbagebetalingsprocent: 61,67 % 

Statistik for eksperttips kan findes på linket her.  
For Superliga-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende:  

  • Antal eksperttips: 8 
  • Status: -4,86 units 
  • Tilbagebetalingsprocent: 39.25 %