X Games er tilbage i Norge! I år afholdes det 8.-11. marts i Hafjell. Læs denne optakt fra Martin Berg Klenow, som analyserer alle deltagernes muligheder og giver spilforslag.

Onsdag d. 8. marts går det løs med årets andet og sidste X Games event. Efter amerikanske Aspen i januar er det Norges tur til at lægge sne og baner til ekstrem-snowboarding - som Fjeldlandet også gjorde sidste år.

Der er generelt lagt op til ganske tætte konkurrencer på herresiden. Specielt i Slopestyle er der et ganske bredt felt af favoritter bestående af Max Parrot, Marcus Kleveland, Mark McMorris og Sebastien Toutant. Der er desuden flere outsidere, der presser sig på, men 888Sport og Unibet* undervurderer Parrots chancer.

I Big Air er Parrot og Kleveland et skridt foran de øvrige, men outsidere som McMorris og Toutant kan godt give dem kamp til stregen.

Vi kigger på det hele i denne grundige optakt. Hvis ikke du vil læse fra a-z, så brug navigationen i højre side og gå til de afsnit, du ønsker.

Læs også dameoptakten til X Games Norway 2017, hvor der også er masser af analyser.

X Games Norway: Discipliner og format

Ved X Games Norway konkurreres der i Slopestyle og Big Air. I Slopestyle, konkurreres der på en bane med både rails (skinner/gelændere), boxes, walls og kickers (hop). Ved X Games Aspen var der 3 rail features først og så 3 kickers til sidst. Her i Hafjell er der først 2 rail sektioner, derefter 2 kickers, endnu en rail feature og så en stor kicker til sidst.

Når der laves et mix af rails og kickers kræver det større koncentration og alsidighed. En animation af hvordan Slopestyle coursen i Hafjell kommer til at tage sig ud kan ses i videoen nedenfor. Til sidst kan man også se det store Big Air hop.

 
 

Dommerne lægger vægt på teknisk sværhedsgrad, stil, størrelse af trickene og variation. Den maksimale score er 100 point. Hver rider har typisk 2 eller 3 runs, hvor det bedste run tæller. Mændene har kvalifikation, mens damerne går direkte til finalen. 

X Games lægger meget vægt på progression, så kan man lande et trick, der aldrig er set før, så vil dommerne score det meget højt. Dommerne har i Slopestyle nogle gange tendens til at lægge mere vægt på kickerne end på railsene. Det er værd at huske på, at dommerne vurderer på baggrund af skøn, det er ikke eksakt som fx inde eller ude, så derfor kan der lettere ske fejl.

Kickeren til Big Air konkurrencerne ved X Games Norway er shapet af sne, modsat stilladshoppene til fx Air and Style, der er lavet af tilskårne isblokke. De fleste snowboardere vil foretrække naturlige hop fremfor stilladshop, da stilladshop typisk har smallere og mere bumpede inruns. Desuden er det sværere at sætte af og lande ved stilladshop. Mændene skal ud i en kvalifikation i Big Air, hvor de 8 bedste går videre til finalen, mens damerne går direkte til finalen. 

Arrangørerne bekræfter, at Big Air konkurrencerne afvikles ligesom ved X Games Aspen som jam sessions, hvor deltagerne sætter så mange hits som muligt i løbet af en vis tid. I Aspen varede konkurrencen 25 minutter, her er der tale om 23 minutter ifølge arrangørerne. Når de 23 minutter er gået køres runden færdig, så alle deltagere får lige mange hits. Det er et virkelig actionpacked format, der sikrer, at intensiteten er i top. Max score for hvert hit er 50 point. Det er så de to bedste hits af forskellige tricks, der tæller og dermed bliver den maksimale samlede score 100 point.

Liste over de vigtigste udtryk

Regular: Betegnelse for en rider, der foretrækker at køre med venstre fod forrest.

Goofy: Betegnelse for en rider, der foretrækker at køre med højre fod forrest.

Switch: Betegnelse for, at en rider udfører et trick med den ikke foretrukne fod forrest.

Frontside og Backside: Betegnelser for retningen af rotationen.

Cab: Betegnelse for en switch frontside rotation.

