Pernille Vermund har opløst Nye Borgerlige, men samtidig meddelt, at hun vil fortsætte i dansk politik og vil melde sig ind i et nyt parti. Se her bookmakeren Unibets odds for Pernille Vermunds kommende parti. 

Der er gang i stoledansen på Christiansborg, der nu har fået et par nye løsgængere.

Der har længe været kaos omkring Nye Borgerlige og nu har partistifter Pernille Vermund valgt at kaste håndklædet i ringen og har drejet nøglen om for partiet, der fik 6 mandater ved Folketingsvalget 2022.

Efterfølgende er Mette Thiesen og Mikkel Bjørn begge skiftet til Dansk Folkeparti efter intern uro, mens Lars Boje blev ekskluderet efter en kort periode som partileder for Nye Borgerlige.

Men Pernille Vermund er ikke færdig i dansk politik og har planer om at melde sig ind i et nyt parti. Og der skulle være flere interesserede partier i den blå blok, der står klar til at slå dørene op.

Odds på Pernille Vermund hos Unibet

Ifølge Unibets oddssættere, så kan Pernille Vermund have kurs mod et comeback hos de Konservative, som hun forlod tilbage i 2015 eller hun kan slutte sig til Alex Vanopslagh og Liberal Alliance, som lige nu er bookmakernes favorit til Pernille Vermunds næste parti. 

Parti Pernille Vermund er medlem af den 1. marts 2024?

Special Højeste odds Bookmaker
Liberal Alliance 1,50
Konservative 2,75
Danmarksdemokraterne 6,00
Dansk Folkeparti 7,50
Venstre 12,00
Socialdemokratiet 75,00
Radikale Venstre 100
Alternativet 200
SF 250
Enhedslisten 500

Indsatser tilbagebetales hvis ikke Pernille Vermund er medlem af et nyt parti inden 1. marts 2024

Vermund vild med K´s økonomiske politik

Under valgkampen ved Folketingsvalget ´22 var Pernille Vermund ude med en varm opbakning til Søren Papes økonomiske plan om at lette skatter og afgifter for 40 milliarder og helt afskaffe både topskatten og arveafgiften.

Så Pernille Vermund og De Konservative kan måske igen enes om en politik, hvor de vil finansiere skattelettelser ved blandt andet at afskaffe Arne-pensionen, efterlønnen og nedskæringer på dagpenge.

"Når vi har sundet os og får styr på tankerne, kan vi se på det, for det er en stor beslutning. Hvilket parti har jeg ikke taget stilling til nu. Jeg vil hverken vælge partier til eller fra på nuværende tidspunkt."

- Pernille Vermund

Inger og Pernille: Nyt makkerpar i dansk politik?

Modsat Konservative, så går det virkelig forrygende hos Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne med at tiltrække vælgere.

Kun statsminister Mette Frederiksen fik flere personlige stemmer end Inger Støjberg ved valget´22.

Vores odds-ekspert på politik, Asser, vurderer, at der er en god chance for, at Inger Støjbergs succesfulde projekt vil tiltrække Pernille Vermund.

Vermunds næste parti: Danmarksdemokraterne til odds 6,00 hos Unibet

  • Pernille Vermund forsøgte selv at få Inger Støjberg ind i folden da Støjberg manglede et parti.
  • Støjberg har selv udtalt at hende og Vermund har et ”godt og fortroligt venskab”.
  • Vermund kan give Danmarksdemokraterne mulighed for i højere grad også at tiltrække vælgere i København.
  • Politikere vil altid gerne med på et vindende holde. Hverken Konservative eller DF er virkelig attraktive nu med deres lave meningsmålinger. DD og LA har medvind derimod.

    Læs ekspertanalyse fra Asser her 

Både Inger Støjberg og Pernille Vermund har markante holdninger til udlændingepolitikken og vil umiddelbart kunne enes langt hen af vejen på en række punkter.

Men også Alex Vanopslagh fik masser af personlige stemmer ved Folketingsvalget i 2022, og han er bestemt ikke afvisende for, at Pernille Vermund kan passe godt ind hos Liberal Alliance.

Som hos de Konservative vil Pernille Vermund også hos Liberal Alliance kunne få nogle af mærkesager igennem omkring den økonomiske politik, men hverken Søren Pape eller Alex Vanopslagh har stramninger på udlændingeområdet på side 1 af partiprogrammet.

A black background with white textDescription automatically generated

Læs mere om Pernille Vermunds næste parti hos DR her og TV2 her.