Tyskland er igen oddsfavorit ved U21-EM (16.-30. juni). Men landet skuffede i 2015 hvor Danmark og især Sverige overgik forventningerne. Kan skandinaverne overraske igen?

Måske, men denne gang kan det meget vel være fx Serbien, Makedonien, Tjekkiet og Slovakiet der driller de store.

Læs om alle deltagerlandene i denne optakt der lister oddsene samt gennemgår holdenes styrker og svagheder, inkl nøglespillere og fravær.

 
Klik på et land for at læse om holdet, på en gruppe for at se oddsene:

Tips

BetXpert vil komme med tips løbende under slutrunden, og som appetitvækker har vi allerede en lille håndfuld på bordet, til første runde:

Fredag 16/6 20:45 Polen U21-Slovakiet U21 X2 1,83

Lørdag 17/6 18:00 Portugal U21-Serbien U21 X2 2,15

Lørdag 17/6 20:45 Spanien U21-Makedonien U21 (Asian: Mak +2) 2 1,77 

Søndag 18/6 20:45 Danmark U21-Italien U21 (Asian: Ita -0,5) 2 1,92

De små kan overraske igen

Ved U21-EM for to år siden overraskede de danske drenge ved at nå semifinalen, men her tabte de stort til den svenske ærkefjende der, med kompakt defensiv og giftige kontraløb, gik hele vejen og vandt guld for næsen af velspillende Portugal.

Der er i vid udstrækning tale om nye kuld, men alle otte deltagerlande fra 2015 har kvalificeret sig igen. I en udvidet slutrunde har de fået selskab af fire andre: værtslandet Polen, Slovakiet, debutanten Makedonien samt fodboldstormagten Spanien.

Spanien (stærk trup) er turneringens næstfavorit, mens tyskerne topper bookmakernes forventninger - som for to år siden hvor de kun blev 2'er i indledende pulje og røg ud i semifinalen. Det tyske hold ser ganske godt ud, men det kunne have været langt stærkere - det mangler nemlig sådan cirka et dusin markante spillere der er skadede eller tørner ud for A-landsholdet.

Sverige der i 2015 var landet med højeste vinderodds, dvs den forventede prügelknabe, er denne gang nr 6 på favoritlisten.

Danmark var for to år siden tredjesidst på favoritlisten, og forventningerne er cirka lige så lave nu. Måske fordi Kasper Dolberg spiller A-landskampe og derefter holder sommerferie i stedet for at spille med i Polen. Han er ellers med sine 19 år i høj grad spilleberettiget ved EM hvor man skal være født i 1994 eller senere.

Dolberg er langt fra den eneste unge stjerne der glimrer ved sit fravær ved U21-EM - Bernardo Silva, Dele Alli, Leroy Sané, Marcus Rashford... - listen er lang. Men turneringen er langt fra blottet for stjernestøv - fx insisterer Milan-målmand Donnarumma på at deltage for Italien, og Bayern-midtbanemand Renato Sanches sluttede sig til Portugals trup i sidste øjeblik.

Italien og Portugal er da også blandt favoritterne, ligger sammen med England i oddslaget under Tyskland og Spanien. Men de store (flere af dem stiller ikke i stærkeste) kan meget vel opleve endnu en slutrunde hvor de drilles af de små. Skandinaverne, måske, men de slaviske lande kan evt også være med. Fx de ex-jugoslaviske Serbien og Makedonien der gjorde det glimrende i kvalifikationen og møder med stærke trupper. Slovakiet og Tjekkiet ser også interessante ud.

Gruppe A - U21-EM: Odds

Vinder gruppe Vinder EM
Sverige 4,25
Danske Spil
17,00 
Bet365
Polen 5,00
Betfair Sportsbook

15,00 

Bet365

England

Ved Rasmus Jørgensen

England gik ubesejret gennem kvalifikationen og lukkede kun 3 mål ind i 8 kampe.

A-landsholdsspillerne Alli, Dier, Rushford, Sterling og Stones kunne have pyntet på truppen, og nogle af de formodede startere har haft problemer med spilletid op mod slutrunden (desuden sent afbud fra Loftus-Cheek), men der er stadig tale om et meget talentfuldt mandskab.

Englænderne imponerede mod Danmark i marts (tabte dog til gengæld til Tyskland) og kan gå en god slutrunde i møde. Inspireret af landets U20-hold der har nået semifinalen ved det igangværende VM i Sydkorea.

Bud på ideal-startopstilling

Pickford - Holgate, Chambers, Holding, Targett - Chalobah, Ward-Prowse - Gray, Baker, Redmond - Abraham

Taktik
4-2-3-1

England har gennem kvalifikationen praktiseret en opstilling med en enkelt angriber og en 5-mands midtbane.

Englænderne kan stille med en boldfast midtbane, men kan, hvis de spiller med store Abraham i angrebet, ty til en plan b, hvor de bruger ham som targetman for lange bolde.

Bud på straffeskytte

Ward-Prowse

Markante spillere

Jordan Pickford: Et af de få lyspunkter for Sunderland i denne sæson, hvor han har stået fast

James Ward-Prowse: Dygtig Southampton-midtbanespiller, som har en god dødboldsfod

  

Nathan Redmond: Kantspiller som spillede 32 kampe fra start for Southampton i Premier League. Har god fart og er udfordringsivrig

Noter

I målet har englænderne skiftet mellem hele fem keepere i kvalifikationen, men det må forventes, at Jordan Pickford får pladsen mellem stængerne.

I midterforsvaret ligner Callum Chambers en sikker mand, mens der kan være tvivl om pladsen ved siden af ham, hvor Rob Holding, Alfie Mawson og Jack Stephens kan komme i spil. De to sidstnævnte har spillet fast i løbet af foråret i deres klubber, mens Rob Holding spillede en del kampe fra start i maj for Arsenal.

På den defensive midtbane har James Ward-Prowse spillet fast gennem kvalifikationen, og jeg forventer, at hanfår selskab af Nathaniel Chalobah. I kvalifikationen var den centrale offensivmand, kreatøren, Loftus-Cheek, men i hans fravær kunne det fx være Vitesses Lewis Baker der fik ansvaret. Dynamiske og målfarlig - og han var med i 6 kvalkampe.

I angrebet har Tammy Abraham haft en stor sæson i Championship med 23 mål for Bristol City. Han ligner førstevalget hos Aidy Boothroyd, som dog har roteret meget på pladsen gennem kvalifikationen.

En række spillere fra den formodede startopstilling, Matt Targett, Nathaniel Chalobah og Demarai Gray, har ikke fået særlig meget klubspilletid i løbet af foråret.

Fravær

Robert Loftus-Cheek - Stor central/offensiv midtbanespiller som dominerede mod Danmark - fast starter i kvalifikationen og skulle have været med til EM, men afbud pga skade

Dier - defensiv midtbane/midterforsvar - 2 kvalkampe

Alli - offensiv midtrbane - 4 kvalkampe

Ibe - kantspiller - 3 kvalkampe

Akpom - angriber - 5 kvalkampe/3 mål

Rashford - angriber - 1 kvalkamp/3 mål

Solanke - angriber - 3 kvalkampe - med til U20-VM

Andre spillere der er unge og gode nok, men ikke var del af kvalifikationen (de to første er A-landsholdsspillere): John Stones, Raheem Sterling, Harry Winks, Patrick Roberts

Træner

Aidy Boothroyd, har tidligere været manager for en række engelske klubber, og rykkede i 2005/06 op i Premier League med Watford, hvor han dog rykkede ned sæsonen efter.

Vejen til slutrunden

Englænderne gik gennem kvalifikationen som ubesejret (6-2-0), hvilket sikrede dem førstepladsen i gruppen foran Norge. Angelsakserne  formåede i kvalifikationen at holde modstaderne nede på bare 3 mål (scorede selv 20), hvilket sammen med Danmark og Italien var lavest af alle hold.

Træningskampe: I november 3-2 over Italien og 2-3 mod Frankrig

I marts tabte England 0-1 i Tyskland, men vandt 4-0 i Danmark.

Slutrunde-historie

Guld i 1982 og 1984

Semifinale i 1978, 1980, 1986, 1988 og 2007

2015: Gruppespil

Sverige

Ved Rasmus Jørgensen

De forsvarende europamestre fra 2015 gik ubesejrede gennem kvalifikationen og sluttede på førstepladsen foran stærke hold som Spanien og Kroatien.

Den flotte kvalifikation til trods er svenskernes trup næppe lige så stærk som for to år siden - bl.a. fordi den stærke midterforsvarer Lindelöf ikke er med. Desuden meldte venstreback Konate afbud kort før deadline.

Men på den anden side - i 2015 var forventningerne endnu lavere; faktisk var Sverige landet med det højeste vinderodds før slutrunden for to år siden.

Dengang kom Håkan Ericsons drenge langt (hele vejen, såmænd) på hårdt løbearbejde, stram defensiv organisation samt giftigt kontraspil. Mon ikke det nye kuld har taget noter.

Bud på ideal-startopstilling

Cajtoft - Walqvist, Dagerstal, Une Larsson, Lundquist - Tibbling, Fransson/Hallberg, Olsson, Tankovic - Cibicki, Engvall

Taktik

Sverige stiller nok, ligesom under triumfen i 2015, i en 4-4-2-formation med et hårdtarbejdende og velorganiseret mandskab.

Det bliver formentlig med to snorlige fire-kæder, som man så det under den seneste slutrunde, hvor Håkan Ericson førte svenskerne til guld.

Bud på straffeskytte

Wahlquist

Markante spillere

Linus Wahlqvist: Stort talent der huserer på højre back for svenske Norrköping. Har været rygtet til større klubber

Alexander Fransson: Central midtbanespiller der efter mesterskabssæsonen med Norrköping skiftede til Basel. Har også været med A-landsholdet

Kristoffer Olsson: Holdets anfører. Blev vejet og fundet for let i FC Midtjylland, men er senere skiftet til AIK i hjemlandet. Dygtig spiller med god teknik og stort overblik

Noter

I målet overtog Tim Erlandsson pladsen i løbet af kvalifikationen fra Anton Cajtoft. Erlandsson, der er på kontrakt i Nottingham Forest, er udlejet til svenske AFC Eskilstuna, som pt. ligger sidst i den svenske Allsvenskan.

I defensiven ligner stortalentet Linus Wahlqvist et sikkert kort på højreback, mens Pa Konate, der lignede et ditto på venstreback, er skadet og nok erstattes af Adam Lundquist fra Elfsborg. Filip Dagerstal fra IFK Norrköping og Jacob Une Larsson fra Djurgarden dannede midterforsvaret i de sidste 4 kampe i kvalifikationen. Det ligner derfor en defensiv bestående af spillere udelukkende fra den svenske Allsvenskan.

På midtbanen har der været en del udskiftning på den ene kant, hvor spillere som Simon Tibbling, unge Joel Asoro fra Sunderland og Pawel Cibicki har huseret. Det er svært at vurdere, hvem der bliver Ericsons udvalgte på den position. På den anden kant ligner AZ Alkmaars Muamer Tankovic et sikkert kort. Centralt tyder det på, at Alexander Fransson, der også har været inde omkring A-landsholdet, får pladsen ved siden af Kristoffer Olsson.

Simon Tibbling var dog lidt ude af holdet hos Groningen mod slutningen af sæsonen, mens Muamer Tankovic ikke har spillet meget førsteholdsfodbold denne sæson.

I angrebet ligner Carlos Strandberg førstevalget på trods af mangel på spilletid i Westerlo i Belgien, da han kan afgøre kampe på egen hånd. Det betyder, at Malmø FF's Pawell Cibicki og Djurgarden Gustav Engvall (har vist god form i Allsvenskan) konkurrerer om den anden plads i angrebet.

OPDATERET: I den sidste testkamp mod Danmark spillede de to keepere en halvleg hver, hvoraf Cajtoft ikke så særlig sikker ud i første halvleg. Jeg tror derfor stadig, at Erlandsson starter premieren, selvom han lukkede to mål ind. Pladsen på den centrale midtbane ser meget åbent ud mellem Melker Hallberg, der spillede første halvleg og Alexander Fransson, der spillede anden halvleg.

I angrebet så Carlos Strandberg noget rusten ud, da han kom på banen i stedet for Engvall fra starten af anden halvleg. Ikke meget lykkedes for den store angriber, mens båed Cibicki og Engvall var bedre til at gå med i pasningsspillet. Jeg tror derfor, at de to starter i første kamp ved slutrunden.

