18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Kroatien - Analyse

Kommentarer (1)

Kampprogram, Kroatien

Fuldt kampprogram

Kroatien fakta

Træner:
Zlatko Dalic (55 år)
Ansat siden: oktober 2017

Kroat.

Kroatien på Twitter
@HNS_CFF
#CRO #HNS #BudiPonosan

Landet fra Balkan har tradition for at opfostre fremragende fodboldspillere. Det er også tilfældet i øjeblikket, hvor nogle af de største stjerner i Europa er fra Kroatien. Flere af dem er dog ved at være oppe i årene, og det kan være sidste chance for disse spillere for at funkle til et VM. 

Som de kvalificerede sig til med nød og næppe, via en skuffende andenplads efter Island samt to playoff-kampe mod Grækenland. Før den sidste gruppekamp blev landstræner Cacic fyret, og Zlatko Dalic fik ansvaret.

Bookmakerne forventer at Kroatien tager andenpladsen i Gruppe D (efter Argentina, foran Nigeria og Island). Skulle det ske, skal de op imod vinderen af Danmarks pulje, hvilket sandsynligvis bliver Frankrig. Det ligner en svær opgave for kroaterne.

Styrker

Den kroatiske trup er erfaren og indeholder stor individuel kvalitet, især offensivt, med navne som Modric, Perisic og Mandzukic. Spillere med udsøgt teknik, men som ikke er bange for at arbejde hårdt.

Svagheder

Der har været stor del uro på de indre linjer på det kroatiske hold; fodboldforbundet, træner og medier. Det kan være en del af forklaringen på, at Kroatien var så svingende i kvalifikationsturneringen. Den nye træner Dalic virker umiddelbart til at have fået styr på truppen, men holder det ved?

Trods store navne i truppen svigtede offensiven i det meste af kvalifikationen. Defensivt så det mere solidt ud, men gruppen var uskræmmende, og det kan blive noget helt andet mod Messi & Co.

Vejen til VM/aktuel status

Kroatien kvalificerede sig til VM med lidt grus i maskineriet undervejs. Blev nr to i gruppen efter Island. De øvrige hold i gruppen var: Ukraine, Tyrkiet, Finland og Kosovo. Kroaterne vandt syv kampe, spillede én uafgjort og tabte to kampe. De to nederlag mod Island og Tyrkiet kostede træner Ante Cacic jobbet.

Zlatko Dalic overtog roret og sørgede for kvalifikation via sejr over Ukraine i sidste grupperunde samt to playoff-kampe mod Grækenland. Her vandt 4-1 hjemme, før de spillede 0-0 ude.

Defensiven var afgørende for VM-billetterne, og der blev kun scoret 4 gange imod det erfarne kroatiske mandskab i de 10 gruppekampe. Det var så på bekostning af offensiven. De besejrede ganske vist Kosovo med 6-0, men det var eneste af gruppekampene, der endte over 2,5 mål.

To træningskampe blev spillet i marts, begge i USA: 0-2-tab mod Peru og 1-0-sejr over Mexico.

Opdatering: 3/6: Brasilien-Kroatien 2-0 (i Liverpool ). Mål af indskiftede Neymar og Firmino. Kroatien uden Mandzukic. 8/6: 2-1 over Senegal.

Historik

Kroatien har deltaget ved VM fire gange efter landet blev selvstændigt (fra Jugoslavien) i 1991. Bedste resultat var ved deres første VM i 1998 hvor Boban, Suker og Prosinecki førte holdet til en bronzemedalje. Kroaterne deltog også ved VM i 2002, 2006 og 2014 men røg ud af gruppespillet alle gangene.

Kroatien har desuden deltaget ved EM fire gange. Bedste resultater var kvartfinaleplader i 1996 og 2008. Ved EM i 2016 sendte de senere europamestre fra Portugal kroaterne ud af turneringen i ottendedelsfinalen.

Kroatien fakta

Træner:
Zlatko Dalic (55 år)
Ansat siden: oktober 2017

Kroat.

Kroatien på Twitter
@HNS_CFF
#CRO #HNS #BudiPonosan

Kampprogram, Kroatien

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback