Annonce

Vinter OL: Martin Johnsrud Sundby tager medalje

11. februar 2018 kl. 08:15 - Langrend
2. maj. 2018 kl. 16:31 02/05
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 72%
Betvalue: 104,40%
Spilbar ned til odds: 1,39
Rigtig/forkert:
bwin Spil nu hos bwin

Martin Sundby har tre gode muligheder for medalje. Han er favorit til at tage medalje i alle de tre løbene han stiller op til. I de lange løb på 30km og 50km så er han en af løberne med bedst langspurt og med utestængelsen af Ustiugov forsvant den bedste afslutteren ud af OL. Sundby er top to i de ni sidste skiathlons og været på podiumet i alle minus 50km løb siden 2012.

Sundby kan sagtens blive OL kongen. Bwin startet ud med odds 251 på netop det, men har nå sænket til odds 51(kun Klæbo som større favorit blandt langrends løberne)

Og la os bare starte ud med den nye norske stjernen. Han er mega favoritt på sprinten - og der er Sundby tet på ubrugelig.

Men i dag offentlighorde det norske ski forbundet listen over hvilke løbere som skal gå de tre første løbene og det er interessant at det ikke er fundet plads til fx Iversen og Krogh på Skiathlon. De stiller med et hold hvor kun Klæbo har en stærk spurt.

Sundby er god når han, som Cologna kan starte afslutningen allerede et par km før målstreken.

Når Norge vælger at droppe stærke afsluttere som Krogh og Iversen og heller vælger fartsholdere/hjælperyttere som Kruger og Holund, så er det fordi de vil have størst mulig tempo og det passer Sundby helt perfekt.

Klæbo er så droppet til 15km fri og der kommer så Krogh ind for Klæbo.

Sundbys program bliver altså Skiathlon 10.februar og så 15km fri 16.februar, stafett og til slutt 50km.

Skiathlon.

Sundby har været på podiumet i 16 af de 17 skiathlons han har gået.  16 af 17. Så alt andet end medalje her må være så til de grader skuffende!

Det blev bronze ved sidste OL. 1,4 sekunder bag Cologna. Ved VM ifjor blev han nummer to og for de som husker det løbet så husker de og da Sundby satte i gang sin langspurt - faldt og knakk staven.

Etter 20km gik Ustiugov og Sundby fra feltet, men så gik det galt for Sundby.

Denne gangen er ikke Ustiugov med og den nye super sprinteren, Klæbo har Sundby ikke lyst til å ha med sig ind på opløbet. Sundby, Holund og Kruger er nødt til at gå så stærkt at flere af de bedre afsluterne falder fra - eller i det mindste er skikkelig stiv før opløbet. Det er ingen selvfølge at Klæbo er den stærkeste på et opløb efter næsten 30km.

Det vi kan være sikre på er at Super Dario (Cologna) er i kanon form. Han var suveren til Tour de Ski og han slo KO på Sundby og Harvey ved det sidste løbet i weekenden.

Mest sandsynlig er det en af disse fire som vinder dette løbet og Sundby har da gode sjanser for at starte OL med en medalje. Det var en svært selvsikker Sundby efter det sidste løbet hvor han ikke klarte at følge Cologna(men Harvey sørget og for at spærre Sundby da Cologna rykket) og når han får sluppet lidt op på træningen så skal han nok være nærmere Cologna.

15km fri.

Den mest usikre distancen for Sundby. De to sidste 15km enkeltstarter har endt med 20.plads for Sundby. Her er det langt mere usikkert hvordan han gør det.  Norges tørste avis mener Sundby har bedst mulighed for gull nettopp her. Resultatene tilsier ikke det.

Sundby slipper Klæbo her, men skal få det tøft med at slå den måske aller bedste fri stil løberen til enkeltstart, Manificat.

På en enkeltstart på 15km hvor vinderen bruger ca en halv time, så er det såre simpelt. Det er full gass i 30min + og det taktiske går mest på hvor du kan give dig fuldt ud og hvor du skal ta den lille hvilen du kan tage til dig og så vil en god pladsering være en stor fordel.

50km.

Sundby kom først ned mod stadion under VM i Lathi, men rodet både bort medalje og 4.pladsen på en usedvanlig svag afslutning.

Favorittene bliver mange af de samme som i de andre løb, men Poltoranin og Niskanen har sin helt store styrke i et langt klassisk løb.

Svenskene bruger at blande sig på sidste dagen og så kan dette blive eneste løb for Dyrhaug/Tønseth. 

Mens mange af de norske må prestere for at gå 50km(pga kvoten) så skal Sundby nok være døden nær for at blive droppet - så han får nok i verste fall en sidste mulighed på medalje, om OL bliver en skuffelse for hans del. Jeg forventer dog at dette bettet går ind allerede den 10.februar.

Feedback