Der er altid røre i andedammen i tyrkisk fodbold, og det udnytter BetXperts nyeste ekspert, Hans89, til at finde solide værdispil i SüperLig.

124 brugertips har Hans89 under bæltet, og efter længere tids kamp har han formået at kæmpe sig op på en tilbagebetalingsprocent på 100. En sløj start i 2019, hvor 97 spil gav en tilbagebetalingsprocent på 86, er lagt i graven, mens 2020, frem til Corona-pausen, bød på det ene solide spil efter det andet.

I både januar, februar og marts blev der leveret overskud, og med en samlet tilbagebetalingsprocent på 149 over 27 spil har Hans89 ramt 100. Nu belønnes han for den flotte udvikling og de åbenlyse evner ud i tyrkisk fodbold, da han er ny ekspert på BetXpert.

Og det en meget vidende og opdateret ekspert, der er kommet i folden.

“Det ville ikke være en overdrivelse, hvis jeg sagde, at jeg er født ind i en verden, hvor tyrkisk fodbold var hverdagskost. Med en far og flere onkler, der var stærkt optagede af tyrkisk fodbold, har jeg lige siden, jeg kan huske, haft tyrkisk fodbold tæt ind på livet. Jeg blev selv meget optaget af både at se og spille fodbold, og selvom talentet aldrig rakte til mere end seriefodbold, brugte jeg uendelig mange timer på at se og snakke om tyrkisk fodbold,” siger Hans89.

“Når man vokser op i en tyrkisk familie, der lever sig så meget ind i fodbolden, er man selvsagt tilknyttet en klub. I min families tilfælde er det Istanbul-klubben Galatasaray. Derfor skal det heller ikke være en hemmelighed, at jeg fra min spæde tid blev opdraget til at føre traditionen videre.”

“Som bettor er jeg udmærket klar over, at min tilknytning til et bestemt hold kan påvirke mit forsøg på at være objektiv, når jeg sætter et spil op. Jeg spiller dog langt mindre på Galatasarays kampe end tidligere, og med en rolle som ekspert er jeg bevidst om det ansvar, der hviler på mine skuldre.”

Interessen for fodbolden i Tyrkiet er i høj grad omdrejningspunktet for Hans89’s hverdag.

“Generelt starter min dag med en kop kaffe foran skærmen, hvor jeg følger med i seneste nyt om klubberne. Ellers er jeg vild med programmer, hvor eksperter foretager tekniske og taktiske analyser. Der bliver indsamlet og bearbejdet en helt masse data, som eksperterne diskuterer på skærmen. Lidt ligesom vi kender det fra Champions League-fodbold, hvor Laudrup og Elkjær figurerer, men bare i timevis! Det er et udbredt fænomen i Tyrkiet, så uanset om man er hos frisøren eller den lokale grønthandler, er det ikke unormalt, at der kører et fodboldprogram på en lille skærm i baggrunden,” siger eksperten.

“Jeg ser næsten alle SüperLig-kampe i weekenderne, enten hjemme i sofaen, på telefonen eller på en sportscafé, og har gjort det i årevis. Derfor kan jeg også uden problemer nævne startopstillinger for samtlige 18 Süper Lig-klubber, hvis nogen skulle være interesseret i det over en kop kaffe.“

Klubkriser giver god værdi

Fodbolden i Tyrkiet er til tider kendetegnet ved iltert temperament på ledelsesgangene, og netop det, sammenholdt med en enorm grundviden, er nøglen for Hans89.

“Min største fordel i forhold til bookmakerne er nok, at jeg har fulgt Süper Lig dag ind og dag ud siden slut-90’erne. Jeg har indgående kendskab til trænernes forskellige stile. De fleste trænere i Süper Lig har en fortid som fodboldspiller i selvsamme liga. Okan Buruk, Erol Bulut, Bülent Korkmaz, Hamza Hamzaoglu, Hüseyin Cimsir, Bülent Korkmaz, Bülent Uygun og mange flere endnu var aktive spillere i mine helt unge dage i ultimo-90’erne,” lyder det fra eksperten.

“Der går næsten aldrig en dag, hvor der ikke opstår en krise mellem ledelsen og trænerstaben i en klub. En ”pludselig” opstået økonomisk krise, der gør, at et hold må undvære flere spillere. Eller det kan være en stjernespiller, der er i modvind med træneren, hvilket sker ret tit. Notifikationer på min telefon er slået til, og skulle en vigtig spiller blive skadet, kan jeg lynhurtigt finde på at lægge alt til side for at foretage en ny vurdering af en kamp.”

“Bookmakerne har mindst lige så godt styr på statistikker og data, som nogle af de dygtigste bettorer, men jeg tænker derimod, at bookmakerne skal bruge længere tid til at reagere på akutopståede situationer, og hvis der er noget, der forekommer dagligt i tyrkisk fodbold, så er det akutte kriser. Her er jeg hurtig på aftrækkeren.”

Tragisk hændelse gav højt odds

Af og til sker der tragiske hændelser i ”det virkelig liv.” Hændelser, man som bettor kan drage fordel af, hvor sørgelige omstændighederne end måtte være. 

“En af de sjældnere kriser, jeg husker, var sidste år, da Alanyaspors trup var indblandet i en trafikulykke på vej hjem fra en udebanekamp. Én spiller mistede livet, mens flere spillere var kvæstede. Det var tragisk, men det gav mig som bettor mulighed for at finde værdi i en sejr til deres kommende modstander, Konyaspor. Konyaspor vandt kampen, og hvis jeg ikke husker forkert, var oddset på en Konyaspor-sejr omkring 7,00,” siger Hans89.

“En af de hyppigere opståede akutte kriser handler om økonomi. Der går sjældent mere end en spillerunde, hvor en eller flere spillere vælger at klage til fodboldorbundet over manglende lønudbetaling. Det kan give en hel del uro i en trup, og hvis der er noget, de tyrkiske sportsmedier elsker, så er det drama. Derfor kommer det lynhurtigt ud i offentligheden, når noget sker, men igen kan det tage lidt tid, før bookmakerne reagerer på det.”

Vi glæder os til at følge Hans89 på BetXpert.