Italienske Napoli jagter et godt udgangspunkt, når de onsdag tager imod den spanske storklub Barcelona med Andreas Christensen i forsvarskæden. Se bookmakernes bedste odds for Champions League ottendedelsfinalen. 

Det er de forsvarende italienske mestre fra Napoli, der tager imod de forsvarende spanske mestre Barcelona i den første ottendedelsfinale i årets Champions League.

Vi kan få en tæt kamp i Napoli 

Der er lagt op til en underholdende og tæt ottendedelsfinale på det intense stadion Diego Armando Maradona i Napoli. Bookmakerne giver Barcelona en smal favoritrolle mod formsvage Napoli.

Der er kampstart onsdag den 21. februar kl. 21.00

SSC Napoli - Barcelona

Se mere om kampen i vores MatchCenter.

Over/Under 2,5 mål Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,80
Under 2,5 mål 2,10
Begge hold scorer Højeste odds Bookmaker
Ja 1,62
Nej 2,32
Målscorer Højeste odds Bookmaker
Victor Osimhen scorer 2,30
Robert Lewandowski  scorer 2,60

Under 0,5 afslutninger fra Frenkie de Jong (Barcelona) til odds 1,80 hos Bet365*

Midtbaneprofilen Frenkie de Jong har ikke haft et skud på mål i 11 af de 17 kampe i La Liga og det er heller ikke blevet til afslutninger i 2 af 2 kampe i Champions League.

Læs ekspertanalysen fra I Betting her

Hvem går videre til kvartfinalerne?

Presset i første kamp er på de italienske værter. Napoli skal frem og jagte sejren. Det kan åbne for en chancerig affære og så må skarpheden i feltet afgøre, hvem der får det bedste udgangspunkt.

Barcelona kan tillade sig en mere afventende taktik, da de har fordel af hjemmebane i returkampen; dog er Camp Nou under ombygning, så derfor spiller Barcelona deres hjemmekampe på det mindre Estadi Olímpic Lluis Companys.

Samlet vinder Højeste odds Bookmaker
Napoli 2,48
Barcelona 1,56

Foto: TIZIANA FABI / AFP

Formkrise hos Napoli 

Det italienske mesterhold hr blot vundet en gang i de seneste 5 kampe. Det blev til et 0-1 nederlag på udebane til AC Milan, mens de måtte nøjes med 1-1 mod Genoa i weekendens Serie A-hjemmekamp.

Så napolitanerne er faldet ned på en 9. plads i Serie A-tabellen med 27 point op til Inter på førstepladsen. Målsætningen for Napoli må være at redde sæsonen med succes i Champions League.

I Champions League-gruppespillet sluttede Napoli på andenpladsen efter suveræne Real Madrid, der besejrede Napoli i begge kampe. Napoli fik 10 point i kampene mod  Sporting Braga og Union Berlin og det rakte til en 2. plads og en plads i ottendedelsfinalerne. 

FC Barcelona – Kan Lewandowski slå til som redningsmand?

Det er ikke nogen hemmelighed, at FC Barcelona har gang i en skidt sæson, hvor resultaterne har svigtet. Cheftræner Xavi har allerede annonceret, at han smider håndklædet i ringen og stopper i klubben til sommer. 

Meget skuffende halter Barcelona gevaldigt efter i mesterskabskampen og blot at finde på 3. pladsen i La Liga med 8 point op til Real Madrid på 1.-pladsen. 

Men Barcelona-spillerne kommer med mål i støvlerne. De har scoret 12 mål i deres seneste 5 kampe, men samtidig har defensiven lukket hele 10 mål ind; 3-1-1 (12:10). 

Napoli-forsvaret skal især holde øje med den rutinerede angriber Robert Lewandowski, der har scoret 4 mål i de seneste 5 kampe og blev dobbelt målscorer i weekendens 2-1 sejr over Celta Vigo. 

Dermed må man sige, at måltyven er i topform i Barcelona-trøjen, og fortsætter han skarpheden her på Stadio Diego Armando Maradona, så får Napoli-forsvaret en travl aften. 

I Champions League-gruppespillet var FC Barcelona i gruppe med Porto, Shakhtar Donetsk og Antwerp. Det blev til 4 sejre, men også to nederlag undervejs; i udekampene mod Shakhtar Donetsk og Antwerp.De 12 point var dog nok til at tage førstepladsen i gruppen foran Porto.

Den firnurlige João Félix har haft det svært i Barca-offensiven siden skiftet fra Atlético Madrid, men det lykkedes portugiseren at score 3 mål i gruppespillet og hans samarbejde med Lewandowski kan sende Barcelona videre til kvartfinalerne i årets Champions League-slutspil.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spiller Barcelona næste kamp?

Barcelona skal en tur til Napoli i første ottendedelsfinale af Champions League. Der er kampstart onsdag den 21. februar klokken 21.00.

Hvor kan jeg se Napoli - Barcelona?

Du kan se kampen på TV3 Plus og på Viaplay.