Så skal vi have afgjort Champions League-finalen, hvor både Liverpool og Tottenham måtte udrette mirakler for at nå frem til det afgørende brag i Madrid. Fodboldekspert Frank Pilantra forventer, at Liverpool hiver sejren i land, og manager Jürgen Klopp endelig får CL-trofæet med tilbage til Anfield.

Vi har fået en lang række vidunderlige kampe i årets Champions League-turnering, men intet overgår nok de dramatiske semifinaler, hvor Liverpool fik elimineret selveste Barcelona med en komplet usandsynlig 4-0-sejr på Anfield, mens Tottenhams Lucas Moura hev et hattrick frem i den vilde 3-2-sejr over Ajax.

Der er lagt op til en historisk Champions League-aften, hvor vi enten skal sende Liverpool- eller Tottenham-fansene dansende gennem gader omkring det flotte stadion Wanda Metropolitano i den spanske hovedstad.

Får vi også mirakler i Madrid, når det skal afgøres, hvem der trækker det længste strå i denne engelske finale og sætter sig på Champions League-tronen?

Tottenham - Liverpool

Tottenham - Liverpool 2 til odds 1,97 hos Nordicbet (nu odds 2,00 hos Bethard)

Styrkemæssigt er Liverpool foran Tottenham. Og så har Jürgen Klopp flere stærke profiler til at udnytte de svage Spurs-backs, og nøglen til sejr kan gå gennem hurtige angreb på fløjene.
Se ekspert-tip fra Thomas Schyth her.

Champions League-finalen er samtidig et møde mellem to klubber med lidt forskellige strategier.

For mens Tottenham-manager Mauricio Pochettino satser på kontinuitet og valgte ikke at hente forstærkninger i sommerens transfervinduet, så fik Jürgen Klopp fundet  det helt store checkhæfte frem og slog transferrekorder ved at hente profiler som keeperen Alisson og forsvarskaptajnen Virgil van Dijk, mens midtbanen blev forstærket af trioen Fabinho, Shaqiri og Keita.

Et stærkt signal om, at Liverpool skal have hentet nye pokaler til den noget støvfyldte samling.

Champions League 2018/19 vinder: Liverpool til odds 1,55 hos Unibet (nu odds 1,51 hos Betsafe)

Der skal selvfølgelig være stor respekt omkring dette Spurs-mandskab, der dygtigt fandt svaghederne og straffede både Manchester City og Ajax for deres offensive stil. Men Liverpool har en velsmurt maskine, og de bør kunne tage initiativet. Den energiske offensiv med Mané, Firmino og Salah i front vil udfordrer Tottenham-defensiven og holde stort pres på Spurs-spillerne. Derudover må der være tvivl om, hvorvidt Spurs-topscorer Harry Kane når at blive 100 procent kampklar. 

Det kan blive en tæt kamp, og har man mere tiltro til Tottenham, så kan man hente odds 2,65 hos Nordicbet* og Betsafe for, at CL-trofæet havner hos London-klubben.

Taktisk finalegyser eller målrig fodboldfest?

De to hold kender naturligvis hinanden glimrende, og det kan føre til stillingskrig, hvor begge hold har fokus på at undgå at indkassere det første mål.

Tottenham har det som udgangspunkt glimrende med at spille afventende og står solidt i defensiven, men der er så meget fyrværkeri i begge lejre, at vi sagtens kan tillade os at have store forventninger om en åben, livlig finale med masser af chancer i en opvisning i positiv, offensiv fodbold.

Og så ville det jo ikke gøre noget med en dansk scoring i Champions League-finalen. Christian Eriksen scorede Tottenhams sidste mål i Premier League-sæsonen med udligningen til 2-2 mod Everton, så måske han kan sparke gang i finalen og komme på måltavlen.

Ser vi på de seneste ti Champions League-finaler, så er fem endt over 2,5 mål, og dermed er også fem kampe end med under 2,5 mål. Men i hele otte af de finaler har begge hold scoret i kampen.

Men er der værdi i odds 1,92 hos Jetbull for over 2,5 mål i kampen, eller odds 1,78 hos Cashpoint* for at begge hold scorer?

Kom meget gerne med jeres input.

Masser af specialspil til finalen

Der er masse forskellige oddsvarianter hos bookmakerne, der har dækket op til den helt store fest med en lang række specialspil; blandt andet med et stort udvalg af målscorer-, kort- og hjørnespecials, og så er der også en god håndfuld Christian Eriksen-odds.

Flest kort i kampen: Tottenham til odds 1,97 hos Unibet

Liverpool fik færreste kort af alle hold i Premier League i denne sæson, og selv i de svære CL- semifinaler mod Barcelona indkasserede Liverpool blot tre gule kort i de to kampe.
Tottenham er bestemt heller ikke ikke et svinsk hold, men Spurs-spillerne har det af og til med at glemme respekten for modstanderne, når tingene ikke lige kører efter planen. Det så vi blandt andet mod Bournemouth, hvor Tottenham indkasserede to røde kort og fem advarsler.
Mod de hurtige Liverpool-stjerner kan Pochettinos tropper blive presset til at modtage et par kort fra finaledommer
Damir Skomina.

I finder dette odds 1,97 hos Unibet og 888sport under Kort-handicap Tottenham -0,5.

Alternativt bet:
Over 3,5 kort i kampen til odds 1,56 hos Nordicbet

Man kan også vælge at se nærmere på, hvilket hold begår flest forseelser i kampen. Her tilbyder Unibet* og 888sport eksempelvis odds 1,60 for Tottenham, odds 15 for lige mange forseelser, og odds 2,40 for at Liverpool begår flest.

Det er desværre ikke så tit, at vi har danske spillere på grønsværen i en Champions League-finale, så det er bestemt værd at kigge nærmere på bookmakernes Christian Eriksen-specials. Her er der udvalgt en række interessante specialspil, men kom også gerne på banen med jeres spilidéer til finalebraget.

Champions League-finale: Udvalgte Christian Eriksen-specials Bedste odds Bookmaker
Christian Eriksen scorer i kampen 7,00
Christian Eriksen scorer udenfor straffesparksfeltet

10,00

Christian Eriksen laver assist i kampen 4,50
Christian Eriksen får kort i kampen ​​​​6,00
Christian Eriksen spiller hele kampen 1,17

Odds på Christian Eriksen-specials er senest opdateret den 28. maj kl. 13:45.

Hold øje med yderligere eksperttips til finalen fra vores ekspertpanel.