USA versus Europa. Den 39. udgave af den prestigiøse golfturnering Ryder Cup spilles 28.-30. september. Læs Jesper Asbirks optaktsartikel der gennemgår de to holds spillere, fra Tiger til McIlroy...


Ryder Cup spilles kun hvert andet år, og betragtes af mange som den mest prestigefyldte golfturnering der findes.

 

For de ikke så golf-interesserede er det en holdturnering, og der spilles ikke om præmiepenge eller verdensranglistepoint, men kun om æren og en plads i historiebøgerne sammen med alle sportens allerstørste navne.

 

Der er en enorm interesse om denne turnering, og derfor vil der være uhyre mange tilskuere, og da der ikke er så mange matcher i gang på samme tid, vil de være samlet på ganske få huller, og man vil til tider kunne opleve en næsten fodbold-agtig stemning blandt tilskuerne der hepper på deres hold.

ODDS OG TIPS

Der skal spilles en masse hulspils-matcher af forskelligt format, og ud fra et betting-perspektiv er der ofte masser af værdi at finde i disse matcher, hvor bookmakerne tit er meget favoritfikserede. Et godt eksempel på dette findes ved at tage et hurtigt kig på Tigers rekord fra tidligere matcher i Ryder Cup. Ikke en statistik der er prangende for de seneste årtiers absolut bedste golfer, og hvis man konsekvent havde spillet mod ham ville man sidde tilbage med et solidt overskud.

De enkelte match-ups bliver desuden offentliggjort ganske sent, i nogle tilfælde ganske få timer inden start, og på den baggrund vil der også være værdi at finde for de der er hurtigt ude.

Derudover er der en masse special-spil på hvem der scorer flest point osv.

Følg med på BetXpert for Ryder Cup-analyser fra golfeksperterne. I skrivende stund ligger der et turneringsvinder-tip, men flere tips vil løbende komme på.

 

Hold også øje med golfdebatterne i forum.

 

BetXperts golfeksperter:

Jesper Asbirk

Andreas Jensen

 


 

HOLDENE

USA

Kaptajn: Davis Love III

Tiger Woods

36 år, nr. 2 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 13-2-14 (V-U-T).

Efter diverse skandaler og skader er Tiger på vej tilbage. Han har fået styr på sit liv, og golfspillet synes i konstant fremgang. Han er ikke er lige så god som han har været, og bliver det næppe. Men han vil nok alligevel i årene der kommer have sin plads i top 5 på verdensranglisten. 8 top 4-placeringer (heraf 3 sejre) i 19 starter i denne sæson demonstrerer et fortsat højt niveau.

Hvad angår Ryder Cup, så har han en overraskende sløj rekord, men den har været værre, og efter hans makkerskab med Steve Stricker er blevet ”opfundet”, lader han til at være bedre tilpas. 3 sejre i WGC Matchplay indikerer også at han er en stor kapacitet i hulspil. Desuden har Tiger to gange vundet PGA Championship på netop Medinah.

Bubba Watson

33 år, nr. 7 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 1-0-3.

En af årets store positive overraskelser. 16 top 20-placeringer i 19 starter er intet mindre end fantastisk for en spiller der slår længere en nogen anden på Touren. Hans stabilitet har været fænomenal, og med sejren i Masters i april trådte han ind på den store golfscene med et brag. Han sluttede også godt af med en 5. plads i Tour Championship på en bane der ikke umiddelbart passer til ham, og formen synes på plads.

Jeg tror meget på Bubba til denne Ryder Cup, og jeg tror han kan få en vigtig rolle. Han er en spiller der laver rigtig mange birdies, hvilket er en vigtig evne i fourballs, og hans længde og evne til at forme slagene giver gode muligheder som makker i foursome.

Jason Dufner

35 år, nr. 9 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: Debutant.

Efter et hjerteknusende omspilsnederlag til Keegan Bradley i PGA Championship sidste år, har han med sine to første sejre og i alt 12 top 20-placeringer brudt igennem på PGA Touren i år. Han missede det første cut i sæsonen, men siden har Jason Dufner været bundsolid. Han har vist stor stabilitet, og hans spil tee til green er i verdensklasse.