Flat spin: Betegnelse for en flad rotation, det vil sige udelukkende en horisontal rotation.

Cork: Betegnelse for, at man spinner om en tiltet akse i forhold til et flat spin, hvilket medfører, at riderens skuldre og hoved kommer til at være positioneret under boardet i løbet af rotationen, dog uden rideren bliver helt vendt om.

Flip: Betegnelse for, at rideren bliver helt vendt om eller ”inverted”.

Grab: Betegnelse for det at holde om boardet med en eller begge hænder under en rotation.

En liste over de mange forskellige tricks kan ses her. 

For uddybende forklaringer, se artiklen fra sidste år

Odds og tips ved X Games Norway 2017

Nedenfor følger en gennemgang af de forskellige deltagere i de forskellige discipliner. Odds og eventuelle tips opdateres, når bookmakerne kommer med flere odds - indtil videre er det Unibet*, 888sport og bwin, som er ude med vinderodds. NordicBet/Betsafe og måske Danske Spil kommer også med odds.

Det er i øvrigt vigtigt at gøre opmærksom på, at vinderspil vil blive afgjort som tabte, hvis deltageren ikke stiller til start. Det er sådan undertegnede læser bookmakernes regler.

Tidligere events fra denne sæson som X Games Aspen 2017 (Slopestyle og Big Air), Laax Open 2017 (Slopestyle), Dew Tour (Slopestyle delt i Jib og Jump konkurrencer) og Air and Style (Big Air) vil blive benyttet som indikatorer for ridernes form.

Derudover benyttes generel baggrundsviden om deltagerne og eventuelt ældre resultater.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at der i disse dage (1.-4. marts) afholdes Burton US Open, hvor Slopestyle er på programmet. Mange af deltagerne ved X Games Norway deltager også ved Burton US Open.

Slopestyle 

Vinderodds Slopestyle, herrer - X Games Norway 2017

Bedste odds Bookmaker
Marcus Kleveland 4,00
888sport
Mark McMorris 5,00 888sport
Max Parrot 6,00 888sport
Tyler Nicholson 6,00 888sport
Mons Røisland 9,00 888sport
Ståle Sandbech 9,00 888sport
Sebastien Toutant 9,00 888sport
Yuki Kadono 16,0 888sport
Kyle Mack 41,0 888sport
Darcy Sharpe 41,0 888sport
Emil Ulsletten 41,0 888sport
Mikey Ciccarelli 51,0 888sport
Eric Beauchemin 61,0 888sport
Brandon Davis 61,0 888sport
Sven Thorgren 61,0 888sport
Enhver anden deltager = Red Gerard, Torgeir Bergrem eller reserver 61,0 888sport

Unibet* har identiske odds.

Favoritter

Max Parrot

22-årig canadier, goofy stance. Parrot har virkelig imponeret i år, specielt i Big Air, hvor han har været ekstremt sikker og har vundet næsten alt, han har deltaget i. Det er således blevet til guld ved X Games Aspen, Air and Style Innsbruck og Air and Style Los Angeles. Parrot har en vanvittig evne til at lande sine tricks virkelig flot. Han lander ofte fuldstændig flat based og man kan virkelige høre, at han stomper landingerne. Der er ingen andre, der kan absorbere landingerne og lande så flot som Parrot gør det.

Teknisk er han helt i toppen på kickers. Det fik vi set til Big Air finalen ved X Games Aspen, hvor han fik sat en triple cork 1800 og fik landet den første quad underflip i en konkurrence. Disse to tricks gav ham guldet. Ydermere har Parrot også stilen med i sine rotationer. På rails er Parrot også fremragende både teknisk og stilmæssigt. Han er virker en lille smule stærkere i Big Air disciplinen, hvor han præsterer lidt mere stabilt. Han var meget sikker i Slopestyle ved Laax Open, hvor han fik landet to fantastiske runs og vandt, mens han ikke fik sat et helt clean run senest ved X Games Aspen og blev nummer 5.

