Der er semifinaler i EFL Cup i denne uge. BetXpert har fundet de bedste odds og seneste trupnyt til opgørene Tottenham – Brentford og Manchester United – Manchester City.

Der er semifinaler i den engelske Liga Cup, også kendt som EFL Cup, i denne uge. Tirsdag møder Tottenham danskerklubben Brentford. Onsdag står den på gigantbrag i Manchester mellem Manchester United og Manchester City. 

BetXpert har fundet de bedste odds til begge EFL Cup-semifinaler. Herudover har vi også fundet det seneste trupnyt og kommer med bud på startopstillinger til Tottenham – Brentford og Manchester United – Manchester City. 

Finalen er i øvrigt flyttet fra 28. februar til 25. april. Bemærk desuden, at semifinalerne i år kun spilles over én kamp. 

De bedste odds til Tottenham – Brentford

Herunder finder du de bedste odds til Tottenham – Brentford. Det er sæsonens første semifinale i Liga Cuppen. Opgøret spilles tirsdag aften klokken 20.45 og kan følges på TV3+. 

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Tottenham 1,50
Uafgjort 4,50
Brentford 7,00
Hilket hold går videre til finalen? Højeste odds Bookmaker
Tottenham 1,22
Brentford 4,80
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,66
Under 2,5 mål 2,26
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,80
Nej 2,00
Målscorer- og kortspil Højeste odds Bookmaker
Harry Kane scorer 1,74
Harry Kane scorer og laver assist 4,70
Heung-min Son scorer 2,10
Heung-min Son scorer 2 eller flere mål 7,00
Pierre-Emile Højbjerg scorer 10,00
Pierre-Emile Højbjerg får et kort 5,50
Ivan Toney scorer 3,50
Bryan Mbeumo scorer 5,80
Mathias Jensen scorer 16,00
Mathias Jensen laver mindst én assist 9,00
Mathias Jensen får kort 6,00
Henrik Dalsgaard scorer 25,00
Henrik Dalsgaard får kort 6,00

OBS: Odds er fra mandag den 4. januar klokken 16.10. 

Odds på over 2,5 mål hos Onsidebetting

Bookmakernes odds illustrerer det meget tydeligt: Tottenham er meget store favoritter mod Thomas Fransk Brentford-mandskab. Odds 1,50 på Tottenham-sejr er imidlertid måske ikke så meget, når vi tænker på, at det er en semifinale. Eller hvad? Afspejler det mon meget godt den forskel, der som minimum bør være på et tophold i Premier League mod et ditto fra The Championship?

Oddsene indikerer samtidig også, at vi meget vel kan få en underholdende kamp med minimum tre mål. Måske endda danskermål? Man har vel lov til at håbe. 

Specialspil fra Onsidebetting

Onsidebetting er ude med en række specialspil på nogle af spillerne. Det er ikke for sjov, at vi her har valgt at fremhæve netop Onsidebettings specialspil. De har nemlig flere markedsførende odds. Vi har udelukkende udvalgt de spil, hvor Onsidebetting har det bedste odds og/eller har markedets p.t. eneste odds. 

Specialspil fra Onsidebetting - Harry Kane Højeste odds Bookmaker
Harry Kane scorer fra en position udenfor feltet 10,00
Harry Kane scorer på hovedstød 7,00
Specialspil fra Onsidebetting - Heung-min Son Højeste odds Bookmaker
Heung-min Son scorer fra en position udenfor feltet 10,00
Heung-min Son scorer på hovedstød 17,00
Specialspil fra Onsidebetting - Hugo Lloris Højeste odds Bookmaker
Hugo Lloris laver en assist 26,00
Hugo Lloris scorer selvmål 51,00
Specialspil fra Onsidebetting - Ivan Toney Højeste odds Bookmaker
Ivan Toney scorer fra en position udenfor feltet 17,00
Ivan Toney scorer på hovedstød 12,00
Ivan Toney har over 1,5 skudforsøg 1,45

OBS: Odds er fra mandag den 4. januar klokken 16.27.
OBS: Du finder spillene under "Spillere" nedenunder målscorerspillene. 

Find flere specialspil hos Onsidebetting

Her er som før nævnt udelukkende tale om odds, der er markedsførende i skrivende stund. 

Er du generelt til spil på, hvor mange skudforsøg og afleveringer spillerne har, så er bet365* også noget lige for dig. Her er de markedsførende på mange af denne slags spil, som du finder under menuen "Spillere", når du er inde på kampen Tottenham - Brentford. 

Tottenham – hvor peger pilen hen?

Tottenham fik en skidt start på den nye Premier League-sæson, da de tabte med 0-1 hjemme mod Everton. Herefter så de sig dog ikke tilbage og var ubesejret i 11 ligakampe i streg.