Han brød dog aldrig igennem i FedEx slutspillet, og hans manglende erfaring i Ryder Cup og hulspilsturneringer generelt kan være hans svaghed. Han virker dog mere end nogen anden kølig i pressede situationer og jeg ser ham absolut ikke som et svagt led på trods af en lidt vigende form.

Keegan Bradley

26 år, nr. 14 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: Debutant.

Efter sejren over Jason Dufner i PGA Championship sidste år, havde Bradley en god periode med en række topplaceringer. Efter Masters havde han så en downperiode indtil han pludselig dukkede op igen og vandt WGC Bridgestone Invitational og blev 3’er i PGA Championship. Siden har det så igen været lidt op og ned, og FedEx slutspillet var ikke den store succes for den unge amerikaner.

Bradley er lidt en dark horse, synes jeg. Han har ligesom Dufner ingen erfaring fra Ryder Cup, og heller ingen nævneværdige resultater fra hulspilsturneringer. Jeg tror ikke han får så mange matcher de to første dage, og hvis jeg skal udråbe et par svage led på det amerikanske hold, må han være én af dem.

Webb Simpson

27 år, nr. 8 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: Debutant.

Årets US Open-vinder er de seneste par år blevet bedre og bedre. To sejre i 2011 og en major-sejr i år samt et par andre topplaceringer er udtryk for at hans topniveau er rigtig højt. Til gengæld kan der arbejdes på bundniveauet, og resultatlisten er lidt for meget op og ned til at man kan kategorisere ham helt oppe sammen med de allerbedste i verden.

En god afslutning på sæsonen med en 5. plads i Tour Championship indikerer dog fin form. Heller ikke Simpson har så meget erfaring fra lignende matcher, selvom han dog har spillet med i Presidents Cup en enkelt gang.

Zach Johnson

36 år, nr. 17 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 3-1-3.

Zach Johnson kan blive en nøglespiller på det amerikanske hold. Han har været med to gange tidligere, og selvom holdet har tabt begge gange, har Johnson været én af de bedste på holdet. Han er en bundsolid spiller og en rigtig dygtig putter, og hans sæson i år byder på to sejre, to 2. pladser og kun et enkelt misset cut. Erfaring fra Presidents Cup og en tidligere 3. plads i WGC Matchplay er med til at understøtte billedet af en erfaren og dygtig hulspiller.

Hans formkurve er dog ikke den bedste, og han har ingen top 10-placeringer siden British Open i juli. Jeg tror dog stadig meget på Johnson og forventer en del point fra hans side.

Matt Kuchar

34 år, nr. 15 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 1-2-1.

Matt Kuchar er en af Tourens absolut mest stabile spillere, og med hele 9 top 10-placeringer og en sejr i Players Championship er hans plads på holdet yderst fortjent. Han opnår desuden generelt gode resultater i hulspilsturneringer (bl.a. 3’er i WGC Matchplay i 2011), og med hans rolige og altid smilende personlighed ser jeg ham som en vigtig holdspiller. Formen den sidste måned har dog ikke været som resten af sæsonen på trods af en 10. plads i Tour Championship.

Phil Mickelson

40 år, nr. 16 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 11-6-17.

Det kan vel næsten blive hvad som helst med Phil Mickelson. Som den mest rutinerede spiller på holdet er hans tilstedeværelse i sig selv et plus for holdet, men hans spil varierer uhyre meget. FedEx slutspillet er et fint eksempel, hvor han efter to top 4-placeringer pludselig spiller helt elendigt tee til green i Tour Championship. Han har nok set sine bedste år, men hans berettigelse på holdet kan der ikke være tvivl om. Jeg er meget spændt på at se hvilken Phil Mickelson der stiller op på fredag.

Jim Furyk (captain’s pick)

42 år, nr. 23 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 8-4-15.

Furyk behøvede et captain’s pick for at komme med denne gang, og han har ikke vundet på Touren siden 2010 hvor han vandt FedEx Cup’en. Det har også knebet lidt med de absolutte topresultater i år, ligesom han har misset lidt for mange cuts, men han er stadig en bundsolid spiller som med 7 top 10-placeringer var et naturligt valg for Davis Love.

