18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce
Opdateret

Odds på Vuelta 2024: Vingegaard går efter en double

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (1)

Vuelta España 2024 begyndede søndag den 26. august og afsluttes søndag den 17. september. BetXperts cykelekspert kigger efter værdi til Vuelta odds, forslag og gennemgår løbets største favoritter.

Vueltaens placering i kalenderen gør, at vi som altid har en skøn blanding af favoritter, som har kørt Touren, og andre der har kørt Giroen. Jonas Vingegaard var forhåndsfavoritten, når det kommer til odds på Vueltaen. Inden starten på løbets anden uge har bookmakerne ham stadig som favorit, men Roglič er nede i nogenludne samme odds.

Leder Bjerg Point Ungdom Hold

Vuelta-vinderodds 

Favoritter til at vinde La Vuelta 2024

Vi har taget et kig på de største favoritter til at vinde Vuelta a España 2023. Der er som nævnt tale om et voldstomt stærkt felt, men vi har kogt det ned til de ryttere, som efter vores mening er med i kampen om podiet i Madrid.

Vuelta-favoritterne 2024

Vueltaen er den sidste af de tre Grand Tours. Derfor skal vi også lige et stykke hen i sæsonen, inden det er muligt at danne sig et overblik over favoritfeltet. Dette vil oftest bestå af folk, som har kørt Giroen, og ryttere der kommer efter at have deltaget i Touren.

Det virker logisk, at Primoz Roglic stiller op for at jagte en historisk fjerde sejr i den spanske rundtur. Denne ville bringe sloveneren op på siden af Roberto Herras.

Profiler som Juan Ayuso, Enric Mas, Richard Carapaz og Carlos Rodríguez ventes og også at stille til start, så det bliver bestemt ingen let opgave. Dertil kommer, at favoritbilledet kan ændres, hvis Remco Evenepoel, Tadej Pogacar eller Jonas Vingegaard skulle melde deres ankomst.

Jonas Vingegaard

Det kom som en stor overraskelse for mange, da Jonas Vingegaard forud for sidste etape af Tour de France 2023 proklamerede, at han skulle køre Vueltaen. Der var dog ting, som pegede i den retning. Her tænker vi på, at det faktum, han allerede havde meldt fra til VM samt, at der intet var meldt ud om hans planer for efteråret.

Sidste år gav det dog mening ikke at køre Vueltaen, da han forståeligt nok havde behov for at lade op fysisk og mentalt efter den første Tour-sejr. Vueltaen er dog med sine mange bjerge og varmen et løb, som ligger godt til Vingegaard.

Jumbo-Visma-rytterens fænomenale evne til at restituere gør også, at han om nogen bør kunne håndtere to Grand Tours på stribe. Chris Froome vise også i 2017, at Tour-Vuelta-doublen kan lade sig gøre i moderne tid. I år er der tilmed en ekstra uge mellem Touren og Vueltaen i forhold til sidste år.

Ruten er proppet med bjerge og den korte flade enkeltstart på 10. etape er også god for Vingegaard. Holdet omkring ham bliver også fremragende. Med sig får han Primož Roglič som medkaptajn, hvilket fjerner lidt af presset. Jumbo ventes også at stille med folk som Sepp Kuss, Wilco Kelderman, Jan Tratnik og Attila Valter.

Det store spørgsmål er, hvordan danskeren håndtere at køre to Grand Tours i træk? Vingegaard har kørt stærkt siden sæsonstarten med blandt andet Paris-Nice. Som nævnt er han kendt for at restituere enormt godt. Planen om Vingegaards Vuelta-deltagelse blev lagt allerede sidste år, så man kan være sikker på, at Jumbo-Visma regner med, at han kan stå distancen.

Indtil nu ser det fint ud for Vingegaard, som kom uskadt gennem første uge. Danskeren gjorde måske ikke det store væsen af sig i første uge, men hans mål er formentlig at toppe senere i løbet.

