Her får du BetXperts optakt med odds til Danmark – Tjekkiet. Foruden odds finder du også seneste trupnyt og bud på startopstillinger.

Danmark blæste Wales ud af Johan Cruyff ArenA ved EM-ottendedelsfinalen i lørdags. 4-0 vandt Kasper Hjulmands drenge med ved den lejlighed. Nu gælder det så kvartfinalen mod verdensrangslistens nummer 40 fra Tjekkiet. En på papiret drømmemodstander for Danmark, men bliver det mon nu også så nemt?

Danmark har revanche til gode mod Tjekkiet. Ved kvartfinalerne til EM i 2004 fik vi nemlig bøllebank med 0-3. Angriberen Milan Baroš tegnede sig for to af tjekkernes mål, mens også Jan Koller kom på måltavlen. 

Odds på Danmark – Tjekkiet: Hvem vinder EM-kvartfinalen?

Herunder har BetXpert oplistet markedets bedste odds på Danmark – Tjekkiet. Kampen fløjtes i gang på lørdag klokken 18.00 og kan følges på DR1 og Viaplay. 

Odds på Danmark - Tjekkiet (1X2) Højeste odds Bookmaker
Danmark 2,20
Uafgjort 3,35
Tjekkiet 4,05
Asian handicap-odds på Danmark - Tjekkiet Højeste odds Bookmaker
Danmark (Asian 0/Draw no Bet) 1,50
Tjekkiet (Asian 0/Draw no Bet) 2,78
Danmark (-1 Asian) 3,40
Tjekkiet (+1 Asian) 1,37
Over/under-odds på Danmark - Tjekkiet Højeste odds Bookmaker
Over 1,5 mål 1,50
Under 1,5 mål 2,85
Over 2,5 mål 2,43
Under 2,5 mål 1,62
Over 3,5 mål 4,60
Under 3,5 mål 1,25
Odds på begge hold scorer i Danmark - Tjekkiet Højeste odds Bookmaker
Ja 2,10
Nej 1,78
Odds på videre avancement (Danmark - Tjekkiet) Højeste odds Bookmaker
Danmark 1,58
Tjekkiet 2,55
Målscorer- og specialodds (Danmark) Højeste odds Bookmaker
Kasper Dolberg scorer 3,50
Kasper Dolberg scorer mindst to mål 21,00
Kasper Dolberg scorer på hovedstød* 24,00
Kasper Dolberg scorer fra en position inde i det lille felt* 9,00
Andreas Cornelius scorer 3,75
Yussuf Poulsen scorer 4,10
Yussuf Poulsen scorer og laver en assist 34,00
Martin Braithwaite scorer 4,10
Martin Braithwaite laver en assist 8,00
Jonas Wind scorer 3,60
Mikkel Damsgaard scorer 4,50
Mikkel Damsgaard scorer og laver en assist 24,00
Mikkel Damsgaard laver en assist 6,10
Mikkel Damsgaard scorer fra en position udenfor feltet 18,00
Mikkel Damsgaard scorer direkte på frispark 67,00
Joakim Mæhle scorer 8,00
Joakim Mæhle scorer mindst to gange 81,00
Joakim Mæhle laver en assist 6,20
Pierre-Emile Højbjerg scorer 11,00
Pierre-Emile Højbjerg laver en assist 8,00
Thomas Delaney får et kort 3,75
Thomas Delaney scorer på hovedstød 21,00
Simon Kjær scorer 19,00
Målscorer- og specialodds (Tjekkiet) Højeste odds Bookmaker
Patrik Schick scorer 3,90
Patrik Schick scorer mindst to gange 26,00
Patrik Schick scorer og laver en assist 38,00
Petr Ševčík scorer 14,00
Vladimir Darida scorer 7,00
Jakub Jankto scorer 8,00
Tomáš Souček scorer 7,50
Jan Bořil scorer 25,00

 OBS: Odds er fra fredag den 2. juli klokken 09.01.
*Du finder spillene under menulinjen "Spillers mål", når du er inde på kampen. 

