Se spiltankerne om runde 34 i den bedste franske fodboldliga: Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Efter endnu en fin omgang i det franske, er overskuddet på deciderede tip blevet større, mens overflods-overskudet på løse spiltanker er blevet lidt mindre, men stadig overskygger tip-balancen.

I runde 34 har jeg indtil videre fem tip plus to løse spiltanker. Som i sidste uge har jeg fundet værdi i målrigdom (som sædvanligt med Marseille iblandt), og så er der et par motivationsspil.

Bemærk i øvrigt at pokalfinalen mellem PSG og Rennes spilles denne lørdag (analyse på vej).

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. 

Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene? Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg ofte have foreløbige idéer. Tættere på kampene kan det være at jeg får nye idéer der måske endda går imod de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.

Bordeaux – Lyon

Spilles fredag 26/4 kl 20:45. Se mere info i vores matchcenter. 

Løse spiltanker: 1X til odds 2,25 hos

Lyon er ustabil. Kæmper for 3.-plads og gjorde det efter svag periode godt (i hvert fald godt kæmpet) i sidste weekend. Mens Bordeaux har tabt 2 i træk. Spil dog været nydeligt under træner Sousa, og nu er den stærke midterforsvarer Pablo tilbage efter karantæne. Bordeaux 10 point over stregen og kan ikke nå Europa-plads, men kæmper nok alligevel.

Bordeaux (nr 14)
God trup, men uropræget sæson med to trænerfyringer (Gourvennec samt Bedouet/Ricardo), senest i start-marts. Talentfuldt forsvar hvor der er begået en del fejl (men god keeper i Costil). Hurtige og pågående fløje, men de har haft mange formdyk, og angriberne (inkl Andreas Cornelius), ellers gode på papiret, har scoret for lidt.

Men ny træner lige før landskampspausen i marts: Paolo Sousa. Spiller 3-4-3. Ser nydeligt ud. Solidt defensivt. Offensiv mangler stadig en del, men på vej fremad. Kamano og de Préville virker klart bedre nu.

Form: 1-2-2 efter Sousa tog over.

Senest: 1-1 hjemme mod Rennes. Nydeligt spil. Så heldig 0-0 i Amiens hvor girondinerne ikke havde én eneste afslutning inden for målrammen. Og så 2-0 hjemme over Marseille. Solid defensiv og godt kontraspil. 0-3-tab i Saint-Étienne; Bordeaux med markante fravær. 1-2-tab i Nîmes. Ganske god, tæt kamp.

Trupnyt: Klar efter karantæne: midterforsvarer Pablo (2 spilledage). Nok stadig skadet: angrebsindskifter Cornelius. Skadestvivl: fløjindskifter Kalu.

Lyon (nr 3)
Ustabilt hold. Har i år fx slået PSG og snublet mod fx Nice og Strasbourg. Når det kører, vældigt stærk offensiv (Depay dog humørspiller og sur når ikke bruges) og typisk god gang i chanceproduktionen. Men defensiv afgiver generelt mange chancer, især ved kontra, også når der spilles med tre midterforsvarere (Marcelo slasklangsom). Målmand Lopes dog knalddygtig.

Træner Genesio: Ville gerne blive i klubben, men mange fans ville af med ham, og præsident Aulas tøvede med at forlænge kontrakten. Efter nederlag mod Nantes tog Genesio konsekvensen og sagde selv stop (dvs, når sæsonen slutter).

Form: 5-1-3 i seneste 9 L1-kampe. Lige nu: efter 3 nederlag i træk (inkl pokalsemifinale hjemme mod Rennes): sejr.

Senest: 2-3-nederlag mod Rennes (pokalsemifinale) efter skidt forsvarsspil og ujævn offensiv. Bemærk: 4-3-1-2 (normalt 4-2-3-1). 1-3 hjemme mod agterlanterne Dijon trods fravær af vigtige Dijon-hold og trods tidlig føring. I 7. minut stod der allerede 1-2 (dog to ret heldige Dijon-mål). Lyon var tilbage i 4-2-3-1, men stadig med Traoré og Depay på bænken. Fortjent 1-2-tab i Nantes. Opstilling uden Marcelo, Fekir, Depay, Traoré. 4-3-2-1 der dog ret hurtigt blev til 4-2-3-1 da Tousart blev skadet og Depay skiftet ind. 2-1 over Angers. Fortjent. Godt kæmpet og ind i mellem godt spil. Ud over uheldigt selvmål af Lyon til sidst var Angers tæt på flere gange, men Lyon burde også have scoret flere. Depay med fra start (centreforward i st. for Dembélé) og scorede. Fekir (dog ringe) og Marcelo (ok) også med fra start. Dubois på venstre back (flot indsats), Tete til højre (ok).