Primož Roglič

Skulle Vingegaards batteri være ved at løbe tør, så har Jumbo-Visma også et glimrende kort i form af den tredobbelte Vuelta-vinder Primož Roglič.

Sloveneren er blot én sejr fra at tangere Roberto Herras' rekord i den spanske Grand Tour. Han forsøgte sidste år, men han måtte trække sig inden 17. etape på grund af et styrt. Samtidig var han også under den Vuelta mærket af sit alvorlige styrt på 5. etape af Tour de France 2022.

Primož Roglič har ikke helt ramt topniveauet denne sæson. Det lyder helt vanvittigt at sige om en mand, som har vundet alle de tre etapeløb, som han har stillet til start i. Sloveneren har vundet Tirreno-Adriatico, Catalonien Rundt samt Giro d'Italia - altså tre store etapeløb. Ni sejre (samlede sejre inkluderet) er det blevet til på blot 35 løbsdage. Det siger noget om Roglič' klasse.

Sæsonens største præstation kom, da han sikrede Giro-sejren på løbets bjergenkeltstart, hvor han trods en tabt kæde kørte 40 sekunder fra Geraint Thomas. Roglič er en mand, som plejer at være i god form sidst på sæsonen, så han må ventes at være endnu stærkere til Vueltaen. Formen lader i hvert fald til at være på plads, da Roglič uden problemer senest vandt Vuelta a Burgos samlet samt to etaper.

Det bliver interessant at se, hvordan Jumbo administrerer at have både Vingegaard og Roglič til start. Det må ventes, at de bliver sidestillede kaptajner, og at begge holdes inde i klassementet så længe som muligt. Skulle en af dem vise sig at være markant stærkere, så vil den anden være indstillet på at hjælpe. Vingegaard og Roglič har det godt sammen, så der ventes ikke at komme splid på holdet.

Foruden Vingegaard så er Remco Evenepoel den største trussel mod Roglič' sejr. Belgieren var foran med 1.26, da Roglič udgik af sidste års Vuelta. Roglič havde dog bedre momentum end belgieren på det tidspunkt, så det er umuligt at sige, hvad der kunne være sket, hvis han ikke var styrtet.

De to mødtes også i dette års Catalonien Rundt, hvor Roglič slog Evenepoel med blot seks sekunder efter en vanvittig duel over de syv etaper.

Roglič har trods et styrt fået en god start på Giroen. Sloveneren vandt på 8. etape og startede løbets anden uge blot syv sekunder bag Remco Evenepoel. Samtidig har Jumbo Sepp Kuss i førertrøjen med hele to minutter og 22 sekunder ned til Evenepoel.

Remco Evenepoel

Mange verdensmestre har lidt under, hvad man kalder VM-trøjens forbandelse. Det kan ikke siges, at være tilfældet for Remco Evenepoel. Belgieren er i skrivende stund oppe på ti sejre. Otte af disse var på WorldTouren, mens de sidste var det belgiske mesterskab i linjeløb og VM i enkeltstart.

Remco vandt i april Liège-Bastogne-Liège for andet år i træk. Efterfølgende så det godt i Giroen, indtil han efter at havde vundet 9. etape måtte forlade løbet på grund af COVID-19.

Senest har han vist, at Vuelta-benene er ved at være der ved at vinde Clásica de San Sebastian for tredje gang og VM i enkeltstart.

Remco Evenepoel må være favorit blandt klassementrytterne på enkeltstarten. Vingegaard er også stærk her, men den flade rute favoriserer Evenepoel, der dog godt kunne have ønsket sig, at etapen var dobbelt så lang. Det bør dog være til Remcos fordel, at enkeltstarten ligger i starten af uge to og ikke uge tre, hvor Vingegaard plejer at være stærk.

Remco Evenepoels problem i forhold til Vingegaard er, at han modsat danskeren har offdays. Han er dog god til at begrænse sine tab, men bare en halvdårlig dag kan blive dyr mod den skræmmende Jumbo-Visma-duo.

