Super Bowl er den største sportsbegivenhed i USA og verden over samles millioner af fans af amerikansk fodbold omkring den store finale på NFL-sæsonen. Du kan her få interessante facts om Super Bowl.

Det er denne gang, Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers, der mødes i årets Super Bowl, der afvikles mandag den 13. februar kl. 00:30. Det er højdepunktet for alle fans af amerikansk fodbold og den største og mest traditionsrige sportsbegivenhed i USA.

Vi har samlet de mest opsigtsvækkende og mest interessante facts om Super Bowl.

Betting-boom rammer Super Bowl

Spillefeberen har ramt Super Bowl og sportsbetting har for alvor  fået fat i amerikanerne. Det vurderes, at hele 67,8 millioner amerikanere vil oddse på Super Bowl.

Ved Super Bowl 2024 mellem Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers blev der op til kampstart registeret 14.500 bets i sekundet fra amerikanske spillefugle. Det er en stigning på 23% i forhold til Super Bowl 2023. 

Der forventes et rekordhøj omsætning på 23 mia. dollars, hvilket vil gøre Super Bowl til den største sportsbettingbegivenhed i USA's historie.

Læs vores optakt med odds til Super Bowl 

En af verdens mest sete tv-begivenheder

Meget få sportevents kan overgå Super Bowl i popularitet og hele verden vil følge med, når Super Bowl ruller over skærmen.

Hvert år bliver der slået nye seer-rekorder og til Super Bowl LVIII var der mindst 202 millioner seere, der så med undervejs, mens over 123 millioner amerikanere så hele kampen.

Halftime show er af de store højdepunkter ved Super Bowl og det mest sete halftime show nogensinde blev leveret af Katy Perry i 2015, som tiltrak 121 millioner seere i gennemsnit. Seertallene kommer fra de amerikanske analysebureauer Nielsen og Adobe Analytics.

I år bliver Super Bowl produceret af tv-stationen CBS, der vil være på plads med hele 165 kameraer. Heriblandt tre droner og så fire ´doink´ kameraer til at fange, hvis et field goal skulle ramme målposterne.

Verdens dyreste tv-reklamer

Intet slår NFL, når det kommer til prisen for tv-reklamer. Prisen for 30 sekunders reklamer sætter igen rekord i år, hvor der er et prisskilt på 7 millioner dollars pr. reklame. Det er altså 48 millioner kroner for en 30 sekunders reklame; eller ca. 1,6 milloner kroner pr. sekund. 

Alligevel kæmper de største firmaer om pladserne i de attraktive reklameblokke til finalekampen, der er verdens dyreste og mest prestigefulde tv-spot.

Så meget tjener Super Bowl-vinderne

Udover at få lov til at løfte Vince Lombardi-trofæet, så kan de kommende Super Bowl-vindere også juble over en solid check på omkring en millioner kroner til hver spiller. Der er 53 spillere på hvert NFL-hold!

Man skal nu ikke have helt ondt af det tabende hold, for de forlader bestemt ikke Super Bowl helt tomhændet. Her får hver spiller en løn på 570.000 kroner for deres anstregelser.

Billetpriserne er eksploderet

Der har været skrevet en del om billetpriserne til Super Bowl, og du skal have den store tegnedreng frem, hvis du vil sikre sig en plads på Allegiant Stadium i Las Vegas.

De billigste billetter til sælges til 58.000 kroner, mens man i gennemsnit skal af med 83.000 kroner for en billet til Alegiant Stadium. Der er plads til 72.000 tilskuere på den imponerende arena.

Har man lyst til at hygge sig med clubseats ved midterlinjen med perfekt udsyn over banen, så kommer det til at koste 1,3 millioner kroner. Det er så også med fuld forplejning og man kan tage tre venner med til at dele oplevelsen.

Det højeste antal tilskuere var ved Super Bowl XLV i 2011 på Cowboys Stadium i Arlington, Texas. Her var der 103.219 tilskuere på lægterne og de kunne følge Green Bay Packers besejre Pittsburgh Steelers med 31-25.

Foto:  Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Super Monday

Der bliver virkelig festet igennem til de mange Super Bowl-parties, så mange amerikanere vælger at tage en fri den efterfølgende mandag.

Det er blevet så omfattende, at det nu kaldes for "Super Monday". Der dukker ganske enkelt ikke så mange op job og der er også masser af ledige stole på skolerne, når de sportsglade unge har været længe oppe for at følge Super Bowl. 

Amerikanske arbejdspladser har opgjort, at der er et ekstra fravær på næsten 20 millioner medarbejdere på "Super Monday".

Læs vores optakt med odds til Super Bowl 

Gå ikke glip af NFL-festen og se Super Bowl med direkte stream hos Unibet*.

  • Gå til Unibet.dk
  • Find kampen Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers under NFL
  • Tryk på stream-ikon ved kampstart natten til mandag den 13. februar klokken 01.30.
  • Du kan nu se BetStream Live med stream i høj kvalitet til årets store Super Bowl

Stream Super Bowl hos Unibet