Banner for vBet
Banner for vBet

Release the Kraken

Sidst opdateret:

Lad dig selv synke helt ned på havets bund med Release the Kraken; en underholdende spilleautomat fra Pragmatic Play med adskillige bonusrunder og ekstrafunktioner, som giver mulighed for en maksgevinst på op til 1.000.000 kroner.

Læs med i anmeldelsen her for at blive klogere på alt det som Release the Kraken har at byde på, og hvor den halter lidt efter konkurrencen.

Spil Release the Kraken hos disse danske casinoer

Dansk favorit
Mange kampagner og tilbud
Tilbyder gratis spins
Bonus
1000 DKK
10x

Min. 18 år. Kun nye spillere.  Regler og vilkår gælder. Spill ansvarligt. Servudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk  Min. Indbetaling er 75 kr. Omsætningskrav x10, indenfor 60 dage på spillemaskiner. F.eks. indbetal 100 kr. omsæt 1.000 kr. og få 100 kr. Tilbuddet udbetales  i kontanter. Komplette vilkår.

Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | rofus.nu | r&v gælder | Spil ansvarligt

Mange kampagner og tilbud
Dansk licens
Stort spiludvalg
Bonus
1000 DKK
10x

Min. 18 år. Kun nye spillere.  Regler og vilkår gælder. Spill ansvarligt. Servudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk  Min. Indbetaling er 100 kr. Omsætningskrav x10, indenfor 60 dage på spillemaskiner. F.eks. indbetal 100 kr. omsæt 1.000 kr. og få 100 kr. Tilbuddet udbetales  i kontanter. Komplette vilkår.

Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | rofus.nu | r&v gælder | Spil ansvarligt

24/7 kundeservice
Tilbyder gratis spins
Indbetal med MobilePay
Bonus
1000 DKK
10x
Free spins
50
0x

Min. 18 år. Kun nye spillere.  Regler og vilkår gælder. Spill ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling er 75 kr. Omsætningskrav x10, indenfor 60 dage på spillemaskiner. F.eks. indbetal 100 kr. omsæt 1.000 kr. og få 100 kr. Tilbuddet udbetales  i kontanter. Komplette vilkår.

Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | rofus.nu | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt

Bonus uden omsætningskrav
Tilbyder cashback
Tilbyder gratis spins
Free spins
50
0x

Min. 18 år. Kun nye spillere.  Regler og vilkår gælder. Spill ansvarligt. Servudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk  Min. Indbetaling er 100 kr. Indbetal 100kr, få 50 Spins på Book of Dead. Spin-værdi: 2kr. Komplette vilkår.

Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | rofus.nu | r&v gælder | Spil ansvarligt

Indbetal med MobilePay
24/7 kundeservice
Stort spiludvalg
Bonus
500 DKK
10x

Min. 18 år. Kun nye spillere.  Regler og vilkår gælder. Spill ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.  Min. Indbetaling er 100 kr. Omsætningskrav x10, indenfor 60 dage på spillemaskiner. F.eks. indbetal 100 kr. omsæt 1.000 kr. og få 100 kr. Tilbuddet udbetales  i kontanter. Komplette vilkår.

Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | rofus.nu | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt

Tematik og grafik

Scenen er sat inden, at man overhovedet fyrer op for Release the Kraken. Navnet giver nemlig straks konnotationer til det dybe hav. Selv havde vi forestillet os et mørkt, dystert og farligt undervandssceneri, men i stedet præsenterer spillet os for en lys havbund med farverige koraller og lige så farverige symboler.

Det fungerer rigtig godt, og det samme gør musikken og de tilhørende lydeffekter, der rammer fuldstændig spot-on i forhold til, hvordan det lyder, når man er under vandet. Indtil man klikker på spin, hvor et nyt musikunderlag tager over, og selvom der intet er i vejen med musikken, så forsvinder haveffekten en smule.