Odds på dansk sejr hos Onsidebetting

Bookmakernes Danmark – Tjekkiet odds viser os heldigvis, at vi kan tillade os at kalde os for favoritter i opgøret. Dog ikke store favoritter, men trods alt favoritter. Således er højeste odds på Danmark i skrivende stund 2,20 hos Onside Betting. Bedste pris på en tjekkisk sejr er odds 4,05 ligeledes hos Onside Betting.

Krydset belønnes med odds 3,35 hos selvsamme bookmaker. 

Danmark – skuffelse eller et skridt nærmere 92-triumfen?

Selvom Danmark ifølge bookmakerne ”kun” er 60/40-favoritter, så vil det være en kæmpe skuffelse, hvis vi ikke klarer os videre til semifinalen. Dette er skrevet med den største respekt for tjekkerne, som også har gjort det godt under slutrunden. 

En EM-kvartfinale mod Tjekkiet, der velsagtens er en fin middelvare fra Europas hylder, får man dog ikke ned i turbanen hver dag. Her skal man som udgangspunkt regne med nogle lidt større fodboldnationer. Derfor vil det selvfølgelig være en enorm skuffelse for hele det ganske land, hvis vi ikke udnytter denne store chance for at stå i en EM-semifinale.

Ser man på det Danmarks spil under slutrunden, er der da bestemt også rigeligt med håb at hente. Spillet mod Finland var ikke prangende – hverken før eller efter Eriksen-episoden. Men siden da har vi ikke spillet mange dårlige minutter. 

Vi lægger ud med at blæse Belgien ud af parken i første halvleg, hvor vi spillede fortryllende godt. Dette for så derefter "kun" at spille en god anden halvleg. Det var ikke nok, og vi tabte med 1-2. 

Til den følgende kamp mod Rusland var vi klart bedst og vandt fortjent med 4-1.

Vi havde lidt problemer mod Wales i de første 10-15 minutter af ottendedelsopgøret. Det var dog kun, indtil vi satte Andreas ”AC” Christensen lidt længere frem på banen, så han kunne sætte en stopper for Aaron Ramsay. Herefter sad de rød-hvide på flæsket, og vi triumferede med hele 4-0. 

Nu skal vi så tage endnu et stort skridt mod at gøre 92-holdet kundskaben efter. Det bliver imidlertid mod et hold, som minder lidt om os selv på en del punkter: Det er holdet, der er stjernen, og man er villig til at løbe, arbejde og ofre sig for hverandre. Herudover er der snakket og skrevet en hel del om, at Tjekkiet har den samme intensitet i spillet, som vi selv har. 

Det skal blive yderst interessant at se, hvordan landstrænerteamet vil gribe kampen an. Vi har uanset hvad fået en noget nær optimal optakt til kampen mod Tjekkiet. 

Tjekkiet – ikke lige så gode som i 2004

Som beskrevet i indledningen på denne optakt så fik vi prygl af tjekkerne ved EM i 2004. Det var dog et yderst stærkt hold, de havde dengang. Her var der navne som Pavel Nedved, Peter Čech, Tomás Rosicky, Jan Koller, Milan Baroš med flere. Den slags stjerner har man slet ikke i dag. 

Nu er det, ligesom det er tilfældet ved Danmark, primært holdet, som er stjernen. Det kan såmænd være lige så farligt for os, men det betyder i hvert fald, at det nok er en anden slags opgave, vi står overfor denne gang. 

Og hvordan har Tjekkiet så klaret sig indtil videre ved EM 2020? Holdet lagde ud med at vinde 2-0 over et skuffende skotsk hjemmehold. Alligevel skal Tjekkiet naturligvis have kredit for at vinde kampen. Der er efterhånden ingen nemme kampe ved et EM. 

Herefter spillede holdet fuldstændig lige op med et stærkt kroatisk mandskab. Det skal siges, at forfatteren til denne optakt ikke så opgøret, men et kig på kampens nøgletal giver et indtryk af, at 1-1-resultat var på sin plads. 

I den sidste gruppekamp mod England tabte tjekkerne med 0-1. Dette i en kamp, hvor de ikke skabte det store. 