Parrot til odds 6,00 hos Unibet* og 888sport

Parrot skal klart være en af favoritterne til at vinde Slopestylekonkurrencen. Han har det, der skal til, både teknisk og stilmæssigt, og så er han ganske stabil. Min chancevurdering ligger på ca. 18-20 % og dermed er der værdi i odds 6,00 hos Unibet* og 888sport. UPDATE: Unibet* og 888sport har sænket deres odds på Parrot til 4,50, så i mine øjne er værdien væk. 

Marcus Kleveland

17-årig nordmand, goofy stance. Kleveland har for alvor fået sit gennembrud i denne sæson. Han trådte ind på den helt store scene ved X Games Aspen, hvor det blev til sølv i Big Air konkurrencen, hans samlede score var kun 1 point dårligere end Parrots. Her fik han sat den første quad cork 1800 i en konkurrence. Quad corken var dog ikke helt ren i landingen, havde han sat den rent, ja så var det blevet til guld. Endnu større var det, at han vandt Slopestyle guld i Aspen. Også ved Air and Style events har han imponeret. Han vandt den samlede Air and Style Tour og Beijing eventet, mens han blev nummer 2 i Innsbruck og nummer 3 i LA.

Klevelands tekniske niveau på kickers helt i top, hvor han har virkelig mange store tricks i sit repertoire. Ydermere har han været igennem en helt fantastisk udvikling stilmæssigt, hvor han virkelig har løftet sig og fået sit eget personlige udtryk med i sin snowboarding. Det er meget imponerende og noget man meget sjældent ser hos 17-årige. Ligeledes er det imponerende, at han har været forholdsvis sikker i at sætte sine tricks, specielt i Big Air. Kleveland er også rigtig godt med teknisk på rails og det ser ganske ubesværet ud, når han udfører sine railtricks. Kleveland kan virkelig blive den næste norske superstjerne.

Chancevurdering: Ca. 16-18 %

Mark McMorris

23-årig canadier, regular stance. McMorris er kommet nogenlunde tilbage efter sit meget voldsomme lårbensbrud i sidste sæson. Det han mangler lige nu er den stabilitet, vi ellers var vant til at se fra ham. Tidligere var han en maskine, der altid landede sine tricks. Det har ikke været tilfældet i denne sæson både i Big Air og Slopestyle, hvor vi har set ham falde mere end tidligere. Derudover så han noget usikker og sketchy ud på rails ved X Games Aspen. Rails har dog heller aldrig været hans favoritgame, han har et højt teknisk niveau her, men han har ikke stilen med, for det ser ikke let ud for ham, det bliver meget forceret.

McMorris er et kæmpenavn og har vundet et hav af medaljer og titler. Denne sæson har dog været knap så god indtil videre, det er blevet til en del podieplaceringer, men ikke så mange sejre. Han vandt dog Jump afdelingen og også den samlede Slopestyle konkurrence ved Dew Tour i december. Ved Laax Open blev det til en sølvmedalje. Senest vandt han bronzemedaljer ved X Games Aspen i både Slopestyle og Big Air.

McMorris har et glimrende teknisk niveau på kickers, dog må han lige nu sande, at Kleveland og Parrot er et skridt foran ham. Han har ikke så god en stil som nogle af de andre, selvom han har forbedret sig, men dette er ikke noget dommerne typisk lægger meget mærke til.

Chancevurdering: Ca. 15 %

Sebastien Toutant ”Seb Toots”

24-årig canadier, goofy stance. Toots er måske den slopestylekører der har det højeste topniveau, i hvert tilfælde på rails, hvor ingen kan røre ham. Han er stensikker på rails, sætter teknisk svære tricks og ser meget ubesværet og elegant ud. På kickers kniber det mere med stabiliteten. Han har helt sikkert det tekniske niveau i trickene, der skal til, men det er ikke hver gang han får landet sine tricks. Toots har en fremragende stil på kickers, muligvis den bedste af alle. Han holder sine grabs godt og viser tydeligt hvilket trick han laver, idet han normalt roterer en smule langsommere end nogle af de andre.

Ved X Games Aspen blev det til en 9. plads i Slopestyle, hvor han fejlede i landingen på den sidste kicker i et run, der ellers ville have givet ham sejren. Det er meget typisk for ham. I Big Air blev han nummer 4. Ved Laax Open var han kvalificeret som den bedste til Slopestylefinalen, men stillede ikke op grundet en lettere hjernerystelse. Ved Air and Style i denne sæson er hans højeste placering en 2. plads i Beijing, ligesom han blev nummer 2 i den samlede Air and Style stilling.

