I denne uge har vi igen at gøre med tre turneringer. To ATP 500 i henholdsvis Dubai og Acapulco, hvor der begge steder er tale om stærkt besatte turneringer med blandt andre Federer i Dubai og Nadal i Acapulco, mens det modsatte er tilfældet i den lille 250'er i Sao Paulo, hvor Sousa er eneste deltager fra top 40. Ugen her fungerer nok mest af alt som opvarmning til Indian Wells, der begynder næste uge.

Dubai, Forenede Arabiske Emirater

Rang: ATP 500
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Roberto Bautista-Agut

Et stærkt felt i Dubai føres an af førsteseedede Kei Nishikori, som er endt i en halvdel med Marin Cilic som potentiel semifinalemodstander. Cilic har ikke spillet siden Australian Open, mens Nishikori gjorde fin figur med en semifinale indendørs i Rotterdam forrige uge.

Men det er langtfra givet, at den øverste semifinale bliver et anliggende mellem Nishikori og Cilic. De to øvrige seedede spillere deroppe er nemlig Tsitsipas (5) og Medvedev (8), som begge er i superform og begge har evnerne til at spille lige op med både Nishikori og Cilic. Tsitsipas kommer lige fra en indendørstitel i Marseille, mens Medvedev sad over sidste uge, men i ugerne forinden vandt han i Sofia og nåede semifinalen i Rotterdam. 

Vinderen af Rotterdam, Monfils, er også med i Dubai og befinder sig faktisk også i denne halvdel med den lidet attraktive lodtrækning at skulle møde Cilic allerede i første runde. Udover de nævnte synes jeg ikke, der er nogle særlige titelaspiranter i den øverste halvdel. Baghdatis har fået et wild card hertil, og han var i finalen i turneringen i 2016, men han er næppe i form til at udgøre en reel trussel for top 20-spillerne.

Personligt er jeg meget begejstret for Medvedev og ser ham faktisk som en sandsynlig kommende verdensetter, når Djokovic og co. lægger ketcheren på hylden. Han var reelt den eneste, der ydede Djokovic kvalificeret modstand under Australian Open, og han har et voldsomt powerspil, som kan gøre ondt på alle. Derudover er han hurtig sin størrelse til trods. Kan han bygge en smule variation på og vokse mentalt, så har vi at gøre med en kommende stjernespiller. Han har en god lodtrækning her (Berettini kan blive svær i anden runde), og jeg kan godt se ham sende en Cilic, der måske ikke er helt oppe i højeste gear endnu, ud.

I den nederste halvdel er Federer og Khachanov seedede til at møde hinanden i semifinalen. Federer har ikke spillet siden Australian Open, hvor han skuffende måtte lade livet mod Tsitsipas allerede i fjerde runde, mens Khachanov slet ikke har fundet melodien i år. Russeren har tabt fire af seks kampe i år, hvis vi fraregner to pligtsejre i Davis Cup mod Schweiz, og seneste tabte han fra sæt oppe mod Griekspoor i Rotterdam. Det forlyder, at han har problemer med sin nye ketcher, og så længe der ikke er synlige forbedringer i hans spil, skal man nok være varsom med ikke at sætte alt for megen lid til ham.

Federer møder Kohlschreiber i første runde og fører her 13-0 indbyrdes, hvilket næppe efterlader tyskeren med nogen form for tro på at kunne skabe overraskelsen. Særligt ikke når man samtidigt kigger på tyskerens ringe form og Federers fornemme statistik i Dubai. Syv gange har han vundet turneringen. Federer anno 2019 er dog en lidt underlig størrelse - jeg er aldrig helt tryg ved ham længere, og han falder mentalt ind og ud af mange kampe efterhånden.

Federers lodtrækning er ellers ikke tosset. Han har et par "lette kampe" at indlede på og Raonic i kvartfinalen bør være nogenlunde overkommelig, hvis ikke Raonic kommer med sit absolutte topniveau på serven. Semifinalen er så sat til et opgør mod Khachanov ifølge seedningerne, men vi har både Berdych (to finaler i 13 og 14), Bautista-Agut (forsvarende mester), formstærke Kukushkin, Coric og Basilashvili rendende rundt i denne fjerdedel af lodtrækningen, hvor man formentlig spiller om en semifinaleplads mod Federer.

Acapulco, Mexico

Rang: ATP 500
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Juan Martin Del Potro

Turneringen i Acapulco er lige så stor som den i Dubai, men det kan man ikke se på feltet. Hvor Dubais 8. seedede, Medvedev, ligger 15 i verden, så ligger Acapulcos 8. seedede, Millman, 44 i verden. Det kan dog ikke ses på rangeringen hos de to topseedede, Nadal (2) og Zverev (3), at turneringen her ikke er så stærkt besat, men både forsvarende mester, Del Potro, og sidste års finalist, Anderson, glimrer ved deres fravær.