Den gode stime gør, at Londonklubben stadig er fuldt ud med i ræset om de sjove pladser i Premier League. Dette selvom holdet er inde i en mindre god periode. Først tabte man med 1-2 ude mod Liverpool, så 0-2 hjemme mod Leicester fulgt op af et 1-1-resultat ude mod Wolverhampton, hvor man smider sejren væk til sidst. 

Senest blev Leeds sendt hjem med et 0-3-nederlag. 1-1 på Molineux og 3-0 hjemme mod Leeds er bestemt godkendte resultater, så måske de to nederlag blot var et spørgsmål om varians – og gode modstandere! Der er trods alt mange hold, der taber på Anfield, og næsten lige så mange hold kan have sit besvær med at tøjle Leicester. 

I EFL Cuppen har man kæmpet sig frem til denne semifinale via en sejr i straffesparkskonkurrence over Chelsea og en 3-1-sejr ude mod Stoke fra The Championship. Holdet skulle også have været oppe imod Leyton Orient, men det opgør blev aflyst grundet coronasmitte i League Two-klubben.

Selvom José Mourinho har ført Tottenham frem til at være i spil om top-4 i Premier League samt denne semifinale, så har den portugisiske manager et historisk dårligt pointgennemsnit med klubben. 

Han overtog tøjlerne i november 2019 og har siden stået i spidsen for holdet i 62 kampe. Det har resulteret i et pointgennemsnit på 1,82 fordelt over alle turneringer. Det er det laveste snit i karrieren, hvis vi ser bort fra de 1,80, da han stod i spidsen for Benfica i ti kampe tilbage i år 2000. 

Det skal dog med, at de hold, han tidligere har stået i spidsen for, primært har været hold, som skal og bør være mere dominerende i deres respektive ligaer, end Tottenham bør være det. 

Tottenham har ikke vundet noget som helst, siden de vandt netop EFL Cup tilbage i 1998/1999-sæsonen. Her blev det til en finalesejr på 1-0 mod Leicester. Målet blev i øvrigt scoret af danske Allan Nielsen i dommerens tillægstid. 

Selv den dygtige og populære manager Mauricio Pochettino formåede ikke at vinde noget i sine fem år hos Spurs. Fører José Mourinho sit hold frem til sejr i denne turnering, vil han allerede have opnået enormt meget på meget lidt tid. 

Brentford – et klassisk eksempel på en humlebi

Tottenham får modstand af et andet Londonhold, når de i EFL Cup-semifinalen møder Brentford FC, kaldet ”The Bees”, fra The Champioonship. 

Måske ”The Humblebees” eller ”The Bumblebees”, alt efter hvad man er til, er mere dækkende. Brentfords ejer, Matthew Benham, råder nemlig over et af de mindste budgetter i Englands næstbedste række. Dette til trods har klubben med Thomas Frank i spidsen nu blandet sig i toppen af ligaen de seneste par år. 

I sidste sæson nåede de hele vejen til playoff-finalen om en billet til Premier League. En kæmpe målmandsbrøler satte imidlertid en stopper for drømmen. I indeværende sæson er de efter 22-23 spillerunder med helt fremme i kapløbet om én af de to direkte oprykningspladser. 

Det er de endda som ligaens tredjemest scorende hold med 36 kasser for 22 kampe. Hertil kommer, at de har ligaens sjettebedste forsvar ud af de i alt 24 hold. Det er ganske imponerende, at de både formår at være produktive fremme i banen, samtidig med også lukker af foran eget mål. 21 mål er lukket ind i de 22 kampe. 

Brentford har ikke tabt en ligakamp siden den 24. oktober. Siden da har man spillet 15 kampe med otte sejre og syv uafgjorte til følge. Senest blev en af de andre oprykningskandidater, Bournemouth, sendt hjem med et 1-2-nederlag i rygsækken. 

Ikke nok med at den lille Londonklub atter blander sig i oprykningsstriden. De er minsandten også nået til denne semifinale i I Liga Cuppen. Her får du Brentfords vej til semifinalen:

Brentford – Wycombe Wanderers: 1-1 (straffesparkskonkurrence)
Southampton – Brentford: 0-2
West Bromwich – Brentford: 2-2 (straffesparkskonkurrence)
Brentford – Fulham: 3-0
Brentford – Newcastle: 1-0

Altså har Thomas Frank og kompagni allerede slået hele fire Premier League-mandskaber ud af turneringen. Det borger for en vis kvalitet. Spørgsmålet er imidlertid, hvor meget respekt Tottenham-manager José Mourinho har for Brentford og deres bedrifter. Stiller han mon i stærkeste, eller spares der i det travle program? 

Vi kommer med vores bud på de to holds startopstillinger senere. 

Kort om truppen

Brentford FC er i folkemunde og i de danske medier kendt som ”en danskerklub”. Nogle gange skal en udenlandsk klub blot have én dansker i truppen, før de får dette prædikat. 