Chancevurdering: Ca. 11-14 % 

Outsidere

Yuki Kadono

20-årig japaner, regular stance. Kadono har virkelig kæmpet med det i år, hvor det hverken har fungeret for ham i Big Air eller i Slopestyle. Han er meget en alt eller intet rider, hvor hans topniveau er meget højt, mens stabiliteten ikke er der. Han havde problemer ved X Games Aspen med at sætte sine tricks i Big Air konkurrencen og han kom ikke i finalen i Slopestylekonkurrencen ved samme lejlighed. Han har også haft problemer med at kvalificere sig til finalerne ved Air and Style eventsene.

Sidste sæson var dog rigtig god for ham i Big Air sammenhæng, hvor han vandt X Games Oslo og fik bronze ved X Games Aspen. Han har også tilbage i 2015 vist et fremragende niveau i Slopestyle. Problemet for ham er stabiliteten, for hans tekniske niveau er rigtig flot både på kickers og rails ligesom hans stil også er virkelig god.

Chancevurdering: Ca. 5-8 %

Ståle Sandbech

23-årig nordmand, goofy stance. Ståle ser ud til at være kommet sig nogenlunde over de skader, han pådrog sig i sidste sæson. Ved X Games Aspen så det ud til at han er ved at være tilbage i fin form. Det blev til en 4. plads i Slopestyle og en 5. plads i Big Air. Det var ret fine placeringer, specielt i Big Air, hvor han havde lidt svært ved at stompe sine tricks. 

Ståle har en fantastisk stil med på selv de store rotationer. Big Air mæssigt er han dog kommet et skridt bagud rent teknisk ifht. Kleveland og Parrot, men hans glimrende stil kan ingen tage fra ham. I Big Air er han heller ikke så stabil i øjeblikket. Han har bedre chancer i Slopestyle grundet en større stabilitet. Desuden er han virkelig god på rails, hvor han får sat nogle ret vilde højrisikotricks med flot stil.

Chancevurdering: Ca. 5-8 %

Tyler Nicholson

21-årig canadier, regular stance. Nicholson har specielt i Slopestyle fået det til at fungere i år, hvor han har fået nogle podieplaceringer med bronze ved Laax Open og sølv ved X Games Aspen. Han er mere Slopestylerider end Big Air rider, da hans meget høje niveau både teknisk og stilmæssigt på rails kommer ham til gode.

Nicholson foretrækker at sætte store flat spin rotationer. Han eksekverer disse med fin stil, hvor han også får sat nogle ganske svære grabs ind. Teknisk rækker det nok ikke til en topplacering i Big Air.

Chancevurdering: Ca. 4-6 %

Redmond ”Red” Gerard

16-årig amerikaner, regular stance. Gerard slog igennem sidste år ved Burton US Open, hvor han fik sat sin første triple cork, i et run, der rakte til en 5. plads. Teknisk er han fint med til trods for sin unge alder. Gerard er dog ikke er særlig stabil i sine præstationer og mangler det sidste i udførelsen, hvor det kan blive pænere. Han mangler nogle gange at sætte sine grabs ind længere tid, specielt på de store rotationer. Stilen er dog blevet markant bedre i år i forhold til sidste år ved Burton US Open.

Han fik sin debut ved X Games Aspen, hvor han ikke kom i Slopestylefinalen. Han blev nummer 4 ved Laax Open. På rails er han noget svingende både i teknik og udførelse, hvor han nogle gange har lidt for travlt med at komme ned til kickerne.

Chancevurdering: Ca. 2-4 %

Darcy Sharpe

20-årig canadier, regular stance. Sharpe skulle have deltaget ved X Games Aspen, men det satte en skade en stopper for. Han fik sin første podieplacering i en stor konkurrence med 3. pladsen i Big Air konkurrencen Air and Style Beijing i december. Sharpe rykkede sig allerede sidste sæson tættere på de allerbedste. Han debuterede ved X Games Aspen, hvor han blev nummer 6 i både Big Air og Slopestyle. Ved X Games Oslo burde han måske have fået sin første podieplacering, men måtte nøjes med en 4. plads i Big Air. Senest deltog Sharpe ved Laax Open, hvor han kvalificerede sig til finalen, men ikke stillede op grundet skaden.