Trupnyt: Nok stadig ude: venstreback Mendy der har manglet de seneste kampe, og afløser Marcal (manglede mod Angers).

 

Amiens – Strasbourg

Spilles søndag 28/4 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Amiens til odds 2,33 hos

Strasbourg er taget på sommerferie, at dømme efter 1-3 mod Montpellier. Nedrykningstruede Amiens er uden sejr i seneste 5 kampe, men spillet har været glimrende på eget græs, og topscorer Konaté bør være klar efter at have misset seneste runde.
Læs hele analysen


 

Angers – Reims

Spilles søndag 28/4 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Angers med asian handicap 0 til odds 1,85 hos

Hjemmesolide Angers har kun æren at spille for, men har et hold af fightere. Tvivl om topscorer Bahoken, men der er andre målfarlige. Oprykker Reims indtager en flot (dog heldig) placering og har en lille Europa-chance, men viser bleg form.
Læs hele analysen

 

Caen – Dijon

Spilles søndag 28/4 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Løse spiltanker: Caen med 1 til odds 4,25 hos

Spændende overlevelseskamp mellem bundhold der begge vandt i seneste runde. Caen har hjemmebane, og det afspejler oddsene ikke. Af de to hold har Dijon den bedste offensiv, men den ringeste defensiv. Lidt af et langskud, men det kunne godt blive en smal hjemmesejr.

Caen (nr 19)
Enkelte gode spillere, men overordnet tynd trup. Og rutinerede kræfter som midterforsvarer Baysse har svigtet. Stadig: God midtbanetekniker i Fajr, hurtige kanter i Ninga og Beauvue og snu centreforward i Crivelli (der dog ind i mellem bruges som højrekant; mærkeligt).

Ekstra træner: I slut-februar blev erfarne Courbis hentet ind som hjælper til uerfarne Mercadal. Courbis troede han skulle være chefen, men blev i slut-marts sat på plads af klubben; er kun assistent. Uelegant.

Form: 2-2-10 i år. Dog senest sejr.

Senest: 0-5 hjemme mod et ellers meget mandefaldsramt Saint-Étienne-hold. Sæsonens elendigste indsats af normannerne. Men lige efter landskampspausen 1-0-sejr hos stærke Monaco (der dog havde en del fravær). Temmelig heldigt; hjemmeholdet burde have scoret, og normannerne fokuserede næsten udelukkende på forsvar efter tidlig føring. Men altså: Sejr! Men så: 0-2-tab i Nïmes. Efter gensidigt bleg forestilling, men hvor Caen ville mest, blomstrede hjemmeholdet til sidst og scorede 2 sene mål. 0-1-tab mod Angers. Fortjent. Caen kun 8 forsøg/2 inden for rammen. 1-0-sejr i Nice. Meget heldigt; Nice havde klart mest spil og klart flest chancer.

Trupnyt: Klar efter karantæne: midtbanemand Fajr.  Stadig ude: def-midtbanemand Diomandé (starter/afløser), angrebsafløser Bammou, midtbaneafløser Ndom. Sat af for 2. kamp i træk: fløjindskifter Beauvue.

Dijon (nr 18)
Kvikfodet og teknisk offensiv med fint potentiale, men efter nogle hvedebrødsdagskampe med fin dynamik efter januar-trænerskifte til Kombouaré sank holdet ned i noget der lignede apati. Impotens fremme (bortset fra kreatør Sliti), usikkerhed i forsvaret. Sejr over Lyon vendepunkt eller enlig svale? Vendepunkt, ser det ud til.

Form: 2-2-8 i seneste 11 kampe. Men 2-1-1 i seneste 4.