Fravær

Pa Konate, Malmø FF – venstre back – fast


A-landsholdsspillerne Lindelöf (midterforsvar) samt Augustinussen og Krafth (backs) der alle var del af U21-kvalifikationen. Heraf må klassespiller Lindelöf nok siges at være det største tab selv om han ikke har været med siden 2015. Augustinussen og Kraft var med fem gange, men de sidste tre sad de på bænken. Med Konates afbud, vejer Augustinussens fravær dog ekstra tungt

Træner

Håkan Ericson. Han har været U 21-landstræner siden 2011 og førte Sverige til guldet ved seneste U 21-slutrunde.

Vejen til slutrunden

Sverige snuppede højst overraskende førstepladsen i gruppen foran stærke mandskaber som Spanien og Kroatien.

Svenskerne formåede endda at gå ubesejret igennem kvalifikationen, hvor de bl.a. spillede uafgjort i begge opgør mod Spanien: To gange 1-1.

Træningskampe: I marts tabte Sverige 0-2 mod Serbien

Slutrunde-historie

Guld i 2015

Sølv i  1992

Semifinale i 1990, 2004 og 2009

Polen

Ved Toke

Polen er med til U21-EM for første gang siden 1994. Denne gang har de fordel af hjemmebane.

På trods af dette skal man ikke forvente et sprudlende polsk landshold, da det langt fra er blandt de stærkeste ved turneringen (de mangler Napoli-spillerne Zielinski og Milik). Størstedelen af spillerne tørner til dagligt ud i den hjemlige liga, og de kommer formentlig til at spille afventende med håb om at slå til på kontraangreb.

Det taler dog til Polens fordel, at de er endt i den umiddelbart emmeste pulje ved slutrunden, hvorfor de bestemt har mulighed for at gå videre til semifinalerne.

Bud på ideal-startopstilling

Wrabel – Kedziora, Bednarek, Lasicki, Jaroszynski – Dawidowicz, Lipski – Kownacki, Linetty, Kapustka - Stepinski

Taktik

Ligesom A-landsholdet foretrækker U21-landstræner Marcin Dornas en 4-2-3-1 formation.

Dette betyder, at man fra Polens side kan regne med offensive backer, men også en solid defensiv organisation. Der er dog plads til kreative folk på den offensive midtbane.

Bud på straffeskytte

Kaputska, Kownacki, Stepinski

Markante spillere

Nøglespillerne er dem, der har erfaring fra seniorfodbold. Her bør især midtbanemand Karil Linetty og Bartosz Kapustka nævnes.

Førstnævnte startede hele 27 kampe for Sampdoria i den netop overståede sæson, mens fløjspiller Kapustka spillede fast for Cracovia inden han sidste sommer skiftede til Leicester, hvor han ud over at tørne ud for U23-holdet flere gange har været med i Premier League-kamptruppen (dog uden at få spilletid).

Oppe foran forventes Mariusz Stepinski at stå for målene. Han bragede igennem for Ruch Chorzow i forrige sæson, hvilket sidste sommer blev belønnet med et skifte til franske Nantes. Her har det dog knebet med spilletiden i foråret.

Fravær

Polen har været heldige med at undgå skader forud for turneringen. Ligesom flere af de andre hold har de dog lidt under afbud fra etablerede spillere.

Napoli tvang både Arkadiusz Milik (angriber) og Piotr Zielinski (midtbane) til at takke nej tak, da Dorna udtog dem.

Træner

38-årige Marcin Dorna har været U21-landstræner siden 2013. Før det var han landstræner for Polens U17, som han i 2012 førte frem til semifinalerne ved EM. Han har ingen erfaring som seniortræner og må beskrives som et relativt ubeskrevet blad.

Vejen til slutrunden

Som vært er Polen automatisk kvalificeret.

Træningskampe: I 

Slutrunde-historie

Kvartfinale i 1982, 1984, 1986, 1992 og 1994

2015: Polen kvalificerede sig ikke til slutrunden

Slovakiet

Ved Jens Bøye

Slovakiet imponerede i kvalifikationen, scorede mange mål og vandt bl.a. to klare sejre over Holland.

Ikke desto mindre forventer bookmakerne at slovakkerne ender sidst i Gruppe A (og blandt alle slutrunde-deltagere er det kun Makedonien der har højere vinderodds). Rimeligt? Det er jeg ikke så sikker på.

Truppen ser umiddelbart ret ydmyg ud - få store ligaer, få topklubber - men der er faktisk en række vældigt gode spillere, fra FCNs diminutive midtbane-stortalent Lobotka over Sampdoria-forsvarer Skriniar til målæder Zrelak.

Den største svaghed kunne være målmandsposten - Chovan spillede meget lidt for Trencin i seneste sæson.

Bud på idealopstilling
Chovan/Jakubech – Valjent, Ninaj, Skriniar, Mazan – Lobotka, Benes/Chrien – Rusnak, Bero, Mihalik - Zrelak

Taktik
I kvalifikationen: Målsøgende. 4-2-1-3/4-2-3-1 eller 4-3-3

Bud på straffeskytte

Lobotka

Markante spillere

Zrelak – 23-årig Jablonec-angriber med 1 mål/2 A-landskampe – 4 U21-kvalkampe/5 mål – anfører, straffeskytte og topscorer

Skriniar – 22-årig Sampdoria-midterforsvarer med 8 A-landskampe – 7 U21-kvalkampe/1 mål

Chrien – målfarlig boks til boks-midtbanemand – 4 mål/7kvalkampe

Lobotka - FC Nordsjælland-midtbanespirrevip med teknik, overblik og speed

Chovan – målmand - fast starter i kvalifikationen, men til dagligt reserve i Trencin

Bero – midtbanemand i Trabzonspor hvor han mest var på bænken i seneste sæson, men han startede inde i de sidste to kampe i maj

Fravær

Ivan - midtbane - indskifter

Brigant - angriber - indskifter

Duda – 22-årig Hertha-midtbanemand med 14 A-landskampe – ikke en del af U21-kvalifikationen

Midtbanemand Hromada (afløser) var udtaget til EM-truppen, men blev skadet i en træningskamp (4-0 mod et klubhold) 10. juni - han går glip af slutrunden.

Træner
Pavel Hapal (siden 2015)

Vejen til slutrunden
Vandt sin kvalifikationsgruppe med 19 point for 8 kampe: 6-1-1 (21-6). Fem point foran Holland som slovakkerne slog to gange, 3-1 ude og 4-2 hjemme.

Det enlige nederlag faldt i allerførste runde, i Hviderusland (der vandt 1-0), den enlige uafgjorte i allersidste (betydningsløse) runde, 1-1 i Tyrkiet.