Generelt får Soudal Quick-Step-holdet deres at se til i kampen mod Jumbo-Visma. Belgierne kommer med Louis Vervaeke, Mattia Cattaneo, James Knox, Andrea Bagioli, Jan Hirt, Casper Pedersen, Pieter Serry og James Knox til at støtte Remco. 

Evenepoels hold har gjort det godt indtil nu. Han er dog ofte endte med at være alene med 2-3 mand fra både Jumbo og UAE. Det kan få betydning senere på de store bjergetaper, som venter i anden og tredje uge. En løsning kan blive at få folk med i udbruddet, så Remco har dem til senere.

Juan Ayuso

Selv midt i denne stjerneparade er det svært ikke at blive en smule grådig og savne Tadej Pogačar på startlisten. UAE kommer dog andre stærke kort. Det første af disse er megatalentet Juan Ayuso.

Ayuso blev sidste år nummer tre i Vueltaen i en alder af blot 19 år. Det gjorde han til den blot anden teenager til at gå på podiet i en Grand Tour efter Henri Cornet, som vandt Touren som 19-årig tilbage i 1904.

Et skadeshelvede gjorde, at Ayuso først kunne starte sin 2023-sæson i slutningen af april i Romandiet Rundt, hvor han vandt løbet enkeltstart. Han vandt derefter to etaper i Schweiz Rundt, hvor han sluttede på andenpladsen ni sekunder efter Mattias Skjelmose.

Ayusos optakt til Vueltaen har næsten været ligeså rodet som sæsonstarten. Han styrtede i to af de tre endagsløb, som han kørte og blev nummer 11 i San Sebastian. Han er dog klar til Vueltaen.

Hvis ikke så har UAE også et godt kort i form af João Almeida. Portugiseren kørte sig i Giroen på karrierens første Grand Tour-podie med en tredjeplads - blot 1.15 efter Primož Roglič.

Almeida kører en glimrende enkeltstart og er mester i at pace sig selv på stigningerne. Det er dog svært at se ham sætte en mand som Vingegaard. Det bliver ikke desto mindre interessant at følge samarbejde med Ayuso i kampen mod Jumbo-duoen.

I løbet af første uge var Ayuso som ventet på bagkandt et par gange. Han forsvarede sig dog flot hver gang, hvilket lover godt for uge to og tre, der ligger bedre til den unge spanier. Han kommer dog til at mangle Jay Vine, som er udgået.

Sepp Kuss

Inden løbet talte blandt andre Roglič om, at Sepp Kuss også kunne ende med at blive en af kaptajnerne hos Jumbo. Det var der mange, som ikke troede på.

De må dog tænkes at være kommet på andre tanker. Kuss er nemlig efter første uge i løbets førertrøje med Remco Evenepoel som den nærmeste blandt de tunge favoritterne og to minutter og 22 sekudner efter.

Det giver Jumbo nogle meget interessante muligheder senere i løbet. Indtil nu har det været op til Remco Evenepoel at køre Jumbo-kaptajnerne ind, når de disse angriber. Ender det med, at de sidder tre mand, som angriber på skift, så ender ham med at bruge mange kræfter på det med mindre UAE eller Enric Mas er i stand til at give en hånd.

En ting, som taler mod Kuss som Vuelta-vinder, er, at han meget sjældent har kørt klassement. Han blev nummer otte i Vueltaen tilbage i 2021, hvor han kørte som hjælper for Roglič. Nu skal han sidde med fremme hver dag, og vi så svaghedstegn fra ham på 8. etape, hvor han hang lidt på sidste stigning.

Enric Mas

Det er Vuelta a España og dermed også Enric Mas-tid. Den 28-årige spanier er blevet nummer to i løbet imponerende tre gange - heriblandt de sidste to år i træk.

Mas måtte trække sig allerede på 1. etape af dette års Tour de France, hvor han brækkede højre skulderblad. Mas er dog tilbage på cyklen og klar til, hvad der må betegnes som favoritløbet for Movistar-stjernen.

Mas har det som nævnt med at køre stærkt sidst på sæsonen. Sidste år så vi ham efter Vueltaen matche Pogacar i de italienske efterårsløb. Det hele afhænger dog af, hvordan formen er efter uheldet i Touren.