Hans erfaring i Ryder Cup og Presidents Cup er enorm, og hans evner for at ramme fairways og hole vigtige puts kan blive rigtig vigtige for det amerikanske hold. Formen er desuden opadgående med gode indsatser i FedEx slutspillet.

Steve Stricker (captain’s pick)

45 år, nr. 12 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 3-1-3.

Endnu en fantastisk stabil spiller på det amerikanske hold er Steve Stricker. Han vandt sæsonens første turnering og har siden kun misset et enkelt cut. Gode placeringer i WGC turneringer, en 7. plads i PGA Championship og i alt 13 top 25-placeringer i 19 starter vidner om en god sæson selv om han ikke helt har nået niveauet fra 2010 og 2011.

Masser af erfaring fra Presidents Cup, en sejr i WGC Matchplay (dog tilbage i 2001) og en rimelig rekord fra 2008 og 2010 sammen med det faktum at han er en af de eneste der har opnået succes som makker med Tiger Woods, gjorde ham til det mest forudsigelige captain’s pick.

Dustin Johnson (captain’s pick)

28 år, nr. 13 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 1-0-3.

Efter at have fået det meste af den første halvdel af sæsonen ødelagt pga. en rygskade, er Dustin Johnson kommet fantastisk igen. I den anden start efter sin skade vandt han på PGA Touren, og siden er det blevet til 5 top 10-placeringer, heriblandt top 10-placeringer i alle fire slutspilsturneringer.

DJ er i topform til denne Ryder Cup, og jeg har store forventninger til hans pointhøst på trods af hans dårlige rekord fra 2010 og hans begrænsede succes i hulspilsturneringer generelt. Han har i lang tid været én af de mest undervurderede spillere på Touren, men den seneste tids resultater bringer ham i mine øjne op lige under de allerbedste i verden, og han er meget mere end en longhitter.

Brandt Snedeker (captain’s pick)

31 år, nr. 10 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: Debutant.

Den måske mest formstærke spiller på det amerikanske hold er den nykårede FedEx Cup Champion, Brandt Snedeker. Han blev udtaget på absolut sidste billet på baggrund af en flot 3. plads i British Open og en sejr tidligere på sæsonen, men siden har han virkelig bevist at han har fortjent sit captain’s pick med fantastisk spil.

Han er en fænomenal putter, laver masser af birdies og hans hurtige og ubekymrede tilgang til spillet gør ham i mine øjne til den perfekte hulspiller. Han har ikke helt bevist dette endnu, men 5. pladsen i Volvo World Matchplay tidligere i år indikerer at han ikke er helt sat på det område. Jeg har store forventninger til hans pointhøst i år, og ville som europæer nødigt møde ham og Bubba Watson i en fourball. Vigtig spiller for USA!

Spillerprofiler

Samlet vurdering: Det springer i øjnene at der er hele 4 debutanter på det amerikanske hold, og når man kigger spillernes erfaringer i Ryder Cup igennem ser man at ikke én eneste spiller har en positiv rekord (flere vundne end tabte kampe)! Europa’s dominans gennem det sidste årti skinner tydeligt igennem her, og man må formode at tidligere tiders nederlag fortsat sidder solidt plantet i mange af spillernes erindringer.

 

Når det er sagt, så synes jeg det er et fantastisk hold. De 4 rookies tror jeg kan bringe ny energi til et hold der har haft lidt for mange dårlige oplevelser. Spiller for spiller har de også virkelig præsteret på et højt niveau gennem sæsonen, og placeringerne på verdensranglisten samt de seneste ugers præstationer i f.eks. FedEx Cup’en indikerer stor styrke. Alle 12 spillere sluttede i top 30 i FedEx Cuppen!

 

Formen synes generelt at toppe ganske pænt, og jeg har svært ved at se deciderede svagheder på holdet, hvilket man ofte kan komme til hvis en spiller har spillet suverænt i starten af sæsonen og scoret nok point til en kvalifikation for derefter at miste formen, blive skadet osv. På hjemmebane på Medinah med tilskuerene i ryggen og tidligere tiders nederlag at hævne tror jeg at dette hold bliver meget svært at slå.

