Gates of Olympus

Sidst opdateret:

Der er intet usædvanligt over en spilleautomat som Gates of Olympus, der tager inspiration fra det antikke Grækenland i sit grafiske udtryk. Det er meget muligt den mest populære tematik overhovedet, når det kommer til spilleautomater.

Men til gengæld er Gates of Olympus usædvanlig, fordi udviklerne har droppet de klassiske betalingslinjer og tilføjet en række underholdende ekstrafunktioner. Læs mere om den populære videoslot fra Pragmatic Play her i anmeldelsen.

Spil Gates of Olympus hos disse danske casinoer

Dansk favorit
Mange kampagner og tilbud
Tilbyder gratis spins
Bonus
1000 DKK
10x

Min. 18 år. Kun nye spillere.  Regler og vilkår gælder. Spill ansvarligt. Servudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk  Min. Indbetaling er 75 kr. Omsætningskrav x10, indenfor 60 dage på spillemaskiner. F.eks. indbetal 100 kr. omsæt 1.000 kr. og få 100 kr. Tilbuddet udbetales  i kontanter. Komplette vilkår.

Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | rofus.nu | r&v gælder | Spil ansvarligt

Mange kampagner og tilbud
Dansk licens
Stort spiludvalg
Bonus
1000 DKK
10x

Min. 18 år. Kun nye spillere.  Regler og vilkår gælder. Spill ansvarligt. Servudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk  Min. Indbetaling er 100 kr. Omsætningskrav x10, indenfor 60 dage på spillemaskiner. F.eks. indbetal 100 kr. omsæt 1.000 kr. og få 100 kr. Tilbuddet udbetales  i kontanter. Komplette vilkår.

Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | rofus.nu | r&v gælder | Spil ansvarligt

24/7 kundeservice
Tilbyder gratis spins
Indbetal med MobilePay
Bonus
1000 DKK
10x
Free spins
50
0x

Min. 18 år. Kun nye spillere.  Regler og vilkår gælder. Spill ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling er 75 kr. Omsætningskrav x10, indenfor 60 dage på spillemaskiner. F.eks. indbetal 100 kr. omsæt 1.000 kr. og få 100 kr. Tilbuddet udbetales  i kontanter. Komplette vilkår.

Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | rofus.nu | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt

Bonus uden omsætningskrav
Tilbyder cashback
Tilbyder gratis spins
Free spins
50
0x

Min. 18 år. Kun nye spillere.  Regler og vilkår gælder. Spill ansvarligt. Servudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk  Min. Indbetaling er 100 kr. Indbetal 100kr, få 50 Spins på Book of Dead. Spin-værdi: 2kr. Komplette vilkår.

Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | rofus.nu | r&v gælder | Spil ansvarligt

Indbetal med MobilePay
24/7 kundeservice
Stort spiludvalg
Bonus
500 DKK
10x

Min. 18 år. Kun nye spillere.  Regler og vilkår gælder. Spill ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.  Min. Indbetaling er 100 kr. Omsætningskrav x10, indenfor 60 dage på spillemaskiner. F.eks. indbetal 100 kr. omsæt 1.000 kr. og få 100 kr. Tilbuddet udbetales  i kontanter. Komplette vilkår.

Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | rofus.nu | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt

Tematik og grafik

Med Gates of Olympus rejser vi tilbage til en tid, hvor Grækerne troede på de Zeus og hans kompagnoner, og hvor der blev fortalt historier om Heracles; den guddommelige beskytter af menneskeheden. Det er i hvert fald den scene, som Pragmatic Play forsøger at sætte i den populære spilleautomat, der blev introduceret i februar 2021.

De lykkes okay med det ved blandt andet at give spillet en baggrund med græske søjler og en svævende Zeus. Samtidig har selve spillehjulene og diverse informationsbokse fået ornamenterede, guldbelagte kanter, som også bidrager til at skabe det gode indtryk.

Når det så er sagt, så giver både musikken og ikonerne måske i højere grad konnotationer til rigdom i middelalderen end i det antikke Grækenland. Misforstå os dog ikke; kvaliteten af begge er rigtig fint, så det er blot en lille detalje med tematikken. 

Slot detaljer

 • Spiludvikler

  Pragmatic Play

 • Lancering

  25. februar 2021

 • Tema

  Antikke Grækenland

 • Maksimal gevinst

  5000x

 • Antal hjul, rækker og betalingslinsjer

  6 hjul med 5 rækker uden betalingslinjer

 • RTP

  96,50%

 • Volatilitet

  Høj

 • Minimumsindsats

  1 kr. per spin

 • Maksimumsindsats

  625 kr. per spin

 • Spilfunktioner

  Free spins bonus, køb bonusrunde, forhøj indsats og øg chancer, tumlegevinster

Sådan spiller du Gates of Olympus

Der er et par ting, som du skal være opmærksom på, når du begynder at spille Gates of Olympus. Først og fremmest er det en maskine med høj volatilitet, hvilket betyder, at der vil gå længere tid mellem gevinsterne, men til gengæld vil de typisk være større, når de så kommer sammenlignet med en spilleautomat med lav volatilitet.

Derudover bruger Gates of Olympus ikke gevinstlinjer i samme forstand som mange andre spilleautomater. I stedet vinder du, hvis blot symbolerne fremgår 8 eller flere gange på tværs af alle automatens hjul og rækker.

Hvis du vinder, vil du se, at alle de vindende symboler fjernes fra hjulene, hvorefter nye falder ned fra toppen. Det kalder Pragmatic Play for en tumlefunktion, og det betyder reelt set, at du har mulighed for at vinde flere gange på ét spin.