I tilfældet med Brentford er det dog helt og aldeles fortjent. Først og fremmest er der sportsdirektør Rasmus Ankersen. Så er der som nævnt manageren Thomas Frank, og herudover er der syv danskere spillere i truppen:

Mads Bech Sørensen (centerforsvarer)
Henrik Dalsgaard (højreback)
Mads Roerslev (højreback)
Christian Nørgaard (defensiv midtbane)
Mathias Jensen (central midtbane)
Emiliano Marcondes (offensivspiller)
Luka Racic (centerforsvarer – udlejet til Northampton Town)

Henrik Dalsgaard, Christian Nørgaard og Mathias Jensen er alle faste spillere på holdet, når de er fit for fight. Emiliano Marcondes er det, man vil kalde for fast/reserve. Han har startet inde 11 gange, blevet skiftet ind syv gange og har siddet på bænken i alle 90 minutter ved to tilfælde. 

Holdets anfører er den 29-årige svensker og midterforsvarer Pontus Jansson. 

Truppens dyreste spiller er den franske offensivspiller Bryan Mbeumo. Han er vurderet til lige knap 90 millioner kroner af Transfermarkt.com. Den 21-årige franskmand var rigtig god i sidste sæson, hvor han scorede 15 gange i 42 Championship-kampe. Skarpheden er ikke helt lige så raffineret i denne sæson, hvor tallene viser tre mål i 22 kampe. 

Fjerner vi de rød-hvide briller, må vi erkende, at truppens måske allermest spændende spiller er angriberen Ivan Toney. Den 24-årige angriber kom til fra League One-klubben Peterborough op til denne sæson for en pris i omegnen af 40 millioner kroner. Efter at have bombet 16 kasser ind i 22 The Championship-kampe vurderes han nu til at være cirka 75 millioner kroner værd. 

De 16 fuldtræffere er nok til at gøre Ivan Toney til delt topscorer i ligaen sammen med Blackburns Adam Armstrong. 

Angriberen har endnu ikke scoret i denne sæsons EFL Cup, hvor han sammenligt har fået 120 minutters spilletid fordelt over to kampe. Nu vil det være et rigtig godt tidspunkt for ham og holdet, hvis han også melder sig ind rent scoringsmæssigt i denne turnering. 

Trupnyt Tottenham – Brentford 

Tottenham må klare sig uden følgende spillere:

Gareth Bale (wing-angriber – reserve)
Matt Doherty (højreback – primært fast)
Giovani Lo Celso (central og offensiv midtbanespiller – primært reserve/indskifter)
Steven Bergwijn (wing-angriber – fast/reserve)
Erik Lamela (offensivspiller – reserve) 

Bud på startopstilling (4-2-3-1):
Lloris; Reguilón/Davies, Dier, Sánchez, Aurier; Højbjerg, Sissoko; Son, Ndombele/Alli, Moura; Kane

Det kan bestemt ikke udelukkes, at José Mourinho roterer på en to-tre pladser grundet det hårde program. Omvendt vil det heller ikke komme som et kæmpechok, hvis han vælger at stille i allerstærkeste opstilling. Fem dage efter denne kamp spiller man FA Cup-opgør mod Marine FC. Her vil det i den grad være oplagt at stille med reserver. 

Brentford er uden Shandon Baptiste (central midtbane – reserve), Christian Nørgaard (defensiv midtbane – fast – har været meget skadet i sæsonen) og Mads Roerslev Roerslev (højreback – reserve). 

Bud på startopstilling (4-3-3):
Raya; Henry, Pinnock, Jansson, Dalsgaard; Jensen, Janelt, Dasilva; Canós, Toney, Mbeumo

Fire dage efter denne semifinale har Brentford en hjemmekamp mod Middlesbrough. En meget vigtig og potentiel svær kamp. Det ændrer dog ikke på, at Thomas Frank og kompagni med statsgaranti vil stille med hele skytset til denne semifinalekamp. 

Se eventuelt også væres ekspert Weberens info-analyse af Tottenham - Brentford.  

Odds på United - City

Herunder finder du de bedste odds på EFL Cup-semifinalen mellem Manchester United og Manchester City. Der er kickoff onsdag aften klokken 20.45, og du kan se kampen direkte på TV3+ og Viaplay.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Manchester United 3,65
Uafgjort 3,80
Manchester City 2,05
Antal mål i kampen Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,72
Under 2,5 mål 2,20
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,66
Nej 2,38
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Sergio Agüero scorer 2,28
Raheem Sterling scorer 2,85
Kevin De Bruyne scorer 3,15
Bruno Fernandes scorer 3,35
Marcus Rashford scorer 3,70
Phil Foden scorer 3,75
Anthony Martial scorer 3,80
Mason Greenwood scorer 4,30
Ilkay Gündogan scorer 6,50
Paul Pogba scorer 8,00
Scott McTominay scorer 8,50
Nathan Aké scorer 10,50

Odds er senest opdateret mandag den 4. januar klokken 11.07. 

