I flere måneder har spil- og andre internethjemmesider verden over lidt af belastningsangreb, såkaldte Distributed Denial of Service attacker (DDoS). Samarbejdet har hele tiden været mellem politimyndighederne og fremfor alt Scotland Yards ”National High-Tech Crime Unit”. Samarbejdet har nu båret frugt og Scotland Yards samarbejde med det russike indenrigsministerie førte i går og i forgårs til anholdelse af 9 personer i Rusland.

DDoS attack går ud på servere og almindelige hjemmepc’er kapres for derefter at bruges til at sende trafik til en site, så sitet blive langsomt eller går helt ned. Dette følges op med et afpresningsbrev som kræver penge for at stoppe angrebene.

- Det er naturligvis en dejlig følelse, at vi har bidraget til at disse svindlere er fundet. Det viser, at det ikke blot er Internettet som er blevet globalt – men også politiarbejdet. Vi håber naturligvis, at dette viser alle med skumle hensigter, at vi ikke har tænkt os at bøje os for deres afpresningsforsøg, men i stedet samarbejder med politiet for at slæbe dem i retten, siger Per-Ivan Selinder, VD för Expekt*.com.

I vinterhalvåret blev mange spille sites på internettet udsat for DDoS attacks som i varierende grad tvang de forskellige site til at lukke. Expekt* blev også udsat for DDoS attack, men har via sin licens i England samarbejdet med Scotland Yard under hele processen.

- Derudover har vi et fyldestgørende DDoS-beskyttlese system og vi har set, at svindlerne har forsøgt at undersøge hvordan det er opbygget. Siden vi etablerede vores DDos-beskyttelse er angrebene dog ophørt, men nu ved vi ogs, at de som forsøger bliver retsforfulgt uanset hvor de sidder i verden, siger Per-Ivan Selinder.