Det var formelt top mod bund (nr 2 mod nr 9), men fodbold-Danmark lod sig ikke narre: Gårsdagens reelle topbrag i Superligaens 7. runde blev spillet i Parken, hvor 40.000 tilskuere så gæsterne fra Brøndby udklassere værterne fra FCK i en grad, så opgøret kunne have foregået i Cirkusbygningen med Michael Laudrup og co. i rollen som domptør og en knurrende Don Ø. som kuet rovdyr.

Brøndby vandt 3-1 på 2 mål af nyindkøbte Morten Skoubo og 1 af unge Absalonsen. Lige før lukketid fik FCKs Hjalte Nørregaard reduceret med et kosmetisk straffespark.

Skoubos imponerende målnæse (efter cirka 1 års fravær fra topfodbold pga uheldige udlands-ophold) og samarbejde med angrebskollega Elmander lover godt for Brøndbys fremtid. Det samme gør holdets generelle spil, der virkelig viste Laudrups indflydelse: Masser af hurtig boldcirkulation - og så kreative udfordringer fra bl.a. Kamper og Kahlenberg. Samtidig havde forsvaret godt styr på Zuma og Santos. Usædvanligt godt styr, må man sige - i betragtning af, at det var første gang siden 1998, at BIF slog ærkerivalerne fra København på udebane. End ikke den gamle Vestegns-spiller, Peter Møller, kunne rokke ved resultatet - omend det var ham, straffesparket blev begået mod til sidst.

Midt i glæden over at se Brøndby folde sig ud, må man for dansk fodbolds skyld ærgre sig over, at det ikke skete i UEFA-cuppen mod lettiske Ventspils, der burde have være et nemt offer for en dansk klub.

I samme åndedrag må man også ærgre sig over FCK - der slet, slet ikke får nok ud af de mange ressourcer, der er til rådighed.

Hvad ligner det, at et hold bestående af så fremragende spillere som Thomassen, Jakobsen, Hoseth, Silberbauer, Bech, Santos, Zuma... kan spille så dårligt? Lad os - igen for dansk fodbolds skyld - håbe, at Østergaard med eller uden træner Backe får styr på sagerne inde i Parken. Ganske vist er CL en saga blott (og hvilken pinlig saga!) efter katastrofe-nederlaget mod Gorica, men næste år er der endnu en chance. Måske.

Lige nu sidder FC Midtjylland (Morten Skoubos tidligere klub, i øvrigt) på førstepladsen. Blandt andet på grund af Zidane, der har det med at havne i medierne af de forkerte årsager - vold mod kæresten, hælervarer, tilskuerprovokationer, etc - men huleme kan spille fodbold, så det er en fryd for øjet.