I marts-træningskampen blev det 1-4 mod Tjekkiet (slovakkerne manglede dog en del stamspillere) og 2-1 over Serbien.

Slutrunde-historie

Kun én deltagelse: 2000 (semifinale)

Gruppe B - U21-EM: Odds

Vinder gruppe Vinder EM
Spanien

2,40 

Bwin
5,00 
Betfair Sportsbook
Portugal

2,75 
Bwin

7,00 
Danske Spil
Serbien 8,50 
Danske Spil

22,00 
Danske Spil

Makedonien 18,00 
Danske Spil
51,00 
Bet365

 

Spanien

Ved Rasmus Jørgensen

Spanien kommer til slutrunden med det der ligner den bedste trup af alle deltagerlande. Dygtige spillere hele vejen rundt, hvor især offensiven synes stærk.

Spanierne blev kun 2’er i deres kvalifikationsgruppe og havde også problemer mod Østrig i playoff, men de så uhyre stærke ud da de i 2. halvleg af marts-træningskampen mod Danmark skiftede profilerne ind.

Blandt turneringsfavoritterne, absolut, men bemærk at to faste startere mangler: angriber Munir og midtbanemand Torres.

Bud på ideal-startopstilling

Kepa - Bellerin, Mere, Vallejo, Gaya - Saul, Merino/Llorente, Asensio - Deulofeu, Sandro, Suarez

Taktik
4-3-3 med umiddelbart kun een defensivmand på midtbanen

Man kan se en klar rød tråd fra det spanske A-landshold til U 21-landsholdet, som også stiller op i en 4-3-3 eller 4-5-1, om man vil. Spanierne vil rigtig gerne have bolden og er villige til at tage risici i opspillet, dels fordi de har den tekniske kvalitet til det, dels fordi de ikke har de fysisk stærkeste duelspillere.

Bud på straffeskytte

Deulofeu

Markante spillere

Hector Bellerin: Stærk og lynhurtig højreback som spiller fast i engelske Arsenal, hvor han lige har vundet FA Cuppen

Saul Niguez: Dynamisk midtbane-/kantspiller som er blandt profilerne i Atletico Madrid

Marcos Asensio: Dygtig teknisk og målfarlig offensiv midtbanespiller for Real Madrid, der har fået en del kampe fra start og indhop i forbindelse med holdets travle program

Gerard Deulofeu: Lynhurtig og målfarlig kantspiller der er dygtig mand mod mand. Har været fast starter for Milan efter skifte fra Everton i januar.

Noter

Spanien stiller med en meget bred trup, hvor man også har mange dygtige spillere at bringe ind fra bænken.

Der kan være lidt tvivl i midterforsvaret, hvor kampen mellem Jorge Mere, Jesus Vallejo og Yeray Alvarez synes at være meget lige. Jorge Mere var dog forholdsvis fast i kvalifikationen, hvor også Vellejo spillede 6 kampe fra start. Yeray har dog haft en stærk sæson for Athletic Bilbao. OPDATERING: Alvarez misser slutrunden.

Derudover kan der være lidt tvivl på den defensive del af midtbanen, hvor Mikel Merino har været lidt ude af holdet i Dortmund, mens Marcos Llorente har haft en god sæson for Alavés, hvor han har spillet fast.

Offensivt: Saul Niguez og Marcos Asensio (der også kan dække en kant) bør være sikre kort sammen med Gerard Deulofeu. Denis Suarez kom ind og lavede et godt indhop mod Danmark og bør, på trods af manglende spilletid for Barcelona, få en startplads. FC Portos Oliver Torres, der spillede samtlige kampe fra start i kvalifikationen er ikke med ved slutrunden.

I angrebet har Sandro Ramirez for Malaga haft en god afslutning på sæsonen, og han skal nok kæmpe om en startplads med Inaki Williams, nu hvor vice-topscoreren fra kvalifikationen, Munir, ikke er med i truppen.

Fravær

Oliver Torres, FC Porto – midtbane – fast

Munir, Valencia – angriber - fast

Desuden: Kort før slutrunden måtte midterforsvarer Alvarez (0 kvalkampe, men fast starter på Athletic Bilbaos Primera-hold) melde forfald pga kræft.

Træner
Albert Celades (siden 2014)

Vejen til slutrunden

Det spanske landshold måtte lidt overraskende, hvis man kigger ned over de spillere, der var til rådighed i kvalifikationen, nøjes med 2. pladsen i gruppen efter vores svenske naboer.

Man skuffede hjemme mod Kroatien, der stillede med mange stærke spillere, hvor man led holdets eneste nederlag, mens det blev til uafgjort i begge kampe mod Sverige.

Spanien måtte derfor ud i playoff mod Østrig før de uden at overbevise gik videre til slutrunden. 1-1 ude, 0-0 hjemme.

I marts-træningskampene blev det 3-1 over Danmark og 2-1 over Italien.

Slutrunde-historie

Guld i 1986, 1998, 2011 og 2013

Sølv i 1984 og 1996

Bronze i 1994 og 2000


Røg ud i playoff i kvalifikationen til 2015

Portugal

Ved Jens Bøye

De portugisiske drenge er ivrige efter at gentage A-landsholdets EM-triumf fra sidste sommer, og de blæste igennem kvalifikationen.

Gruppen var dog overkommelig, og nu må portugiserne undvære fire markante kvalifikationsstartere, delt topscorer Silva, fløjfænomen Martins, kreatør Lopes og venstreback Rafa (det skal dog med at i hvert fald Lopes simpelthen blev fravalgt - mystisk nok).

Desuden er det værd at bemærke fraværet af Bernardo Silva - bedste spiller ved U21-EM i 2015, og han har stadig alderen til at være med.

Til gengæld er Bayern-midtbanemand Renato Sanchez, en anden A-landsholdsspiller (bragede igennem ved A-EM sidste år), blevet tilføjet truppen i sidste øjeblik, Et scoop!

Portugal har i det hele taget en fin talentmasse, og truppen ser stærk og bred ud trods fraværene.

Bud på idealopstilling

Varela – Cancelo, Semedo, Figueiredo, Rebocho/Rodrigues - Fernandes, Sanches, Neves – R. Horta, Paciencia, Bruma

Taktik

Portugal spillede 4-3-3 eller 4-4-2 (med midtbanediamant) i kvalifikationen.

Et teknisk stærkt hold med solid defensiv og en varieret (men ind i mellem lidt ineffektiv) offensiv.

