Oscar Valdez - Scott Quigg

Infokamp
11. marts 2018 kl. 03:00 - Boksning
2. maj. 2018 kl. 16:31 02/05
Denne side indeholder henvisnings-links
Main event i Californien. WBO-titelkamp. Talentet Valdez er klar favorit med sin eksplosive offensiv, men han har endnu ikke mødt en modstander med Quiggs rutine, styrke og toughness før. Hvis kampen udvikler sig til en krig, så er overraskelsen ikke udelukket, men er der værdi?

Det taler for Valdez: 

 • Valdez er et af sportens helt store talenter. Han har endnu ikke indfriet sit enorme potentiale.
 • Valdez har en fremragende amatørkarriere bag sig, så han bør have en fordel med sin teknik.
 • Valdez er en offensiv dynamo, der kan kombinere aggression og power på en forbilledlig vis.
 • Valdez vil have størstedelen af tilskuerne bag sig, så han har en form for hjemmebanefordel.
 • Quigg kan blive endimensional i sit angreb. Han mangler et ekstra gear til allerhøjeste niveau.
 • Quigg er ikke umulig at lande på, og han har haft flere krige, selvom kæben aldrig har svigtet.

Det taler for Quigg: 

 • Quigg har langt mere erfaring på højeste niveau. Han har mødt stærkere modstand i karrieren.
 • Quigg har vist stor power i mange af sine kampe. Han er Valdez’ farligste modstander til dato.
 • Quigg er naturligt set en større mand end Valdez. Hans styrke kan gøre en forskel på tæt hold.
 • Quigg har altid demonstreret en glimrende kæbe. Det er muligt, at en krig taler til hans fordel.
 • Valdez har en tendens til at plante fødderne og svinge vildt. Dette kan koste på højeste niveau.
 • Valdez var til tælling i sin seneste kamp. Han virker en tand mere sårbar defensivt end Quigg.

Odds

Oscar Valdez er favorit overalt på markedet. 888Sport, Bet365 og Unibet giver 1,25 på en mexicansk sejr, Bwin giver 1,29, Betsafe, Danske Spil og Nordicbet giver 1,30, mens Betfair Sportsbook giver 1,33. En toneangivende bookmaker uden dansk licens giver 1,24 på Valdez. Jeg har rigtig svært ved at give en præcis chancevurdering i denne kamp, men min fornemmelse er, at det burde være en tand tættere, end hvordan oddsene er blevet sat. 75-25 virker en smule voldsomt. Hvis jeg skulle forsøge mig med et vinderspil på kampen, så ville jeg gå efter underdoggen, især hvis oddsene på ham fortsætter med at stige. Som det ser ud lige nu, så vælger jeg dog at forholde mig passivt.

Bookmakerne har frygteligt svært ved at vurdere, om denne kamp går tolv runder. Bet365 vurderer dette 50/50, 888Sport, Danske Spil og Unibet hælder en smule til før tid, mens Betfair Sportsbook hælder til fuld tid. Jeg forstår godt denne uenighed, da dette er enormt svært at spå om. Man ser ofte, at en kamp går fuld tid, når to store punchere møder hinanden. Dette kan virke kontraintuitivt, men det skyldes hovedsageligt, at der normalt er stor respekt mellem de to fightere. Samtidig er dette en indikation af, at punchere generelt tager et step up i forhold til deres normale modstanderes niveau, når de møder hinanden. Det er især sidste del af dette, som virker aktuelt i denne kamp. 

Det er muligt, at Valdez og Quigg vil justere deres normale all-out-aggressive tilgang end smule pga. modstanderens ry, så vi får en længere kamp, men dette er der efter min mening slet ikke garanti for. Sådan som især Valdez har bokset på det sidste, så hælder jeg selv til før tid. Mexicaneren har været lidt for tilbøjelig til at plante sine fødder og smide bomber. Det virker som om, at han har udviklet en puncher-mentalitet efter sine imponerende ødelæggelser af Gradovich og Rueda. Dette gør ham naturligvis ekstremt farlig for sin modstander, men det gør samtidig ham selv mere sårbar defensivt, hvilket man bl.a. så i hans seneste kamp mod Servania. Dette kan være en stor fare for ham, for jeg vurderer, at begge mænd er i ringen med den største puncher, de har mødt hidtil.

På baggrund af ovenstående er det selvfølgelig også svært at vurdere, hvordan kampen sandsynligvis bliver afgjort. Hvis det går fuld tid, så kan det sagtens være, at Quiggs større erfaring på dette niveau gør udslaget. Det kan også være, at han har størrelsen og styrken til at modstå sin modstanders slag over tolv runder, selvom tingene går imod ham. Jeg er i hvert fald tilbøjelig til at give ham fordelen, når det gælder om at tage imod damage. Valdez forventes at have den mere eksplosive offensiv, men han ligner samtidig den mere sårbare fighter. Han har været til tælling imod modstand, som det må forventes, at Quigg ville dominere. Det hører i øvrigt med, at Valdez er det største navn i kampen. Selvom dette finder sted i USA, så vil han efter alt at dømme have størstedelen af publikum på sin side, hvilket også kan blive en afgørende faktor, hvis det skulle gå fuld tid.

Det er interessant, at der er stor splittelse hos bookmakerne i forhold til, hvordan en eventuel sejr til favoritten sandsynligvis vil komme. Bwin tror på en knockoutsejr til Valdez. De giver blot 2,20 på dette udfald, hvilket er et stykke under det resterende marked. Man kan få hele 3,25 på dette spil hos Betfair Sportsbook. De giver omvendt 2,20 på pointsejren, mens Bwin giver 2,50. Det er muligt at kombinere sig frem til et totalodds på 1,41 på en sejr til Valdez, hvis man skulle have et godt øje til ham. Jeg vil blot bemærke dette, ikke anbefale det, da det er ret sjældent, at den slags er muligt i en så stor kamp. De fleste af mine tanker omkring denne kamp kredser om Quigg eller før tid, men fordi Valdez rummer et enormt potentiale og stadig er relativt uprøvet, så tør jeg ikke foretage mig noget. Kampen ligner til gengæld den klart bedste i denne weekend. Hvis de to mænd kan tage hinandens slag, så har vi en kandidat til Fight of the Year i vente…

Oscar Valdez

Mexico

27 år (22. december 1990)

23-0, 19 KO

Ortodoks

Højde: 166 cm.

Rækkevidde: 168 cm.

Vægt: 57 kg.

Oscar Valdez er WBO-mester i fjervægt og er rangeret som nummer seks i divisionen hos The Ring. Han har bl.a. besejret Alberto Garza, Jose Ramirez, Chris Avalos, Evgeny Gradovich, Matias Carlos Adrian Rueda, Hiroshige Osawa, Miguel Marriaga og Genesis Servania. Valdez deltog i OL i både 2008 og 2012.

Scott Quigg

England

29 år (9. oktober 1988)

34-1-2, 25 KO

Ortodoks

Højde: 173 cm.

Rækkevidde: -

Vægt: 57 kg.

Scott Quigg er rangeret som nummer otte i fjervægtsdivisionen hos The Ring. Han er tidligere BBBofC- og WBA-mester i superbantamvægt. Han har bl.a. besejret Jason Booth, Jamie Arthur, Rendall Munroe, Tshifhiwa Munyai, Stephane Jamoye, Hidenori Otake, Kiko Martinez, Jose Cayetano, Viorel Simion og Oleg Yefimovych, han har et draw mod samme Munroe samt Yoandris Salinas, mens han har tabt til Carl Frampton.

 • Mange specialspil
 • Ingen gebyrer
Feedback