De to førende online spilleselskaber i Norden, Expekt*.com og Unibet*, offentliggjorde i dag, at man har har grundlagt EBA, European Betting Association, sammen med BetandWin og Globet.

EBA er en uafhængig organisation, hvis overordnede mål er at sikre fri konkurrence på tværs af landegrænser med samme konkurrence muligheder for alle selskaber, statsejede som private.

De nylige domme i Gambelli og Lindman-sagerne i EU-domstolen viser, at EU har blåstemplet retten til at tilbyde produkter indenfor online betting industrien.

- Det er tid for de seriøse spilleselskaber i Europa organiserer sig mod diskriminering og monopoler på spillemarkedet. De nordiske myndigheder bryder eller ignorerer dagligt EU-ret og EU's direktiver, siger Per-Ivan Selinder, CEO Expekt*.com og Pontus Lesse, CEO Unibet* i en samlet udtalelse.

- Vi har organiseret os sammen med BetandWin og Globet og grundlagt European Betting Association. Vi mener, at Europa bør være initiativtager i udviklingen af et konkurrencepræget og reguleret marked på samme måde som det har været tilfælde i andre industrier som eksempelvis teleindustrien, fortsætter Puntus Lesse og Per-Ivan Selinder.

EBA vil tage initiativ til dialoger med en lang række instanser herunder Europa Parlamentet, Europa Komissionen, de nationale regeringer, de regulerende institutioner, forbruger organsationer og andre interessegrupper.