Bud på straffeskytte

Fernandes

Markante spillere

Renato Sanches – boks til boks-midtbanemand i Bayern (hvor han ikke er fast starter, men dog får en del spilletid) – er kun 19 år, men er del af A-landsholdet (markant del af sidste sommers triumf ved A-VM) - var ikke med i U21-kvalifikationen, men er pludselig med i truppen nu

Fernandes (anfører) – midtbanemand i Sampdoria

Paciencia – angriber i Rio Ave (indskifter) – holdets kvaltopscorer (delt) med 4 mål i 6 kampe

Bruma – kantspiller i Galatasaray for hvem han scorede 11 mål i 30 kampe i seneste sæson – 1 mål i 5 kvalkampe

Varela – målmand, fast starter i Vitoria Setubal

Fravær

André Silva – 21-årig angriber i Porto (16 mål/32 kampe) – U21-landsholdets delte kvaltopscorer 4 mål i 5 kampe

Martins – hurtig og driblestærk fløj – 22 år og fast starter på Sportings førstehold (6 mål i 32 kampe) – 2 mål i 5 kvalkampe

Rony Lopes – offensiv midtbane/fløj i Lille - driblestærk og målfarlig kreatør - 5 kvalkampe/1 mål

Rafa – venstreback – 6 kvalkampe

Mané – højrefløj – 3 kvalkampe/1 mål

Bernardo Silva – turneringens bedste spiller ved U21-EM i 2015 og stadig spilleberettiget, er kun 22, men den fremragende kreatør (som Monaco netop har solgt til Man City) er nu en del af A-landsholdet (var da heller ikke med i kvalifikationen)


Bemærk at EM-truppen ikke indeholder folk fra den Portugal-trup der netop har været til U20-VM i Sydkorea

Træner

Rui Jorge (siden 2010)

Vejen til slutrunden

Vandt sin kvalifikationsgruppe med 26 point for 10 kampe: 8-2-0 (34-5). De to uafgjorte: 0-0 hjemme mod Israel trods kæmpestort chanceovertag til portugiserne (der vandt 3-0 i Israel) og 3-3 i Ungarn.

De mange portugisiske mål var jævnt fordelt – to scorede hver 4 mål. Tre mand med 3 mål hver. Fem mand scorede hver 2 mål, og syv mand nettede 1.

Træningskampe: I november 3-1 over Tjekkiet og 1-1 mod Holland, i marts 3-1 over Norge og 1-0 over Tyskland.

Slutrunde-historie

EM-sølv i 1994 og 2015, bronze i 2004

Serbien

Ved Jens Bøye

Jeg har et godt øje til Serbien der har en stærk trup med en række talenter fra de store ligaer (og de fleste af dem får fast spilletid til daglig).

Serberne måtte igennem playoff for at nå ned til EM, men var i en stærk gruppe og fik to gange uafgjort mod gruppevinder Italien.

Nu må Serbien undvære Lazio-offensivprofilen Savic, men der er andre gode, fx Eintracht-kreatør Gacinovic.

Mange fra truppen var med til at vinde U20-VM i 2015, så serberne ved godt hvad der skal til. I forhold til dengang er de endda forstærket af målsluger Djurdjevic.

Bud på idealopstilling

Radunovic/Savic - Gajic, Jovanovic, Veljkovic, Antonov - Maksimovic, Grujic – Ozegovic, Gacinovic, Zivkovic - Djurdevic


Taktik

I kvalkampene mod Italien stillede Serbien i en 4-4-2-formation hjemme, 4-2-3-1 ude (hvor serberne havde lige så mange målforsøg som hjemmeholdet). Vigtigt at bemærke at der som udgangspunkt kun er een decideret defensivmand på midtbanen; makkeren er boks til boks-mand.

Bud på straffeskytte

Djurdevic

Markante spillere

Djurdevic – angriber - kvalgruppens topscorer med 8 mål/9 kampe. Ligatopscorer i Serbien i 2016/17 med 24 mål i 29 kampe for Partizan

Ozegovic – angriber/fløj fra Cukaricki – scorede 4 mål i 8 kvalkampe

Zivkovic- venstrebenet fløj der var hovedkraften bag Serbiens guld ved U20-VM i 2015

Gacinovic – offensiv-midtbanemand, fast starter for Eintracht Frankfurt

Grujic – stor midtbanemand fra Liverpool hvor han dog kun fik 5 indskiftninger i seneste sæson

Maksimovic (anfører) – defensiv midtbane fra Astana, netop solgt til Valencia

Veljkovic – midterforsvarer, fast starter for Werder Bremen – den serbiske trup er ramt af nogle midterforsvarer-fravær, Velkjovic' hyppigste kvalmakker Zdjelar samt afløserne Lazic og Babic, men der er i Bordeaux-talentet Jovanovic en glimrende erstatning

Fravær

Sergej Milinkovic-Savic – Lazio-midtbanemand der var fast starter i kvalifikationen og blev holdets tredjetopscorer (nettede bl.a. mod Italien)

Zdjelar – Mallorca-defensivmidtbanemand/midterforsvarer. 6 kvalkampe, dog ingen siden juni sidste år

Lazic – Alanyaspor-midterforsvarer. 5 af 12 kvalkampe, inkl begge kampe mod Norge

Babic – tårnhøj midterforsvarer – 3 kvalkampe, dog ingen siden marts sidste år

Ninkovic – Genoa-midtbanemand (dog ikke fast starter). Var med i én af de to playoff-kampe mod Norge

Desuden:

Mitrovic – Newcastle-angriber. Fast del af A-truppen trods kun 22 år. Deltog ikke i U21-kvalifikationen

Rajkovic – Maccabi Tel Aviv-målmand. Fast del af A-landsholdstruppen trods kun 21 år. Vandt U20-VM i 2015, men deltog ikke i U21-kvalifikationen

Træner

Lalatovic (overtog først posten i år, men kom fra tjansen som U20-træner, så kender nok spillerne)

Vejen til slutrunden

Nr 2 i indledende kvalifikationsgruppe med 23 point for 10 kampe: 7-2-1 (27-8). 1 point efter Italien: Begge indbyrdes kampe endte 1-1. Det enlige serbiske nederlag faldt i Slovenien der vandt 2-0.

I playoff eliminerede serberne Norge via 2-0 hjemme, 0-1-tab ude.
 

I marts spillede Serbien træningskampe mod Sverige (2-0-sejr) og Slovakiet (1-2-tab).