Det er med til at skabe noget dynamik i spillet, og dermed bidrager disse to elementer i høj grad til en underholdende og på sin vis mere engagerende spiloplevelse end hvad man er vant til fra mange klassiske spilleautomater.

Symboler og gevinster

Når det kommer til symboler og gevinster, skiller Gates of Olympus sig lidt ud fra mængden. Først og fremmest har de droppet de klassiske A-, K-, J-, Q- og 10-symboler, som godt kan blive lidt kedelige, og i stedet erstattet dem med flotte ædelstene, der passer lige ind i det antikke, græske tema.

Dernæst er det ikke noget med, at skal have 3, 4 eller 5 symboler på en gevinstlinje. I stedet udbetales nedenstående gevinster, alt efter hvor mange gange de enkelte symboler fremgår på hele spilleautomaten. Derfor er tallene også noget højere; her udbetales nemlig gevinster alt efter om der er enten 8 til 9, 10 til 11 eller 12 til 30 af det samme symbol på tværs af alle hjul og rækker.

Symbol8 – 9 på skærmen10 – 11 på skærmen12 – 30 på skærmen
Kongekrone50,00 x25,00 x10,00 x
Timeglas2,50 x10,00 x25,00 x
Ring2,00 x5,00 x15,00 x
Gral1,50 x2,00 x12,00 x
Rød ædelsten1,00 x1,50 x10,00 x
Lilla ædelsten0,80 x1,20 x8,00 x
Gul ædelsten0,50 x1,00 x5,00 x
Grøn ædelsten0,40 x0,90 x4,00 x
Blå ædelsten0,25 x0,75 x2,00 x
Oversigt over symboler og gevinster i Gates of Olympus.

Udover ovenstående symboler, pryder Zeus også et scatter-symbol i Gates of Olympus. Det er til stede på alle hjul og udbetaler uanset position, hvis det fremgår enten 4, 5 eller 6 gange på skærmen i en given runde. Gevinsterne vil være henholdsvis 3 x, 5 x og 100 x indsats. Derudover udløser 4 eller flere scatter-symboler også en bonusrunde, som vi vil gennemgå senere i anmeldelsen.

Undervejs i spillet vil Zeus, som svæver ved siden af automatens hjul, sende et lyn afsted, hvorefter eventuelle multiplikator-symboler på hjulene vil modtage en multiplikator-værdi på mellem 2 x og 500 x.

Maksgevinst på Gates of Olympus

Gates of Olympus giver dig muligheden for at vinde din indsats op til 5.000 gange igen, hvis ellers du har heldet med dig i bonusrunderne og kan få fingrene i de retter multiplikatorsymboler.

Med en maksimal indsats på hele 625 kroner betyder det, at du reelt set kan opnå en maksgevinst på 3.125.000 kroner. Chancerne for at vinde den er 1 ud af 697.350, hvilket svarer til 0,0001434 %. Det er ikke alverdens, men man kan jo være heldig.

RTP / Tilbagebetalingsprocent

Tilbagebetalingsprocent for Gates of Olympus er 96,50 % og er ikke afhængig indsatsbeløb, bonusrunde eller andet. Det betyder, at du i teorien vil vinde 96,50 kroner for hver 100 kroner du satser – vel at mærke på lang sigt.

Ekstrafunktioner

Gates of Olympus har flere ekstrafunktioner, som er interessante. Udover tumlefunktionen som blev beskrevet tidligere, har spilleautomaten også en velfungerende autoplay-funktion med mulighed for at vælge enten turbo- eller kvikspin for at springe animationer over ved spins.

Mere interessant er dog muligheden for at øge sin indsats med 25 % ved hjælp af forindsats-funktionen. Udover at give mulighed for at øge maksindsatsen per runde fra 500 kroner til 625 kroner, øger det også chancerne for at vinde. Her betaler man sig nemlig til en fordobling af chancen for at vinde gratis spins og flere scatter-symboler vil fremgå på automatens hjul.

Hvis ikke man bruger forindsats-funktionen, vil man kunne købe sig til en free spins runde ved at betale 100 x den aktuelle indsats. Dermed bliver bonusrunden automatisk aktiveret uden, at man skal vente på, at man lander på 4 scatter-symboler. Det er blandt andet også en funktion vi har set i Release the Kraken, som også er et spil fra Pragmatic Play.

Som en afsluttende bemærkning, vil vi gerne fremhæve den lille boks i venstre side af skærmen, når man spiller Gates of Olympus. Her vises de gevinster man vinder på et spin, hvor tumlefunktionen aktiveres, så man kan holde overblikket.

Bonusrunder

Bonusrunden i Gates of Olympus aktiveres enten ved at købe sig til den for 100 x den aktuelle indsats eller ved at lande på 4 eller flere scatter-symboler i ét spin. Uanset om man betaler sig fra det eller har heldet med sig, får man tildelt 15 gratis spins.

I løbet af runden med gratis spins gælder de samme regler som for grundspillet; forskellen er blot, at multiplikatorerne er mere i spil. Derudover vil 3 eller flere scatter-symboler i ét spin udløse 5 yderligere gratis spins.

Fordele og ulemper

Pros

 • Tumlefunktion kan lede til store gevinster.
 • Multiplikator på op til 500 x indsats.
 • Underholdende spillefunktioner.

Cons

 • Tematikken rammer en smule forbi musikalsk set.
 • Ingen banebrydende grafik.

Konklusion

Underholdningsværdi
0 %
Grafik og lyd
0 %
Spilfunktioner og bonusspil
0 %