Sharpe har en fin stil, hvor han går efter nogle svære grabs. Han kan sætte ganske tekniske tricks, men mangler nok noget ifht. Parrot og Kleveland teknisk. Han har nogle gange tendens til ikke at gå så stort på kickerne, hvilket trækker ned i scoren. Sharpe er ganske habil på rails.

Chancevurdering: Ca. 2-4 %

Kyle Mack

19-årig amerikaner, goofy stance. Mack har en megafed stil, hvor han tit smider tailgrabs og japangrabs ind i sine rotationer. Disse svære grabs gør rotationerne langsommere og dermed markant flottere at se på. Også på rails ser han meget ubesværet ud, når han udfører sine tricks.

Hans tekniske niveau er ganske fint, om end han på kickers nok mangler det sidste for at gå til tops. Derfor får han umiddelbart svært ved at vinde Big Air konkurrencen. I Slopestyle sammenhæng har han dog vist sidste år, at han kan stryge helt til tops, det skete ved Burton US Open, hvor han fik sin største triumf, dog i en konkurrence, hvor mange andre havde svært ved at sætte deres runs.

Ved årets X Games i Aspen blev det til sekundære placeringer. Han kom i Slopestylefinalen, men fik ikke sat sit run og han manglede noget på det tekniske niveau i Big Air, når Kleveland og Parrot foldede sig ud.

Chancevurdering: Ca. 2-4 %

Mons Røisland 

19-årig nordmand, regular stance. Mons har haft svært ved at følge op på den overraskende bronzemedalje han vandt sidste år i sin debut ved X Games Aspen. Topniveauet er dog rigtig godt, specielt på kickers, hvor han kan sætte nogle gode triple corks. Mons har virkelig forbedret sig de seneste sæsoner både teknisk og stilmæssigt. Stilmæssigt skal han huske hver gang at holde sine grabs hele vejen.

Mons er dog meget svingende i sine præstationer. Dette er også gældende på rails. Han har et godt teknisk railniveau, men ser ikke altid så ubesværet ud. Det så noget stivbenet ud i Aspen. Han fik dog alligevel sat et udmærket Slopestylerun, hvor hans niveau på kickerne trak ham op på en fornuftig score, der rakte til en 6. plads.

Chancevurdering: Ca. 2-4 % 

Langskud 

Sven Thorgren

22-årig svensker, regular stance. Thorgren er i højere grad end tidligere konsistent med at få landet sine tricks, specielt i Big Air, hvor han har fået nogle fine placeringer til Air and Style events. Det er i år blevet til bronze i Innsbruck og en 4. plads i LA. Teknisk er han en uortodoks snowboarder, idet han ikke går efter at lave triple corks, men satser på store flat spin rotationer i stedet. Når han kan lande de store flat spins kan han også få en høj score. Han har tilmed en fremragende stil, hvor han ofte benytter nogle svære grabs, som stalefish og roastbeef, der skiller ham ud fra mængden. Rails er noget, der skal overstås for ham, for her er han et stykke fra de allerbedste.

I Big Air konkurrencen ved X Games Aspen blev det til en 7. plads, da han ikke kunne være med teknisk, når der blev sat quads. Han kom ikke i Slopestylefinalen ved X Games Aspen, da han ikke fik sat sit run, mens han ved Laax Open blev nummer 5.

Chancevurdering: Ca. 2 %

Thorgren i top 3 til odds 14,0 hos Unibet* og 888sport

Unibet* og 888sport undervurderer klart Thorgrens chancer for at gå i top 3. Han er blevet mere stabil end tidligere som vi også så til Burton US Open, hvor han blev nummer 3. Feltet er tæt i Slopestyle og Thorgren kan bestemt tage endnu en podieplacering, sandsynligheden er i hvert tilfælde større end 7 %.