Slutrunde-historie

EM-sølv i 2004 og 2007 (desuden del af Jugoslavien der vandt guld i 1978)

Elimineret i gruppespillet i EM-2015

Makedonien

Ved Jens Bøye

EM-debutant Makedonien er slutrundens mindste land, og truppen ser uimponerende ud, ingen store klubber iblandt, og de fleste spiller i den hjemlige liga.

Men man skal bestemt ikke kimse ad Alexander den Stores tapre efterkommere.

I kvalifikationen formåede de at eliminere stormagten Frankrig (med stjerner som Dembélé, Lemar, Tolisso og Rabiot) samt Island (farlig i disse år), og i modsætning til Serbien og Portugal, har makedonerne holdt fast i kval-stamspillerne – der er ingen markante fravær.

Bud på ideal-startopstilling

Aleksovski – Bajtulaj, Velkovski, Zajkov, Demiri – Nikolov, Bardhi – Radeski, Babunski, Markoski - Angelov

Taktik

I kvalifikationen skiftede makedonerne mellem 4-3-3 (begge kampe mod Frankrig) og 4-2-3-1 (fx hjemme mod Island). Kampene mod de farlige franskmænd viste makedonsk mod til at angribe - også udekampen.

Bud på straffeskytte

Bardhi

Markante spillere

Bardhi – midtbanemand der med 12 mål i 29 kampe blev nr 3 på topscorerlisten i den ungarske liga – 2 kvalmål i 9 kampe

Markoski – angriber/fløj i Rabotnicki – topscorer med 4 mål i kvalkampe

Radeski – angriber/fløj i Shkendija (mest indskifter) - næsttopscorer med 3 mål i kvalkampe

Babunski – offensiv midtbanemand i Yokohama

Angelov – angriber i Ujpest (mest indskifter) - 2 mål i 6 kvalkampe

Nikolov – defensiv-midtbanemand i Vardar

Zajkov – midterforsvarer i Charleroi

Fravær

Pivkovski – angriber/fløj – 6 kvalkampe, inkl 5 indskiftninger

Toshevski – 23-årig højreback – del af A-landsholdet – kun 1 U21-kvalkamp

Ikke del af kvalifikationen:

Churlinov – 16-årige offensivmidtbane-stortalent der har fået A-landsholdsdebut som den yngste makedoner nogensinde

Rustemovski (16 år), Atanasov og Elmas (17-årige) udtaget til A-landsholdet (endnu ikke debut) – også midtbanefolk

Træner

Milevski (siden 2014)

Vejen til slutrunden

Vandt sin kvalifikationsgruppe med 21 point for 10 kampe: 6-3-1 (13-7). 1 point foran Frankrig, 3 foran Island. Sidstnævnte stod med hjemmesejr på 3-0 for makedonernes eneste nederlag. De tre uafgjorte: hjemme mod Island samt hjemme og ude mod Frankrig.

Træningskampe: I marts blev det 2-0 over Montenegro og 1-0 over Bulgarien.

Slutrunde-historie

Debutant 


 

Gruppe C - U21-EM: Odds

Vinder gruppe Vinder EM
Tyskland

1,90 
Betfair Sportsbook

4,33 
Bet365
Italien 4,20 
Betfair Sportsbook
12,00 
Betfair Sportsbook
Danmark 6,50
Danske Spil
Tjekkiet 7,50
Danske Spil
29,00
Bwin

 

Tyskland

Ved Rasmus Jørgensen

Tyskerne gik suverænt gennem kvalifikationen: maksimumpoint og et scoringssnit på 3,5 mål.

De må undvære en lang række spillere (en del af dem tager med A-landsholdet til Confederations Cup), men kan stadig stille et mandskab med mange gode navne.

Bud på ideal-startopstilling

4-2-3-1: Pollersbeck - Toljan/Weiser, Jung, Stark, Gerhardt - Dahoud, Arnold - Öztunali/Philipp, Meyer, Gnabry - Selke

3-5-1-1: Pollersbeck - Jung, Kempf, Stark - Toljan/Weiser, Amiri, Arnold, Dahoud, Gerhardt - Meyer - Selke

Taktik

Tyskland benyttede gennem hele kvalifikationen en 4-2-3-1-opstilling, men i de to seneste landskampe mod England og Portugal i 2017, har man praktiseret en 3-5-2-opstilling. Spørgsmålet er hvad landstræner Stefan Kuntz vælger til slutrunden, hvor man er uden flere dygtige kantspillere, som Julian Brandt og Leroy Sane (og Timo Werner, der også kan spille kanten).

Bud på straffeskytte

Meyer (Arnold)

Markante spillere

Yannick Gerhardt: Offensiv venstrebenet back, som har spillet stort set fast for Wolfsburg gennem sæsonen

Mahmoud Dahoud: Teknisk dygtig central midtbanespiller. Solgt til Dortmund for stort beløb. Kan blive spændende at følge

Max Meyer: Dygtig teknisk spiller som gør sig bedst på den offensive midtbane. Stort talent

Davie Selke: Stor angriber, der var holdets topscorer i kvalifikationen. Har lige skiftet Leipzig ud med Hertha Berlin i håbet om mere spilletid

Noter

Målmandsposten er umiddelbart positionen, hvor Tyskland er dårligst besat. Fraværet af kvalstarter Wellenreuther og Huth (der erobrede pladsen som førstemålmand i Mainz mod slutningen af sæsonen) betyder at det står mellem Marvin Schwäbe der spiller i Dynamo Dresden i 2. Bundesliga, og Julian Pollersbeck fra Kaiserslautern i samme liga. Med sidstnævnte som den får nikket, lyder fra den tyske lejr. 

I defensiven har Tyskland fået sent afbud fra Tah, men har dog andre habile midterforsvarere som Niklas Stark, der har spillet fast for Hertha Berlin, Marc Oliver-Kempf og Gideon Jung, hvis Kuntz’ skulle vælge at spille med 3 midterforsvarere. På backerne har man dygtige spillere i Wolfsburgs Yannick Gerhardt til venstre, Hoffenheims Jeremy Toljan, der kan dække begge backs, samt Mitchell Weiser fra Hertha.

Tyskland kommer til slutrunden med en række dygtige centrale midtbanespillere. Schalkes Max Meyer (der dog har problemer med en skade), mens man også råder over Wolfsburgs Maximilian Arnold og Mahmoud Dahoud, der skifter Gladbach ud med Dortmund fra næste sæson. På kanterne kunne man som nævnt være stærkere besat, men man kommer stadig til slutrunden med det tidligere Arsenal-talent Serge Gnabry og Levin Öztunali samt Maximilian Philipp.