I ottendedelsfinalen mod Holland var de naturligvis undertippet. Et rødt kort til Matthijs de Ligt gjorde dog udslaget. Først fik Tjekkiet hul på bylden efter en dødbold, og siden afgjorde de tingene ved at score til 2-0, da de reobrede bolden højt oppe på hollændernes banehalvdel. 

Rødt kort eller ej så var det meget flot af Tjekkiet at ekspedere Holland ud. Og ligesom vi føler, at vi står i en rigtig gunstig position til en EM-kvartfinale, så føler tjekkerne det helt sikkert også. Hvor gode vi end måtte være, så har vi trods alt ikke status af Belgien, Italien, Frankrig, England, Tyskland, Spanien, Holland, Portugal etc. Tjekkerne er uden tvivl også rigtig godt tilfredse med at møde os. 

Trupnyt og startopstillinger til Danmark – Tjekkiet

Her får du seneste trupnyt samt BetXperts bud på startopstillinger til Danmark – Tjekkiet.

Danmark
Christian Eriksen er selvsagt stadig ude af EM. Herudover er det værd at nævne, at anfører og central midtstopper Simon Kjær måtte lade sig udskifte efter 75 minutter mod Wales. Skaden var dog ikke værre, end at AC Milan-spilleren kunne lunte ud af banen. 

Her på BetXpert regner vi med at se anføreren i Kasper Hjulmands startopstilling, når den bliver offentliggjort ved 17-tiden på lørdag. 

Bud på Danmarks startopstilling mod Tjekkiet (3-4-3):
Schmeichel; Vestergaard, Kjær, ”AC”; Mæhle, Delaney, Højbjerg; Stryger Larsen; Damsgaard, Dolberg, Braithwaite

Never change a winning team, siges det. Den filosofi kunne landstræner Kasper Hjulmand meget vel benytte sig af her. Kasper Dolberg og Jens Stryger Larsen startede inde mod Wales, fordi Yussuf Poulsen og Daniel Wass var ukampdygtige. 

Poulsen og Wass har dermed ikke spillet sig af holdet, men spørgsmålet er vel, om Stryger Larsen og Dolberg ikke har spillet sig på – selv hvis de to andre herrer skulle blive klar. 

Stryger Larsen spillede solidt mod Wales, og han leverede igen nogle gode hjørnespark. Dolberg scorede, som vi alle ved, to mål. Det ville være meget kontroversielt at hive så brandvarm en angriber ud af startopstillingen. 

Skulle Nice-angriberen få det svært mod Tjekkiets forsvar, så så vi heldigvis mod Wales, at Andreas Cornelius virker til at være i form. Med sine 193 centimer vil Parma-angriberen være en stor trussel i luftrummet mod Tjekkiets 184 og 186 centimer høje midtstoppere. 

Skulle ”Corner” endda være så heldig at finde et matchup mod én af backerne, taler vi om 175 og 179 centimeter mod danskerens 193. ”Corner” kan blive et rigtigt godt kort at have på hånden mod Tjekkiet. 

Der foreligger selvfølgelig også den mulighed, at både Yussuf Poulsen og Kasper Dolberg starter inde mod Tjekkiet. Så skal landstræneren dog svinge sablen over Mikkel Damsgaard eller Martin Braithwaite. 

Tjekkiet
Tjekkernes anfører og centrale midtbanespiller, Vladimir Darida, er ifølge Transfermarkt.com tvivlsom til lørdagens EM-brag i Baku. Han var ikke med mod Holland. 

Hvad der er mere positivt for tjekkerne er, at Slavia Prag-anfører og venstre back Jan Bořil er tilbage efter karantæne mod Holland. 

Bud på Tjekkiets startopstilling mod Danmark (4-2-3-1):
Vaclík; Bořil, Kalas, Čelůstka, Coufal; Souček, Holeš; Ševčík/Jankto, Barák, Masopust; Schick

Bliver Vladimir Darida klar til opgøret, tager han over for Antonín Barák på den offensive centrale midtbane.