Senest: 0-4 hjemme mod PSG og 0-1-tab hos bundholdskollega Guingamp. Her var forsvaret dog ganske godt, minus en ringe målmand Allain. 0-1 hjemme mod Nice. Forsvar igen ok (dog svag modstand), men offensiv igen ringe. Nice dog endnu ringere, så ret uheldigt tab. Bestemt ikke hjuplet af dumt rødt til Sammaritano. 3-1-sejr hos Lyon. Trods fravær af vigtige Dijon-hold og trods Lyon-føring i 1. minut. I 7. minut stod der allerede 2-1 til Dijon. Dog to ret heldige mål. 0-0 hjemme mod Amiens. Uheldigt. Amiens havde kun 4 forsøg/1 inden for rammen. Dijon 18/5. Kamp afbrudt i 5 min pga racistiske råb rettet mod Amiens-forsvarer Gouano. 3-2-sejr over Rennes. Fortjent; Rennes meget boldbesiddelse, men Dijon klart farligst.

Trupnyt: Tilbage efter karantæne: midterforsvarer/def-midtbanemand Lautoa. Skadestvivl om venstreback Haddadi der missede Rennes. Nok stadig ude: def-midtbanemand Abeid (misset seneste 3 kampe) og venstreback-afløser Rosier.

 

Lille – Nîmes

Spilles søndag 28/4 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Ligatoer Lille er klar favorit mod et midterhold der reelt kun har æren at spille for. Men det har Lille måske også – der er 6 point at give væk af til nr 3, og det kan være en sovepude. Indsatsen var i hvert ret tung i sidste weekend. Nïmes er ustabil, men topniveauet et flot, og holdet kan måske godt drille her. Værdi? Jeg vil ikke afvise det, men jeg skal lige tænke over det.

Lille (nr 2)
Solidt forsvar. Hurtigt, pågående offensivkæde: Pepe, Ikoné og Bamba. Centreforward mindre skarp, men hjulpet i 2019 med unge Leao fra start og rutinerede Rémy som indskifter.

Form: 8-4-1 i 2019.

Senest: meget fortjent 1-0-sejr i Saint-Étienne, men derefter fortjent 0-1 mod Monaco. 3-2-sejr i Nantes. Nantes foran 2-0, men fortjent Lille-sejr. 1-1 i Reims. Ret uheldigt: Lille spillede bedst i det meste af kampen. 5-1 over PSG. PSG dog uden Neymar, Cavani, Di Maria og Marquinhos. Desuden uheldigt selvmål, to tidlige skader og (forkert) rødt. Stadig flot af Lille. 0-0 i Toulouse. Ret uheldigt, men der manglede noget energi.

Trupnyt: Skadestvivl: midterforsvarer Soumaoro (afløser Gabriel dog også god) og def-midtbanemand Xeka – de missede Toulouse.

Nîmes (nr 9)
Oprykkerklubbens topniveau er imponerende, men bundniveauet er temmelig elendigt, og indsatserne er ustabile. Offensiv dynamisk og modig. Defensiv ofte hullet. Målmand Bernardoni hurtig på stregen, men usikker i luftspillet.

Form: 6-0-4 i seneste 10.

Senest: Fortjent 1-2-tab i Amiens fulgt af bedre spil og uafgjort hjemme mod Strasbourg hvor Nimes flot og fortjent vendte 0-2 til 2-2. Fortjent 1-2-tab i Saint-Étienne hvor Nîmes generelt havde det svært på midtbanen. Desuden mærkeligt at højrefløj Thioub startede ude. 2-0 over Caen via to sene mål efter ellers uinspireret indsats. Thioub igen på bænk. Skiftet ind, satte fut i tingene og lagde op til første mål. Han var da også med fra start i 3-1 over Rennes. Fortjent 1-2-tab i Marseille. Nïmes forsøgte, men Marseille viste mest initativ, fik 2 mål annulleret (snæver offside) og brændte nogle store chancer. 2-1 over Bordeaux. Ganske god, tæt kamp.

Trupnyt: Klar efter karantæne: Midterforsvarer Briancon (2 kampe). OPDATERING: Nej, Briancon er i skammekrogen for 3. kamp i træk. Tvivl om def-midtbanemand Ferri (skadet mod Bordeaux), midterforsvarer Landre og højreback Alakouch, ude seneste 5 kampe. Fortsat ukampdygtige: angriber Depres (siden februar; bedste frontløber; der er dog diverse andre dygtige offensivfolk der kan være vældigt giftige når i hopla) samt forsvarsreserve Harek.

