Unibet skal alligevel ikke betale krigsveteran millionerstatning, som Vestre Landsret ellers havde afgjort det. 

En højst usædvanlig og potentielt set skelsættende sag, der kan danne præcedens for fremtidige sager, fik i går sin afgørelse. Det skete, da Højesteret frifandt bookmakeren Unibet i en sag om en millionerstatning til en kunde.

Kunden, der er krigsveteran og lider af PTSD og ludomani, havde fra 2012 til 2013 spillet en formue op hos spiludbyderen. Beløbet lød på lidt over to millioner kroner, og manden krævede at få alle pengene tilbage. Dette fordi han mener, at bookmakeren godt var klar over, at han havde psykiske problemer, og at en stor del af pengene kom fra en personskadeerstatning.

I går faldt så den endelige dom fra Højesteret: Unibet står uden skyld i sagen. 

Rutsjebanetur gennem retssystemet

Første gang, der kom dom i sagen, var i januar 2018. Her konkluderede Retten i Herning, at Unibet ikke havde handlet på en måde, så den tabende spiller havde ret til at få sine penge tilbage.

Den dom ankede sagsøger, og denne gang fik han medhold. I december 2018 dømte Vestre Landsret Unibet til at betale store dele af de to millioner tilbage til krigsveteranen. Helt præcist skulle bookmakeren betale 1,2 millioner kroner tilbage

Ved den lejlighed udtalte sagsøgers advokat, Jesper Ravn, blandt andet følgende:

“Landsretten siger, at det (sagsøger havde gjort det klart over for Unibet, at han spillede af desperation, red.) burde have tændt alle faresignaler hos Unibet om, at personen havde et alvorligt spilleproblem, og at Unibet derefter burde have gjort noget for at undersøge det nærmere. Når Unibet ikke har gjort det, så har man handlet ansvarspådragende overfor min klient.”

Men igen blev dommen anket. Denne gang var det Unibet, som ikke var tilfreds. Sagen skulle nu for Højesteret, og det var således her, man i går kom frem til, at spiludbyderen ikke kunne findes skyldige i anklagerne.

Højesteret finder det ikke godtgjort, at Unibet i kraft af sin løbende kontakt med manden eller ud fra kendskabet til hans spilmønster har handlet ansvarspådragende, står der blandt andet i dommen, skriver DR.dk.  

Dermed fulgte Højesteret den dom, som Landsretten i Herning havde afsagt tilbage i januar 2018. 

Skal betale erstatningen tilbage

Dommen fra Højesteret betyder, at sagsøger skal betale de 1,2 millioner kroner tilbage til Unibet. Dette har taget meget hårdt på ham.

”Han sidder tilbage med en helt afgrundsdyb skuffelse, i særdeleshed efter at han havde vundet sagen i landsretten. Min klient føler sig stadig ikke godt behandlet af Unibet,” lyder det ifølge DR fra sagsøgers advokat.  

Center for Ludomani: ”Højesteret har talt”

BetXpert har snakket med centerlederen for Center for Ludomani, Michael Bay Jørsel, for at høre, hvad han mener om dommen. Han forholder sig ikke til, om dommen var god eller dårlig, rigtig eller forkert, men at retssystemet har afsagt dom.

”Højesteret har talt, og sådan er det. Så er der ikke mere at komme efter, og det er det, vi alle må rette os efter,” konstaterer centerlederen.