Nadal er favorit, men vi ved ikke helt, hvor han står efter Australian Open, og han tabte sågar finalen her i Acapulco til Querrey i 2017. Han har fået en hård lodtrækning, synes jeg, hvor han skal op imod formsvage Mischa Zverev i første runde, men derefter kan han ende ud i noget fyrværkeri mod Kyrgios, Wawrinka og Isner, før en finaleplads er booket. 

Millman og Querrey (vinder 2017) er indplaceret her, og det kan heller ikke afskrives, at Mannarino, Seppi, Fritz og Harrison kan lave lidt ravage i turneringen. Harrison har faktisk slået så gode spillere som Cilic, Isner, Dimitrov og Schwartzman i denne turnering, og jeg kan godt se ham skabe alvorlige problemer for Wawrinka i første runde. Harrison er kommet gennem kvalifikationen og har derfor allerede en lille fordel der ift. Wawrinka.

I den nederste halvdel af lodtrækningen skal Zverev i kamp igen efter sin skuffende exit fra Melbourne, hvor han blev blæst af banen af Raonic 6-1 6-1 7-6 i fjerde runde. Zverev svinger fra genial til elendig fra kamp til kamp, og jeg synes, han er én af de sværeste spillere at sætte sine penge på. Det burde ikke være muligt for så velservende en spiller som ham at tabe to sæt i træk mod en forholdsvis middelmådig returspiller som Raonic med cifrene 6-1 6-1. 

Han er endt i en halvdel, hvor han med sit topniveau bør vade direkte igennem til finalen. Ingen kampe er lette og alt det der, man skal sige, men hvis han bare holder niveau nogenlunde, så bør hverken De Minaur, Schwartzman eller Tiafoe volde ham de helt store vanskeligheder. Problemet med Zverev er, at han kan falde drastisk i niveau ud af det blå, og så er en spiller som ultrastabile og altid hårdtfightende, De Minaur, en pestilens at stå overfor. De to kan potentielt mødes i kvartfinalen.

Sao Paulo, Brasilien

Rang: ATP 250
Underlag: Grus
Forsvarende mester: Fabio Fognini

En meget svag turnering, hvor de bedste grusspillere har valgt enten at skifte til hard court eller holde en uges pause, inden det gør løs i Indian Wells. Forsvarende mester, Fognini, var i sit rædderlige es sidste uge, og han har valgt ikke at kaste sig ud i et titelforsvar i Sao Paulo.

Det efterlader os med to topseedede spillere rangeret i 40'erne på verdensranglisten. Sousa er førsteseedet og Jaziri andenseedet. Sousa fører den øverste halvdel an, men jeg holder ham bestemt ikke som favorit. Han er fin på grus, men han er ingen decideret grusspecialist, og der er flere fra halvdelen, som indtil videre har set bedre ud på gruset i Sydamerika. Munar og Londero er vel de to, som har klaret sig bedst på gruset de sidste uger, men også Delbonis, Mayer, Ruud og hjemmebanefavoritten Monteiro kan spille med i kampen om en finaleplads fra denne del af feltet.

Spændende skal det med nordiske briller blive om Casper Ruud kan følge op på en god turnering sidste uge. Lodtrækningen er hård med Monteiro i første runde, men det er her på gruset i Sydamerika, at Ruud har leveret sin bedste tennis, så det er bestemt ikke utænkeligt, han kan skabe lidt problemer for nogle højere rangerede spillere denne uge.

I den nederste halvdel har jeg Cuevas som favorit, og hvis jeg var en smule mere tryg ved hans niveau pt., så ville jeg kaste mig ud i et outright-spil på ham til odds 8,00 hos bet365*. Cuevas vandt her i Sao Paulo i 2015, 2016 og 2017, og han nåede semifinalen sidste år. Når han er i topform, så er han fremragende under disse forhold, men han har en hård lodtrækning med Auger i første runde (Auger slog Cuevas i sidste uge), og så er jeg stadig ikke helt sikker på, han kan levere topniveau over en hel uge. Vi skal huske, at han karrieremæssigt har været ude for lidt af en rutchetur, og selv om det begynder at se bedre ud for ham, så synes jeg stadig, det ligner, at han mangler de sidste 5 %, før han er tilbage, hvor han slap, da han var bedst. 

Andenseedede Jaziri levner jeg ikke mange chancer for at gå hele vejen, så jeg vil nok hellere kigge i retning af Pella, Ramos-Vinolas og Cuevas fra nederste halvdel. Djere vandt 500'eren i sidste uge, og han er faktisk højest rangerede spiller i feltet derefter, men da seedningerne blev foretaget på baggrund af en ældre rangering, så må han gå den tunge vej som useedet. Jeg tør sjældent sætte mine penge på, at spillere præsterer to uger i træk, hvorfor jeg også er lidt lunken ved både Djere og Felix Auger, selv om de begge kommer ind til Sao Paulo i deres skarpeste form.