Som det fremgår af oddsene, vurderer bookmakerne, at de blå gæster fra Manchester City er favoritter i onsdagens semifinaleopgør i EFL Cuppen. Da de senest mødtes i EFL Cuppen for et år siden, var det også i semifinalen. Dengang vandt Manchester City med 3-1 på Old Trafford. Bernardo Silva og Riyad Mahrez kom på tavlen for City, mens den nu udlejede United-spiller Andreas Pereira scorede selvmål. I sidste års EFL Cup blev semifinalerne spillet over to opgør - ude og hjemme. I returmødet på Etihad sejrede United med 1-0 på et mål af Nemanja Matic. 

Manchester City var dermed klar til finalen med en samlet 3-2-sejr over United. I finalen ventede Aston Villa på Wembley. Finalen sidste år blev spillet 1. marts, da der stadig måtte komme mange tilskuere til fodbold og altså kort før coronakrisen for alvor brød ud og forandrede en masse. Hele 82.145 tilskuere var på plads til sidste års EFL Cup-finale. Guardiolas mandskab sikrede sig trofæet med en 2-1-sejr på mål af Sergio Agüero og Rodri, mens Mbwana Samatta reducerede for Villa. 

EFL Cup-triumfen og sejren i Community Shield var de eneste to trofæer, Manchester City vandt i sidste sæson.

Manchester United har ikke vundet et trofæ siden 2016/2017, hvor de vandt både EFL Cuppen og Europa League under José Mourinhos ledelse. Mourinho blev afskediget i december 2018, og herefter tog Ole Gunnar Solskjær over. Nordmanden sidder stadig på managerposten, omend der flere gange undervejs har været spekulationer vedrørende en mulig fyring. Disse er dog stilnet lidt af for nu.

United har nemlig fået fine resultater siden det skuffende Champions League-exit. Solskjærs mandskab har således ikke tabt siden 3-2-nederlaget i Leipzig den 8. december. Siden da er det blevet til fem sejre og to uafgjorte. Den ene af sejrene er fra EFL Cup-kvartfinalen mod Everton - ellers er resten af resultaterne fra Premier League. 

De flotte resultater afspejler sig også i Premier League-tabellen, hvor United nu ligger nummer to a point med de forsvarende mestre fra Liverpool. 

Manchester United har også gjort det godt mod Manchester City på det seneste. Faktisk har United ikke tabt til City siden sidste års EFL Cup-semifinale på Old Trafford. Siden da har de mødtes tre gange, og United har vundet to af gangene. Da de mødtes i Premier League i december, endte kampen uden scoringer på Uniteds hjemmebane. 

Bud på startopstillinger

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw - Fred, Matic - Greenwood, Bruno Fernandes, Rashford - Martial 

Manchester City: Steffen - Cancelo, Stones, Dias, Mendy - Bernardo Silva, Fernandinho, Gündogan - Mahrez, De Bruyne, Sterling

Ovenstående bud på startformationer er fra Sportskeeda

United må til opgøret undvære Phil Jones, Marcos Rojo og Edinson Cavani, mens svenske Victor Lindelöf er tvivlsom. Jones og Rojo er ude med skader, mens Cavani er i karantæne. 

Guardiola må undvære en del flere spillere grundet covid-19. Ederson, Kyle Walker, Gabriel Jesus, Ferran Torres og Eric García er alle ved at komme sig og er i selvisolation. 

Begge hold vandt deres første kamp i det nye år. United slog hjemme Aston Villa med 2-1, mens City vandt 3-1 på Stamford Bridge mod Chelsea. 

For Manchester Uniteds vedkommende kom Anthony Martial og topscorer Bruno Fernandes på tavlen, mens Ilkay Gündogan, Kevin De Bruyne og Phil Foden scorede Citys mål mod Chelsea. 

Head to head: Ligacup-triumfer 

Manchester United har vundet den engelske ligacup fem gange, og den seneste triumf kom som nævnt i 2016/2017-sæsonen. Fire gange vandt United trofæet under Sir Alex Fergusons ledelse.

Manchester City har vundet turneringen syv gange, og hele fem gange har City vundet turneringen siden 2013/2014-sæsonen. 

De to Manchester-klubber har aldrig tidligere mødt hinanden i den engelske ligacup-finale, og de har heller aldrig stået over for hinanden i en FA Cup-finale. 

De to hold har dog mødt hinanden hele 183 gange tidligere i alle turneringer. Manchester United er bedst i de indbyrdes opgør med 76 sejre. Manchester City har vundet 54 gange, mens de to Manchester-rivaler har spillet uafgjort 53 gange mod hinanden.