EU opfordrer de maltesiske myndigheder til at opgradere i kampen mod hvidvask af penge i det lokale Igamingmiljø. Det sker, efter en rapport har vist, at myndighederne ikke gør nok, og at online gambling fra naturens side er oplagt mål for hvidvask. Læs denne og resten af ugens bettingnyheder her. 

En evalueringsrapport af Maltas arbejde mod hvidvask har fået EU til at bede de maltesiske myndigheder om at øge indsatsen i kampen mod hvidvask.

Rapporten er udarbejdet af Moneyval, der er EUs evaluerende organ i medlemslandes foranstaltninger mod hvidvask, og heri kritiseres det maltesiske Igamingmiljø for at være "grundlæggende sårbart" overfor hvidvask.

Især fremhæves det upersonlige aspekt ved online gambling sammen med de mange transaktioner, der i sagens natur skal gennemføres i spillebranchen.

Læs mere (betalingsside)

Andre nyheder fra spillebranchen

16/09 Unibet bliver sponsor for New Jersey Devils i NHL

Unibet har indgået en flerårig aftale med NHL-holdet New Jersey Devils. Aftalen indebærer blandt andet, at bookmakeren må reklamere på Devils' hjemmebane, Prudential Center.
Læs mere

16/09 Brancheorganisation: Italiensk regulering skadelig for problemspillere

Den italienske handelsorganisation, LOGiCO, har advaret de italienske myndigheder om, at den stramme regulering i landet driver problemspillere i armene på licensløse udbydere.
Læs mere (betalingsside)

16/09 "Gambling With Lives" indgår aftale med semiprofessionel klub

Den britiske velgørenhedsorganisation, Gambling With Lives, der støtter efterladte til gamblingrelaterede selvmord, har indgået et trøjesponsorat med Lewis FC i den ottendebeste engelske fodboldrække. Det er organisationens første sponsorat af en semiprofessionel klub.
Læs mere

17/09 Ronaldinho bliver ambassadør for mellemamerikansk bookmaker

Den costaricanske bookmaker, BetCris, har gjort noget af et scoop og indgået et samarbejde med ingen ringere end tidligere Ballon d'Or-vinder, Ronaldinho.
Læs mere

18/09 Daniel Sturridge risikerer tyrkisk karantæne efter engelsk bettingstraf 

I sommer fik den tidligere Liverpool-profil, Daniel Sturridge, karantæne og en bøde for at have brudt de engelske bettingregler. Daniel Sturridge blev dog kun kendt skyldig i ni ud af 11 anklager, og derfor ankede FA afgørelsen. Har forbundet held med sin anke, kan der vente Sturridge en karantæne i hans nye, tyrkiske klub, Trabzonspor.
Læs mere

19/09 Juventus i internationalt samarbejde med 10bet

Bookmakeren 10bet skal de kommende tre år øge de mangedobbelte italienske mestre, Juventus', synlighed på den internationale scene.
Læs mere

20/09 Australsk bookmaker scorer første officielle samarbejde med NFL

Australske TAB bliver den første bookmaker, der officielt indgår samarbejde med den bedste amerikanske fodboldrække, NFL. Aftalen gør bookmakeren til den officielle NFL-bookmaker i Australien.
Læs mere