 

Nice – Guingamp

Spilles søndag 28/4 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Over 2 mål til odds 1,91 hos

Kun sejr tæller – Nice jagter Europa, Guingamp overlevelse. Det er rækkens to mindst scorende hold, men Nice producerer sådan set chancerne, og bretonerne har nettet i seneste 3 kampe.
Læs hele analysen


 

Saint-Étienne – Toulouse

Spilles søndag 28/4 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Formstærke Saint-Étienne jagter en CL-billet og er naturligvis klar favorit mod Toulouse der ligger i den tunge ende af tabellen, men Toulouse viser også nydeligt form; fik således senest 0-0 mod ligatoer Lille. Jeg fristes ikke af odds cirka 1,55 for ettallet. Værdi i Toulouse? Måske, jeg er dog meget i tvivl.

Saint-Étienne (nr 4)
Helgenklubben spiller gerne positiv, boldbesiddende fodbold under Gasset – med driblestærke Cabella og Khazri som iøjnefaldende offensivfolk. Og det går generelt godt (ind i mellem koster det mod gode kontrahold). Men Saint-Étienne KAN også være solid og forsigtig. Dog langsom midterforsvarer i Subotic.

Form: 5-1-3 i seneste 9 kampe.

Senest: Fortjent 0-1-tab hjemme mod Lille, men så 5-0-sejr i Caen. Bl.a. stærkt spil af angriber Beric der ellers har siddet meget på bænken. Startede også inde mod Nîmes og scorede i fortjent 2-1-sejr. 2-2 i Amiens. Udligning i 95., men var 11 mod 11 i 60 minutter, og hjemmeholdet scorede endda i undertal, så skuffende af SE. Primær årsag: Langsom Subotic. 3-0 over fraværsramt Bordeaux-hold. Subotic på bænk. 2-0-sejr i Reims. SE (centreforward Beric på bænk) bedst teknisk og til at udfordre, men heldige mål: målmandsfejl og selvmål. Samtidig brændte Reims et par store chancer.

Trupnyt: Ny karantæne: forsvarer Kolo (der er dog talentfulde Saliba til midterforsvarer, solide ). Venstreback Silva stadig ukampdygtig, lige som kantafløser Monnet-Paquet og Salibur.

Toulouse (nr 15)
Mange sommerudskiftninger, inkl på trænerposten. Kvikke offensivfolk, især Gradel. Men problemer i efteråret, bl.a. pga forsvarsskader. Spil har generelt været en del bedre i 2019.

Form: 2-2-4 i seneste 7 kampe.

Senest: fortjent 1-0 hjemme over Guingamp og 1-1 i Nice. Her var spillet dog tungt, og pointet ret heldigt. 0-1 hjemme mod PSG i tæt kamp. Pariserne havde dog mange fravær. 1-0 over Nantes. Forjent. Gradel brændte endda straffe. Dog: Nantes 10 mod 11 i 75 min. 1-2-tab i Montpellier. 0-0 mod Lille. Ret heldigt, men glimrende kæmpet.

Trupnyt: Ny karantæne: midterforsvarer Jullien. Tvivl: def-midtbanemand Cahuzac (missede Lille), målmand Goicoechea (havde erobret startpladsen i slut-marts, men skadet i start-april; normal førstemand Reynet dog ok i seneste kampe) og fløjindskifter Jean.

 

Marseille – Nantes

Spilles søndag 28/4 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Begge Hold Scorer til odds 2,1 hos

Hjemmestærke Marseille skal sejre, formstærke Nantes kan spille frit. Hjemmeholdet har tvivl om formationen og formtvivl om topscorer Thauvin, men angriber Balotelli er tilbage, og begge forsvar er til at tale med.
Læs hele analysen


 

Montpellier – PSG

Spilles tirsdag 30/4 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Få bookies har odds på denne kamp, og de der har, har smalt udbud – fx ikke asian handicap endnu. Fordi PSG spiller pokalfinale lørdag? Måske, men der er da normalt odds-volumen på Rennes-Monaco. Nå, men en  Montpellier-overraskelse kunne godt ligge i kortene, spørgsmålet er bare om ettallets odds 6,5 (hos bwin*; Unibet* faldet fra 9,0 til 6,0) holder værdi? PSG-offensivstjerner Neymar og Cavani gjorde comeback i seneste runde, men kan meget vel skulle spille pokalfinale for så at blive sparet mod Montpellier; pokalfinalen er vigtigst for pariserne der blev ligamestre i seneste runde.

