Hos Danske Spil er det stadig ikke muligt at få udbetalt oddsgevinster med decimaler, selvom de i sommers forventede, at en IT-opdateringen ville være gennemført inden 2018, så deres kunder kunne få udbetalt øregevinster.

Danske Spil tjener mindst et sekscifret beløb på, at de konsekvent nedrunder alle oddsgevinster, der indeholder decimaler. Danske Spils IT-system kan nemlig ikke håndtere øregevinster på Oddset. 

Det betyder altså, at spiller man for 10 kroner til odds 1,49, så vil man kun få udbetalt 14 kroner i stedet for 14,9 kroner, som man ville få udbetalt hos de andre bookmakere på det danske marked. Det svarer til en forringelse i oddset på 18 procent. 

BetXpert skrev om nedrundingen i sommers, hvor Danske Spils pressechef, Marie Grabow Westergaard, fortalte, at de arbejdede på en IT-opdatering, hvor en af funktionerne skulle være muliggørelsen af øregevinster. 

Pressechefen forventede, at opdateringen ville være implementeret senest i slutningen af 2017. Men her 2,5 måneder i 2018 er systemet endnu ikke opdateret, og Danske Spil tjener fortsat tusindvis af kroner på den konsekvente nedrunding. 

"Det er klart planen at gøre noget ved det, men vi venter stadig på opdateringen," siger Marie Grabow Westergaard til BetXpert. 

Danske Spil: Ikke med vores gode vilje

Danske Spil gør opmærksom på nedrundingen i deres spilleregler for Oddset i punkt 29 under gevinstudbetaling, hvor der står, at "gevinstbeløbet for et væddemål, der beregnes som odds ganget med indskud, afrundes til hele kroner inden udbetaling."

Er det tilfredsstillende, at I endnu ikke kan udbetale øregevinster?

"Det er naturligvis ikke med vores gode vilje, at vi ikke har løst den udfordring endnu. Heldigvis får forberedelsen til den IT-implementering, der blandt andet kan gøre noget med øregevinster, efter planen, så vi ser positivt på det," siger Marie Grabow Westergaard. 

Ikke Spillemyndighedens område

BetXpert har tidligere talt med Forbrugerombudsmanden om den konsekvente ørenedrunding, men de ønskede ikke at udtale sig om den konkrete sag med Danske Spil.

"Hvis man opererer med decimaler i det ene tilfælde, og det tilfældigvis altid er til fordel for udbyderen, og i det andet tilfælde gør man ikke, og det tilfældigvis altid er til skade for forbrugeren, så er der nok ikke balance i tingene," sagde Carsten Strøjer, specialkonsulent ved Forbrugerombudsmanden, til BetXpert i sommers.  

Hos Spillemyndigheden forklarer man, at problemstillingen falder uden for deres område. 

Hvad mener I om en praksis, hvor man konsekvent nedrunder gevinster til hele kroner?

"Hvis det bliver vurderet, at nedrundingen er et urimeligt aftalevilkår falder det det uden for Spilleloven, og det er derfor ikke en problemstilling, som Spillemyndigheden kan forholde sig til," skriver Katja Arabelle Antabi, specialkonsulent ved Spillemyndigheden, i en mail til BetXpert.