Han var en sand mønsterelev med høje karakterer og stort engagement, men en tur ned til spillekiosken vendte op og ned på Mads Berthelsens tilværelse. Han mistede ikke bare jordforbindelsen, men også hele sin opsparing, kæreste og til sidst sig selv. Det hele startede med tre kampe "lige på." Læs første del af hans historie her.

Lavpunktet

Mads tryglede og bad. 

Han havde allerede fået to skriftlige advarsler, og nu var han så godt som smidt ud.

Mads var selv gået op på kontoret, og nu stod han ansigt til ansigt med rektor, som var sidste mand, der kunne redde ham. Mads ville bare have én chance til.

På dette tidspunkt var han sjældent en hel dag i skole. Ofte kom han slentrende ind i klasseværelset op ad formiddagen, nogle gange kom han først klokken 12. Andre gange blev han bare væk.

Han lavede ikke sine afleveringer og gik for det meste rundt som en zombie i klassen.

Dette var et sidste desperat forsøg på at redde stumperne - og sin skolegang. Han lovede rektor at lave samtlige afleveringer, dukke op til samtlige timer året ud. Blev han smidt ud nu, så skulle han gå en lang og tung vej hjem til sine intetanende forældre.

Forhistorien

Mads Berthelsen og gymnasiekammeraten fra Ørestad Gymnasium tog en afstikker til spillekiosken i indkøbscentret Fields. Mads var fodboldnørd og var blevet spurgt til råds angående tjekkisk fodbold.

Han forklarede, at holdet Plzen var en sikker vinder. Og så to kampe oveni. Mads blev fristet af sine egne forusigelser og smed 500 kroner lige på.

"Lotto er det spil, som flest danskere spiller, mens personer med spilleproblemer hyppigst spiller væddemål eller sportsspil (odds og tips)" - SFI

Sammen aften gik alle tre kampe hjem til sammenlagt odds 5,6, og i løbet af blot 90 minutter var Mads blevet 2.300 kroner rigere.

Hvorfor i alverden brugte han dog 10 timer fredag aften som bartender, når han i løbet af en fodboldkamp kunne tjene det dobbelte? Den dengang 17-årige Mads Berthelsen var ekstatisk og begyndte at tænke stort.

Her havde han fundet et game, hvor han kunne bruge sin omfattende viden om fodbold til at høste store skattefrie gevinster. Tre fodboldkampe var alt, hvad der skulle til. Dette var begyndelsen på en spillemæssig optur.

Men det var også begyndelsen på enden for den kontrollerede og robuste dreng, der altid havde passet så godt på sine penge.

Mads har ofte tænkt på, hvad der var sket, hvis ikke han havde vundet den dag. Så havde han nok aldrig spillet igen. Men kuponen gik hjem.

Tre uger senere spillede han hver eneste dag.

Spillede for enorme summer

Mads gik særdeles grundigt til værks. Åbnede konti alle steder og spillede kun valuebets.

En god bettor var troløs og spillede kun, hvor de bedste odds var. Nogle gange var det Danske Spil, andre gange Nordicbet*, Unibet* eller Bet365*. Ofte var det Pinnacle Sports.

Dagligt sparrede og diskuterede han med andre tippere på de forskellige bettingsites. BetXpert, Pokernet, Bettingexpert.

Udover at følge de skrappeste eksperter rundtomkring lavede han også sin egen research og var mest tryg ved sine egne spil. Han spillede kun singler og aldrig over odds 2. Som regel var det i lejet mellem 1,50 - 1,80.

Mads havde et vågent øje til markedet og var klar til at slå til, når han fik den ekstra viden, som bookmakerne ikke havde. En dag skulle Barcelona spille venskabskamp, og alle forventede, at Messi og Neymar blev sparet.

Det blev de dog ikke, opsnappede Mads, langt før markedet gjorde det. Han gik massivt ind på Barcelona og kunne snart se oddset rasle ned fra 1,20 til 1,05. Sådan et spil kunne han sagtens smide 10.000 kroner på.

"Det er langt overvejendede yngre mænd, der har spilleproblemer." - SFI

På Skype havde han dagligt kontakt med tre svenskere, der også bettede på livet løs.

Rysteture

Drivet var pengene. De betød meget for Mads, og siden han var lille, havde han bygget en flot opsparing op. Han elskede at se pengene yngle på skærmen.

Pengene tikkede ind i en lind strøm.

Men Mads Berthelsen var også godt forberedt. Det første, han gjorde om morgenen, var at lede efter nye, interessante kampe. Det første - og eneste - han lavede i skolen var at lede efter ny værdi. Han kunne godt kigge op på tavlen, når læreren gennemgik integralreglerne. Men der var ingen forbindelse op til hovedet.

Mads så næsten alle kampe, han havde spillet på. Også hvis den startede klokken 2 om natten. Hvis ikke kampen blev vist i TV, så streamede han den via bookmakerne.

Der var dog noget, som ikke føltes så godt. Mads oplevede, at selvom et tip gik hans vej, og holdet eksempelvis første 2-0, så kunne kroppen ikke lade være med at ryste.

Faktisk havde han en konstant uro i kroppen gennem alle 90 minutter, og nogle gange fik han kvalme. Så snart kampen var slut, følte han ro igen, og var kampen gået hjem, så behøvede han ikke spille mere den dag.

"Det store flertal af voksne danskere mener ikke, at reklamer har indflydelse på, hvor meget de spiller, mens personer med spilleproblemer oplever at blive påvirket mere." - SFI

Var tippet derimod tabt, så måtte han finde et nyt valuebet. Ofte var det fodboldkampe fra ligaer, han var bekendt med. Men med tiden blev det også slovakisk ishockey, latinamerikansk fodbold, kvindefodbold og håndbold.

Når Mads havde været oppe hele natten, mødte han aldrig i skole klokken 8 som de andre. Og ofte gad han slet ikke komme. På dette tidspunkt havde han som elev i 3.g en fraværsprocent på 30, og kun halvdelen af afleveringerne blev lavet.

Han fik snart brev om, at SU'en ville blive taget fra ham.

Fortsættelse følger...