Mikey Ciccarelli

20-årig canadier, goofy stance. Ciccarelli debuterede ved X Games Aspen med en 10. plads i Slopestyle.

Ved Air and Style Innsbruck, blev han nummer 4 i en konkurrence, hvor han viste et godt teknisk niveau med både triple corks og flat spins og en fin stil, hvor han fik holdt sine grabs godt. Ciccarelli har et fint railniveau, men er til tider lidt usikker og det kan se lidt rodet ud. Han satser meget i sine runs og er derfor ikke så stabil i sine præstationer.

Chancevurdering: Ca. 2 %

Eric Beauchemin

26-årig amerikaner, goofy stance. Beauchemin fik sin X Games debut i Aspen, hvor det blev til en sidsteplads i Slopestylefinalen, da han ikke fik landet sit run. Han har et rigtig højt teknisk niveau på rails, hvor han ganske sikkert og veleksekveret får sat sine tricks. På kickerne går han efter store flat spins, men her er han ikke så sikker, fx kvalificerede han sig ikke til semifinalen ved Laax Open.

Beauchemins største resultat er klart sølvet ved Burton US Open sidste år, hvor han viste et fint teknisk niveau, gik stort og havde en fin stil. Han lukrerede dog på, at mange ikke fik landet et helt run.

Chancevurdering: Ca. 1 %

Torgeir Bergrem

25-årig nordmand, goofy stance. Bergrem satte som den første en triple cork 1620 og forsøgte ved Air and Style LA at sætte en flat spin 1620, det lykkedes dog ikke. Han er en meget aggressiv rider, der gerne satser meget. Han har midlerne til at blande sig, da han har mange tricks i sit repertoire og en udmærket stil.

Det er bare sjældent, det lykkes for ham at lande de svære tricks. Han er umiddelbart mere Big Air rider end Slopestyle rider, grundet hans høje topniveau på kickers. Det er meget alt eller intet, hvor det for det meste bliver det til intet for ham. Bergrem har deltaget i Air and Style events i år med sekundære placeringer til følge. Sidste år blev han nummer 2 i Innsbruck.

Chancevurdering: Ca. 0-1 %

Brandon Davis

21-årig amerikaner, goofy stance. Davis blev i år nummer 11 ved X Games Aspen. Han har et flot teknisk niveau på rails, men det kan se noget anonymt og rodet ud i udførelsen. Umiddelbart mangler han noget teknisk og stilmæssigt på kickers for at han kan være med helt fremme. Han skal i hvert tilfælde være mere stabil i at sætte sine runs.

Chancevurdering: Ca. 0-1 %

Emil Ulsletten

23-årig nordmand, regular stance. Ulsletten deltog sidste år i Big Air ved X Games Oslo, hvor han viste fin stil, men havde problemer med at lande sine tricks. Ulsletten er med her, da han kom igennem kvalifikationen. Ulsletten er ganske god på rails både teknisk og stilmæssigt. Samlet set mangler han nok det sidste for at gå helt til tops.

Chancevurdering: Ca. 0-1 %

Big Air 

Vinderodds Big Air, herrer - X Games Norway 2017

Bedste odds Bookmaker
Max Parrot 3,00
Unibet
Mark McMorris 4,00 Unibet
Marcus Kleveland 5,00 Unibet
Yuki Kadono 8,00 Unibet
Sebastien Toutant 12,5 Unibet
Ståle Sandbech 12,5 Unibet
Tyler Nicholson 16,0 Unibet
Torgeir Bergrem 21,0 Unibet
Kyle Mack 26,0 Unibet
Darcy Sharpe 36,0 Unibet
Ulrik Badertscher 51,0 Unibet
Stian Kleivdal 51,0 Unibet
Roope Tonteri 51,0 Unibet
Sven Thorgren 61,0 Unibet
Enhver anden deltager = Mikey Ciccarelli, Billy Morgan, Mons Røisland eller reserver. 81,0 Unibet

888sport har identiske odds, og bwin* har samme odds på McMorris og Kleveland.

Beskrivelser af de øvrige snowboardere findes under Slopestyle.