Grafikken i Release the Kraken er simpel, men meget vellykket, og den sørger i den grad for at levere en flot og stemningsfyldt spiloplevelse. Det akkompagneres af fine baggrundanimationer, som får vandplanterne til at svaje og korallerne til at udløse luftbobler.

Sådan spiller du Release the Kraken

Release the Kraken er en spilleautomat med 5 hjul, 4 rækker og 20 betalingslinjer i grundspillet, og hele 40 betalingslinjer i runder med free spins. I overvejende grad spilles spillet som enhver anden spilleautomat ved at klikke på spin-knappen efter, at man har justeret sin indsats.

Men man kan ikke bare døse hen. Undervejs i spillet kan der nemlig dukke fangarme op på skærmen, som kan udløse en præmier, hvis du klikker på dem. Der er tre mulige præmier:

 • Kolossale Kraken-Wilds: Det næste spin vil lande på et 3 x 4 wild-symbol.
 • Kraken Lockin Wilds: 3 kister dukker op på skærmen og låses op en efter en. De kan enten give flere wilds på hjulene, give en multiplikator på 2 og indsamle gevinsten eller lade dig fortsætte med at spinne uden nogen effekt.
 • Smittende Kraken-Wilds: Det næste spin vil lande på mindst ét wild-symbol, som ”smitter” de tilstødende symboler, så de også bliver til wild-symboler.

Du skal være opmærksom på, at Release the Kraken er en spilleautomat med høj volatilitet. Det betyder, at gevinsterne generelt er højere end hvis volatiliteten var lav, men til gengæld er der længere imellem dem.

Derfor er det også et spil, der kræver en vis tålmodighed og lidt penge på kontoen, hvis man gerne vil derhen, hvor man forhåbentligt kan vinde nogle penge.

Slot detaljer

 • Spiludvikler

  Pragmatic Play

 • Lancering

  28. januar 2020

 • Tema

  Maritim

 • Maksimal gevinst

  10.000x

 • Antal hjul, rækker og betalingslinsjer

  5 hjul med 4 rækker og 20 betalingslinjer

 • RTP

  96,50%

 • Volatilitet

  Høj

 • Minimumsindsats

  0,20 kr. per spin

 • Maksimumsindsats

  100 kr. per spin

 • Spilfunktioner

  Free spins bonus, expanding wilds, klæbende wilds

Symboler og gevinster

Som med så mange andre spilleautomater, vil du i Release the Kraken kunne møde en håndfuld symboler med motiver og figurer, samt de klassiske bogstavssymboler A, K, Q og J. Oven i hatten kommer et Wild-symbol, som erstatter andre symboler og kan give en gevinst i sig selv.

I tabellen vises ikke de tre bonussymboler med henholdsvis et skib, et ror og en skattekiste. De giver ingen gevinst i sig selv, men kan i stedet starte en bonusrunde.

Symbol3 på en gevinstlinje4 på en gevinstlinje5 på en gevinstlinje
Release the Kraken2,50 x10,00 x25,00 x
Haj2,00 x5,00 x12,50 x
Skilpadde2,00 x4,00 x10,00 x
Blå fisk1,00 x3,00 x7,50 x
Gul fisk1,00 x3,00 x5,00 x
A0,50 x1,00 x4,00 x
K0,50 x1,00 x4,00 x
Q0,25 x0,50 x2,00 x
J0,25 x0,50 x2,00 x
Wild2,50 x10,00 x25,00 x
Oversigt over gevinstgivende symboler i Release the Kraken.

Maksgevinst på Release the Kraken

Man kan maksimalt få sine penge 10.000 gange igen, når man spiller Release the Kraken. Det betyder, at maksgevinsten lyder på 1.000.000 kroner lige ud, hvis man spiller for det maksimale indsatsbeløb.

Tager man et kig på gevinsttabellen, vil man dog hurtigt se, at det ikke er ved et almindeligt spin, at man vinder den helt store gevinst. Det kræver i stedet, at man får nogle wild-symboler på bordet og gerne i forbindelse med en free spins runde, hvor man kan opnå en med op til 10 gange.

