18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tour de France 2018 - Danskerne i årets Tour-felt

Danmark har ganske rigtigt ingen danske hold, der kører med i Tour de France, men det betyder ikke, at danskerne er ligegyldige.

Faktisk er der mere kvalitet over de danskere, der deltager i årets løb, end der plejer at være. Nok er mange af dem fortsat "fanget" i hjælperoller, men det betyder ikke, at løbet med garanti ender uden dansk triumf.

Således kan fire af de fem danske ryttere, der starter Tour de France 2018, ende med at vinde en etape. Fuglsang, Valgren, Cort og Søren Kragh Andersen kan alle - med en stor portion held - vinde en etape.

Danskerne i Tour de France 2018

Jakob Fuglsang, Astana

Danskernes mest fremtrædende rytter er utvivlsomt Jakob Fuglsang. Lige siden han blev 2'er ved OL i 2016 har han strålet af selvtillid, og det har løftet hans præstationer.

I 2017 vandt han således Criterium du Dauphine og to etapesejre i løbet, mens han i 2018 har vundet en etape i Romandiet Rundt og blev samlet 2'er i Schweiz Rundt.

Jeg var måske ikke så høj på ham for et år siden, men i år er det lidt anderledes: Jeg tror, at Fuglsang ender med at køre et ret fint klassement. Han virker til at have fundet formlen, og kan han undgå uheld og styrt, så er et pænt resultat inden for rækkevidde.

Han er også en kandidat til at tage en etapesejr, ligesom bjergtrøjen heller ikke er udelukket. Sidstnævnte er ikke et decideret mål, men han har tidligere kørt efter den, og alt efter hvordan løbet udvikler sig, kan han gå efter den igen. Han mangler dog lidt spurten til at kunne gøre forskellen.

Michael Valgren, Astana

Hold da op. Michael Valgren har haft en vanvittig god sæson med sejre i Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race. Én ting er, at han er begyndt at vinde løb, noget andet er, at det er ret store løb, han vinder.

Valgren bliver en dygtig hjælper. Han er klar til at ofre sig 100 %, og han er stærk i alle terræn. Han bliver en nøgleperson på brostensetapen, ligesom han i kuperet terræn også bliver en væsentlig mand. Han kan gå i udbrud, og på gode dage er han også dygtig i bjergene. Han kommer til at knokle for Fuglsang.

Brosten i Tour de France 2018: Så meget betyder 9. etape

Skulle han få lov til at gå efter en etapesejr, så er han et godt bud. Han har en fin afslutning, hvorfor han kan vinde i en mindre gruppe, ligesom han også har en dygtig løbsnæse, hvorfor han kan vinde i en taktisk finale. Som udgangspunkt forventer jeg dog, at han skal knokle løs for Fuglsang, hvorfor hans chancer bliver begrænsede.

Magnus Cort, Astana

Magnus Cort har også fundet vej til Astanas Tour de France-hold. Bornholmeren er en dygtig afslutter, men han er i højere grad udtaget grundet andre egenskaber.

Cort er nemlig dygtig på brostenene, hvorfor han bliver en god hjælper for Fuglsang på brostensetapen, ligesom han kan hjælpe kaptajnen på flad vej på andre etaper. Cort har ved flere lejligheder vist, at han ikke er bleg for at trække i arbejdstøjet, hvis det er nødvendigt.

Jeg forventer dog også, at han for lov til at køre med i spurterne, såfremt han har energien til det. Det er ikke en prioritet hos Astana, og han kommer nok til at klare sig selv, men han kan køre en solid spurt uden ret meget hjælp.

Sprinteranalyse: Her er Tourens hurtigste ryttere i 2018

Jesper Hansen, Astana

Hvor Fuglsang, Valgren og Cort var mere eller mindre sikre på holdkortet, var Jesper Hansen mere tvivlsom. Men den spinkle klatrer fik i sidste ende en Tour-billet, og det skal nok blive godt.

Hvis der er noget, Fuglsang kommer til at mangle på holdet, så er det stærke bjergfolk, der kan hjælpe ham, og derfor kommer Jesper Hansen til at få en vigtig rolle. Han kommer næppe til at sidde der, når der kun resterer 10 ryttere i gruppen, men på sine bedste dage kan Jesper Hansen sagtens køre med blandt de 20 sidste.

Det beviste han også meget fint i Giro d'Italia 2017, hvor han ganske vist kun hentede én top20-placering (nummer 18 på sidste bjergetape). Indsatsen var dog godkendt, og kan han finde storform, så kan han blive brugbar i bjergene.

Søren Kragh Andersen, Sunweb

Den eneste ikke-Astana dansker er Søren Kragh Andersen, der kører for Sunweb. Danskeren har kørt stærkt hele året, men etapesejren i Schweiz Rundt samt den efterfølgende andenplads på enkeltstarten har sandsynligvis bekræftet billetten for ham.

Søren Kragh Andersen kan få en vigtig rolle på Sunweb-holdet. Først og fremmest er det et hold, hvor alle kan få en chance på dagen. Det vil sige, at Søren Kragh Andersen sagtens kan ende i udbrud.

Umiddelbart ser jeg ham dog som en nøgleperson for Michael Matthews. Danskeren har mange af de samme egenskaber som australieren, og han kan blive en vigtig leadout-mand i nogle decimerede spurter. Det begrænser alt andet lige hans chance for personlig succes – men igen: Sunweb er et hold, der giver chancen til alle mand. 

Kommentarer

Feedback