Champions League står for døren, og vi har kigget nærmere på de 8 grupper. I denne artikel er fokus på Gruppe C og D. Hold som Bayern München, Manchester City, Paris SG, Benfica...

Gruppe C

Benfica 

12/13-sæsonen var intet mindre end tragisk for Benfica. Det som hele vejen lignede en fantastisk sæson blev forvandlet til en tragedie, da det hele skulle afsluttes i maj. Det startede med, at Porto sejrede 2-1 på et mål dybt inde i tillægstiden, som i princippet gav rivalerne mesterskabet. Dernæst blev det til deja vu, da Ivanovic og Chelsea ligeledes sejrede 2-1 i Europa League på et hovedstød efter en dødbold lige før lukketid. Og ikke nok med det, så blev ondt værre i sæsonens sidste kamp, den portugisiske pokalfinale, hvor Vitória Guimarães som kæmpe underdogs sejrede 2-1 og stjal endnu en pokal ud af hænderne på Benfica kort før tid.

Af signifikante transfers bemærkes, at serberen Lazar Markovic er hentet ind til venstrekanten fra Partizan Beograd, ligesom hans landsmand Filip Djuricic er kommet til fra Heerenveen på den offensive midtbane. Ud er bla. gået keeper Roberto Jiménez, venstre back Lorenzo Melgarejo og angriberen Nélson Oliveira.

Paris SG 

Favoritten til at tryne de andre i Gruppe C er monsterrige Paris SG, som har brugt sommeren på at gøre et yderst slagkraftigt mandskab, som bla. har verdens bedste stopper i form af Thiago Silva og Zlatan Ibrahimovic på spids, endnu stærkere. Som angrebsmakker til Zlatan er Edinson Cavani købt for knap en halv milliard fra Napoli, men forsvaret er også blev styrket med kæmpetalentet Marquinhos, som er hentet til fra Roma. Ud er svingdøren bemærkes det, at midterforsvarer Mamadou Sakho er skiftet til Liverpool, angriberen Kévin Gameiro har spanske Sevilla som ny arbejdsgiver og David Beckham har stoppet sin karriere.

Olympiakos

De forsvarende græske mestre fra Olympiakos kan nærmest beskrives som fast inventar i Champions League, men det er sjældent med den store succes, og gruppespillet forventes også at blive exit for grækerne denne gang. Af profiler bemærkes bla. backen Leandro Salino, som er kommet til fra Braga på en fri transfer, ligesom den lille aldrende argentinske angriber Javier Saviola også er kommet til gratis. Den unge serbiske angriber Marko Scepovic har også indfundet sig i det græske, og han er deres dyreste sommer-signing på godt 30 mio kroner.

Anderlecht

Anderlecht deltog i CL-gruppespillet i sidste sæson, men måtte se sig overmatchet af Milan, Malaga og Zenit efter seks kampe. Dog blev det til endnu et belgisk mesterskab, da sæsonen rindede ud, men de hvid/lilla fra Bruxelles er igen i år store outsider til videre avancement fra CL-gruppen.

Af profiler bemærkes den argentinske angriber Matías Suárez, den centrale forsvarspiller Cheikhou Kouyaté og det belgiske stortalent på midtbanen Dennis Praet. Belgiernes største køb i denne sommer er den unge serbiske angriber Aleksandar Mitrovic, som er kommet til fra Partizan for godt 40 millioner.

Gruppe C - odds fra 

Sportingbet
Odds
PSG 1,53
Benfica 2
Olympiakos 12,50
Anderlecht  21,00

Gruppe C - 1.runde

1 X 2
Olympiakos-Paris Saint Germain Sæt kampen på forsiden

4,00

Ladbrokes

3,50

Ladbrokes
 

2,05

Tonybet
Benfica-Anderlecht Sæt kampen på forsiden

1,47

NordicBet

4,50

Tipico

8,00

Ladbrokes

 Kilde: Match Center

Gruppe D

Bayern München

Wow, wow, wow – Bayern smadrede alt og alle i sidste sæson, hvor de vandt alle turneringer, som de deltog i. Ikke mindst i Champions League var de suveræne, hvor de undervejs til 2-1 triumfen over rivalerne fra Dortmund på Wembley i London udraderede Barcelona samlet 7-0 i semifinalen, Juventus samlet 4-0 i kvartfinalen, mens det var mere tæt i 1/8-finalen, hvor det blev til 3-3 mod engelske Arsenal, men videre færd på reglen omkring udebanemål.

I denne sæson er Pep Guardiola ny mand på trænerbænken, og der har da allerede også været lidt indkøringsvanskeligheder. Bayern tabte den tyske Super Cup mod Dortmund, men sejrede i den europæiske ditto mod Chelsea efter straffespark. I Bundesligaen er de pt. på 2.pladsen to point efter Dortmund efter fire kampe.

Bayern er spækket med profiler. Den største pt. er nok Franck Ribéry, som netop er blevet kåret til årets fodboldspiller i Europa foran Messi og Ronaldo, men bemærk også CL-finalehelten Arjen Robben, backen Philipp Lahm, omdrejningspunktet  Bastian Schweinsteiger og verdens bedste målmand Manuel Neuer.

I transfervinduet er supertalenterne Thiago Alcántara (midtbane) og  Mario Götze (fløj) i kommet til fra Barcelona og Dortmund. Ud er bla. gået Luiz Gustavo (midtbane) til Wolfsburg og Mario Gomez (angriber) til Fiorentina.

Manchester City

Førsteudfordrerne i Gruppe D er de blå fra Manchester City, som på papiret har et klassehold. Sidste sæson var dog en skuffende en af slagsen efter mesterskabet i 11/12, hvor de måtte se den røde del af hjembyen løbe med PL-titlen, ligesom det endnu engang blev til et flop og exit efter gruppespillet i CL.

Af profiler har vi bla. forsvarsklippen Vincent Kompany, midtbanekreatøren David Silva og angriberen ”Kun” Agüero. Ind af svingdøren er kommet Álvaro Negredo (angriber) og Jesús Navas (fløj) fra Sevilla, mens Fernandinho (midtbane) er hentet i Shakhtar Donetsk . Ud er bla gået angriber Carlos Tévez  til italienske Juventus. Alt i alt ser City styrket ud ift. til sidste sæson.

CSKA Moskva

De forsvarende russiske mestre er også startet stærkt i den hjemlige liga i denne sæson, hvor de er i den gule førertrøje efter syv kampe. På holdkortet bemærkes profiler som den russiske landsholdsspiller Alan  Dzagoev,  angriberen Seydou Doumbia fra Elfenbenskysten og keeper Igor Akinfeev.                     

Af spændende transfers bemærkes bla. fløjen Vitinho, som er kommet til fra brasiliansk fodbold, og at den brasilianske spydspids Vágner Love er blevet solgt til kinesisk fodbold.  

Viktoria Plzen

De tjekkiske mestre kvalificerede sig til gruppespillet ved at slå slovenske Maribor samlet 4-1 over to kampe. De deltog ligeledes i gruppespillet i 11/12 sæsonen, hvor de kvalificerede sig ved at slå FCK ud i den afgørende kvalifikationsrunde. Det blev til habile fem point efter seks kæmpe med Barcelona, Milan og BATE som modstandere i den sæson.

I sommerens transfervindue er midtbaneprofilen Vladimír Darida blevet solgt til tyske Freiburg. Af profiler bemærkes David Limbersky (stopper), Frantisek Rajtoral (midtbane) Daniel Kolar (midtbane).

Gruppe D - odds fra 

MermaidBet
Odds
Bayern München 1,52
Manchester City 2,75
CSKA Moskva 15,00
Viktoria Plzen  35,00

Gruppe D - 1.runde

1 X 2
Viktoria Plzen-Manchester CitySæt kampen på forsiden

5,70

Tonybet

4,00

Ladbrokes

1,62

Sportingbet

Bayern München-CSKA Moskva Sæt kampen på forsiden

1,20

Tonybet

7,40

Betsafe

18,10

Betfair

Kilde: Match Center