Det er med stor glæde at Ladbrokes her i morges modtog beskeden om, at den hollandske domstol videresender Ladbrokes retssag mod Holland til EF-domstolen. Ladbrokes sag tager udgangspunkt i den hollandske stats beslutning tilbage i 2002, som forbød Ladbrokes at sælge spil til hollandske forbrugere på Internettet via Ladbrokes.com.

Beslutningen indebær at sagen nu bliver hørt i en EU retslig sammenhæng, og dermed indbefatter Rom-traktatens retningslinjer om regulerede virksomheders ret til fri bevægelighed af varer og tjenesteydelser, som f.eks. spil, indenfor EU.

"Vi har kæmpet mod hollandsk protektionisme i 6 år og har endelig fået sagen overført til EF-domstolen. Holland har dermed erkendt at dets nationale lovgivning skal testes i EU sammenhæng. Baseret på Rom-traktaten har vi en selvklar ret til at tilbyde vores tjenester i konkurrence med nationale monopoler. Så det er en stor dag for os, at denne ret nu endelig skal vurderes af EF-domstolen.” udtaler Ladbrokes danske manager, Richardt Funch

Ladbrokes har tidligere klaget formelt til EU-kommissionen angående forholdende i bl.a. Holland og Sverige i forhold til de respektive landes monopolsystem. I Holland har Ladbrokes været forhindrede i at udbyde spil til hollandske kunder på Internettet. Holland, Sverige og Danmark samt flere EU lande står til at blive stillet for EF-domstolen af EU-kommissionen for brud på Rom-traktaten.