Fravær

Målmændene Wellenreuther (kval-starter) og Huth
Midterforsvarer Klostermann - 4 kvalkampe

Midterforsvarer Süle - 8 kvalkampe

Midterforsvarer Ginter - 1 kvalkamp

Forsvarer/midtbanemand Kimmich - 5 kvalkampe

Midtbanemand Weigl - 4 kvalkampe

Offensivfolkene Goretzka og Brandt - 5 og 7 kvalkampe, 1 mål hver

Angribere/fløje Sané og Werner - 7 og 5 kvalkampe, 5 og 2 mål


Desuden: Højreback Benjamin Henrichs (var dog ikke del af kvalifikationen)

OPDATERING: Midterforsvarer Tah - nok ellers udset en startplads - misser slutrunden.

Bemærk: Fra sidste års OL-finale (hvor tyskerne tabte på straffespark til de brasilianske værter) er der kun disse med til EM: Toljan, Meyer, Gnabry, Selke.

Tvivl om:

Max Meyer, Schalke 04 – offensiv midtbane - fast (5 kvalmål)

Levin Öztunali, Mainz – kant – fast/res
Stark - midterforsvar - fast

Træner

Stefan Kuntz, vendte tilbage til trænerjobbet for at tage over på U 21-landsholdet. Afløste Horst Hrubesch, der havde haft posten som landstræner i 16 år.

Vejen til slutrunden

Tyskland gik gennem kvalifikationen som suveræne vindere af deres gruppe. Holdet vandt alle 10 kampe og scorede hele 3,5 mål i snit pr. kamp. En overbevisende præstation på trods af at man var i gruppe med Østrig, Finland og underpræsterende Rusland.

Slutrunde-historie

Guld i 2009, semifinale i 2015

Italien

Ved Jens Bøye

Det kan godt være Spanien (som Italien tabte til i marts) har en lidt bedre trup, men italienerne puster dem altså i nakken, måske mere end dét. En forventet startellever bestående næsten udelukkende af faste Serie A-startere, inkl offensivstjerner som Bernardeschi og Berardi.


Og ikke mindst inklusive Donnarumma, målmanden der kom med i sidste øjeblik – han insisterede på det, og man siger ikke nej til en knøs der har stået fast for Milan i to sæsoner.

Den eneste bét er afbud fra Milan-midterforsvarer Romagnoli, men når afløseren er Atalantas Caldara, har man et solidt spillergrundlag. Mildt sagt.

Bud på ideal-startopstilling

Donnarumma – Conti, Caldara, Rugani, Murru/Barreca – Berardi, Cataldi, Benassi, Bernardeschi - Cerri, Petagna

Taktik

I kvalkampene mod Serbien stillede Italien i en 4-4-2-formation både ude og hjemme.

I hjemmekampen var det en kompakt udgave uden oplagte fløje, men ved slutrunden hvor der er klasse-offensivfolk som Bernardeschi og Berardi (og helt i front Petagna) regner jeg med en fløjudgave af 4-4-2. 

Dog som sædvanligt nok et azurblåt hold der mestrer både den kompakte defensiv krydret med kontraer og den boldbesiddende dominans. 

Bud på straffeskytte

Berardi eller Bernardeschi (evt Cerri)

Markante spillere

Donnarumma – målmand - han er kun 18, men har været førstekeeper i Milan de seneste par sæsoner og er andenkeeper på A-landsholdet. Han er så god at han ikke har været til rådighed for U21-holdet o kvalifikatione, men nu er han her altså – han insisterede på det

Rugani – midterforsvarer – temmelig hyppigt brugt afløser i Juventus. Hans makker er nok Caldara (fast starter i Atalanta), nu hvor Romagnoli ikke er med

Benassi (anfører) – midtbanemand, fast starter i Torino – Italiens kvaltopscorer med 3 mål

Berardi – venstrebenet angriber/kantspiller i Sassuolo som han har scoret 43 Serie A-mål for i de seneste fire sæsoner – missede næsten hele efteråret pga en knæskade, men kom godt igen i foråret

Bernardeschi – offensiv midtbane/kantspiller i Fiorentina hvor han scorede 11 mål i 32 kampe i seneste sæson

Hold også øje med de 19-årige stortalenter Locatelli (dybtliggende spilfordeler a la Pirlo) og Chiesa (offensivmand i Fiorentina; 17 Serie A-kampe fra start i seneste sæson). De var ikke med i kvalifikationen, men får forhåbentligt chancen for at vise hvad de kan her

Fravær

Romagnoli – midterforsvar – fast starter i Milan og i U21-kvalifikationen

Mandragora – midtbane – fast starter i kvalifikationen, men går glip af slutrunden (med til U20-VM i stedet for). Jeg tvivler dog på han ville være mere end indskifter ved dette EM

Angriberne/fløjene Di Francesco (3 kvalkampe, 2 fra start) og Monachello (6 kvalkampe, 5 fra start) der begge scorede 2 mål i kvalifikationen

Træner

Di Biagio (siden 2013)

Vejen til slutrunden

Vandt sin kvalifikationsgruppe med 24 point for 10 kampe: 7-3-0 (17-3). 1 point foran Serbien: Begge indbyrdes kampe endte 1-1.

De italienske mål var jævnt fordelt - holdtopscorer blev midtbanemand Benassi med blot 3 mål.

Træningskampe: I november tab mod England og 0-0 mod Danmark, i marts 2-1 over Polen, 1-2-tab mod Spanien.

Slutrunde-historie

EM-guld i 1992, 1994, 1996, 2000 og 2004

Sølv i 1986 og 2013

Elimineret i gruppespillet i EM-2015

Danmark

Ved Rasmus Jørgensen

Danskerne gik suverænt igennem kvalifikationen med sejre i de sidste ni kampe. Og langt størstedelen af spillerne har fået fint med spilletid i deres klubber i løbet af foråret.

De fik dog ørerne i maskinen i marts-træningskampene mod Spanien (da de skiftede stjernerne ind i 2. halvleg) og England, og spørgsmålet er om det danske hold uden de helt store profiler på den internationale scene kan spille op mod de store i den svære gruppe C.