Movistar kommer med et spændende hold. De har den brølstærke trio Nelson Oliveira ,Oier Lazkano og Iván García Cortina til det fladere og småkuperede terræn. I bjergene kan Einer Rubio, Carlos Verona, Ruben Guerreiro og Jorge Arcas støtte Mas.

Mas er efter første uge blot 11 sekunder efter Remco Evenepoel og i samme tid som Vingegaard. Han plejer at være stærk i sidste uge af Vueltaen, så det er han formentlig godt tilfreds med.

Vuelta-ruten 2023

Vuelta a España 2023 starter i Barcelona. Herfra bevæger løbet sig op mod Pyrenæerne og Andorra, hvor der venter et par hårde Vuelta-etaper. Turen derefter igen går mod det sydøstlige Spanien, hvor uge et afsluttes.

Uge to starter med løbets eneste enkeltstart, som køres i Valladolid. Derfra bevæger vi os tilbage mod Pyrenæerne, hvor der venter et par velkendte Tour-bjerge - heriblandt ikoniske Tourmalet.

Tredje og sidste uge indeholder traditionen tro et par voldsomme bjergetaper. På 17. etape skal rytterne bestige det legendariske Vuelta-bjerg Angliru. Det er værd at notere sig, at der på 18. etape venter endnu en voldsom bjergetape. Sidste chance for at gøre en forskel bliver den kuperede 20. etape, som køres tæt på Madrid, hvor løbet traditionen tro rundes af på 21. etape.

Danskere i Vueltaen 2023

Der har de sidste par år været en tendens til, at vi ikke har ligeså mange danskere til start i Vueltaen som i Touren. En af årsagerne til dette er, at flere af danskerne har forårsklassikerne og Touren som deres store mål.

I år må det også antages, at vi ikke kommer i nærheden af de 11 danskere, som stillede til start i Touren. Vi kommer dog til at slå sidste års tre Vuelta-danskere. Dengang udgjorde Julius Johansen, Mathias Norsgaard og Mads Pedersen løbets danske trio.

I skrivende stund er fire danskere udtaget til Vueltaen. Det er Jonas Vingegaard, Andreas Kron, Casper Pedersen og Julius Johansen.

Vuelta bookmakere

Alle bookmakere på det danske marked har Vuelta odds. Vi er dog i skrivende stund stadig et par uger fra starten på Vueltaen. Derfor er indtil videre kun kommet odds på vinderen af Vuelta a España 2023.

I takt med at vi nærmer os løbet, vil der dog komme et større udvalg af odds. Det gælder både odds på de forskellige trøjer samt duelspil.

Er man på udkig efter odds på danskere i Vueltaen. De har sædvanligvis massevis af odds på alt fra antallet af danske etapesejre til danske førertrøjer.

Sådan laver du dine Vuelta-odds

Når du skal foretage dine Vuelta-odds, så skal du naturligvis vælge en bookmaker. Som nævnt har alle bookmakerne på det danske marked odds på Vueltaen.

Bet365 har som altid et godt udvalg af diverse odds samt duelspil plus andre odds på cykling, så det er altid et godt sted at lede.

Når man oddser på Vueltaen skal man naturligvis holde øje med, hvordan de forskellige ryttere har klaret sig i løbene op til Vueltaen. De store optaktsløb er Polen Rundt, Vuelta a Burgos og Tour du Limousin.

Spiller man duelspil, bør man løbende sørge for at holde sig opdateret omkring rytternes tilstand. Her tænkere vi på faktorer som skader, træthed og sygdom, der alle spiller ind i løbet af en Grand Tour.

Vuelta bjergkonkurrencen odds 

Pointsystemet er anderledes for Vueltaens bjergkonkurrence sammenlignet med Touren. Det har selvsagt indflydelse på odds på Vuelta odds på bjergkonkurrencen.

Col du Tourmalet er det højeste bjerg i Vueltaen 2023. Derfor giver det 20 point, mens de øvrige bjerge i "Specialkategorien" giver 15 til den, som kommer først over toppen. De mindste stigninger er kategori 3, som giver tre point. Der er med andre ord langt mindre forskel på pointene end i Touren, hvilket gør, at flere ryttere kan kæmpe med om bjergtrøjen.

Jonas Vingegaard er dog stadig favorit, da han naturligvis ventes at sidde med helt fremme på alle bjergetaper. Vi ser dog også folk som Michael Storer og Geoffrey Bouchard blandt favoritterne. De to har tidligere vundet pointkonkurrencen i henholdsvis 2021 og 2019.

Romain Bardet er også en god kandidat franskmanden har meldt ud, at han ikke har planer om at køre klassement. Det ville åbne døren for udbrud og dermed mulig jagt på bjergpoint.

Et andet godt bod er det franske stortalent Lenny Martinez. Den 20-årige FDJ-rytter har Grand Tour-debut og kunne med fordel også gå efter udbrud.

Vuelta pointkonkurrencen odds 

Pointkonkurrencen har siden 2021 meget lignet den, som man kender fra Touren. Inden da gav alle etaper samme antal point uanset, hvad type de var. Det resulterede i, at vinderen af konkurrencen ofte var en af klassementsrytterne.

Efter regelændringen er den dog blevet vundet af Fabio Jakobsen og Mads Pedersen. Sidste år vandt Mads Pedersen med 223 ned til nummer to - Fred Wright.

I år ventes feltets hurtigste mand at hedde Kaden Groves. Dermed er han ikke overraskende favorit, når de gælder Vuelta odds på pointkonkurrencen.

Det er dog et historisk svagt sprinterfelt. Det skyldes dels, at der køres andre løb, som er mere attraktive for sprinterne, da der er relativt få chancer for dem i Vueltaen.

Derfor er det heller ikke utænkeligt, at de bliver snydt i år. Her er Primož Roglič et godt bud. Sloveneren er normalt den hurtigste blandt favoritterne og bør kunne hente en del point i løbet af Vueltaen. Roglič vandt pointkonkurrencen 2019 og 2020 - inden reglerne blev ændret. Da Jakobsen vandt i 2021, sluttede Roglič blot 51 point efter ham trods regelændringen, som favoriserede sprinterne.

Ser man bort fra Roglič, så er de næste kandidater Groves' rivaler i spurterne. Det vil sige folk som Marjin van den Berg, Alberto Dainese, Bryan Coquard og Juan Sebastian Molano.

Vuelta ungdomskonkurrencen odds 

Modsat i Touren kan der faktisk opstå spænding omkring udfaldet af Vueltaens ungdomskonkurrence. Ser vi på Vuelta odds på ungdomskonkurrencen, så er Remco Evenepoel favorit. Han vandt naturligvis også konkurrencen sidste år, hvor han også løb med den samlede sejr.

Han får dog igen i år kamp til stregen om begge trøjer. Ayuso blev sidste år nummer to i ungdomskonkurrencen og treer i den samlede stilling - 4.57 bag Remco i en alder af blot 19 år. Ayusos UAE-holdkammerat João Almeida vandt ungdomskonkurrencen i Giroen i år. Ayuso ligner dog det mest oplagt kaptajnvalg på UAE, så det gør Almeida mindre interessant, når det gælder Vuelta odds på ungdomskonkurrencen.

Næste mand er Thymen Arensman. Han er blevet nummer seks i sine sidste to Grand Tours - Vueltaen og Giroen. Sidste år sluttede han 7.45 bag Remco. Han skal dog umiddelbart agere hjælper for Geraint Thomas, så det kan meget vel ske, at han ikke kommer til at køre sin egen chance.

Dette års Vuelta vrimler med unge talenter. Folk som Lenny Martinez, Cian Uijtdebroeks, Max Poole, Kévin Vauquelin, Romain Grégorie og Lennert Van Eevelt bliver alle spændende at følge. Det er dog nok et nummer for tidligt for dem i forhold til at kæmpe med i toppen af klassementet.

