Siden 2011 har det været Danske Spil, der har administreret Ludomanilinjen, men ved årsskiftet skifter den nu over til Spillemyndigheden. Læs mere om det i ugens bettingnyheder.

Fra årsskiftet bliver det Spillemyndigheden, der har ansvaret for at tage imod opkald og henvendelser fra spilafhængige og pårørende. Samtidigt skifter initiativet navn fra LudomaniLinjen til StopSpillet.

Det har ellers været Danske Spil, der siden 2011 har stået i spidsen for initiativet og betalt for servicen. Fremadrettet kommer samtlige bookmakere på det danske marked til at betale for driften af StopSpillet. 

Tilbage i sommer vedtog man en politisk aftale, der blandt andet sikrede "en uvildig spilafhængighedshotline hos Spillemyndigheden." Dermed er der altså ikke længere brug for Danske Spils initiativ.

"Fordelen er, at vi kan henvise bredt til alle behandlingstilbud. Vi har ikke bare et samarbejde med ét sted. Vi har et samarbejde med alle," siger Richard Nørgaard, kontorchef i Spillemyndigheden, til DR.

Spillemyndigheden har ansat en psykolog og to socialrådgivere samt seks deltidsmedarbejdere, der skal tage sig af opkaldene. Der vil være åbent hver hverdag fra 9-21.

Læs mere

Andre bettingnyheder fra uge 51

17/12 Ladbrokes giver erstatning til ludomans kunder

Den engelske bookmaker Ladbrokes har indvilliget i at betale erstatning til personer, der har mistet penge pga. en ludoman, der var kunde hos Ladbrokes. En engelsk borger, der var ejendomsmægler i Dubai var afhængig af gambling og modtog samtidig mange gaver af Ladbrokes. Efter at spillet sine penge op stjal han fra sine kunder, og det er nu dem, som Ladbrokes udbetaler erstatning til - i alt 975.000 pund.
Læs mere

17/12 Kindred lægger sag an mod den norske spillemyndighed

Kindred Group, der bl.a. ejer Unibet, har valgt at lægge sag an mod spillemyndigheden i Norge. Kindred beskylder spillemyndigheden for at behandle dem unfair, når de blokerer for bankoverførsler til deres virksomheder samt blokerer app's i App Store.
Læs mere

17/12 Indisk politi anholder lotterimedarbejdere for skattesnyd

Det indiske politi har afholdt razziaer hos syv af landets online lotterier. Her er 11 personer blevet arresteret for skattesnyd, da de angiveligt solgte kunder håndskrevne kuponer fremfor officielle kuponer. Dette gjorde bl.a., at lotteriet ikke betalte den skat på 28%, som ellers bør betales.
Læs mere

18/12 Danske Spil forlænger aftale med GVC

Siden 2012 har Danske Spil haft et samarbejde med GVC omkring levering af indhold til casino og poker. I 2015 blev aftalen forlænget, og nu har de to parter igen forlænget aftalen. Aftalen giver Danske Spil ret til at bruge GVCs egenudviklede produkter samt produkter fra tredjepart.
Læs mere

18/12 Boylesports vil have fysiske butikker i Storbritannien

Bookmakeren Boylesports har annonceret, at den i 2019 vil ind på markedet for fysiske bettingbutikker i Storbritannien. Boylesports er allerede store på markedet i Irland, og via opkøb af eksisterende butikker vil de også gøre sig gældende i Storbritannien.
Læs mere

19/12 Sportsbetting til Washington DC

Endnu en stor stat i USA har nu legaliseret sportsbetting, denne gang er det hovedstaden, Washington DC, der har lovliggjort det. Efter en rimelig ensidig afstemning på 11 for og to imod, har staten nu offentliggjort legaliseringen. 
Læs mere

19/12 Bethard åbner i Irland

Efter at blive tildelt licenser i Tyskland og Spanien har Bethard nu også fået licens i Irland. Ligesom i Tyskland og Spanien forventes det, at Bethard trykker på knappen i starten af 2019. Flere europæiske lande forventes at komme til senere hen.
Læs mere (Betalingside)

19/12 NBA indgår nyt bettingpartnerskab med bookmaker

NBA udvider sin aftale med bookmakeren FanDuel, der indtil nu primært har leveret fantasyspil til verdens bedste basketball-liga. Nu inkluderer aftalen også sportsbetting. 
Læs mere

20/12 Amerikanske senatorer vil indføre nationale krav til sportsbetting

To senatorer har udarbejdet et lovforslag, der skal implementere en række minimumskrav til de amerikanske stater, der vil gøre sportsbetting lovligt. Udbyderne er ikke tilfredse. 
Læs mere

21/12 Unibet skal betale erstatning til storspiller: Landsret omstøder byrettens afgørelse

Vestre Landsret har i dag afgjort, at Unibet skal betale 1,2 millioner kroner tilbage til en storspiller. Dermed omstødes dommen fra byretten i Herning.
Læs mere

21/12 Landsretten: Unibet burde have bremset storspilleren

Unibet vidste eller burde have vidst, at en storspiller, der har tabt over to millioner kroner hos bookmakeren, havde spilleproblemer. Det vurderer Landsretten, som har dømt Unibet til at tilbagebetale ham 1,2 millioner kroner. Begge parter overvejer at tage sagen videre.
Læs mere

21/12: Ludomanicenter: Dom kan betyde flere søgsmål

Center for Ludomani vurderer, at flere lignende søgsmål kan finde sted, efter at Landsretten gav en storspiller medhold i et søgsmål mod Unibet. Centerleder Michael Bay Jørsel kalder ligeledes erstatningen på 1,2 millioner "rigtig fin". 
Læs mere