Bud på ideal-startopstilling

Højbjerg - Holst, Maxsø, Banggaard, Blåbjerg - Hjulsager, Nørgaard, Vigen Christensen, Nielsen/Andersen - Marcondes/Zohore - Ingvartsen

Taktik

Danskerne praktiserede gennem kvalifikationen en 4-4-1-1 eller 4-2-3-1 alt afhængig af, hvordan man ser på det.

Danskerne har mange dygtige boldspillere, som er bedst, når de har bolden.

I angrebet er det spørgsmålet, om Niels Frederiksen vil gøre brug af Kenneth Zohore, der har haft et stærkt forår for Cardiff, fra start. Det vil betyde, at man vil skifte til en formation med to deciderede angribere, da Marcus Ingvartsen, holdets klare topscorer i kvalifikationen, nok er sikker mand på holdkortet. En anden mulighed er at bruge enten Lucas Andersen eller Emiliano Marcondes som 10’er.

Bud på straffeskytte

Ingvartsen

Markante spillere

Andrew Hjulsager: Tog i vinter skridtet fra Brøndby til Celta Vigo – kan både sætte andre op og selv score mål. Har ikke spillet så meget i Celta, hvor han har fået enkelte startpladser og indhop.

Lasse Vigen Christensen: Holdets anfører - Skiftede i vinter på en lejeaftale til Burton fra Fulham og har fået godt med spilletid i foråret.

Christian Nørgaard: Har haft en rigtig god sæson for Brøndby, hvor han har udviklet sig markant som defensiv midtbanespiller.

Marcus Ingvartsen: Topscorer i kvalifikationen for Danmark og i Superligaen for FC Nordsjælland. Fysisk stærk, hurtig og træfsikker angriber.

Noter

Der er muligvis lidt spørgsmålstegn på backpladserne, hvor Frederik Holst på højresiden har været lidt inde og ude af holdet i Brøndby, hvor han også har gjort sig mest som midtbanespiller, men han var Niels Frederiksens foretrukne i kvalifikationen. På venstre back var Jakob Blåbjerg det foretrukne valg i kvalifikationen, men han kan presses af den mere fremadrettede Mads Mini Pedersen, der har haft et stærkt forår for FCN.

Andrew Hjulsager, Christian Nørgaard og Lasse Vigen Christensen ligner sikre kort på midtbanen, hvor der kan være flere i spil til venstrekanten. Niels Frederiksen kan vurdere, at Lucas Andersen skal vrages til fordel for Casper Nielsen i kampene mod Italien og Tyskland, hvor Danmark må forventes ikke at have overtaget på bolden. Her er Casper Nielsen en lidt mere arbejdsom spiller end Lucas Andersen.

Fravær

Pascal Gregor - FCN - midterforsvar - afløser

Robert Skov - Silkeborg – kant – reserve

A-landsholdsspilere der kunne have været med (men som ikke var del af kvalifikationen): Andreas Christensen, Kasper Dolberg, Pione Sisto, Riza Durmisi, Yussuf Poulsen

Desuden Victor Fischer (2 kvalkampe)

Træner

Niels Frederiksen, tidligere Lyngby og Esbjerg-træner. Har været landstræner siden august 2015.

Vejen til slutrunden

Det danske landshold strøg nærmest suverænt igennem kvalifikationen, hvor det blev til sejre i de sidste ni kampe, efter at man havde spillet uafgjort hjemme mod Wales i første gruppekamp.

Det skal dog påpeges, at gruppen ikke var den stærkeste, og at Danmark vandt alle fire kampe mod Bulgarien og Rumænien, der var de nærmeste forfølgere sammen med Wales.

Danskernes har senere mødt lidt stærkere modstand i træningskampe, hvor det blev til uafgjort i Italien november, mens man i marts led klare nederlag mod Spanien på udebane og England på hjemmebane.

Slutrunde-historie

Semifinale i 1992 og 2015

Tjekkiet

Ved Jens Bøye

Man skal ikke undervurdere tjekkerne - selv om 2015-holdet skuffede på hjemmebane.

De stiller i vid udstrækning med folk fra den hjemlige liga. Men dels er der nogle markante undtagelser, fx Sampdoria-angriber Schick, Ajax-fløjen Cerny samt den nybagte FCK-midterforsvarer Lüftner.

Dels er der tale om et sammentømret og slagkraftigt mandskab der var ret suverænt i kvalifikationen hvor talentproduktionsmaskinen Belgien blev sejlet agterud.

Den tjekkiske EM-trup mangler dog nogle markante idealstartere i midterforsvarer Vrastil og midtbanemand Cermak (anfører og næsttopscorer).

Bud på ideal-startopstilling

Zima – Mateju, Lüftner, Simic, Havel – Travnik, Soucek, Hubinek – Cerny, Schick, Jankto

Taktik

I kvalkampene mod Belgiet spillede tjekkerne 4-3-3 hjemme og ude, og de viste angrebslyst, også på udebane ved uafgjort.

Bud på straffeskytte

Schick

Markante spillere

Schick – angriber, starter/indskifter i Sampdoria (11 mål i 32 Serie A-kampe) – kvaltopscorer med 10 mål i 9 kampe

Zima – målmand i Genoa (hvor han dog kun er andenkeeper)

Cerny – fløjspiller i Ajax (hvor han dog kun er at regne som afløser)

Michael Lüftner – stærk midterforsvarer der netop er skiftet fra Slavia Prag til FCK

Jankto – midtbanemand i Udinese (fast starter) – 2 mål i 3 kvalkampe

Fravær

Cermak (anfører) – midtbanemand i Sparta Prag (starter/indskifter) - kval-næsttopscorer med 6 mål i 9 kampe

Vrastil - midterforsvar - 5 kvalkampe

Havlik – midtbane/kant – 1 mål i 6 kvalkampe – dog været væk siden marts sidste år, og i Udineses Jankto er der en mere end fuldgod erstatning

Træner

Lavicka (siden 2015)

Vejen til slutrunden

Vandt sin kvalgruppe med 29 point for 10 kampe: 7-2-1 (29-10).

Fem point foran Belgien som slog tjekkerne hjemme (trods klar tjekkisk chanceovervægt, inkl et par uheldige træværksafslutninger), men tabte i Prag. Tjekkiet spillede desuden uafgjort i Letland og Montenegro.

Træningskampe: I november 1-3 mod Portugal, i marts 4-1 over Slovakiet og 2-1 over Polen

Slutrunde-historie

EM-guld i 2002, sølv i 2000

Elimineret i gruppespillet i EM-2015 (på hjemmebane)