Favoritter

Max Parrot

Chancevurdering: Ca. 22-24 %

Marcus Kleveland

Kleveland til odds 5,00 hos Unibet*, 888sport eller bwin*

Kleveland og Parrot er favoritterne til at vinde Big Air konkurrencen. Kleveland har den største alsidighed i forhold til forskellige tricks og eksekverer dem flot. Hvis han kan sætte quad corken igen, vinder han, men mindre kan også gøre det. Min chancevurdering er ca. 22-24 % og derfor spilles odds 5,00 hos Unibet*, 888sport eller bwin*UPDATE: Unibet* og 888sport har sænket deres odds på Kleveland til 4,00, men bwin* tilbyder stadigvæk odds 5,00.

Outsidere

Mark McMorris

Chancevurdering: Ca. 13-15 %

Sebastien Toutant ”Seb Toots”

Chancevurdering: Ca. 7-9 %

Yuki Kadono

Chancevurdering: Ca. 6-8 %

Sven Thorgren

Thorgren undervurderes

Undertegnede mener Sven Thorgrens niveau i Big Air undervurderes af 888Sport og Unibet*, når de giver ham under 2 % chance for at vinde. Min chancevurdering ligger nok omkring 4-6 %, men jeg afholder mig fra et regulært spilforslag på grund af den lave sandsynlighed. UPDATE: Unibet* og 888sport er nu ude med odds 12,5 på Thorgren i top 3, det mener jeg er spilbart.

Ståle Sandbech

Chancevurdering: Ca. 4-6 %

Langskud

Darcy Sharpe

Chancevurdering: Ca. 2-3 %

Mikey Ciccarelli

Chancevurdering: Ca. 2 %

Tyler Nicholson

Chancevurdering: Ca. 2 %

Billy Morgan

27-årig britte, goofy stance. Morgan har et meget højt teknisk niveau på kickers, hvor han satte den første quad cork nogensinde. Den var dog ganske sketchy. Morgans problem er dog stilen, hvor det ofte kommer til at se meget gymnastisk og forceret ud. Det til trods for, at han er begyndt at få nogle sværere grabs ind i sine tricks. Desuden er han ikke sikker i at sætte sine tricks. Morgan debuterede ved X Games Oslo sidste år, hvor han hev en bronzemedalje med hjem.

Chancevurdering: Ca. 2 %

Kyle Mack

Chancevurdering: Ca. 1-2 %

Mons Røisland

Chancevurdering: Ca. 1-2 %

Torgeir Bergrem

Chancevurdering: Ca. 1-2 %

Roope Tonteri

24-årig finne, goofy stance. Tonteri foretrækker at lave flat spinrotationer i forhold til triple corks. Han mangler dog nogle gange noget både teknisk og på stilen i forhold til andre flat spinaktører som fx Sven Thorgren. Tonteri kom med på et afbud til X Games Aspen, hvor han dog ikke kom videre til Slopestylefinalen. Tonteri kører både Big Air og Slopestyle konkurrencer, her deltager han kun i Big Air, hvor han nok også er bedst.

Chancevurdering: Ca. 1 %

Ulrik Badertscher

28-årig nordmand, goofy stance. Badertscher var den første, der satte en 1620 graders rotation, det skete tilbage i 2009. Veteranen er gået mere over til at lave videoparts end at deltage i de helt store konkurrencer, men her er han altså tilbage i X Games sammenhæng. Han har vundet Air and Style Beijing i 2011 og er blevet nummer 2 i Slopestyle ved Burton US Open i 2010. I X Games sammenhæng har han dog ikke taget medaljer. Hans seneste deltagelse ved X Games var tilbage i 2014. Han skal kunne sætte de store rotationer helt clean med fin stil for, at han kan overraske.

Chancevurdering: Ca. 0-1%

Stian Kleivdal

19-årig nordmand, regular stance. Kleivdal er et ret ubeskrevet blad, der får chancen her for første gang i X Games sammenhæng. Han vandt kvalifikationen foran Badertscher og Ulsletten. Her viste han et fint teknisk niveau. Den største konkurrence han har deltaget i, er Slopestyle ved Laax Open 2016, hvor han blev nummer 54, ligesom han tidligere har deltaget i European Open, hvor det også blev til sekundære placeringer.

Chancevurdering: Ca. 0-1%