Montpellier (nr 6)
Generelt defensivt solid (3 midterforsvarere). Offensiv virkede tynd i sæsonstart, men siden markant fremgang pga sommertilgangene Mollet, Delort og Laborde.

Form: 4-0-4 i seneste 8 kampe.

Senest: 2-2 hjemme mod Angers trods 2-0-føring plus Angers-rødt. Derefter 2-3-tab i Lyon. Spillet var egentlig glimrende, men angriberne Delort (ellers været god) og Laborde svigtede. Til gengæld var kreatør Mollet tilbage i hopla efter formdyk. 2-0 over Guingamp. God indsats. 0-1-tab i Nice. Fortjent. Hjemmeholdet voldte store problemer på kanterne og fik diverse dødbolde. 2-1 over Toulouse. Fortjent. 3-1-sejr i Strasbourg. Meget fortjent; hjemmehold havde 6 forsøg/1 inden for målrammen. 

Trupnyt:

PSG (nr 1)
Fører L1 klart trods 6'er-problemer og skader (og dårlig stemning mellem træner Tuchel og sportschef Henrique, samt mellem Tuchel og nogle af spillerne; især de unge lidet brugte). Men elimination mod bundhold Guingamp i ligacuppen i januar, uheldig, men også dum (og arrogant), CL-elimination mod Man Utd i marts samt stort nederlag mod Lille og tab mod Nantes.

Pokalfinale mod Rennes 27. april. Liga-mesterskabet kom i hus i sidste weekend.

Form: 8 ligasejre i træk (+ sejr i pokalsemifinale) fulgt af uafgjort og to nederlag. Og så sejr over Monaco.

Senest: Uoverbevisende indsats og 1-0-sejr i Toulouse (dog mange fravær). 3-0 over Nantes i pokalsemifinalen (Nantes kunne dog have fået straffe i 1. halvleg). 2-2 mod Strasbourg (dog mange fravær og ret uheldigt; bl.a. ekstrem afbrænder på målstregen af Choupo-Moting). 1-5-tab i Lille (PSG dog uden Neymar, Cavani, Di Maria og Marquinhos. Desuden uheldigt selvmål, to tidlige skader og forkert rødt). Fortjent 2-3-tab i Nantes efter skidt og viljesvag indsats (men MANGE fravær, inkl sparede Mbappé). 3-1 over Monaco. Hattrick-show af Mbappé. Neymar og Cavani indskiftere efter skadespause.

Trupnyt: Skadestvivl: højreback Meunier, offensivafløsere Draxler og Choupo-Moting. Evt spares efter lange skadespauser, indskiftning mod Monaco og start/indskiftning mod Rennes: Neymar og Cavani? Nok stadig sat af: midtbanemand Rabiot.

 

Rennes – Monaco

Spilles onsdag 1/5 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Monaco med asian handicap 0 til odds 2,14 hos

Monegaskerne bør have motivationsfordel; de kæmper mod nedrykning, mens midterhold Rennes har pokalfinale i benene. Bretonerne er generelt hjemmestærke, men Monaco styrkede trup og trænerpost i januar og har forbedret sig markant efter skidt efterår.
Læs hele analysen

Regnskab


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 6
Overskud: 2,06
Tilbagebetalings%: 134
Tipodds-lukkeodds: stigning 0,14

Løse spiltanker
Antal & indsats: 4
Overskud: -0,31
Tilbagebetalings%: 92
Tipodds-lukkeodds: fald 0

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 65
Overskud: 4,62
Tilbagebetalings%: 107
Tipodds-lukkeodds: fald 0,79

Løse spiltanker
Antal & indsats: 61
Overskud: 17,46
Tilbagebetalings%: 129
Tipodds-lukkeodds: fald 4,28