 


EUROPA

Kaptajn: Jose María Olazabal

Rory McIlroy

23 år, nr. 1 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 1-2-1 (V-U-T).

Hvad skal man sige om dette golf-fænomen? Han er verdens bedste golfspiller og tromler bare videre med et spil der synes uden mangler. På trods af to overraskende sløje måneder fra maj til juli har han været fænomenal med 4 sejre (3 af de sidste 5), heriblandt sin anden majorsejr som han vandt i overbevisende stil. En 2. plads i WGC Matchplay tidligere i år underbygger bare at manden ikke er til at holde tilbage når han spiller godt – også i hulspil.

Dog måtte han i weekenden se sig slået af Brandt Snedeker i kampen om FedEx Cuppen, men mon ikke han nok skal vinde den på et tidspunkt? Han vil med stor sandsynlighed danne makkerpar med Graeme McDowell, som han med succes har gjort tidligere, og den foursome ser ganske stærk ud. Det giver sig selv at McIlroy er Europa’s vigtigste spiller.

Justin Rose

32 år, nr. 5 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 3-0-1.

Jeg ser Justin Rose som én af Europa’s vigtigste spillere. Han er vokset i format de seneste par år, og med en stor sejr i WGC Cadillac Championship tidligere på sæsonen samt den flotte afslutning i weekenden i FedEx slutspillet ligner han i tiltagende grad en spiller der kan vinde majors.

Han havde en god oplevelse fra Ryder Cup i 2008, men i hulspilsturneringerne har han aldrig rigtig haft succes - en 5. plads i WGC Matchplay er bedste resultat. Formen synes dog at være på plads efter 2. pladsen i The Tour Championship i weekenden, og som makker til Poulter tror jeg nok han skal lave sine point.

Graeme McDowell

33 år, nr. 18 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 4-2-2.

Nordireren var manden der skaffede det afgørende point for to år siden, og hans deltagelse i dette års turnering kommer ikke som nogen overraskelse. Han er en dygtig hulspiller – senest bevist i Volvo World Matchplay hvor han blev 2’er, og med en god rekord og som naturlig makker til Rory McIlroy får han en vigtig rolle på det europæiske hold.

Selv om han har et væld af topplaceringer som f.eks. 2. pladsen i US Open og 5. pladsen i British Open, er han dog uden sejr i de seneste to sæsoner, og formen i FedEx slutspillet rakte ikke til deltagelse i The Tour Championship. Jeg tvivler dog ikke på at ”G-Mac” er klar, og han er et stærkt kort på det europæiske hold.

Paul Lawrie

43 år, nr. 28 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 3-1-1.

Et flot comeback fra den 43 årige skotte i denne sæson. To sejre og en lang række flotte resultater (også i større turneringer) har givet ham en automatisk plads på det europæiske hold, hvor han er med for første gang siden 1999.

Senest vandt han Johnny Walker Championship i slutningen af august, hvor man ellers var begyndt at bekymre sig lidt om hans form, men alligevel må Paul Lawrie karakteriseres som et svagt led. Han er udelukkende Europa Tour spiller, og selvom han også har spillet majors og WGC turneringer (og gjort det relativt godt), så er det ikke hans force at spille i USA. Jeg tror han får det svært, og jeg tror heller ikke han vil få så mange matcher de to første dage.

Francesco Molinari

30 år, nr. 31 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 0-1-2.

Selvom det ikke har vrimlet med sejre for italieneren (én i 2012), så har han holdt et højt bundniveau. Han har ikke misset et cut hele sæsonen, og 13 top 20-placeringer i 20 starter (incl. majors og WGC turneringer) indikerer at han aldrig smider unødige slag. Det er en fantastisk vigtig egenskab i hulspil, og på trods af en halvsløj pointhøst i 2010 glæder jeg mig til at se hvordan han klarer sig i år. Han var dog ikke imponerende i seneste start, hvor han på hjemmebane i Italien sluttede 46’er.

Luke Donald

34 år, nr. 3 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 8-1-2.

Englænderen der for nylig var 1’er i verden i en længere periode har været ultra-stabil, men har alligevel ikke helt haft det niveau der skal til for at holde 1. pladsen på verdensranglisten på trods af en PGA Tour sejr tidligt på sæsonen. Men med en fantastisk rekord fra de tidligere Ryder Cup matcher og hans generelle status i golfverdenen har Luke Donald en vigtig rolle på det europæiske hold.

Specielt i foursomes har han vist sig som en fantastisk makker, og han har vundet alle sine 6 matcher i Ryder Cup regi. Hans stabilitet og evner omkring green er eminente, og som tidligere vinder af WGC Matchplay og runner up i Volvo Matchplay ligner han en nøglespiller.

Lee Westwood

39 år, nr. 4 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 16-6-11.

Lee Westwood er den mest erfarne Ryder Cup spiller på det europæiske hold, og han har været med alle gange siden 1997. Hans rekord vidner om succes, og han har da også vundet med Europa 5 af de 7 gange han har været med. En enkelt sejr i denne sæson i den lille svenske turnering Nordea Master er dog ikke hvad en spiller af hans format kan stille sig tilfreds med, og endnu engang var han tæt på sin første major med en 3. plads i Masters.

Selvom hans resultatliste i denne sæson umiddelbart er ganske god med en række topplaceringer sidder man med en fornemmelse af at han mangler 5-10 % i at ramme tidligere tiders topform. Tre gode præstationer i FedEx slutspillet lover dog godt på trods af en ”smutter” i weekenden. Han er en af Europas absolut vigtigste spillere med sin store erfaring.

Martin Kaymer

27 år, nr. 32 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 2-1-1.

Selvom det er svært at få sig selv til at kalde den tidligere verdens-etter for et svagt led på europæernes hold, så er det alligevel nærliggende. Efter to fantastiske sæsoner i 2010 og 2011 har hans 2012 sæson absolut ikke været imponerende. En 5. plads i hans sidste start i Italien er faktisk bedste resultat i denne sæson for tyskeren, og selvom det umiddelbart signalerer en stigende formkurve, så har han været alt for ustabil i sæsonen igennem til at det kan tolkes som at han er på vej i form.

Han har dog stadig gode erfaringer med hulspil efter Ryder Cup i 2010 og hans 2. plads i WGC Matchplay i 2011, men han skal til at finde formen, hvis han skal hjælpe Europa til at genvinde trofæet.

Peter Hanson

34 år, nr. 25 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 1-0-2.

Peter Hanson var absolut en af de 10 bedste spillere i verden i den første halvdel af sæsonen med 5 top 5 placeringer og en 3. plads i Masters. Herefter har han ikke helt kunne holde samme niveau, men en 7. plads i PGA Championship og seneste hans sejr i KLM Open tyder på at formen er på vej tilbage.

Sammenlignet med de kæmpestjerner han skal spille med og mod ligner han dog ikke umiddelbart en topscorer for Europa, og med en halvsløj rekord fra 2010 og relativt begrænset succes (på trods af 5. pladsen i WGC Matchplay) i diverse hulspilsturneringer, vil han være underhund i sine matcher.

Sergio Garcia

32 år, nr. 19 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 14-4-6.

Sergio Garcia var ikke med sidst, men har ellers været et symbol på europæernes dominans i det seneste årti. Han er en fantastisk holdspiller med en imponerende karisma, hvilket har været med til at løfte hele det europæiske hold. Eller det var han i hvert fald. De seneste år har der været længere mellem snapsene (også hvad angår karisma), og på trods af at han stadig er en af verdens bedste fra tee til green har han haft store problemer med putteren.

I lang tid så det også i denne omgang ud til at han skulle bruge et captain’s pick for at komme med til Medinah, men mod slutningen af sæsonen har han fundet formen og spillede sig med sejren i Wyndham Championship ind på holdet. Han har dog ikke været så godt spillende de sidste to turneringer. Men han er et vigtigt element der sammen med Poulter har evnen til at løfte holdet.

Ian Poulter (captain’s pick)

36 år, nr. 26 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: 8-0-3.

