Annonce

Vinter OL : Teresa Stadlober tager ikke OL medalje

9. februar 2018 kl. 07:15 - Langrend
2. maj. 2018 kl. 16:31 02/05
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 85%
Betvalue: 106,25%
Spilbar ned til odds: 1,18
Rigtig/forkert:
bwin Spil nu hos bwin

Teresa Stadlober har en gang været på podiumet. Det var under tds hvor verken Kalla eller Bjørgen deltog. Hun er sjanseløs på sprinten, har en svag afslutning på distanceløbene og møder her - alle de bedste, som mere eller mindre alle er i god form. Det vil være lidt af en sensastion om Stadlober kan få medalje under dette mesterskabet.

Stadlober har kun taget medalje en gang. 

Til OL kommer næsten alle løberne i bedst mulig form og da er Stadlober ikke blant de bedste og top 10 vil være et godt resultat for hende.

Det starter ud med Skiathlon lørdag 9.februar. 

Bjørgen er favoritt foran Kalla. Kalla har haft en stabil god sesong og Bjørgen har vært helt suveren på denne distancen over længere tid. Bjørgen vant 3/3 løb under NM - hvor hun bl.a. fik god konkurranse af Jacobsen og Haga. Sistnevnte har været top 3 i 8/11 af distance løbene denne sesongen - bl.a. de to siste skiathlons. 

Parmakoski vant det sidste løbet hun stillede op i og tog sølv på distancen under VM 2017.

Diggins vant det sidste løbet og så er det til slutt Østberg. Østberg havde et helt elendig VM forrige år og er en stærk outsider som for alt i verden vil have en individuel medalje med hjem. Til slut må Tour de Ski vinderen Heidi Weng nævnes. 

At den trods alt, dygtige Stadlober skal slå seks af disse åtte på denne distancen er lite sandsynlig. 

To af de tre individuelle løb under OL er fellesstart og da skal Stadlober gå fra mange af disse om hun skal have en brugbar mulighed for podiumet. Hun er en af dem med svagest afslutning og skal det lykkes hende her, så skal hun nok ud i et udbrudd, hvor flere af de bedre løberne ikke er våkne eller ikke får tettet luken op hurtig nok.

På sprinten vil det være større sjanse for at Stadlober vinder i Lotto, end at hun ender på podiumet. Selv i løb uden de bedste, så er hun aldri med langt oppe i sprint. Svært sjældent går hun videre fra prologen.

Det er på 10km fristil (torsdag 15.februar 07.30) at Stadlober har sin klart bedste sjanse.

Her vil det ikke være et felt som i større grad favoriserer løbere med stærk afslutning og det må være denne distancen Stadlober har set sig ud.

Hun vil måske ikke deltage i sprinten to dager tidligere og hun slipper det stresset som top placeringer medfører. Vinderne jagtes af medierne og får sværere ved at restituere sig foran næste løb. Det betyder næppe det store, men det er ikke kun positivt at tage medalje på de første løbene under OL. Mange af de gode løberne vil deltage i flest mulig løb og det koster selvfølgelig noget energi.

Jeg har ikke helt styr på denne 10km løypen, men det siges at den er en af de lettere og det er ikke dumt for Stadlober. Temperatur og evt. snømangel i en nation hvor de europeiske løberne sjældent går løb, vil nok og betyde at flere misser med smøringen. 

Alt i alt lidt usikre faktorer, men for en løber som ikke på papiret er helt der oppe, så kan det slå ud positivt.

Stadlober har 7-3-4-6 på sidste fire 10km (uanset stil art) og 11-5-7 på de tre sidste 10km fri stil.

Her har det hele tiden manglet nogen af de bedste løberne, så resultatene "lyver" og lidt. Det er klart at hvis 2-3-4 af de bedste ikke stiller op, så er Stadlober med engang ganske tett på top 3.

Startnummeret vil betyde en del. Har hun nogen tider at gå efter eller starter hun tidlig?

Mest sandsynlig vil det komme mange favoritter bak hende.

Det er flere gode løbere som ikke har en god afslutning og som dermed også ser en 10km enkeltstart som sin bedste mulighed for medalje. Bl.a. er det denne distancen Østberg glæder sig mest til.

Det er Kalla sin favoritt distance og Diggins har længe været veldig god på en 5km fri og at hun sto over sprinten sidst og dagen efterpå vant 10km var næppe helt tilfeldig.

Løberne har generelt en enorm respekt for Bjørgen og ser nok dette løbet som lidt befriende, hvor de kun skal have fokus på at gå hurtigst mulig uden at tænke for meget taktik.

25.februar skal de så ud i sidste løb og ikke et hvilket som helst. 30km klassisk.


Det heftigste løbet venter til sidst.

Man kunne fristes til at tro at løberne med flest løb og medaljer er slitne på dette tidspunktet. OL går og over en længere periode end VM, men ofte er det de absolutt bedste løberne som også vinder det sidste løbet.

Her er Bjørgen stor favorit. Af alle løbene kvinnene deltager i under OL, så er vinderoddsen lavest her.

Det kræver ret og slet størst motor at hænge med i 30km. Stadlober er midt i tyverne og har ikke mængdetræningen bag sig, som flere af de mere rutinerede løberne.

Her er dermed et mindre favoritfelt.

Stadlober har prøvet sig på 30km under Sochi OL, VM i Falun og VM i Lathi.

Stadlober blev nummer åtte i Lathi( i fri stil) og der kom det en gruppe på hele ni løbere ind mod mål. Stadlober var sjanseløs i afslutningen efter et flot løb.

Sidste gangen hun gik 30 klassisk var i marts 2017 på Lillehammer hvor hun blev nummer 14, over fire minutter bag Bjørgen. 

Meget skal gå Stadlobers vej om hun skal få en medalje denne gangen - men hun nærmer sig.

OBS. Ragnhild Haga har ni top 3 løb denne sesongen. Unibet har 1.80 på at hun ikke tager en individuel medalje under OL. Norsk Tipping har 1.90.

Feedback