At vinde den største gevinst i Release the Kraken kræver en vis portion held, men der er ingen tvivl om, at netop funktioner som de gratis spins og de føromtalte wild-symboler, kan være med til at øge chancerne.

RTP / Tilbagebetalingsprocent

Tilbagebetalingsprocenten for Release the Kraken er 96,5 %, hvilket er ganske fornuftigt sammenlignet med gennemsnittet for alle spilleautomater, der ligger omkring de 96,0 %. Det betyder, at du i teorien bør vinde 96,50 kroner hver gang, at du spiller for 100 kroner. Det er dog vigtigt at bemærke, at dette er på lang sigt, og derfor kan det meget vel være, at du skal spille for noget mere end 100 kroner, før du opnår tilbagebetalingsprocenten.

Ekstrafunktioner

Release the Kraken byder på flere interessante ekstrafunktioner, herunder muligheden for at klikke på fangarme under spillet for at udløse præmier. Derudover har spillet en rigtig fin autospil-funktion, så man slipper for selv at sidde at klikke på spin-knappen.

Som vi kender det fra andre spilleautomater fra Pragmatic Play, såsom The Dog House, er der også både en turbo- og kvikspin-funktion. Disse sikrer, at man kan springe nogle af animationerne og dermed ventetiden over mellem hvert spin.

Mest interessant er dog muligheden for at købe sig til gratis spins runden, som beskrives nedenfor. Så er det naturligvis ikke længere gratis, men det giver adgang til de spins, som er nøglen til maksgevinsten på 10.000 x indsatsen.

Man kan til enhver tid vælge at købe adgang til denne free spins runde for 100 x den aktuelle indsats. Det er således også et sats; for kan man vinde de investerede penge tilbage ved at købe adgang til bonusrunde eller er de tabt? Det kan kun tiden vise.

Bonusrunder

Der er to forskellige bonusrunder, som man kan udløse i Release the Kraken; Sunket Skattebonusrunden og Gratis Spins runden.

Sunket skat

Lander hjul 1 og 3 på bonussymbolet med et skib og hjul 5 på bonussymbolet med en skattekiste, vil man udløse den sunkne skattebonus. Her bliver man præsenteret for 3 forskellige kister, som indeholder præmier eller er tomme.

Vælger man en kiste med en præmie, kan man vælge endnu en kiste og så fremdeles indtil man rammer en uden en præmie. Herefter indsamles gevinsten, og bonusrunden slutter.

Free spins

Lander hjul 1 og 3 på bonussymbolet med et skib og hjul 5 på bonussymbolet med et skibsror, vil der blive udløst en free spins runde. Her vil man som det første blive præsenteret for en række kister, som giver ekstra free spins (op til 12 i alt) indtil man åbner en tom kiste.

Herefter udvides hjulene i den forstand, at der dannes 40 gevinstlinjer i stedet for de 20 i grundspillet. Man starter med en gevinstmultiplikator på 1 x, som kan vokse til op til 10 x. Den stiger med én for hver gang, at et af hjulene lander på et wild-symbol under free spins runden.

Wild-symbolerne bliver klæbende indtil bonusrunden er slut, hvilket betyder, at de skifter plads på hjulene, men de bliver på skærmen. I teorien kan man altså fuld plade med wild-symboler, og dermed opnå maksgevinsten.

Fordele og ulemper

Pros

 • Stemningsfyldt grafik og musik
 • Attraktive bonusrunder og ekstrafunktioner
 • Mulighed for at vinde op til 1.000.000 kr.

Cons

 • Lidt ensformig spiloplevelse
 • Baggrundsmusik ændrer sig til det værre ved spins

Konklusion

Underholdningsværdi
0 %
Grafik og lyd
0 %
Spilfunktioner og bonusspil
0 %