Vuelta holdkonkurrencen odds 

Jumbo Visma er storfavoritter til at vinde holdkonkurrencen. Det er ikke noget under med et hold, som tæller: Jonas Vingegaard, Primož Roglič, Sepp Kuss, Wilco Kelderman, Atilla Valter, Jan Tratnik, Dylan van Baarle og Robert Gesink.

UAE bliver som så ofte før deres værste rivaler. De har Juan Ayuso, João Almeida, Jay Vine og Marc Soler, som alle bør kunne sidde med længe i bjergene.

INEOS, Movistar, BORA og Bahrain har også alle stærke hold til start, som bør kunne være med i toppen, når det gælder Vuelta odds på holdkonkurrencen.

Vuelta a España liveodds

En af udfordringerne, når det kommer til odds på cykling, er, at det kan være svært at forudse, hvordan en etape kommer til at udvikle sig.

Det kan eksempelvis være, at man på en udbrudsetape oddser på en bestemt rytter, der så misser udbruddet. Her er liveodds nyttigt med liveodds. På den måde kan man vente til udbruddet er kørt, og så tage bestik at situationen.

Som med alle andre typer liveodds handler det dog om at slå til i samme tid. Det er selv sagt ikke godt, hvis den rytter, som man har tænkt sig at spille på når at køre afgørende væk, inden man få placeret sit bet.

Vueltaen i TV

Vuelta a España vises som altid af både TV 2 og discovery. Hos TV 2 vil løbet blive sendt på TV 2 Sport. Sidste år var det med Rasmus Staghøj, Rolf Sørensen og Lars Bak i kommentatorboksen.

Discovery dækker alle tre Grand Tours, og sender naturligvis også Vueltaen på deres kanaler - heriblandt Eurosport 1.

Det er også muligt at få Vuelta a España livestream. Det får man hos TV 2 med TV 2 Play. Her skal man købe pakken Favorit+Sport. Den koster 189 kr med reklamer og 219 kr uden.

Hos Discovery har man flere muligheder i form af discovery+ og Eurosport Player. Begge koster 129 kroner om måneden. Her får man også adgang til discoverys øvrige sportsbegivenheder som Superligaen, FA Cuppen og Speedway.

Er man kun til cykling, så er GCN også et alternativt. Produktionen er den samme som Eurosport, og prisen er på 69 kroner om måneden eller 300 kroner om året. 

Tidligere vindere af la Vuelta a España

Her finder du listen over de sidste ti års vindere af Vueltaen.

År 1 2 3
2022 Remco Evenepoel Enric Mas Juan Ayuso
2021 Primož Roglič Enric Mas Jack Haig
2020 Primož Roglič Richard Carapaz Hugh Carthy
2019 Primož Roglič Alejandro Valverde Tadej Pogačar
2018 Simon Yates Enric Mas Miguel Ángel López
2017 Chris Froome Vincenzo Nibali Ilnur Zakarin
2016 Nairo Quintana Chris Froome Esteban Chaves
2015 Fabio Aru Joaquim Rodríguez Rafał Majka
2014 Alberto Contador Chris Froome Alejandro Valverde
2013 Chris Horner Vincenzo Nibali Alejandro Valverde


 

Spørgsmål og svar om Vuelta España

Her får du svar på nogle af de mest gængse spørgsmål om Vuelta a España.

Hvornår begynder Vuelta España 2023?

Vuelta España 2023 begynder lørdag den 26. august i Barcelona.

Hvornår slutter Vuelta España?

Vuelta España afsluttes søndag den 17. september i Spaniens hovedstad, Madrid.

Hvem er favorit til at vinde Vuelta España?

Jonas Vingegaard er favorit til at vinde Vuelta España for fjerde år i streg. Andre favoritter er Remco Evenepoel, Primož Roglič, Juan Ayuso med flere.

Hvor mange etaper er der i Vuelta España?

Der er 21 etaper i Vuelta España.

Kommentarer

Feedback