Banner for vBet
Banner for vBet

Kindred Group reducerer indtægterne fra skadeligt spil

Sidst opdateret:
Kindred Group

Som en af de førende koncerner inden for casinobranchen, har svenske Kindred Group et stort ansvar for at sikre gode forhold for de mere end 30 millioner kunder, de har på verdensplan. Som vi tidligere har beskrevet i vores portræt af virksomheden, er de ganske bevidste om dette ansvar, hvilket blev understreget, da de for nyligt offentliggjorde seneste kvartalsregnskab.

Den 6. februar 2023 kunne Kindred Group nemlig vise, at de i fjerde kvartal af 2022 reducerede deres indtægter fra skadeligt spil med 0,5 procentpoint sammenlignet med det foregående kvartal. Andelen faldt således fra 3,8 % til 3,3 %; noget man ikke nødvendigvis havde forventet i årets sidste måneder, hvor der typisk sker en stigning i høj-risiko-gambling.

KvartalIndtægter fra skadeligt spil
Q1 20203,9 %
Q2 20204,7 %
Q3 20204,4 %
Q4 20204,3 %
Q1 20213,9 %
Q2 20214,3 %
Q3 20213,3 %
Q4 20214,0 %
Q1 20223,3 %
Q2 20223,3 %
Q3 20223,8 %
Q4 20223,3 %
Andel af indtægter fra skadeligt spil i Kindred Group fra 2020 til og med 2022.

Journey Towards Zero: Målet om at eliminere skadeligt spil

At kigge på indkomsten fra skadeligt spil er interessant af flere årsager. På et helt overordnet plan er det aktuelt, fordi Kindred Group netop er en stor aktør i branchen, og derfor kan det også give et indblik i, hvor stort et problem skadeligt spil egentligt er, samt i hvilken retning det udvikler sig.

Dertil er det for specifikt Kindred Group ekstraordinært relevant, fordi de for ret præcist to år siden, i 2021, offentliggjorde deres Journey Towards Zero-målsætning. Helt konkret handler det om, at de vil reducere deres indtægter fra skadeligt spil til 0 %. Det er en æresværdig tanke, men det har vist sig at være sværere end som så at føre ud i livet. Henrik Tjärnström, CEO for Kindred Group, siger blandt andet:

”Jeg er glad for at se, at vi endnu engang ser en nedadgående tendens for andelen af vores indtægter, der stammer fra skadeligt spil. Men som vi ser tilbage på de to forgangne år, er det tydeligt, at der stadig er betydelige svingninger i andelen af indtægter fra skadeligt spil, og at kurven ikke har været så stabilt nedadgående, som vi havde håbet.”

Svagt faldende succesrate for modarbejdelsen af skadeligt spil

Det kan umiddelbart fremstå som et billigt marketing-stunt, når Kindred Group siger, at de vil eliminere skadeligt spil på deres platforme. For at forstå, hvad det er de gør, er vi først ned til at forstå, hvordan skadeligt spil defineres. Hos Kindred Group har man valgt at opdele sine kunder i fire grupper; sociale gamblere, lav-risiko gamblere, mellem-risiko gamblere og høj-risiko gamblere. Alle indtægter fra sidstnævnte betragtes som værende fra skadeligt spil.

Disse spillere identificeres på flere måder. Det kan eksempelvis være kunder, der:

  1. tidligere har lukket deres konto, men efterfølgende oprettet den igen,
  2. har tilkendegivet overfor Kindred Group, at de har problemer med gambling eller
  3. er blevet markeret af IT-systemer, der analyserer spillernes spillevaner.

Disse spillere bliver kontaktet af Kindred Group med henblik på at hjælpe dem til sundere spillevaner på den ene eller anden måde. Dette sker blandt andet på baggrund af vejledning fra en rådgivningsgruppe bestående af en række profiler fra organisationer, der arbejder med ansvarligt spil.

I fjerde kvartal af det forgangne år kunne virksomheden rapportere, at 82,1 % af de kontaktede spillere udviste en forbedret spilleadfærd efter at være blevet kontaktet og hjulpet. Umiddelbart lyder det flot, men det er en lavere succesrate end for resten af årets kvartaler, hvor samme nøgletal lå på først 83,1 %, sidenhen 84,7 % og 82,6 %.

På trods af dette er der ingen tvivl om, at Kindred Group gør et stykke arbejde, som mange af deres kolleger i branchen burde lade sig inspirere af. Det bliver interessant at følge det fremadrettede forløb for koncernens målsætning om fuldstændig at eliminere skadeligt spil på deres platforme.