Ian Poulter har ligesom Garcia en helt særlig udstråling når han spiller Ryder Cup, hvilket til dels er årsag til hans fortjente captain’s pick. Han er også en fantastisk hulspiller og har vundet både WGC Matchplay og Volvo World Matchplay, og rekorden i denne turnering vidner også om hans evner i denne disciplin.

Han er dog uden sejre i denne sæson, og var i starten af sæsonen plaget af sygdom, hvilket betød at han først rigtig kom i gang til Masters. Top 10-placeringer i 3 af de 4 major-turneringer er dog et meget godt billede på Poulter og hans sæson: Han er klar når det gælder!

Nicolas Colsaerts (captain’s pick)

29 år, nr. 35 på verdensranglisten. Ryder Cup rekord: Debutant.

Den belgiske longhitter har virkelig været god i år, og er ganske fortjent tildelt et captain’s pick. Sejren i Volvo World Matchplay vidner om nerver af stål i matchplay-situationer, og hans 10 top 10-placeringerpå Europatouren taler for sig selv (8’er og 5’er i de sidste to).

Formen bør være hvor den skal være, og hans enorme længde giver nogle gode muligheder for at danne slagkraftige foursomes. Han er dog også (som Lawrie) næsten udelukkende ET-spiller, og jeg er meget spændt på at se hvordan han præsterer som debutant på denne scene.

Spillerprofiler

Samlet vurdering: Sammenlignet med amerikanernes hold er der hos europæerne kun én debutant, og kun to spillere har negativ rekord fra tidligere. Indtil for relativt kort tid siden var dette dog et hold med en hel del spillere ude af form, eller i hvert fald uden væsentlige resultater gennem en længere periode, men af disse spillere har både Paul Lawrie, Peter Hanson og Sergio vundet for nylig, og Martin Kaymer har også vist stigende form efter en nærmest elendig sæson. Der mangler så absolut heller ikke profiler på holdet med McIlroy, Westwood, Donald og Kaymer der alle for nylig har været 1’er på verdensranglisten.

 

Europæerne er alligevel kraftigt undertippede, og jeg tror også at de får det rigtig svært. Bredden på holdet synes at hænge lidt med spillere som Kaymer, Lawrie, Hanson og måske også Molinari, som ikke helt synes at være i topform. På udebane i USA på en bane der bliver sat op til amerikanernes fordel, ser det svært ud.

 

Det momentum de har skabt gennem det seneste årti i Ryder Cup må dog også tælle for noget, og personlighederne på holdet har indtil videre haft en evne til at løfte holdet et niveau eller to. Kan de finde magien igen kan alt ske!

 


BANEN

Medinah CC i Illinois er stedet hvor slaget skal udkæmpes. Banen er en mesterskabsbane med en stolt historie, og en række majorturneringer er blevet afholdt i tidernes løb. Dog er der sket meget med banens layout både gennem de senere år, og selvfølgelig som optakt til Ryder Cup. Så selvom bl.a. Tiger har masser af positive erfaringer fra banen i kraft af sine to PGA Championship-sejre, er det begrænset hvor stor betydning dette har. En række huller er lavet helt om og greens har også undergået en række ændringer siden.

Da amerikanerne har hjemmebane har de dog mulighed for at sætte banen op så den så vidt muligt passer dem bedst. Af hensyn til både publikum og det amerikanske hold vil den ifølge kaptajn Davis Love blive sat op relativt nemt med en tilgivende rough og bredere klippede fairways. Det er som udgangspunkt en lang bane på næsten 7700 yards (par 72), men flere huller er såkaldte risk/reward-huller som f.eks. par 4-hullet 15., som man kan drive.

 

Det betyder umiddelbart at bomberne bliver favoriseret, men når alt kommer til alt vil det altid være putteren der får det sidste ord i hulspil. Det er her amerikanerne måske kan hente lidt fordel af setup’et. På PGA Touren spilles generelt på hurtigere greens, og selvom en del af de europæiske spillere til dagligt spiller i USA vil spillere som Colsaerts, Molinari, Hanson og Lawrie muligvis kæmpe lidt med hastigheden.